Skins

Work in progress. Sitter och över lite på att rita naturliga hudtoner och få dem att smälta samman på ett fint sätt.

Firefall Beta StreamDamnit! Varför kan inte jag få min beta invite till Firefall snart? Sjukt långt klipp, men det täcker i stort sett allt man behöver veta om spelet. Samt även en trevlig teabag situation vid 25:39 märket.

Game of Thrones - Season 2 TrailerFapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfapfap... fapfap... fap

Eden EternalNormalt sett så brukar jag hålla mig borta från de dussintals "koreansk-gratis-mmo-spelen", men nu blev det så att jag halkade in på ett med Sophie. Spelet i fråga blev
Eden Eternal. Och mer sterotypiskt mmo än så här går nog inte att hitta. Klassiska questar där man ska döda X antal av Y, om och om igen. Samt några instancer med jämna mellanrum.

Det som fick mig intresserad av spelet, förutom möjligheten att spela med Sophie, var det relativt unika klass systemet som de använder sig av. Kort och gott så är det nästan precis som i Final Fantasy 11. Det räcker med att man skapar en karaktär, för man kan när som helst byta yrke.

Förutom att gå upp i vanlig level så finns det även ett class-level system som man kan levla parallelt, och alla klasser förutom de två första (krigare och magiker) har någon form av level krav. Siktar man till exempel på att bli en Templar måste man både levela upp Warrior och Cleric, osv.

Jag har själv påbörjat den blygsamma vandringen mot Samurai, som kommer kräva att jag dels tar mig till level 60(!), men även får upp både Warrior och Martil-artist till 55. Aja, drömma kan man ju i alla fall. Får se hur pass länge vi orkar med det här spelet. För det börjar bli svårt. Riktigt svårt.


Movie NightJag och Sophie hade en liten movie night igår. Tre filmer, varav det var bara en som egentligen var bra. Gissa vilken?

Immortals - Micke Rourke spelar kung med storhetsvansinne. De grekiska gudarna ser ut som tonåringarna från Twilight. Mycket blod och väldigt mycket slow-motions sekvenser. Viktor beskrev den som en sämre version av 300, fast med gudar. Jag kan inte annat än att hålla med. Helt okej tidsfördriv dock. 2+

The Adventures of Tintin - Otroligt snygg och underhållande äventyrsfilm. Jag satt större delen av filmen och bara dum log åt hur nostalgiskt och barnsligt roligt jag hade. Det enda som gnagde på mig filmen igenom är att Milo heter "Snowy" på engelska, hade lite svårt att acceptera det. Annars så var detta helt klart en av de bättre filmerna jag sett på senare år. Älskar också att man kan glorifiera Haddocks alkoholism så mycket. 5+

Underworld: Awakening - Latex, läder och slowmotion. Vad mer behöver man i en action film? Här får vi även utrotningshotade vampyrer. Lycaner (Varulvar) som blivit större och tål silver. Filmen tar vid 12 år efter 2:an. Vampyrer och varulvar har jagats och rensats ut nästan totalt. Selene vaknar upp i ett lad alá Resident Evil, och det är bara att samla ihop pusselbitarna om vad som har hänt. 2+

Quick-sketch Samurai

Sitter och övar lite quick-sketching. Tänkte först färglägga i en gråskala, men jag sket i det.

Princess EstelleBah! Rojalister säger jag bara!
Tales of Vesperia har den enda äkta prinsessan Estelle i min ögon.

Titans will WrathDen sjukt dålig filmen Clash of Titans får sig en uppföljare som jag misstänker kommer lukta lika illa. Men den här verkar i alla fall bjuda på enorma boss-fighte... jag menar Titaner och monster som våran protagonist kommer att få kämpa mot. Aja, har man pengar och tid över så kanske det blir att slösa en kall sommarkväll på bion i brist på annat.

Annars vet man ju vars Piratebay ligger.

The RiverBörjade se ABC serien
The River igår kväll som jag och Sophie har längtat efter. Äntligen en ordentligt skräck serie som självaste Speilberg har varit delaktig i. Det kan ju inte misslyckas, eller?

Serien handlar om äventyraren/naturfotografen Dr. Emmet Cole som försvinner i amazonas. Hans familj, och ett par kameramän väljer att fortsätta leta honom 6 månader efter att övriga insatser har gett upp och dödsförklarat honom. Självklart dröjer det inte många minuter förän det visar sig att Emmet har upptäkt ett par övernaturliga saker i djunglen.

Storyn är tillräckligt trovärdigt för att man ska intressera sig och vilja veta vad som har hänt utan att bli fånig. Voodoo känns som ett starkt tema som kommer att återkomma. Håller personligen tummarna för att zombies kommer att få vara med på ett hörn innan säsongen är över.

