Zombie outbreakHmm.. antingen så är detta ett klipp från kommande filmen World War Z eller så är snubben en grymt spontan break-dancer. Jag tror dock lite mer på det första alternativet. Aja, får se om du lyckas göra något vettigt av detta projekt när de väljer att skippa storyn i boken helt och hållet.

Och nej, det ska inte vara något ljud.

The Winds of WinterGeorge R R Martin har nyligen släppt ett första
smakprov från nästa bok i serien som kommer gå under namnet The Winds of Winter. En viss spoiler varning till de som ännu inte läst klart Dance of Dragons.

I väntan på att GRRM får tummen ur, så har jag byggt upp ett fint lager med böcker att läsa så snart jag är klart med The Wise Mans Fear.

The Gamer CatEn väldigt söt och oskyldig webcomic som jag precis såg på Reddit vid namn
The Gamer Cat. Finns inte så många strips ännu och de flesta handlar om Zelda eller Assassins Creed. Anyway, enjoy!

John Carter of Mars - TrailerNi kan skippa till 0:50 om ni inte vill höra regisören babbla en massa.
John Carter är en serie hjälte som dök upp redan i böjan av 1900-talet. Ingen direkt super kändis, men jag kommer ändå ihåg att jag fick ett album med honom när jag var liten.. tror det var någon comic från 50-talet då Tarzan var med. Fast jag var personligen aldrig något fan av Tarzan, Fantomen eller John Carter.

I vilket fall som helst så ser det ut att bli en riktigt matiné rulle.

gAtariFuck yeah! Blipmusik blir fan inte nördigare än så här. Sjukt härligt beats att poppa.  

Sulphur WinterHar varit alldeles för upptagen för att hinna vara med att Svavelvinter var tillgänligt att förboka i mitten av december. De 100 första som gjorde det fick både en karta och ett signerat exempalar av rollspelet. För er som inte spelat gamla hederliga Drakar & Demoner kan jag säga att Svavelvinter anses vara den bästa kampanjen som släppts i Sverige.

Jag har själv bara spelat inledningen till kampanjen någon gång under högstadiet. Men nu när spelet släpps (någon gång i Mars nästa år) så får jag chansen att kanske spelleda min egen grupp genom Traktorien. Att dömma av de första bilderna ser det ut att vara en riktigt, riktigt fin bok.

En fet bok på 300 sidor i fyrfärgstryck och illustrationer av högsta klass.Länk till hemsidan.

No rest for the wickedJag tar en paus från LoL. På senare tid har det bara blivit mer ansträngande och mindre roligt att spela LoL. Samtidigt som att jag blivit betydligt bättre på spelet så har jag svårt för att uppskatta det på samma sätt som förut. Det känns inte lika längre acceptabelt att flumma runt och prova på nya saker. Så fort man avviker från metan/normen så blir det bara bajs av det hela.

Ska försöka komma ikapp i lite andra spel istället. Har en massa gamla spel som jag köpte på GoG, samt en hel del spel i Humble Bundle som måste spelas ut. För att inte tala om att jag vill lägga ner mer tid på Magic, läsa böcker, rollspela och rita.

InnistradHar suttit och uppdaterat mig själv på Magic de senaste dagarna. Efter att ha spelat Magic "seriöst" för första gången på flera år så fick jag blodad tand för spelet och vill inget hellre just nu än att sprätta nya boosters och bygga alla möjliga lekar. Vet att de har regelbundna tuneringar i både Luleå och Skellefteå om helgerna, så jag ska göra mitt yttersta att i alla fall närva vid någon nästa år.

Aja, i vilket fall som helst så är Innistrad namnet på den senaste serien och har tagit extremt mycket inspiration från klassisk skräck. Det finns gott om vampyrer, spöken, zombies, varulvar, präster och inkvisitörer. Bilderna är extremt mörka och dystra, till och med bland de vita korten hittar man inte mycket ljus.

De nya reglerna i denna serie är;
- Double Sided Cards (kort du får vända när du mött ett visst mål)
- Morbid (får en bonus om en creature dött samma turn som den spelas)
- Flashback (kasta spellen från din graveyard, gammal förmåga)
- Curses (enchant-player med negativ effekt)
- Fight (som att attackera en specifik creature istället för spelare)

