The most violent game of football

Inte nog med att WAR expanderar och DoW 2 kommer så väntar ju ytterligare ett Warhammer relaterat spel i horisonten. Är inte helt säkert på realease datumet, men det ryktas om andra kvartelet i år. Ser fram emot att få återuppväcka de gamla Fumbbl färdigheterna och ge mig ut i tuneringslivet igen.


It's Mohawk time bitch!!!- FUCK YEAH! Only thing that could be more awesome is if I had tits and were on fire!

Årets bästa
nyhet alla katergorier, Slayers kommer som spelbarklass till Warhammer Online inom en snar framtid... eh... och Choppas kommer ju också för den som ens bryr sig. Nyheten kom 29 Januari precis som utlovat. Tidigare har Mythic Entertainment skickat ut röd hårfärg, hårtrimmer och en lapp med torsdagens datum till diverse spelsajter.

Precis som när Knights of the Blazing Sun och Black Guards släpptes kommer det bli ett par event. I Mars först så startar ett event de kallar för Bitter Rivals. Där ska man i olika nya scenarios och PQ's samla på sig en massa renown points. Med dessa kan du sedan få tillgång till de nya klasserna någon vecka före alla andra. Sedan i mitten eller slutet på Mars får alla tillgång till de nya klasserna.

Än så länge finns det inte så jätte mycket information om klassernas färdigheter och så vidare. Däremot kallas deras ärketyp för bärsärk. Ju mer de slåss dessto mer Rage bygger de upp, och de innebär såklart att de kommer slåss hårdare men också ta mer skada själva. De ska alltså handla om balansen mellan att vara helt frenetiskt galen och bara lite arg.

Sen i April, Maj och Juni expanderar sig spelet ytterligare. Då handlar det om att låsa upp en ny zon/kontinent på samma sätt som man uppgraderar sina huvudstäder. Det nya området blir Land of the Dead eller Nehekhara som det också är känt som. Nya RvR zoner, massvis av PQ's och ett par nya instanser.

Med mitt nya RAM minne kanske jag äntligen kan njuta av spelet så som det är tänkt.

F-ing bad ass

Jag tog mig som väntat inte till att inhandla en teve igår, utan det får bli senare i veckan eller kanske tom nästa. Det jag lyckades med igår var att gå ner på stan med Sophie han handla kläder på Cubus(!), fixa 2 nya 1Gb-RAM klossar till min dator för under 400:- och inhandla Rock Band 2 till min Xbox.

Det blir nog inget rollspel i helgen som jag skrev i förra inlägget. Har fått lite ändringar i schemat och har bara ledigt lördag kväll som jag hade tänkt spendera med en massa digitalt trummande och gitarrande. Nästa veckan är jag tillgänglig både på torsdag och fredag, då blir det att rulla tärningar.

Fick höra så här i efterhand att Barnens Hus har haft fet utförsäljning på deras lilla Warhammer lager. Köpte man 5 produkter fick man 50% rabbat och köpte man ännu mer kunde man få hela 75% rabbat. Nu var ju jag inte där och kunde kolla vad som fanns tillgängligt men Andreas var där och handlade för flera, flera tusen kronor. Så nu sitter det en par kartonger med 7th Dvärgar och väntar på mig. Inte för att WHFB är på tapeten direkt, men det är ju bra att ha på lager när det väl börjar dra ihop sig för strid.

Har även varit ute på Tradden och fått syn på den här
skönheten. Spelet ser ut att vara i snuskigt bra skick med de extrem über sällsynta tennfigurerna. Do want!!!

Dragon Quest (i stil med Talisman, Hero Quest, Drakborgen)

Just do it

Jag förstår inte riktigt. Jag gillar Zombies precis lika mycket som vem som helst. Uppskattar de senaste filmerna likväl som jag kan se de gamla om och om igen. Left 4 Dead och Dead Rising är båda spel jag har haft hur roligt som helst med, men jag kan inte hitta något jag gillar med Resident Evil. Nu i veckan så släpptes 5:an som demo på Xbox. Jag var inte sen med att ladda hem det, för en gångs skull. Men redan efter några minuter var jag less det.