Vad som kommer bära eller brista i serien är kamera arbetet. Allt är filmat med "skakiga" handkameror för att fånga känslan över att det är en dokumentär. Stundtals lyckas de fånga den övernaturliga känslan som gör allting lite läskigare än vad det borde vara, men andra gånger känns allting bara skakigt bara för att det ska vara så.

Första säsongen är bara på 7 avsnitt vad jag kan förstå, så det kommer inte krävas mycket tålamod att ta sig igenom dem. Jag fortsätter att ha höga förhoppningar på serien. Avsnitt 2 lyckades verkligen att skärma skiten ur mig vid ett par tillfällen, vilket gör att jag kommer fortsätta peppa serien till motsatsen kan besvisas.

Cygnar Dual Force


Drog iväg våran beställning från Gamemaniacs i veckan. För min egen del blev det främst färg som jag köpte in, då de flesta av mina GW-färger har torkat ihop, och jag passade på att byta ut stora delar mot Vallejos sortiment som jag tycker har fungerat riktigt bra.

Har även börjat fundera på en 35 poängs armé att spela med, och har suttit länge med att jämnföra olika Warcasters och enheter som passar bra ihop. Det slutade dock med att jag beställade den "episka" versionen av den caster jag redan spelar med - Stryker. Och gällande mina enheter så skaffade jag de Stormblades som jag tidigare proxade, samt deras UA (Officer och Standard Bearer).Blev inte att jag beställde ihop en fungerande 35p armé, saknar främst några ordentliga Warjacks att spela med istället för min Ironclad. Kommer att vid ett senare tillfälle utöka med både en Stormclad och karaktärs-jacken Ol'Rowdy som är särskilt anpassade för Stryker. Efter det inköpet är det nog bara att införskaffa nya enheter och jacks om man vill variera sin trupp en aning.
Some Assembly RequiredFör rolig för att inte posta. Han förmedlar alla känslor som jag själv har inför mitt figurpysslande. Ibland känner man bara för att slänga ihop allt i en klump och smälta ihop skiten. 

Dark Ascension - DraftIgår var jag iväg och spelade en liten Magic draft med den senaste expansionen Dark Ascension. Detta block är fräsmt känt för sina transform kort, varulvar, vampyrer och zombies. De allra flesta korten är en ganska vanlig creature som har möjlighet att förvandlas till något helt annat, tex
Huntsmaster of the Fells/Ravager of the Fells.

Vi var fem pers som var med i draften så det skulle bil svårt att bli ensam om en färg, till och med två kunde bil svårt att uppnå. Jag hade gjort min hemläxa och läst på ganska mycket om vilka kort som fanns. Grönt var den färg jag definitivt ville satsa på, med helst rött eller vitt som andra färg.

Jag plockade på mig ett par grön kort tidigt ihopp om att bli ensam om färgen, innan jag plockade på mig ett par vita, flygande spirits. Men efter att korten snurrat ett par varv insåg jag att det var fler än jag som hade den planen. Så istället började jag plocka på mig röda kort. Men även de verkade svårt att få vara ensammen om. Det hela slutade med att jag byggde ett ganska vågat 3 färgat deck på grönt, rött och vitt.

Scorned Villager/Moonscarre Werewolf, Hinterland Hermit/Hinterland Scourge, Kessing Recluse och Niblis of the Mist blev min stomme, och de slutade med att jag i stort sett bara spelade med creatures. Tror min enda övriga spell var två Fling och en Burden of Guilt. Trorts tre färger och inga riktigt monsterkort så lyckades jag jävligt bra med min lek. Den fick snabbt ut relativt starka monster som hela tiden kunde hugga på monståndaren, och varje gång de dog kunde jag ersätta dem med två nya.

De slutade med att jag hamnade i final mot Olofs Blå/Gröna lek som blev en riktigt jämn fight. Det stod 1-1 i matcher då Olof sideboardade in lite fler blå, flygande, spirits. Och jag hade oturen att inte dra ett enda monster med Reach, vilket ledde till att jag förlorade nätt och jämnt.

A Game of IcelandEn liten sneak preview över hur Jon Snows saga kommer fortsätta i A Game of Thrones serien som inleder säsong 2 i April. Känns jävligt bra att de väljer att resa till Island istället för att ställa sig i Kanada med grönskärm. Är dock lite orolig över hur de kommer att lösa vissa sekvenser där enda alternativet kommer att vara CGI. Jag vet att de inte leker med en Hollywood budget, men samtidigt har jag väldigt högt förtroende för HBO och de resuser som de redan lagt ner på serien.

Förhoppningsvid kanske serien populäritet sätter lite eld i baken på GRRM själv, så att vi kanske får en vettigt fortsättning i serien. Han är oroväckande nära att dra en Robert Jordan. Inte för att jag är orolig över att han ska hinna dö innan han blir klar. Jag är mer orolig att skalan av det som sker kommer att överskugga karaktärerna.