För att roa mig själv tänkte jag förska hitta de bästa (läs mest intressanta) korten i varje färg, ett rare, ett UC och ett common. Skippar dock epic-korten då de självklart är åt helvete för bra.Vitt har extremt mycket fokus på Humans, Spirits och tokens. Många kort skapar just spirit-tokens som sedan går att boosta på alla möjliga sätt. De har även mycket kort som har protection mot Vampire, Werewolf och Zombies. Dock finns det ovanligt lite kort som faktiskt ger liv, vilket man kanske är van. Vitt har blivit en väldigt aggresiv och intressant färg i detta block.Blått liknar faktiskt mer svart denna gång. I stort sett alla monster är någon typ av Zombie. Du kan sällan dra kort utan att behöva discarda ett också, men det är samtidigt ingenting negativt då de flesta korten kan komma tillbaka via Flashback eller någon annan spell. Att göra exile (nytt ord för "remove from the game") från graveyard har blivit extremt mycket bättre denna omgång.Svart är sig likt. När det kommer till creatures så är det Zombies, och till viss del även Vampyrer, som gäller. Finns alla möjliga sätt att skapa Zombies på. Och trots att det inte finns någon Lord till dem denna gång så verkar man satsa på kvantite istället för kvalite. Jag menar, det finns en Epic-rare-spell som skapar 13(!) 2/2 Zombies, och kortet har även Flashback.Rött har också behållt sin inriktning på direkt skada och allmänt kaos. Dock när det kommer till creatures så har de både Vampyrer (typiskt svart) och Varulvar (typiskt grönt). De röda korten saknar styrka att fungar på egenhand. Det märks tydligt att det just nu är tänkt att spela rött med minst en annan färg, förslagsvis då svart eller grönt.Grönt kör som vanligt på sina stora monster av olika slag. Grönt är också den färg som nyttjar double-cards bäst. För närvarande är det grönt man måste spela om man vill kunna spela en tema-lek med just varulvar. Jag kan tänka mig att det är riktigt roligt att sitta med en mindre arme av monster som både kan göra en massa effekter och dels slås jävligt hårt när det behövs.


PrometheusÄven om det alltid är roligt att se en prequal så föredrar jag att inte veta så mycket om Aliens. Den stora charmen med dem är ju att man vet så lite om dem. Tror ändå det här kommer bli för förbannat bra film. Den ser ut att ha bra skådisar, bra regisör och bra effekter. Sen om manuset hänger med så är det ju bara en bonus. I sämsta fall så får vi en riktigt fet popcorn-rulle att se nästa år.

Game of Thrones RPG - Official TrailerDet första GoT spelet passerade förbi relativt obemärkt, och de få recensionerna jag läste gav det rätt milda poäng så jag har inte direkt velat investera i det. Jag vet inte heller riktigt vad jag ska tro om Cyanides kommande RPG som baseras på Martins verk.

Att döma av den här videon så ser det "bara" ut som man tagit Dragon Age och placerat det i Westeros. Storyn verkar i alla fall kretsa runt två stycken karaktärer som ännu inte dykt upp i böckerna. Dels vakten Mors Westfold och den röda prästen vid namn Alester Sarwyck.

Jag tror ändå att ett rollspel kan fungera riktigt bra om det görs på rätt sätt. Förstår inte riktigt hur man kan ha misslyckats så fatalt med ett stratergi spel. Man kan ju tycka att det borde räcka att kopiera av brädspelet för att få till ett riktigt bra spel.

Christmas MagicIgår så hade vi en liten Magic Draft tunering. Vi var bara 4st (Jag, Kim, Jonas och Olof) så det blev faktiskt så att vi spelade två tuneringar. Serien vi valde att spela var 2012 Core Set, ett väldigt lättsamt block utan några direkta nya förmågor eller nichér och en hel del gamla herderliga re-prints.

Första omgången började jag blygsamt plocka på mig svarta och blå kort. Siktade på att plocka mycket flying från blått och från svart ville jag ha sånt som direkt dödade creatures. Det gick alldeles utmärkt för mig då jag blev helt ensam om att samla blått och delade endast svart med Kim. I ett av mina egna boosters så drog jag en klassisk Royal Assassin, men det kort som kom att bli avgörande för min del var
Pentavus

Kort och gott så tog jag mig till finalen mot Olof's vit/gröna lek som jag tillslut lyckades besegra. Det måste tilläggas att matcherna tog extremt lång tid, och i finalen hade jag bara 2 kort kvar i mitt Library innan jag vann.

I den andra omgången gick det betydligt sämre. Började samla på mig blått igen eftersom jag märkte att ingen annan gjorde det. Däremot fick jag svår att välja en andra färg. Började först med vitt, men märkte att någon annan tog dem ganska intesivt. Samma sak med rött. Till slut gick jag på ett par gröna kort, men även där var jag inte ensam, fast det var för sent att sluta.