Antar att man egentligen borde varit med från första början för att riktigt hänga med i storyn. För jag antar att det är därför man spelar det. Inte för att svära åt dåliga kameravinklar och stel kontroll. Blir nog trots allt ett spel jag låter bli att införskaffa även om det erbjuder co-op läge.

Idag kom min lön. Så idag blir det en sväng ner på staden för att inhandla något nytt spel till Xboxen och lite mer RAM så att min dator pallar med Dawn of War 2 som kommer vara årets RTS i mina ögon. Starcraft är alltid Starcraft och där vet man redan vad man blir serverad. DoW känns bara fräschare, och det är ju ändå Warhammer till skillnad från Blizzards välgjorde wanna-be-klon.

Till helgen är jag ledig på lördag. Så jag hade planerat att köra lite rollspel då. Men vi får väl se, nu verkar det som att en del inte kan dyka upp samtidigt som jag har sagt att det inte längre skulle vara ett problem.


How it should

Trots att jag fick mycket oväntat besök sent igår kväll så blev det lite tid över att testa på Dawn of War II betan som kom för någon dag sedan. Mitt första intryck av spelet var inte sådär jätte imponerande. Men sen kom jag på att jag tyckte samma sak om Dawn of War, blev först intresserad av det spelet när expansionen Winter Assault släpptes, tyckte spelet var riktigt bra när Dark Crusade släpptes och satt sedan och nötte spelet i flera veckor när Soultstorm kom. Kanske blir lite av samma sak den här gången också.

Det är fortfarande väldigt likt ettan när det gäller att plocka på sig viktiga punkter för att få "pengar" till trupper och ström, samt att man måste i många fall även hålla Control-/Victorypoints för att vinna matcherna. Man har fortfarande 1 huvudbyggnad som man använder för att kalla in fler trupper. Denna bas går sedan att uppgradera 2 gånger för att få tillgång till mer utrustning och nya typer av trupper.

Mycket fokus ska ju ligga på hjältarna, vilket jag inte riktigt kände av. Alla raser kan välja mellan en offensiv, defensiv eller en tredje som kan variera beroende på ras. Nu har jag bara hunnit prova Eldar, Space Marines och Nidz' som hastigast men jag upplevde att mina hjältar inte tillförde allt för mycket till striderna. Det krävs nog en hel del
micromanagement för att få ut så mycket som möjligt av dessa karaktärer. Detsamma gäller nog trupperna, om du nu inte bara tänker använda vanligt infanteri.

Något som jag däremot gillade var sättet man fick nyttja terrängen på. Man kan alltid se hur och vars trupperna kommer ställa sig i skydd innan man skickar dem. Och det är verkligen A och O med att stå bakom en mur när man blir beskjuten eller framför den. Till och med Space Marines känns klädda i Flak Armour i vissa situationer.

Till sist så har jag även problem med systemkraven. Jag ligger faen på gnällen till att överhuvudtaget kunna spela spelet. Alla mina inställningar när det gäller grafiken är på Low eller Off, men jag får ändå en varning varje gång jag är med i ett game att mina inställningar är för höga, vilket i sin tur medför lagg.

Nu är det bara att testa spelet lite mer och köpa mer RAM till datorn. Tror spelet kommer bli riktigt bra, vi är ju bara i betan än så länge.or not?

Obsidian Portal

Hittade en länk till ett riktigt bra program för rollspelare och framförallt spelledare. Här kan man organisera allt det viktiga under kampanjen och skriva log om hur det går och vad som har hänt. Så nu tänkte jag be alla er som spelar och vill spela med i våran Dungeons & Dragons kampanj att registrera en användare på den sidan. Sen kommer jag att skicka inbjudningar som ni får ta emot så får ni tillgång till all viktig information.

Jag har inte riktigt hunnit lära mig sidan än, men förhoppningen är att ni kommer att få veta vad som händer när ni inte kan vara med och spela, samt att ni ska kunna lägga upp era karaktärer på sidan med lite bakgrundsinformation och annat flummigt.

Posta gärna i kommentrarerna till detta inlägg vilket användarnamn ni har valt så att ni kan få tillgång till det jag lägger upp.