The Alloy of LawBrandon Sanderson är verkligen ett namn inom fantasy att lägga på minnet. Inte nog för att han skrivit Mistborn triologin som frälste mig, men han är även den författare som fått möjlighet att avsluta Robert Jordans "Wheel of Time" serie.

The Alloy of Law är något så udda som en fantasy-western, vilket det inte direkt finns gott om. Det mysiga med boken är att den utspelar sig cirka 300 år efter Mistborn serien, och alla karaktärer man fått lära känna där tillhör nu religoner och legender. Kvar är däremot folks förmåga att manipulera metaller, och boken handlar om en Lagman vid namn Waxillium som är twinborn. Vilket betyder att han både har en allomancy förmåga, och en ferumancy förmåga, något som är extremt ovanligt.

Just Wax förmågor är att han kan "knuffa" metaller, samt att han kan kontrollera hur mycket han ska väga, vilket gör honom till en ypperlig brottsbekämpare. Bland annat kan han med hjälp att sin hagelbössa flyga kortare sträckor, eller han kan lägga vikt bakom sina tacklingar och forcera dörrar utan problem.

Historien tar vid när Wax fått besked om att hans farbror har dött och lämnat Wax som enda arvingen till familjens företag och rikedom. Mot sin vilja lämnar han den otämjda vildmarken mot ett liv i kostym och fina middagar. Men det tar inte länge innan han dras in i storstadens intriger.

Man behöver inte ha läst Mistborn för att kunna uppskatta denna bok. Den är kort, intensiv och väldigt lättläst. Helt klart värt att slösa bort en helg i denna bok.

ChronicleVar och såg Chronicle igår på bio med Sophie. Och jag måste väl säga att jag var inte direkt super imponerad av filmen. Visst, jag var väl medveten om vilken typ av film jag skulle se, men jag hade ändå lyckats hajpa upp den rätt rejält för mig själv.

Filmen handlar om 3 ungdommar som hittar något mystiskt i en grotta som ger dem telekenetiska krafter. Självklart är en i gruppen svårt mobbad och har det ännu värre hemma, vilket i sin tur leder till att han böjar missbruka sina krafter. Förutsägbart, men samtidigt en trovärdig historia. Ingen av huvudpersonerna drömmer om att bli en "superhjälte" eller att använda sin kraft för något gott. Dom dummar sig helt enkelt som pojkar brukar göra tills saker går överstyr.

Chronicle känns lite som en mix av Jumper och Cloverfield. Inte direkt en film jag kommer minnas för något speciellt. Även skönt att de mer eller mindre avslutade filmen utan något cliffhanger, även om de aldrig riktigt avslöjade vad det var de hittade.

Kort och gott en helt okej film. No more. No less.

Steam Powered Miniature Combat


Igår så provspelade vi Warmachine för fösta gången. Dock med väldigt begränsade kunskaper om reglerna, så en hel del saker blev fel... men det är ju därför man provspelar. Det var jag, Viktor och Kubbe som lirade. Alla hade vi drygt 25 poäng var (jag blev dock tvungen att proxa in en enhet). Det blev ungefär som en mini-tunering där alla fick chans att spela mot varandra

Match 1 - Cygnar vs Khador

Jag och Viktor inledde spelandet, och här hade vi också minst koll på reglerna. Med hjälp av en ganska bra gun line och bra tärningar så plockade jag ner stora delar av hans arme. Det slutade dock illa när han lyckades få in ett skott med sin destroyer på min warcaster som plockade drygt halva hans HP. Till slut blev det en förlust för min del då jag tvingades försöka jaga ikapp hans warcaster medan min egen slogs mot hans destroyer.

Match 2 - Khador vs Cryx

Kubbe gjorde sedan ett försök på Viktors Khador. Inledningsvis så hände det inte så mycket. Viktor drog mer nytta av sina Widowmakers (aka snipers) med Kubbe avancerade och försökte kasta lite spells. Viktor använde till slut sin feat och frös alla Cryx, han kunde se, på plats. Kubbe svarade nästa runda med att aktivera sin och anföll med sin Slayer mot Viktors Destroyer. Dock så lämnade han efter sig en lucka till sin warcaster som Viktor såg, och tog vara på. Vinnst för Khador.

Match 3 - Cryx vs Cygnar

Loosers bracket. Dom två första rundorna inleddes väldigt försiktigt. Sen gjorde jag misstaget att placera mina viktigaste karaktärer på ett led. Det jag inte visste var att Kubbe hade en spray attack (tänk dig en flamer i 40k) som han lyckades relativt enkelt att få in. Jag tappade en stor del av min styrka som faktiskt kunde göra nytta. Jag gjorde ett försökt till ett counter-anfall men tärningarna ville annat och jag landade inte en enda attack. Kubbe plockade isär min Ironclad och gjorde om den till en Seeder innan har mördade min Warcaster.