Min lek fick ingen direkt tanke, utan det var mer halvbra kort från blått och grönt som möttes. Dessvärre hade jag extremt otur med min mana (spelade med 16 länder i en 40 lek), hade mana-torka i 80% av mina matcher. Den enda som fick sämre mana balans än mig var Jonas, så vi slutade dom 3:a och 4:a.

Aja, extremt nöjd ändå, och jag ser fram emot en till draft inom en snar framtid. Förhoppningsvis med lite bättre framförhållning så att vi blir lite fler spelare.

The Hobbit - TrailerHoly-titty-fucking-christ! My nerd-boner is huge!!!

Dock kan jag inte riktigt komma överens med att Thorin Oakenshield är "snygg". Dvärgar ska fan se ut som Gimli eller Bombur. Tjocka, skäggiga och ohyffsade.

Good old RPGÖnskar jag kunde skylla mitt dåliga uppdaterande på att jag faktiskt gjort något vettigt istället... men icket. Istället har jag slösat pengar på
GoG's julrea. Införskaffade mig det gamla startergi-spelet Tropico och även det lite nyare Evil Genius som är en slags lillebror till Dungeon Keeper.

Men så skaffade jag även klassikern Dungeons & Dragons: Tempel of Elemental Evil. Främst för att jag länge törstat efter ett ordentligt turn-baserat RPG att sitta med, men även för att jag minns när jag själv var med och spelade pen-and-paper varianten med D&D 2.5 reglerna med Edvard, KG, Kubbe och Mats.

Hade inledningsvis stora planer på att försöka återskapa vårat lilla sällskap - Fighter, Cleric, Monk och Bard. Men istället så blev det en grupp med Chaotic Neutral som är jakt på lite skatter. En förhållandevis kliché aktig uppställning jag valde att spela med;

- Human Sorcerer (True Neutral)
- Half-Orc Barbarian (Chaotic Evil)
- Human Cleric (Chaotic Good)
- Dwarf Fighter (Chaotic Good)
- Elf Rogue/Wizard (Chaotic Neutral)

Ghost Rider 2 - TrailerOm man fick dömma en film efter en trailer så skulle jag säga att den nya Ghost Rider filmen kommer bli förbannat jävla fet.

The Expendables 2 - TrailerFörsta filmen kunde inte bjuda på så mycket mer än det faktum att det var kändistät. 2:an ser ut att vara ännu mer tät, med både Van Damme och självaste Chuck Norris som är med på ett hörn. Jag har bara ett ord för det hela. Nerdgasm!

Blir väl förmodligen en fruktansvärt dålig film ändå, men jag tänker intala mig själv in i det sista att detta är det bästa som har hänt sedan skivat bröd.

Claim the Iron ThroneKanske inte den mest uppdaterade videon, men what ever. Har länge sagt att A Game of Thrones är det bästa brädspelet jag äger, och jag håller fortfarade fast vid det. Nu har FFG varit jävliga som vanligt och uppdaterat spelet till en
2:nd Edition.

Alla delar till spelet är uppdaterade. Kort, brickor och framförallt modeller till alla enheter. Samt har man plockat in relger från de två expansionerna som släpptes till den första versionen. Har faktiskt planer om att sälja mina gamla brädspel så att jag får en anledning att köpa in lite nya spel som vi faktiskt kan spela då och då.

Gatherers of MagicStört skön kort film om Magic the Gathering World Championship 2011.

Nu när Kim kommer upp på besök så kommer vi dra ihop en lite mindre draft-tunering. Det exakta datumet är ännu inte spikat, men jag misstänker att det antingen blir i helgen (16-17-18) eller nästa vecka innan Jul.

Free to fly and playAion ser ut att bli nästa MMO som går över till att bli
gratis. Enligt uppgifter så kommer vi bara behöva vänta tills februrari nästa år innan vi kan flyga runt med våra änglar och farma helt gratis. Som vanligt är orsaken att antalet spelare bara blivit färre. Antar att bland annat Biowares Star Wars the Old Republic dragit på sig ganska mycket intresse, och kommer göra det framöver.

Utgår väl också från att det blir någon form av cash-shop för att inhandla nya kosmetiska rustningar och annat påhitt.

Humble Indie Bundle 4Ett fett julklappstips för de som inte vill lägga ut allt för mycket pengar.
The Humble Indie Bundle 4 har släppts i veckan och det måste nog vara de bästa spelen på länge som ingår. Kommer nog personligen att införskaffa detta paket inom en väldigt snar framtid då jag faktiskt inte äger ett enda av spelen som ingår.