Sedan är länken till våran kampanj - http://www.obsidianportal.com/campaign/boatsnhoes

Motivational Poster: Leveling Up


Stick Fight

Det är ju inte helt okänt att Street Fighter IV släpps nu i Februari. Blir definitivt mitt första köp efter det att min teve har blivit monterad (måste först bara ta mig och köpa den nästa vecka). Men det är ju ett känt faktum att Street Fighter inte går att spela till 100% med en Xbox kontroll. Styrkorset är felplacerad och den analogaspaken kan vara lite väl känslig när man vill utföra vissa komandon. Sen så jag på gametrailers när de visade upp dessa skönheter och mitt problem var ur världen.

Nu är ju bara frågan vilken man ska lägga ut pengarna på. Webhallen visar upp båda i sitt sortiment och om jag nu inte hittar någon annan sida att beställa ifrån kan detta bli mitt enda alternativ. Den vänstra kommer att kosta ca 895:- och är vad du ser på bilden. 8 knappar, helt vanlig spak, turboknappar och en xbox-knapp. Väldigt enkel och funktionell. Den högra kostar ca 1695:- och har, förutom allt den vänstra har, "bättre" komponenter, lucka att förvara slappen i, gummi fötter för att stå stabilare på en plan yta och utbytbara kort (en för varje karaktär) om man inte vill ha en röd dosa.

Det är ju drygt en månad kvar innan release, så det kanske hinner dyka upp lite fler alternativ.Upptäckte att jag missat att det även kommer en fin collectors edition låda som jag känner mig tvingad att införskaffa. Låda, figurer, Anime film, böcker och en massa annat flumm för ynka 795:-


Boats N' Hoes

Oi! Det var ett tag sen man lyckades skriva nått här, antar att jag varit för upptagen med min serievänner för att ha tid för bloggen. Nåja, helgen som var blev i alla fall som planerat fullspäckad av rollspel, Dungeons & Dragons för att vara exakt. Det tog inte särskilt länge att vänja sig vid de nya reglerna och nu är gruppen nere i Shadowfell Keep och dräper goblins och bugbears.

Övriga veckan har jag haft fullt upp på jobbet som nu tar extra mycket på krafterna då så många är sjuka och bryter kroppsdelar, så jag och Sophie har knappt hunnit med WoW överhuvudtaget. Men förhoppningsvis blir det lite spel till helgen så att vi i alla fall får upp några av våra nya karaktärer till 40-50 någonstans.

Fick höra att Dawn of War 2 demot finns på Steam för de som har köpt Soulstorm så jag har tänkt försöka hinna med att ladda ner och prova på det. Förhoppningsvis pallar min dator med det. Om inte annat så kanske det är på tiden för en liten uppdatering. Nu när jag får min oseriöst höga lön kan det ju bli över en slant efter min nya platt-teve. Det ser vi fram emot.

Äh, nu har jag inte tid att svamla runt här något mer.
För mycket spel ligger ospelade, vi hörs och kom ihåg -
Boats N' Hoes(sexigare än så här blir det inte ^_~ )


So it begins

Äntligen! Idag fick jag mitt AVI från posten, som visserligen inte låter mig hämta ut paktet förän imorgon (fredag), med mina Dungeons & Dragons böcker. Äventyrsboken har jag fått tidigare i veckan och har redan hunnit plugga klart. På jobbet har jag varit effektiv och laminerat diverse användbara förmågor så det bli enklare att se vad man kan göra. Eftersom Edvard är den enda (förutom KG nu då) som inte har gjort sin karaktär och han har inte heller sagt till mig vad han ska spela så har jag skrivit ut Fighter kort till honom, så nu får han ta den klassen och vara nöjd.

Jag har ännu inte kommit på en klockren story hook för våran lilla grupp att äventyra. Förhoppningsvis kan de själva komma med lite förslag. Det enda jag har än så länge är att Mats Cleric är dit skickad av sin order att undersöka rykten om en kults uppkomst. Hur Sophie, Kubbe och Edvard kommer in i bilden får jag lösa senare, men det blir nog bra.

Reglerna har jag ju inte hunnit läsa ännu, men med tanke på hur mycket rollspel man spelat så lär det ju inte vara något större problem. D20 reglerna tillhör ju de enklare slaget och det mesta verkar ju vara förenklat på alla sätt och vis.