Conclusion

Nu har man lärt sig vad en Warcaster och en Warjack egentligen klarar av. Lämna aldrig din Warcaster utan focus och skydd, för då lär den dö. Man måste veta vad motståndaren har för magi, annars kommer man falla i varenda fälla. Warjacks kanske tål mycket och gör ont, men de är svåra att träffa med om man inte kan ge dem focus. Hur som helst så är Warmachine väldigt roligt. Ser fram emot att kunna göra en beställning snart och kunna måla min figurer.

Celebrity Story TimeSå här skulle det låta om GRRM fick tolka barnsagor. För att citera Kim, "Karln har ett ohälsosamt förhållande till hästar. Jag har aldrig läst en bok där så mycket hästar har dött på så många brutala sätt".

Magic - PT Dark AscensionHar du drygt 2 timmar över, och gillar Magic, så föreslår jag att du kollar in denna tunering.

Roleplaying TipsMade me giggle.

Chasing the Dragon


Ytterligare en helg av Shadowrun-rollspelande avklarad. Team B.D.S.M ligger fortfarande ett uppdrag före i tidsräkningen, så nu i helgen fick Team TTT en chans att göra deras första direkt uppföljare av ett tidigare uppdrag. Chasing the Dragon utspelar sig ganska exakt en månad efter
The Grab. Uppdraget hade en simpel premiss. Hitta den krypskytt som mördade Catherine Westmore.

Scen 1 - Meeting Ms. Johnson

Grupperna blev uppringda av sin fixer som bad dem möta en Ms. Johnson i Regency Tech Center Hotel. En medelålders kvinna gav dem i uppdrag att göra vad polisen uppenbarligen inte var kapabla till att göra. Hitta Catherines mördare. Ms. Johnson kunde inte direkt ge dem några ledtrådar, utan bad dem kolla runt i skuggarna bland sina kontakter och göra det bästa av situationen.

[GM notis: Hade grupperna skött The Grab på ett snyggare sätt hade det varit en annan Ms. Johson som anlitade dem. En som faktiskt inte hade förått dem i slutet]

Team B.D.S.M hade fortfarande kontakt med Lady Jade (hon som anställde dem för The Grab), så efter ett kort samtal hade de fixat ett möte på baren Five by Five.

Team TTT som hade hotat Lady Jade till livet fick en lite krångligare start. De fick kolla runt lite med sina poliskontakter innan de till slut fick reda på att Catherines pappa var med i Yakuza, och tack vare att Sophie hade kontakter inom den organisationen lyckdes hon fixa fram Lady Jades riktiga namn och adress för ett litet hembesök.

Medan TTT fick kämpa lite mer, i form av inbrott och personhot, så fick de fram samma information som B.D.S.M fick serverat på ett silverfat... mer eller mindre.

Nu blir det en hel del karaktär name-dropping, så försök att hänga med. Junko Tetsuya (aka Lady Jade) var en gång i tiden tillsammans med Takeshi Modori, som var en av Yakuzas bästa lönnmördare. Det fanns bara en som var ännu bättre än honom - Kazuya Hotomi. Både Takeshi och Kazuya arbetade tillsammans, nästa som bröder, tills den dag Kazuya fick order om att döda Takeshis familj. Vilket han gjorde utan att ifrågasätta någon. Takeshi var berövad över sveket, men stannade kvar i Yakuzan men började samtidigt smida en plan tillsammans med Junko som precis lämnat organisationen. Det tog dem ett par år, men tillslut så hittade Junko en svaghet hos Kazuya. Han hade en familj utanför Yakuzan med en kvinna vid namn Donna Westmore, tillsammans fick de en dotter, Catherine.

Junko och Takeshi hyrde två grupper av Shadowrunners (var av en grupp var rollpersonerna) för att kidnappa henne och låtsas hålla henne som gissla. Tanken var att locka fram Kazuya och döda honom. Men av någon anledning gick något snett och Catherine blev skjuten istället. Eller det är i alla fall vad Junko säger till rollspelarna.

Hon har inte hört av Takeshi sedan kvällen Catherine blev mördad. Det enda förslaget hon kan ge är att kolla med Takeshis farbror, Zhang Wong (som Team B.D.S.M redan hade som kontakt).