- Super Meat Boy
- Bit. Trip. Runner
- Shank
- NightSky HD
- Jamestown
- Cave Story
- Gratuitous Space Battles

TransmutationMer LoL nyheter. De nya som kommer att släppas i samband med att de plockar bort och ger refund på alla Dodge runor. Det kommer lämna mig med drygt 12000 poäng att handa nya runor för.

Ser direkt att jag kommer troligtvis införskaffa lite guld runor till min support bild (som alla andra), samt att jag kommer prova på +1,5% Health på ett par karaktärer. Är dock osäker på om det är värt att skaffa life steal och spell vamp. Priset är ofta att man får offra ArmPen och Mpen som är mycket svårare att införskaffa.

Hybrid runor ser jag ingen direkt användning för om man nu inte spelar extremt mycket hybrid karaktärer som Kayle och Jax.

ViktorVar länge sedan en hjälte blev "läkt". Nu verkar det dock ha hänt. I samband med att senaste patchen blev tillgänglig för vissa amerikaner så dök även den här snubben upp som går under namnet Viktor.

Alla hans stats finns med, och det verkar som att det är en AP caster utan mana. Hans skills finns det dock ingen direkt information om. Enligt in-game filen så har han en DoT, Shield, Slow/Stun och en AoE ulti. Modellen ser ju alla fall läcker ut i hans extra skins.Update: Nu har någon lyckats gräva fram alla hans skills också. Förmodligen ligger denna karaktär inne redan nu för att enkelt kunna släppa honom medan folk på Riot tar julledigt. Aja, här får ni alla skills.

Passive: Evolving Technology
Viktor starts with a Hex Core that provides him with stats and can be upgraded in the store to augment one of his abilities. The Hex Core can only be upgraded once, and cannot be sold back to the store.

The Hex Core (Can Not Be Sold) +3 Ability Power per level This item can be upgraded into one of three augments that enhance Viktor's basic abilities. Click the item in the store to discover its upgrades.

Q: Power Transfer - Viktor blasts an enemy unit dealing magic damage, returning a portion of the damage dealt as a shield.
Augment:
+3 Ability Power per level, +220 Health, +6 Health Regen per 5 secondsAbility
Augment:
Increases Viktor's Movement Speed by 30% for 3 seconds

W: Gravity Field - Viktor conjures a heavy gravitational field, slowing all enemies and stacking a debuff every 0.5 seconds. At 3 stacks enemies inside are stunned for 1.5 seconds.
Augment: +3 Ability Power per level, +200 Mana, +10% Cooldown Reduction, +5 Mana Regen per 5 second
Ability Augment: Gravity Field has an additional 30% cast range.

E: Death Ray - Viktor uses his robotic arm to fire a chaos beam that cuts across the field in a line, dealing damage to any opponents struck in its path.
Augment: +3 Ability Power per level, +45 Ability Power
Ability Augment: Death Ray sets fire to enemies, dealing 30% additional magic damage over 4 seconds.

R: Chaos Storm - Viktor conjures a singularity on the field which deals magic damage and briefly silences enemies. The singularity then does magic damage to all nearby enemies every second. Viktor can redirect the singularity.

R (Chaos Storm Activated): Storm Control - Relocate the singularity to your cursor position.

Passive: Evolving Technology Viktor starts with a Hex Core that provides him with stats and can be upgraded in the store to augment one of his abilities. The Hex Core can only be upgraded once, and cannot be sold back to the store.

The Hex Core (Can Not Be Sold) +3 Ability Power per level This item can be upgraded into one of three augments that enhance Viktor's basic abilities. Click the item in the store to discover its upgrades.

Q: Power Transfer - Viktor blasts an enemy unit dealing magic damage, returning a portion of the damage dealt as a shield.

Augment: +3 Ability Power per level, +220 Health, +6 Health Regen per 5 seconds

Ability Augment: Increases Viktor's Movement Speed by 30% for 3 seconds

W: Gravity Field - Viktor conjures a heavy gravitational field, slowing all enemies and stacking a debuff every 0.5 seconds. At 3 stacks enemies inside are stunned for 1.5 seconds.

Augment: +3 Ability Power per level, +200 Mana, +10% Cooldown Reduction, +5 Mana Regen per 5 seconds

Ability Augment: Gravity Field has an additional 30% cast range.

E: Death Ray - Viktor uses his robotic arm to fire a chaos beam that cuts across the field in a line, dealing damage to any opponents struck in its path.

Augment: +3 Ability Power per level, +45 Ability Power

Ability Augment: Death Ray sets fire to enemies, dealing 30% additional magic damage over 4 seconds.

R: Chaos Storm - Viktor conjures a singularity on the field which deals magic damage and briefly silences enemies. The singularity then does magic damage to all nearby enemies every second. Viktor can redirect the singularity.