The Legend of Chun-LiHelvete! När ska de någonsin ta och göra en vettig tv-spels film? När kommer "Batman Begins" vändningen för denna genre? Nu fortsätter dom i alla fall att pissa i poolen men tv-spels film och stackars Silent Hill sprattlar och vill upp. Bara för att knugga in lite salt i såren så kommer Vega att spelas av
Taboo.

WoW vs CrusoeOkej, detta är alltså en av deltagarna till den nya säsongen av dokusåpan Robinson som kommer visas snart. På
Aftonbladet kunde vi idag läsa om alla deltagarna som skulle vara med och varför de sökte samt vad som är "speciellt" med dem. Som vanligt är detta en serie jag jag inte bryr mig det minsta om, men jag måste säga att denna Erik Rydberg verkar vara en sannerligen intressant karaktär att slänga ut på en öde ö.

Jag skulle gärna vilja veta varför denna bleka och krullhåriga nörd väljer att självplåga sig på detta sätt och lämna tryggheten i sitt pojkrum för sandloppor och torka röven med bananblad? Vad får honom att tro att han kan överleva verklighetens Tanaris? Har han spelat Hunter och bemästrat både båge och spjut och tror sig kunna hitta mat via sin mini-map? Frågor jag förmodligen aldrig kommer att få svar på men som roar mitt nyfikna sinne ändå.

Paperless

Lite kort uppdatering på DnD fronten. Idag kom min första bok, dvs första delen i äventyret vi kommer att spela. Sedan har Gamemaniacs skickat iväg mitt paket till posten idag. Så högst troligt börjar paketet färdas imorgon (tisdag) för att sedan fastna som vanligt i Ånge ett par dagar. Förhoppningsvis får jag paketet tills på fredag, men sannolikheten känns stor att det blir senare än så.

Sen så har det hänt en ordentlig olycka på jobbet. En kollega har ramlat och brytit lårbenet. Samtidigt har vi dessutom 2 andra som inte heller kommer att kunna dyka upp på jobbet pga sjukdom eller liknande. Vilket i sin tur har gett mig och alla andra på jobbet en massa extra jobb. I veckan tex kommer jag att göra ungefär 20 timmar övertid. Det positiva är att jag iaf kommer att jobba nätter med Johan och Roger. Och jag har dessutom tänkt spendera mycket tid med rollspelsböckerna och förhoppningsvis laminera alla Power kort till rollspelet.

Jag har även hunnit med att ta personligt rekord i antalet blåmärken efter att vi spelat våran "korpen" match i innebandy på jobbet. Alla var mer eller mindre ömma på diverse ställen, men jag tog nog priset. Aja, i alla fall var allting så pass uppskattat och Kicki på jobbet nu har anordnat 3st till matcher. En mot Aditro, en mot SOS Alarm Luleå och nästa match blir mot Polisen. Jag kommer att behöva fetare skydd.

Random news from the net: Age of Conan har som bekant inte gått så vidare bra. Idag fick man veta att deras 49 servrar skulle bantas ner till 18 totalt världen över. Det säger ju en hel del om spelet. Dom siktar ju fortfarande på att få ut en expansion i år, samt att ev kunna lansera det till Xbox. Vore synd om det skulle gå under tidigare. Det är ju alltid trevligt när spel kan konkurera lite med varandra och att inte alla tvingas till WoW-mallen.


The swarm is coming!Minimum Requirements
* Windows XP SP2 or Windows Vista SP1
* P4 3.2 GHz (single core) or any Dual Core processor
* 1 GB RAM (XP), 1.5 GB RAM (Vista)
* A 128MB Video Card (Shader Model 3) - Nvidia GeForce 6600 GT / ATI X1600, or equivalent
* 5.5 GB of Hard Drive space

Recommended
* Windows XP SP2 or Windows Vista SP1
* AMD Athlon 64×2 4400+ or any Intel Core 2 Duo
* 2 GB RAM (XP and Vista)
* A 256MB Video Card (Shader Model 3) - Nvidia GeForce 7800 GT / ATI X1900, or equivalent
* 5.5 GB of Hard Drive space

Not happy

Trodde att jag fick goda nyheter idag när SF-Bok skickade mail där det stod "beställningen är skickad". Men så var ju såklart inte fallet. Jo, de har skickat ett paket. Men den enda boken jag fick med var första boken till äventyret. That's it! Inga regler, ingen DM skärm och sån skit. Skit också!