Scen 2 - Mystically Curioser and Curioser

Zhang skulle kunna beskrivas som en yngre Mr Myagi, i klassisk kinesisk utstyrsel och fu manchu mustach. Hans butik ligger i en avskild gränd som man inte lägger märket till i första hand. Utbudet i hans butik består till mesta del av värdelös kuriosa och prydnader, men vissa magiska föremål och tjänster kan köpas bakom disken. Zhang gömmer en sårad Takeshi i butikens bakre rum. Något han gör sitt "bästa" för att dölja.

Båda grupperna anar direkt att Zhang inte talar sanningen och klampar in i det bakre rummet där de hittar en blodig och skadad Takeshi på en fältsäng. Takeshi får chans att berätta sin version av vad som hänt. Han bekräftar allt som Junko har berättat, samt att han låg på taket och tänkte skjuta Catherine, men hans samvete hindrade honom. 

Men just som han skulle lägga ner sitt gevär och ge sig därifrån så ser han hur Catherine blir skjuten i huvudet av ytterligare en krypskytt. Han lämnar huset där han gjort sitt nästa och tar sig ut på baksidan där han springer ihop med Kazuya som också är på väg därifrån. Innan han hinner reagera så har Kazuya hunnit dra sin pistol och skjuta Takeshi, som dock uppenbarligen överlevde. Takeshi berättar också att Kazuya nu söker skydd hos Triaden på deras nattklubb "Krashing Klub Karma".

Innan grupperna hinner lämna Zhang och Takeshi för de ett meddelande av Ms Johnson. Hon förklarar att hon via andra källor fått reda på att Takeshi varit delaktig i mordet på Catherine, och förklarar att om de hittar Takeshi så ska de likvidera honom och kan då räkna med en fet bonus. (Team B.D.S.M föhandlade ihop 60k medan Team TTT stannade på 30k

Team B.D.S.M debaterade länge om priset var värt det. Efter många om och men så föll beslutet att pengarna var värda med än Takeshi. Mattias förklarade situationen för Zhang, som trots om han kunde förstå deras beslut
bad dem att låta hans enda brorson få leva. Mattias gjorde det så smärtfritt och ljudlöst han kunde innan de lämnade en förtvivlad Zhang efter sig.

Team TTT var betydligt mer tveksamma över om pengarna var värda besväret. Det slutade med att de lämnade Takeshi vid liv, men bad honom att hålla kontakt med dem.Scen 3 - Krashing Klub Karma

Triadens klubb var en ombyggd lager lokal med två våningar. Bottenvåningen aggerade klubb och dansgolv medan den övre våningen verkade väldigt begränsad.

Team B.D.S.M delade upp sig ordentligt. Nicke D och Mattias gick in i klubbe som vänliga gäster. Mats S tog tillfället i akt och klättrade upp på taket för att hitta någon extra ingång. Kubbe tog sig in via matrix för att kontrollera kameror och få planlösning. I team TTT var det bara Sophie och Linus som gjorde besök på klubben. Viktor stannade utanför för at hålla vakt.

Inne på klubben så såg de ett gammal bekant troll med ett horn - An Peng (som de stött ihop med både vid Parliment of Thives och Through a Rose Colored Display Link). Nicke D och Linus gjorde sig även bekanta med glädjeflickan Katie Kaboom, men det är ett sidospår som jag inte orkar gå in på.

Båda grupperna lyckades via An Peng att få tillgång till övervåningen. An Peng var själv intresserad av att veta vad Lin Yun (som äger klubben) dodle för Triaden. Övervåningen visade sig vara fylld av Triad-vakter och en Yakuza lönnmördare.

Team B.D.S.M gjorde via en gemensam insatts livet surt för Kazuya. De helt enkelt övermannade honom och buntade ihop han till ett paket innan de smet ut via takvägen som Mats S hade hittat åt dem.

Team TTT gjorde hela processen betydligt blodigare. Sophie tog sig på egenhand upp på övervåningen och kollade läget. Linus och Viktor stannade nere i klubben som backup åt henne. Hon lyckades ta ner då få vakter som upptäckte henne innan hon hamnade i en dödlig eldstrid mot Kazuya. Efter att ha spenderat Edge för att överleva tog sig Viktor och Linus upp för att ge förstärkning. Viktor klev in i rummet guns-blazing men det var Linus som overcastade en powerbolt mot Kazuya. En blöt och blodig fläck var allt som var kvar av den beryktade lönnmördaren The Dragon.

Scen 4 - Scene of the Crime

Grupperna kontaktade/blev kontaktade av Ms Johnson som ville möta dem vid området Aurora Warrens. Den plats där Catherine blev mördad för drygt en månad sedan. Båda grupperna anade nu att de var på väg in i en fäll, så de åkte tidigt dit för att hålla koll på läget.