R (Chaos Storm Activated): Storm Control - Relocate the singularity to your cursor position.


Holiday SkinsRiot, take all my money!!! Maokai får sig ett julskin!

De övriga som kommer att kunna delta i julfestligheterna är Heimerdinger, LeBlanc och Gangplank. Hade personligen gärna sett att Trundle fick något i stil med Grinchen. Jag får hoppas att det kanske händer nästa år.


LAN-Party Optimized HouseDen
här snubben vet verkligen hur man ordnar ett Lan-party. I hans hus finns det inte mindre än 12st datorer, med monitorer, i två stycken rum. Två stora tv-apparater (en på 55" och en på 59") med ett flertal spel-konsoller anslutna, fast de används främst till att streama SC2 matcher.

Jag har helt klart hittat vad min 40års-kris kommer att innebära. Glöm behovet av en cabbad bil, jag vill ha en lan rum!


Rammus TauntRammus har blivit en riktigt översittare på senare dar. I alla fall sen de gjorde om Masteries och djunglen. Han snurrar igenom djungeln fortare än någon annan och garanterar i stort sett alltid en kill då han gankar. Har själv börjat spela honom en hel del på sista tiden då mitt moto i LoL är "If you can't beat them, play as them".

Men in Black 3 - TrailerAvslutar nog kvällen trailer spammande med den här. Vet inte hur Will Smith lyckas.. men han ser fortfarande precis ut som han gjorde under hela nittiotalet då han räddade världen, killen åldras fan aldrig.

Something, something.. massive effectsJag har inte direkt någon koll på vad som händer här och nu kommer jag att svära i kyrkan.. men Mass Effect serien är i mina ögon rollspelens svar på Halo. Överskattat.

Fast egentligen handlar det om att jag inte gillar genren "Western RPG". Jag vill ha tonåringar med överdrivna frisyrer och svärd som står på led och slåss. Sånt gör mig lycklig. Alla är vi olika, och tur är väl det. Har lovat mig själv gång på gång att försöka ta mig igenom Mass Effect 1, eller att kanske inhandla 2:an för att ge det en chans. Men samtidigt sa jag även det om Dragon Age och säger samma om Skyrim.

The Last of UsThe Last of Us ser lika lovande ut som Dead Island gjorde i sina första trailers. En survival horror där man än en gång ska försöka överleva i en post apokalyptisk värld utan resurser. Man säger att hoppet är det sista som överger människa, så jag hoppas verkligen att vi får ett zombie-spel utav värde denna gång.

Return of the RipperJag fortsätter att pumpa trailers idag. Denna gång är det Metal Gear Rising som verkligen går all out. Explosioner, feta robotar, slow-motion, män som klyvs, robotar som klyvs... helt enkelt överdriven action i takt med överdriven rock. Aja, på något sätt så känns det jävligt Kojima (även om han kanske inte haft så stor del i detta spel).

Har lite dålig koll för stunden, men jag tror detta spel är designat med Playstaion Move i åtanke.

Amazing Dark Spider-Knight Rising2st poster på kommande filmer har ju kommit upp förra veckan. Både The Dark Knight Rises och remaken på Spiderman har dykt upp... och båda två ser ut att vara gjorda av samma person.

Dark Knight affischen tyder rätt starkt på att detta är Nolans sista film med Batman. Förhoppningsvis fortsätter den med ett ännu mörkare Noir tema och lämnar inga direkta frågetecken eller möjligheter för uppföljare. Jag vill verkligen att Nolan avslutar sin trologi på ett värdigt sätt så att en ny generation av regisörer och skådisar får chansen att starta om på nytt om några år.

Spiderman är jag väldigt tveksam till. Att döma av skådisen och affishen så kommer det blir något slags film fylld av tonårsångest och otrovärdiga relationer mellan människor (läs Twilight). I vilket fall som helst så är Spiderman i stort behov av en remake med tanke på vilket cluster-fuck Spiderman 3 var. Återstår att se hur den egentligen kommer att se ut när vi får den första vettiga trailern. Tills dess kommer jag sitta mer armarna i kors och tycke att "det var bättre förr, då vi inte ens hade Spiderman filmer".

It ends with DeathDamn vad trailers det dyker upp idag. Här har vi en liten teaser på kommande Darksiders 2. Ännu en ganska intetsägande trailer då vi totalt saknar gameplay av något slag. Aja, vi får i alla fall chansen att se hur skeleto... jag menar Döden kommer att se ut. Gillar också skarpt klichén "What starts with War, ends with Death".

