Hell Yeah!Denna Hellcannon med dess lysande effekter är målad av Johannes. Han har en relativ aktiv PLog på Warseer där ni kan följa både hans Orcs n' Goblins och Chaos armés utveckling. Men jag måste säga att hans Hellcannon är något utöver det vanliga. Oh mi gosh!

Länken har ni här -
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=179978

It was the year twothousand... and ten

Året börjar närma sig sitt slut, och alla har väl mer eller mindre hunnit med att summera årets bästa i alla möjliga kategorier. Jag har personligen knappt spelat 10st olika spel i år då jag snöat in mig på ett spel i taget. Men vi kör hårt för att få ihop årets sista Top 10 lista för min del.


Number 10 - Årets ThrowerLaget Reikland Reavers producerar år efter år intressanta spelare. Men deras största stjärna sedan Griff Oberwald måste ändå vara Eidrich Holstein. Med bara ynka 6 matcher under bältet har han redan producerat mest touchdowns, casualties, interceptions och comps. Jag inväntar bara studen då han även får vara med om en perfekt Larsson.

Number 9 - Årets ChapterDe kom som en blixt från klar himmel. Alla förväntade sig att se ytterligare ett founding chapter i rollspelet Deathwatch, men skaparna ville annat. Storm Wardens kan enklast beskrivas som marines från Wales. De gillar stora svärd, att duellera, kommer från ett mytiskt förflutet och har en förkärlek till... Tech-Marines(?)

Number 8 - Årets ZombieI en serie som inte alls blev som jag hoppats på fick vi i alla fall se den kanske mest välgjorda zombie någonsin krypa omkring. En obehagligt tragisk scen är hon sedan ett minne blott. Så även tv-serien.

Number 7 - Årets Fokus på HattarTeam Fortress 2 förvandlades i år från ett av de bästa (och mest balanserade spelen) till en grindfest utav rang. Allt handlar nu om hattar och om att byta till sig dem. Nej tack. Jag letar gärna efter andra spel för att tillfredställa mitt FPS sug.

Number 6 - Årets NostalgiÅterupptäckten av Franks gamla radioprogram i P3 - Syntax Error. Många kvällar spenderas i min ungdom genom att bara ligga i sängen med hörlurar och bara lyssna på all brilliant bitpop. I år har de gamla inspelningar fått agera inspiration till allt jag har tecknat. Och mer ska det bli!

Number 5 - Årets IndianIngenting kan få mig på så bra humör som att kasta runt små eldbolls-kastande fjollor. Ingenting kan heller få mig på så dåligt humör som när man missar det där Ultra kastet och förlorar. Rage!

Number 4 - Årets Insta KillNuff said.

Number 3 - Årets Bästa besök på MaxEn varm sommardag var vi slöa och ville äta på Max. Beställde mitt Green-Mål med en stor vaniljshake. Fick min Shake direkt i handen och vi satte oss för att vänta på maten. När de väl ropar upp våran order står där en till(!!!) stor vaniljshake. Lyckan var total. My best day ever.

Number 2 - Årets Bästa KöpBokus hade "fel" på sin rea och prismärkt alla böcker låångt under det tänkta priset. Vi var en av de som lyckades plocka hem en beställning av ett värde på ca 4-5000:- och betalade endast en bråkdel. Det har dock inte blivit många serie köp efter detta.

Number 1 - Årets "Natural 20"Just när alla trodde att faran var över och mysterit löst så blir Sophie överfallen. Hon blundar. Riktar sin hagelbrakare i riktning mot sitt mål och trycker av. Första tärningen visar 20. Andra tärningen visar 20. Tredje tärningen visar 20. Kaboom-kaboom!


Don't ChaseHaha, äntligen någon som gjort en vettig LoL-låt. Tror att Sophie som en äkta Lux spelare har erfarat detta mer än en gång.

Happy Christmas


Ultramarines the MovieIgår såg vi Ultramarines: the Movie (om det nu ens är filmens riktigt namn). En animerad spelfilm på 76 minuter, i vad som måste vara ett botten rekord i handling, animation och allt annat dramaturgiskt. Nu hade man ju såklart inte förväntat sig ett mästerverk i klass med vad Pixar och Dreamworks slänger ur sig. Jag är väl medveten om att deras budget har varit låg... men frågan är väl då om det ens var värt att producera denna skit?

Till att börja med så är animationerna i klass med FMW sekvernserna vi såg på i början av 90-talet. Alla marines ser lika gamla och tragiska ut, deras rörelser är alldels för stela och samtidigt för simpla.