Team B.D.S.M hittade att Ms Johnson lejt en grupp med Red-Street-Samuraier för att mörda gruppen. Mattias drog än en gång nytta av sin förbjudna gas och neutralliserade hela gruppen samurajer. De tog all deras utrustning och kontakde på nytt Ms Johnson för att ifrågasätta hennes väl att skicka lönnmördare. De fick inget direkt svar av Ms Johnson. Allt de fick var ett mail av Donna Westmore som lovade att göra livet surt för Team B.D.S.M. Istället så "gav" de Kazuya till deras kontakt Detektiv Jack Diamonds för att förbättra sin relation med honom.

Team TTT lät Viktor hålla koll på området från ett närliggande hustak medan Sophie och Linus väntade ute i det öppna. Till slut så anlänade en van med en grupp Red-Street-Samuraier och Donna Westmore. Det slutade med en hetsk debatt mellan Donna och Sophie, som slutade med att Donna ge med på att skona deras liv och lämna dem ifred, dock utan betalning för jobbet.

[GM notis: Sophie spenderade Edge och vann ett opposed-negotiation slag med 6 hits]

Shut up and take my money!


Ungefär så här jag tänka mig att Tim såg ut 24 timmar efter att han dragit igång sin kickstarter för sitt kommande äventyrsspel. Folk gick verkligen "Shut-up-and-take-my-money" hela vägen. Tror även att Marcus Persson varit inblandad och donerat en stor procent av pengarna. I vilket fall som helst. Fuck yeah!

The Settlers OnlineJag spelar inte mycket spel just nu, men något som jag konstant börjat ha i bakgrunden när jag sitter vid datorn och ritar är
The Settlers Online. Inte det direkt mest avancerade spelet, men det är trevligt tidsfördriv. Micke har startat en guild (Swedish Musketeers) så att det enklare går att byta varor med varandra.

Fortfarande tar det dock väldigt lång tid att bygga de mer anvancerade sakerna, och man måste konstant balansera hur mycket resurser man gör av med och får in. Joina om ni inte har något bättre för er, jag heter "Qucas" i spelet.

Double Fine AdventureShut up and take my money!!! Ger man dem dessutom över $50'000 så får man bli en karaktär i spelet. Så jävla värt.
Länk till sidan.

For the Hordes!

Nu har Privateer Press börjat släppa Hordes startboxar i plast. Vi behöver definitivt fler spelare till våra grupp, så känner man inte för att spela en Warmachine Faction som redan är tagen så ökades utbudet plötsligt rejält. Självklart så går det att kombinera Warmachine och Hordes (då kallar man det för Warmahorde), men jag ser ingen direkt anledning för mig att skaffa ytterligare en arme innan jag fixat klart med mina Cygnar.

Trots det så har jag kollat igenom vilka alternativ som finns ifall man skulle vilja börja med Hordes. Personligen har jag alltid gillat Trollblods stora monster, och Skrones österländska tema. Så skulle jag börja hade det väl slutat med ett av de lagen.Trollblods är väl den ras som är mest balanserad i Hordes. Det vill säga att de kan hantera i stort sett alla situationer de stöter på. Bra i närstrid. Inte direkt bäst på att skjuta, men de duger. Deras magi går mest ut på att buffa sina monster, och deras magiker är ofta själva väldigt bra på att slåss.


Circle Orboros kan väl närsmast liknas vid ett typiskt alvisk lag. Det vill säga att deras trupper är extremt mobili, de har några av spelets bästa magiker, men de är inte de tåligaste. De är även de lag i Hordes som är bäst på avstånd med pricksäkra och kraftiga skyttar. När de kommer till deras Warbeasts så har de två alternativ. Antingen kan de spela med långsamma men tåliga monster, eller så kan de spela med de som gör riktigt ont, men som själva faller relativt enkelt.


Skorne handlar i stort sett om att få fram sina monster i närstrid... lite som Khador i Warmachine. Vad de saknar i avstånds attacker tar de igen med manöverbarhet. För som sagt så handlar allt om att lyckas få fram Skorne i närstrid där de hör hemma.


Legion of Everblight
är ett gäng drakar med stor variation. Många drakar är specialiserade på närstrid och får oftast mer attacker och liv ju fler fiender de dödar, så de bygger upp momentum för att krossa fienderna. De flesta trupperna och drakarna är väldigt fokucerade på specifika roller. Så det går att bygga en extremt potent arme om man vet vad man möter, samtidigt som de kan få bekymmer om de glömt att täcka upp en svaghet.


Cygnar PatriotDet var länge sedan min pepp på Warmachine var så här stor. Tror det mest har att göra med att jag slutade spela LoL, så nu måste jag fokusera min nördighet på något annat. Peppen har lyckligtvis spridit sig till mina Warmachine vapendragare Kubbe och Viktor, så förhoppningsvis kan vi börja lira nästa vecka med våra grundboxar.