Cold WindsEn första preview på nästa säsong av A Game of Thrones, som har premiär April 2012. Stannis Baratheon står för berättandet i den väldigt händelselösa trailern. Men vi som läst böckerna vet att bok 2 är när saker och ting verkligen börjar sättas i rörelse.

Shit is about to get real!

Fall of Cybertron - TrailerSpelindustrin gör på 1:30 vad Michael Bay inte klara på 3 Hollywood produktioner... att göra något intressant och visuellt vackert med Transformers. Blir bara mer och mer intresserad för varje nyhet och trailer som släpps.


Diablo 3 - opening cinematicFör att vara intro filmen till ett Blizzard spel så var det förhållandevis kort och inte särskilt action fyllt. Aja, snyggt är det i alla fall, och det är ju inte direkt så att man saknar en anledning till att vara pepp på spelet.

Through a Rose Colored Display LinkUppdrag nummero 5 är nu avslutat av båda grupperna. Självaste Don Casquilho var i behov av Shadowrunners för att utföra lite privat dektektivarbete. Hans barnbarn, tillika hacker för familjen, har blivit anklagad för ett brott han säger att han inte begått och Don vill veta sanningen då han misstänker att Triaden ligger bakom det.

Scen 1 - First Contact

Grupperna blev ombedda att möta Don Casquilho på hans restaurang "Marcel's", något som de gjorde utan större bekymmer. Väl där fick de mer ingående information om att Dean Casquilho blivit anklagad för att ha mördat sin flickvän Alice och en vakt vid företaget LuCom. Don gav dem även en nyckel till Deans lägenhet och ett fake SIN för att komma i kontakt med Dean som hans advokat.

Belöningen för uppdraget var antingen 5'000 Nuyen eller olaglig vapen/utrustning för samma värde. Båda grupperna valde det senare alternativet. (Kanske tjänar dom för mycket pengar vid sina uppdrag?)

Scen 2 - Where it Started

Både grupperna inledde på samma sätt... genom att dela upp sig. En tog sig an advokatrollen medan de övriga begav sig till Deans lägenhet för att undersöka den.

Hos Dean fick de tydliga signaler om att han var mer eller mindre oskylldig. Han var bara på fel plats vid fel tillfälle, men något har han i alla fall haft för sig. Han gav dem även tillgång till sitt personliga datasystem i hemmet om de ville kolla hans loggar.

Deans hem verkade mer eller mindre orört. Fanns inga fysiska spår om att något varit på plats. Däremot var det något helt annat som pågick inne i Matrix. En agent i form av en ekorre snokade runt för fullt, men stack så fort den blev upptäckt och både grupperna gjorde sitt yttersta för att spåra den.

Det enda som skillde gruppernas förarbete var följande. Grupp 1 (aka TTT) kontaktade även bårhuset och fick ett utlåtande av läkaren. Högst troligt så var det mer än en gärningsman som dödade dem. Flertalet stick och slagmärken tydde på detta.

Grupp 2 (aka Team B.D.S.M) åkte vidare för att udersöka både Alice och säkerhetsvaktens hem i hopp om att hitta något av värde. Dessvärre så rullade dom rekord många 1:or, vilket slutade med att de mer eller mindre vandaliserade hemmen istället. Ett barn blev vittne till det hela och tvingades till tystnad, medan i det andra fallet fick de fly undan från snuten.

Scen 3 - Happiness is only a smile away

Till slut så anlände båda grupperna till brottsplatsen (LuCom). Polisen Jack Diamonds verkade dock vänta dem och tvekade inte till att starta ett litet inofficiellt förhör. Efter lite byte av information var grupperna just påväg att lämna platsen då de får syn på något i en gränd.

En kropp ligger dold bland soporna, eller rättare sagt två kroppar. Både ligger på marken med en obehagligt leende på sina läppar och spruckna hornhinnor, dessutom har både två aktiva commlinks igång. Precis efter att de hittar kropparna i gränden så får de meddelanden om att Alice commlink är aktiv i en del av China-town i en butik som heter Red Wire.

Scen 4 - Following the White Rabbit

Red Wire ligger i ett köpcenter som heter "Happy Canyon Mall" vars centrum är ett enormt kinesiskt tempel. Väl där så upptäcker de att någon form av cermoni verkar ta plats i templet så övriga köpcentret verkar stängt. Ändå verkar något pågå i Red Wire.

Grupperna är väldigt försiktiga när de närmar sig Red Wire, men trots både magi och andra knep så går de ändå in i butiken för att kolla vad som händer. Vad de hittar är två stycken döda vakter och en tredje (Alice) commlink som ligger aktiv brevid en av kropparna. Så snart de vidrör vid hennes commlink så brakar eländet lös.