Handlingen kan jag inte ens beskriva då det knappt fanns någon. Ett gäng marines beger sig till en öde planet för att leta några andra marines. Ett tredje gäng med marines (läs Chaos Marines) kommer och anfaller dem. De goda vinner. The end. Oh noes, a spoiler!

Jag hade inte ens stora förhoppningar på storyn. Om det är något man lärt sig från 40K's universum så är det att det finns extremt mycket mytologi och händelser att berätta. Ändå envisas filmen skapare om att 90% av filmen består av walk-and-talk. De övriga 10% är för- och eftertexterna samt de få action sekvenser som inte ens når upp i Dawn of Wars klass.Älskar hur han försöker rädda hela situationen genom att säga hur man ska se filmen och tänka hur det var när man som 12 åring upptäckte Warhammer (What the fuck?). Och hur nästa försök till att säga något positivt är "this is something I'm gonna buy and play in the background while I'm gaming with my buddies". Dude, du tänker inte ens se filmen med dem?!En betydligt mer rättvis recension av filmen. Men undvik den i vilket fall som helst.

Boardgame-GeeksHade Tommy på besök idag, det blev sådär lagom flummigt och svamligt med honom. Han hade med sig lite Berserk Manga böcker som jag fick låna, samt att han hade med sig kortspelet Dominion som vi spelade ett par omgångar. Vi passade även på att snacka lite LoL och vi såg den brutalt dåliga Ultramarines filmen (mer om den i ett senare inlägg).

Vi avrundade sedan kvällen med en omgång Memoir 44 där jag fick lite revansh från Tommys alla vinster i Dominion.Caitlyn, the Sheriff of PiltoverDet verkar som att LoL får sig en sniper hjälte i form av Caitlyn, något jag vet att spelarna på forumet gnällt och bett om. Osäker på hur en sådan här karaktär/klass ter sig i spelet, men det lär man ju märka. Än så länge har de ju inte släppt någon information om hennes skills, så man får väl nöja sig med denna "läkta" info.

All-Points Bulletin
(Passive): Whenever an allied champion is slain, Caitlyn gains vision of the killer for a limited time.

Aimed Shot(Q): Caitlyn channels her shot, increasing damage and range over time. If the shot hits, Caitlyn can fire a second shot shortly after, but if it misses, Caitlyn is revealed to the enemy.

Bulletproof(W):Caitlyn passively resists projectile damage, and can actively double the resistance for a short time. While on cooldown, Caitlyn's movement speed is increased.

Authority of Law(E): Caitlyn fears an enemy for a short time and is immune to that enemy's debuffs for a time afterwards. If Caitlyn takes damage from her target during that time, her damage and defenses are improved.

The Long Arm(Ultimate): Caitlyn channels for a period of time, then fires a high-speed bullet at a target, getting double the payoff if it kills.


Steam Christmas SaleSteam har börjat med sin Jul-rea. Och det är verkligen en rea utav rang. Finns tonvis med spel till helt sjukt låga priser. Lyckligtvis har man nyligen fått sin lön och julbonus, så jag kan med gott samvete ta på mig slösarbyxorna.

Har ni pengar över så passa på, det kommer dröja tills vi får sånna här priser igen.

Humble Bundle

Idag blev det en investering i Humble Bundle för en okänd summa pengar. För er som undrar vad det är för något så är det en möjlighet att köpa 5st bra indie-spel för en valfri slant. Jo, man betalar alltså bara vad man vill för detta paket (där ordniarie pris ligger runt $85). Man kan även välja hur stor del av det man betalar man vill ska skänkas till välgörenhet och skaparna av spelen.

Alla vinner. Just ja, spelen ni får är;


Life before GoogleTrue story... för vad fan gjorde man innan Google?

Deal with it!Senaste patchen bjöd ju på en hel del förändringar, i de flesta fall till det "sämre", men Urgot tillhör den lilla skaran som faktiskt fick sig en ordentlig boost. Faktiskt så pass att jag faktiskt funderar lite på att investera i honom. Vi kan ju först kika på vilka förändringar han genomgått.