Får väl se när rollspelet blir av. Ska kolla runt om något annat ställe med hygglig leveranstid har böckerna inne. Ja, visst har jag dem på datorn, men som jag sagt tidigare vill jag inte sitta vid en dator/laptop och spelaleda. Tillsvidare ligger väl DnD planerna på is tills jag kommit på en bra lösning.Update: Beställde böckerna på nytt från Gamemaniacs.se istället. Planerna om att spela inom en snar framtid är igång igen. Ska se om jag kanske kan få ut ett par formulärer till helgen för de som vill göra sina karaktärer men hjälp av böckerna på datorn.

Revenge of the FallenFörsta filmen må ha innehållig karaktärer med lika mycket personlighet som en papp-skivan, men det hindrade inte filmen från att vara snuskigt snygg och välgjord. Aja, nu får vi mer av
samma. En LeBoooof med alldeles för mycket testosteron och en förmodligen lätt klädd Megan Fox.. och just ja.. en och annan robot kommer nog också få synas (bland annat en fembot som förvandlar sig till en rosa/lila motorcykel *cry* ).

Recruit-a-Friend

Mina DnD böcker har inte synts till än. Inte för att jag är orolig eller så, SF-bok brukar inte kunna leverar på kortare än 6-7 dagar och det beställdes ju den 30:e december, jag kan nog snällt vänta tills helgen. Mitt WoW spelande har definitivt blivit mindre sedan jag tog level 80 med min Death Knight. Gett mig på ett par heroic instancer och provat lyckan i battle grounds, fast den en gång så överlägsna hjälte-klassen har dragit en kort strå på slutet. Eftersom det kryllar av dess DeePeeEss typerna överallt är det svårt att känna att man tillför något i en grupp. Den saknar helt crowd-control möjligheter, man utmanar knappast casters i DPS och tanka vill de sällan ha en till. I PvP är det nästan precis som alltid, en rogue kommer bakifrån och innan du vet ordet av det så står du på kyrkogården igen.

I brist på annat så stannade jag kvar i WoW, fast valde att spela med min Druid i stället. Som dessutom nu fått ta på sig rollen som healer då dessa verkar vara lika sällsynta som kunniga tanks. Då var dessutom cirkeln sluten får honom. Dusthoof har nu hunnit med att agera tank till level 70, raidat i cat-form, utforskat Northrend som moonkin/caster och nu slutligen avrundat karriären som ett helande träd. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd över att ha hunnit med i stort sett allt med en och samma karaktär där det ibland kan kräva flera stycken.

Sophie gjorde ett försök att följa med i Northrend, men blev fort less sin enda karaktär som i stort sett bara dög till att hela (hon var ju trots allt priest). Hennes hunter kom inte längre än till Outland innan den också fick stanna kvar i karaktärs menyn. Men eftersom vi fortfarande älskar att spela med varandra så har hon länge tjatat om att få upp en Shaman eller "roligare" klass till 70. Eftersom varken tanken att betala för en färdig karaktär eller betala en kines för att spela upp en åt henne har vi hittat det perfekta alternativet. Nämligen "Recruit-a-friend".

Jag har nu startat upp ännu ett WoW-konto (som är helt gratis) där jag nu spelar med henne från level 1. Förutom att vi har "tripple-exp" när vi spelar tillsammans så får hon lägga ut en level på valfri karaktär för varannan level jag tar med min. I och med att mitt konto räcker i tio dagar så är planen vi ska ta level 60 med dem. Efter det så kommer hon få lägga ut 30 levels på valfri karaktär på sitt konto. Så med andra ord blir henne warlock (som hon spelar med mig nu) level 60 pga all bonus exp vi får, sen får hon dessutom trettio levels att lägga ut på sin 30 Shaman som hon också har. Själv kommer jag dock sitta med ett konto och en level 60 karaktär jag aldrig kommer se skymten av igen.
Oh god! Säg att mina DnD böcker kommer snart!!!

When nerdom goes too far ...