En Triad-cermoni pågår i det stora templet, och det skickas iväg signaler från vakternas commlinks om att något är på gång. En Triad-magiker skickar ut en Air-Elemental samt lägger en barriär runt Red Wire för att hålla dem instängda medans fler vakter tar sig dit.

TTT använder sin magiker för att på en gång dispella barriären så att de hinner ta sig undan utan att orsaka större skada mot Triaden. BDSM's nykomling sprejar en salva med sitt maskingevär i riktning mot Tirad-magikern, men lyckas inte hålla kontroll på sitt gevär i stressen och skjuter rakt in i templet bland de civila... vilket i sin tur orsakar bara mer panik. Hunt placerar lite high-explosiv mot barriären och spränger en väg ut, och ett par salvor växlas mellan gruppen och triaden innan de tar sig där ifrån.

Scen 5 - Karakuchi

Grupperna lyckas, genom att främst använda Alice commlink, komma fram till att något är på gång att hända vid ett annat företag som heter Karakuchi. Väl där verkar allting som vanligt, men det dröjer inte länge förän något underligt börjar ske. Främst i Matrix upptäcker de att det bara blir mer och mer aktivitet, folk/avatarer samlas utanför Karakuchi i massor, medan i verkligenheten så började sakta men säkert dyka upp fler och fler människor.

Till sist så dyker det upp en kvinna i en svart kappa och en silvrig käpp med ett helt gäng av blandade människor som är beväpnade med diverse improviserade vapen. De stannar till utanför Kakauchi och kvinnan håller ett tal i Matrix om hur de ska "än en gång krossa de korrumperade". Därefter utbryter det ett upplopp både i Matrix och i den verkliga världen. Hela Matrix systemet i området knockas ut näst intill omgående och det gäng kvinnan hade med sig anfaller fysiskt Karakuchi och dess enda säkerhetsvakt.

Vakten får betala med livet innan någon av grupperna går till handling. BDSM skickar fram sin bounty hunter som krossar skallen på kvinnan innan hon ens reagerar, vilket i sin tur leder till att alla människor som varit påverkade av henne slutar bete sig som zombies.

TTT använder en annan metod. Viktor plockar upp en kamera och filmar hela speltaklet medan Sophie försöker skadeskjuta inkräktarna på Karakuchi. Linus tar tillfället i akt att lägga en 'Knockout' magi på kvinnan, vilket resluterar att hon blir medvetslös, men människorna runt om beter sig fortfarande som zombies. De tvingas barrikera sig i det närliggande p-huset i väntan på att polisen ska anlända för att arrestera folket.

Picking up the pieces

Ingen fick nog klart för sig vem kvinnan egentligen var, men vem vet, kanske dyker hon upp snart igen. De kunde dock glädja sig till att få tag på lite ny utrustning, samt att de fick sig lite nya (o)vänner.. somliga mer än andra.

World Cyber Games - LoLWCG spelas för fullt denna vecka i Syd Korea. Dessvärre går det inte att hitta några streams från LoL matcherna. Jag lyckades läsa mig till att det var bara 2 matcher totalt som visades och kvalitén var som i videon här ovan. Inte heller kommer det att släppas några repriser om ryktena stämmer.

I alla fall har grupp A och B spelat klart sina matcher, och idag är det grupp C som står på tur. Så här ser reslutaten ut från de matcher som varit.

Grupp A
Flash.lol (Singapore) 3-0
Gameburg Team (Poland) 2-1
Team Acer (Germany) 1-2
Siol (Vietnam) 0-3

Grupp B
iG (China) 3-0
Dignitas (USA) 2-1
MYM (Spain) 1-2
Team_RageFace (UK) 0-3

Darth Vaders great speechEn riktigt bra och grym mash-up video som någon har tagit sig tid att göra. Den mixar bilder från den animerade Clone Wars serien, musiken från Inception och talet som Charlie Chaplin ger i slutet av The Great Dictator. Mäktigt.

Name of the WindHar precis läst klart The Name of the Wind som jag fick låna av Viktor. Den skulle kunna liknas vid en "vuxnare" version av Harry Potter om man nu behöver göra en hastig jämnförelse.

Värdshusvärden Kote och hans medarbetare Bast lever anonymt utanför byn Newarre. Kote är egentligen legenden Kvothe, en man som sägs både ha gjort stordåd och illdåd, men allt är bara rykten, ingen tycks veta sanningen och enligt alla rykten är Kvothe död sedan länge. Det är först när skribenten och återberättaren Chronicler anländer till värdshuset som Kvothes identitet avslöjas.