Stats
Range increased to 425 from 400
Attack damage reduced to 51.6 from 54.1
Attack damage per level increased to 3.6 from 3.1

Acid Hunter (Q)
Base damage reduced to 15/45/75/105/135 from 30/60/90/120/150
Attack damage ratio increased to 0.85 from 0.7

Terror Capacitor (W)
Base shield changed to 80/140/200/260/320 from 80/120/160/200/240

Noxian Corrosive Charge (E)
Now deals physical damage instead of magic damage
Damage changed to 75/130/185/240/295 (+0.6 bonus attack damage) from 100/155/210/265/320
Now reduces 12/14/16/18/20% of the target's armor instead of 10/15/20/25/30 flat armor


Att bygga Urgot med Manamune och Last Whisper kommer bli obligatoriskt eftersom LW nu stackar med Corrosive Charge. Med lite snabb matematik så innebär detta att man gör runt 1k i skada med 3st Acid Hunters på en hjälte med 100(!) i Armour. Lägg dessutom till hans range i det hela och att han kan lägga på sig en sköld. Det är en elak hjälte i vilket lag som helst.

Som runor tänkte jag något i stil med;
Röd - Arm Pen.
Gul - MP lvl
Blå - CDR
Quint - Flat HP

Nu gäller det bara för mig att elda på och skaffa 3150 IP och se om han är den nya Corki.

The Brothers MarioFörutom att de verkar hakat upp sig på att man måste hoppa från explosioner hela tiden så är det en mycket underhållande trailer. Alla one-liners gör sig också väldigt passande på något sätt, samt att jag alltid sett Toad som en liten gangster.

AlignmentHahaha! Jag vet var jag är på skalan, men vars är du?

Zap!Okej, så Riot fortsätter att slänga ut nerfs till höger och vänster i hopp om att lyckas balansera spelet någorlunda. Den här gångne var det dock främst items som fick smaka på de stora förändringarna. De har helt plockat bort Innervating Locket, gjort alla elixirs sämre och gjort att man inte längre kan stacka Sunfire Capes.. nooooo!

Å andra sidan så tycker jag inte att de förändringar spelar någon större roll. På Champion fronten är det faktiskt Urgot, Katarina och Malzahar som får sig en liten boost. Antagligen för att man aldrig någonsin ser dem i Ranked matcher nu för tiden. Jag håller tummarna hårt för att Malzahar får lite mer kärlek då han helt klart är en av de magiker jag tycker är roligast att spela.

Sen så kommer äntligen leavers bli bannade per automatik, och än om vi inte får Mastery-pages så ska de också bli enklare att spara och göra om mellan matcherna. Yay!

Something Strange in ArkhamBatman Arkham Asylum kom som en blixt från klar himmel. Ett näst intill perfekt spel som lyckades med många olika moment i ett och samma spel utan att egentligen misslyckas med något. Nu kommer i alla fall snart uppföljaren, och i en riktigt najs trailer för vi veta att
Hugo Strange kommer förmodligen spela en stor roll.

Helt klart ett av de spelen jag ser mest fram emot nästa år.

Thor-tasticJag måste erkänna att jag är mer pepp än vad jag trodde inför den här filmen. Inte för att jag på något sätt tror att den kommer vara bättre/sämre än någon annan hjälte film som släppts. Det är nog helt enkelt för att Thor är en Avenger och man vet vad som väntar en framöver.

Sir Hopkins känns dock välidigt malplacerad i denna film, men han har ju på senare tid dykt upp i allt möjligt. Wolfman någon?

Deadly DLCMy life is complete! Deadliest Warrior får sig en DLC uppdatering med 3st nya krigare. Årets bästa fighting simulator blev just ännu bättre.

Tack Kubbe för tipset!

Dara O'BrianDara O'Brian snackar om tv-spel, eller snarare om hans okunskap att lyckas i dem.

Concept ArtistWohoo! Fick besked om att jag kommit in på de 2 kurser jag ansökt om till nästa termin. Båda kurserna är på separata skolor och på distans. Jag kommer läsa Digital Bildbehandling på 7,5 Hp från Jönköping. Och jag kommer läsa Concept Art på 15 Hp från Gotland.

Målet är väl inte att bli proffs och inleda en karriär, men jag känner att jag behöver göra något för att stimulera och motivera mitt ritande/målande. Förhoppningsvis leder detta till att jag kanske pluggar vidare lite, eller åtminstonde kommer igång med en webcomic.

Aja, en fullspäckad vår kommer det bli för min del.

Sivir, the BossJag tycker om att följa olika guides och exprimentera lite själv med runor och masteries. Collby Cheeze har ett par roliga och intressanta guides jag kan rekommendera. Och eftersom Sivir är flavor of the month så är det mycket fokus på henne just nu.

Min Sivir är rätt annorlunda i förhållande till hans. Jag föredrar att levla Ricochet i första hand och inleda med att bygga Manamune, men att sikta in sig på ett B.F Sword och att köra Warmonger+Atma's som endgame verkar riktigt najs.