Har suttit och planerat ihop min första 25p arme (som skulle motsvara en 1000p arme i Warhammer, fast med betydligt färre modeller), och jag kommer att lägga min beställning på de modeller jag saknar i slutet på den här månaden samt färg. Här ska målas!

I min 25p trupp hade jag tänkt spela med följande;

- Commander Coleman Stryker (-6p)
- Iron Clad, Heavy Warjack (7p)
- Lancer, Light Warjack (6p)
- Squire, Solo (2p)

- Journeyman Warcaster (3p)
- Charger, Light Warjack (4p)

- Stormblade, Leader+5 Grunts (5p)
- Black 13th Gun Mage Strike Team (4p)

Tack vare en Squire och Jr Warcaster kommer jag få 4 Focus poäng "extra" till Coleman, vilket kommer göra honom betydligt mer effektiv i både närstrid och ge honom möjlighet att aktiver både Warjacks och kasta spells på samma runda. Mina Stormblades kommer att få agera stomme tillsammas med min Ironclad. Till sist har jag 13th gänget att nyttja på avstånd och lösa upp andra knepiga situationer som kan uppstå.

Det enda som jag saknar figurmässigt är en box med Stormblades som kommer få ingå i min februari beställning i samband med en jäkla massa färg och tillbehör.

Meet the Crew


Team B.D.S.M (Står för Bountyhunter, Decker, Smuggler och Mechanic... tror jag)

Kubbe spelar en Orc Hacker/Decker. Han kan hantera vilken dator eller vilket program som helst, det gäller bara att tärningarna är med honom, viket de inte alltid är. Hans stora svaghet är starkt solljus och fysiskt krävande aktiviteter. Dock den enda som än så länge lyckades sänka en person med hjälp av att kasta glasflaskor.

Mattias har en klassisk Dvärg Rigger. Han kör runt i en skåpbil som är fylld av både det ena och det andra, men främst vapen och drones av olika slag. Han har fått en väldigt förtjusning över sina små spion drones som kallas för iBalls. Införskaffade nyligen en extremt olaglig och farlig gas som han gärna använder sig utav. Inte alltid med önskat slutresultat.

Nicke D spelar en stenhård Troll Bounty Hunter. Precis som man kan gissa är han beväpnad till tänderna. Knivar, pistoler, gevär och till och med raketgevär ingår i hans arsenal. Näst intill en one-man-army. Enda gången han blivit däckad är efter att ha tagit ett par hagelskott i ryggen, något som skulle dödat vilken människa som helst. Nämnda jag att han älskar att tortera folk?

Finns två till spelare som sporadiskt ingår i truppen. Nicke Tjernlund och Mats Stålnacke har vid ett par tillfällen ingått i gruppen men kan nog inte klassas som del av teamet ännu.


Team TTT (har ingen aning om vad det står för)

Viktor spelar en slags jack-of-all-trades-human karaktär, svårt att placera honom i ett annat fack. Intressant är att han har totalt 13 tärningar när han använder sin ihopfällbara-pilbåge, dock har han aldrig avlossat en pil i ett uppdrag. Införskaffade nyligen ett par tunga pistoler som blir betydligt mer använda.

Linus chefar runt som en Dwärg Magiker. Kanske låter udda, men detta är också Shadowrun vi spelar. Har främst fått rollen som mänsklig-scanner innan gruppen går in någonstans. Har mer än en gång visat var skåpet ska stå med sina fruktansvärda ball-lightning-spells.

Sophie spelar en Elf Spy/Assassin. Hon är gruppens moraliska kompass och den som sköter snacket när hon inte svingar runt sin monofilament-kurigama.

The Amazing Spider-Man


Okej, jag kan vara den första att erkänna. Jag hade inte så stora förväntningar på remaken av Spider Man. Trodde de bara skulle göra en mörk och svår film enbart för att Batman Begins var det. Men efter att ha sett trailern så är jag av en helt annan uppfattning. Tror fan den här har potential att bli seriöst bra, och inte bara en popcorn rulle.

We have a HulkDet enda vettiga man fick ut av att se Super Bowl inatt.

Don't fuck with Captain AHelt klart den blodigaste (och häftigaste) Lego-versionen av en film jag sett på länge. Önskar bara att den riktiga Captain America hade lite av det här, då hade den i alla fall varit lite mer sevärd.  

In Real Life


Vet inte riktigt om jag försöker få ut något budskap av den här videon, men på något sätt så tilltalade den mig. Handlar om en snubbe som inser att han spenderat för mycket tid och pengar med att spela WoW och missat det verkliga livet. Något som jag delvis kan relatera till, och säker många i min omgivning också kan.

Tror det mycket är just därför jag mer eller mindre har slutat spela LoL. Det tog upp väldigt mycket av min fritid och pengar. Jag ångrar såklart inte att jan spenderade nästan en hundring på ett Gentleman Cho'Gath skin, eller alla sena kvällar vi suttit upp och provat dumma stratergier eller bara skrattat och haft kul.