Vad som följer sedan är en lång återberättelse om Kvothe och hans liv. Fröst som barn när han reser runt med sin familj som är en del av ett artist-sällskap, och sedan hur han tog sig till det beryktade Universitetet och lär sig behärska "sympathy" (en slags mix av ventenskap och magi).

En kort sammafattning helt enkelt. Hemma väntar bok nummer 2 som jag också fått låna av Viktor. Alltid kul att komma igång med en ny bokserie man verkligen fastnar för, och även om detta inte är någon George R R Martin har den lyckats hålla mig vaken flera kvällar.

Your puny minds cannot fathomRedan i September så släpptes den första expansionen till Magic the Gathering: Duels of the Planeswalker 2012 till både Steam och Xbox, men det var först förra veckan som jag införskaffade den. Precis som tidigare expansioner till spelet så innehåller den 4st nya kort till varje tidigare lek, samt 3st helt nya lekar men framförallt så får man äntligen chansen att själv spela som Archenemy.

Archenemy är läget när man spelar 1 mot 3. Den som måste spela själv får börja med 40 i liv, samt att varje turn får man dra ett "event" kort som på något sätt väger upp nackdelen av att möta 3 motståndare. Korten kan varier från att få dra kort, söka upp länder till att första X antal kort på planen. Kort och gott allt som kan vända matchen på en enda runda.

De tre nya lekarna man fick var en mono-svart lek som går ut på att discarda kort för motståndarna. En vit/grön lek som innehåller massor av "enchant creature" kort och monster som för extra fördeler av dessa. Och till sist en blå/röd som innehåller diverse flygande monster från blått, och direkt skada och ball-lightning liknande monster från rött.

Kort och gott en klart prisvärd expansion som man älskar Magic.


Transformation


Har börjat om med ett par bilder som jag inte riktigt blev nöjd med. Sketchade om de karaktärer jag började med att rita. Polerar upp dem för fullt med starkare linjer så att jag även kan testa att färglägga och skugga dem snart.

Kommer även försöka spela ikapp med den rollspelsgrupp som ligger efter ett par uppdrag. I övrigt så blir det juluppehåll i rollspelandet. Har inte någon mer ledig helg i december som jag kan undanvara för att rollspela. Siktar istället på nya tag 2012.

Legend of Korra - IntroKubbe länkade mig det så kallade "läkte" introt till Legend of Korra. Intror sammanfattar kort att det har gått 70 år sedan Aang avslutade kriget mot eld nationen och har sedan dess spridit fred världen över. Alla berättas av Aang son, som jag även antar är föregångaren till Korra om jag inte helt missuppfattat allt.

Tycka vad man vill om Nickelodeon, men den här serien har de fan lyckats med.

FactionsHar blivit så att ena gruppen har spelat 2 uppdrag fler än den andra. Ska försöka få till lite extra rollspel sessioner innan jul så att de kanske hinner ikapp. Dessvärre kan jag inte avslöja eller berätta något som hänt i de senaste uppdragen, men de har varit riktigt hysteriska.

Istället tänker jag bjuda på en Faction bild. I den kampanj vi spelar finns det rätt många kriminella grupper som konstant bråkar med varandra och hyr in Shadowrunner för att göra sina uppdrag mer anonymnt. Varje
Faction kort är individuellt och betyder inte att alla i gruppen har lika mycket poäng. Just ovanstående bild tillhör en i Grupp 2 (Team B.D.S.M), men vem det är tänker jag inte säga.

CybermageTvå till karaktärer gjorde ikväll. Denna gång provade jag att göra en lite mer "realistisk" dvärg mot för förra gången. Att ställa dem brevid varandra visade grova kontraster, så jag måste göra om en utav dem. Förmodligen kommer det nog bli den lite mer "tecknade" varianten, då jag personligen gillade den här typen bättre.

Det är ganska underhållande att bara en grupp har en hacker och den andra har en magiker. Det ger definitivt uppdragen mer variation. Alla kan ju skjuta sig till framgång, men det är få som hanterar the Matrix och det Astrala planet.

Skyrom with the DovahkidsHade Skyrim varit mer likt det här så hade jag faktiskt införskaffat det.

Numero Dos


Teaser nummer 2... tror inte heller att den här är särskilt svår att lista ut. Ska försöka få klar alla sketcher och siluetter i helgen när jag ändå är ledig.

What it's like to jungle in LoLStory of my life som junglare i League of Legends. Alltid folk som skriker på en oavsett hur mycket nytta man gör. Klassikern är top-lane som alltid trycker fram så hårt det bara går och gnäller så fort de själv blir gankade... Det går helt enkelt inte att vinna som junglare.