Sonderkommando RevoltSjukt obehaglig video på ett spel med Wolfenstein 3D motorn. För er som inte vill/kan kolla så handlar det om judarna i de nazitiska arbetslägrerna... blodigt, pixligt och brutalt.

Grudge MatchIdag (eller rättare sagt inatt klockan 03:00) så är det dags för
Ionia vs Noxus grudge match. I korta drag så är det en mini-tunering som Riot anordnar för ett par NA spelare. Det blir en klassisk 5vs5 match med endast 1 ban per lag, och man kan endast välja ovanstånde karaktärer beroende på vilket "land" man representerar.

Oavsett vem som vinner så kommer det bli lite sköna priser på ett par hjältar.

If the Ionia Defenders win:
Amumu (regularly 585 RP) will be only 292 RP!
Shen (regularly 975 RP) will be only 487 RP!
Udyr (regularly 975 RP) will be only 487 RP!
If the Noxus Conquerors win:
Sion (regularly 585 RP) will be only 292 RP!
Rammus (regularly 975 RP) will be only 487 RP!
Vladimir (regularly 975 RP) will be only 487 RP!


Jag tror faktiskt att Noxus tar hem det här, och i så fall blir det nog att plocka upp Rammus för min del. Fast jag hoppas ändå mer på Ionia, eftersom jag vill hellre ha Udyr.

CassiopeiaEftersom min lilla sneak-peak på den kommande hjälten Cassiopeia bara kom några timmar före Riot själva avslöjade allt så skrotar jag mitt tidigare inlägg för det här. Vi hoppar väl direkt på hennes förmågor och kollar vad de gör.


Noxious Blast
: Cassiopeia blasts an area with a delayed high damage poison, granting her increased Movement Speed if she hits a champion.

Miasma
: Cassiopeia releases a cloud of poison, lightly damaging and slowing any enemy that happens to pass through it.

Twin Fang
: Cassiopeia lets loose a damaging attack at her target. If the target is poisoned the cooldown of this spell is refreshed.

Petrifying Gaze (Ultimate)
: Cassiopeia releases a swirl of magical energy from her eyes, stunning any enemies in front of her that are facing her and slowing any others with their back turned.

Deadly Cadence (Passive)
: After casting a spell any subsequent spellcasts will cost 10% less for 5 seconds. This ability stacks up to 5 times.


Som med alla andra nya hjältar kommer hon bli använd väldigt mycket de 2 första veckorna. Tror många kommer stirra sig blinda på "Twin Fang" och maxa den så fort som möjligt och skaffa sig en massa mana/regen för att kunna spamma den.

Noxiuos Blast känns inte direkt som en vinnande spell, med tanke på att träffytan är lika stor som tex Tibbers, samt att det är en delay på den. Däremot är hennes Ulti verkligen en match avgörare. Tänk dig att antingen inleda med en stor slow i ryggen på motståndarna just innan en teamfight. Eller ännu bättre. Vänta i 1-2 sekunder in då folk börjar blåsa igång sina stora Ultis - paow - nu är alla motståndare i sten.

A Song of Ice and FireJag har lite dubbla känslor så här inför HBO's Game of Thrones. Det är en konstig känsla. Men jag har haft den förut. När Sagan om Ringen hade premiär. Jag hade precis hunnit läsa igenom böckerna innan det var dags att se filmen, så det känndes dels underbart att se alla karaktärer på vita duken, men samtidigt blev man lite besviken över att allt inte var som man tänkt sig. Och det är precis så jag känner lite inför den här serien.

Jag ser Khal Drogo i klippen, men det är inte han. Det ser inte ut som han, och det känns inte som han. Jag ser Catelyn Stark, men det är inte hon. Inte samma Catelyn som jag läst om i alla fall. Så frågan är om jag kan komma över det här och se serien för vad den är - en tolkning av boken.

Det är inte Catelyn från romanen, utan TV-Catelyn jag ska se. På samma sätt känns det lite oroväckande att höra dialoger och repliker som kanske inte förekommer i boken. Det visuella för också med sig för- och nackdelar. En del karaktärer och platser kommer kännas helt opassande medan andra kommer förmodligen bringa ett nytt ljus över något som kanske gått omärkt förbi mig i böckerna.

Vem är jag att kritisera en serie som ännu inte ens har visats? En grinig gubb-jävel helt enkelt.

Men seriöst. Jag kommer förtära denna serie som en vansinnig gorilla som precis hittat en klase mogna bananer som dinglar helt oskyldigt från ett träd!

Mikael Beorn PersbrandtTydligen är det nu klart att Mikael "Gunvald" Persbrandt ska axla rollen som Beorn i den kommande Hobbit filmen. Har personligen lite svårt att se honom som en mysig gubbe i skogen, men jag misstänker att de kommer dölja det mesta av hans nylle bakom ett fett lager med make-up.

Grats till Micke som i alla fall får vara med i en välproducerad film för omväxlingsskull

Inside Game of ThronesHerregud alltså! Har inte varit så här pepp inför något sedan man såg de första bilderna från Sagan om Ringen.

Legend of EddaSophie har hittat ett nytt gratis-MMO som hon har börjat med idag. Legend of Edda heter det och är väl kanske ditt generic-korean-grind-fest.

Det utspelar sig i en fantasy värld där man kan välja att tillhöra Olympianerna eller Titanerna (precis som i grekisk mytologi). Man axlar sedan rollen som en av 6st klasser, som sedan kan avancera vidare.Eftersom jag i skrivandets stund sitter och installerar spelat så kan jag inte säga så där jätte mycket om klasserna. Jag tror man kan förvänta sig något i stil med det klassiska Ragnarok-Online, fast bättre.

Warrior -> Defender -> Templar
Swordsman -> Gladiator -> Champion

Assassin -> Dark Walker -> Shadow Runner
Archer -> Chaser -> Scout

Cleric -> Priest -> Bishop
Wizard -> Sorcerer -> Necromancer

Grafiken är i alla fall tilltalande, och påminner en hel del om de senaste Final Fantasy spelen som kommit ut på Gameboy. Om detta nu är ett spel för mig återstår ju att se. Antar att ni kan snart läsa mer om det på Sophies blogg då detta egentligen är mer hennes ämne än mitt, men jag tänkte bara tipsa om ett gratis tidsfördriv.Cataclysm sold out


World of Warcraft: Cataclysm släpps vilken dag som helst, eller närmare bestämt den 7:e December, eller rättare sagt, en minut över midnatt. Misstänker att det kommer vara en fin liten skara människor här i piteå som vill plocka upp sitt förboka exemplar.
Blir absolut inget spel för mig. Jag och WoW har gjort slut, men vi skilldes i alla fall som vänner. Så jag kan med gott samvete se fram emot Diablo 3.

SpacepornEn helt underbar bild på
Crab Nebula som upptäcktes av astronomer redan år 1054(!). Det är bara en tidsfråga innan The Warp blir vardag för oss.

NerfvillePatch på väg till LoL, i och med det så blir det också stora förändraigar på spelet. Kolla bara in denna första paragraf i
patch notes så förstår ni.


- Area of Effect damage and disable spells being too powerful
Area of Effect is taking a pretty large hit this patch, especially to the damage on Galio’s Idol of Durand, Morgana’s Soul Shackles and Vladimir’s Hemoplague. After seeing its effect on the game over a longer period of time, we’ve found something more akin to Annie’s Summon: Tibbers is a proper mix of area size, damage, and disable. We have several area-effect skills in the game that have snuck past this and we’re looking to bring these back to acceptable levels

- Strong supports are able to protect powerful ranged carries too well, cancelling their fragility too easily
We’re starting with a duration nerf to Morgana's Black Shield and Janna's Eye of the Storm to reward better timing of the spell reactively and to raise the skill ceiling a bit on these spells. If this proves too little, we’ll evaluate the need for additional changes in a future patch.

- Ranged carries, holistically, are too safe considering their damage output
While we predict bigger changes will be required, our first adjustments are to lower the movement speeds of ranged carry-style champions to provide more of a tradeoff, and nerf Blessing of the Lizard Elder when used on ranged champions. We’d like to keep ranged carries “safer” than melee, while beginning to provide more tradeoffs that both give melee a place in the game and differentiate the roles of melee and ranged characters.


Hej då AoE lag med Morgana, Galio, Amumu, Vlad, Miss Fortune, Twitch etc... och Hej då med lag som kretsar runt en super ranged carry och en drös med supports! Jag kan inte annat än att jubla åt denna patch och dess förändringar. Äntligen känns det som att spelet blir lite enklare för oss att kanske kompa ihop oss på egen hand, istället för att bli tvingad att köra med det som är bäst.

Jag älskar när vi kan spela med lite udda gäng. Jag vill ha Tommy som Singed/Malphite. Sophie får gärna spela med Lux/Teemo, och jag bryr mig inte om vilka som spelar Carry så länge jag får äta upp folk med Cho'Gath. Spelet ser bara ut att gå mot ett vettigare håll i och med denna uppdatering.

Ser verkligen fram emot helgen då det finns tid för lite seriöst spelande.