Men spelet nådde en slags gräns för mig. Jag började bli alldeles för upptagen med att läsa startegi-guider, kolla på streams och försöka bli en "bra" spelare. Jag upptäckte att jag spenderade mindre och mindre tid med att göra någoting kretaivt (som att rita, fixa mina Warmachine figurer eller att läsa). Jag blev också mer och mer lättirriterad. Jag blev sur över att förlora i spelet, och mitt dåliga humör började märkas IRL. Så jag gjorde till sist det enda rätta. Tog en paus.

Iron Kingdoms RPG


Äntligen så kommer Privateer Press att ge ut en ny version av sitt rollspel Iron Kingdoms. Att dömma av videon så har man valt att gå ifrån det tidigare D20 systemt och istället använder man sig av ett D6 system. De verkar som att man försöker efterlikna figurspelet väldigt mycket, vilket jag kan se både för- och nackdelar med.

Förhoppningsvis är det tillräckligt med regler för att göra det något annat än bara en ny version av D&D 4th med alldeles för stor fokus på långsamma strider. Verkar även som att de planerar att släppa 3 grund böcker i samma stil som D&D. En bok med de mest grundläggande reglerna för att skapa karaktärer och för spelledaren. En bok med mycket historia och fluff och till sist en bok med lite mer fokuserade regler på monster och annan skit man kan stöta på.

Jag har sagt att jag vill rollspela någon "steampunkigt", och de här kan mycket väl bli det jag siktar in mig på.

(Tack Kubbe för tipset)

Epic Rap Battle


Bästa epic-rap-battle på länge

The Lost OracleSupersöt och charmig trailer gjord av ett fan. Blir ordentligt sugen på att spela om Wind Waker till Kuben. Men sen kommer jag ihåg de fruktansvärt tråkiga båtfärderna... och att jag inte längre äger Wind Waker... eller ens en Nintendo konsoll.

Before WatchmenDet är tydligen bestämt att det kommer komma ett par prequal comic till Alan Moores Watchmen. Samtliga karaktärer från orginalboken verkar få separata serier, samt att även Crimson Corsair ser ut att få en bok. Watchmen är i mina ögon det bästa DC-Comics har producerat, så jag ser gärna fram emot lite nya comics att läsa.

Källa

Hero AcademyNu har jag ingen fancy-smartphone. Men om jag hade så skulle jag definitivt slös mycket av min tid på
Hero Academy.

Vintage WargamingOh lord! Jag misstänker att man glorifierade figurspelandet förr i tiden. Massor av störtsköna bilder och underhållande läsning finns på
Vintage Wargaming.

MistbornHar precis köpt (och läst första boken) i Brandon Sandersons
Mistborn triologi. Första boken går mycket bra att läsa helt fristående då den faktiskt har ett ordentligt slut utan någon ordentlig cliffhanger... lite som Star Wars: A New Hope.

Boken utspelar sig i ett kungadömme som kallas för "The Final Empire", som styrs av en odödlig tyrann som endast kallar sig för "The Ruler". Det är en enrom skillnad mellan adlen och övriga folket, som kallas för skaa. Skaa skulle mycket väl kunna jämnföras med judar eller mörkhyade under vår historias mörkaste perioder. Förtryckta är bara förnamnt. Adlen kan betee sig hur de vill och behandlar inte skaa mycket bättre än ohyra, de tvingas slava i gruvor, plantage eller fabriker och deras enda lön är mat för dagen.

Ingen fantasy är ju fantasy utan lite magi. I Mistborn så handlar det om "Allomancy". Kort och gott, konsten att kunna förbränna metaller. De som har adligt blod i sina ådrar kan ofta konsumera en metall och sedan utnyttja någon form av styrka. De som äter järn kan trycka ifrån metaller likt en magnet. De som äter tenn kan få omänsklig styrka och snabbhet. Allt som allt finns det totalt 10 metaller man kan äta och dra förmågor ifrån. De som kan bränna och nyttja en metall kallas för "Mistings". De ytterst få adelsmän som kan nyttja alla 10 metaller kallas för "Mistborns".

Berättelsen handlar om ett halvblod vid namn Kelsier som har blivit Mistborn. Kelsier har även bestämt sig för att döda den odödlige tyrannen och få ett slut på Emperiet han byggt upp. Till sin hjälp har han en grupp skaa-tjuvar och bedragare som alla kan allomancy, men han hittar även en flicka vid namn Vin som visar sig besitta Mistborn kvaliteér.


Nu har jag även upptäckt att Crafty Games håller på att släppa ett Pen-and-Paper RPG baserat på böckerna. Vad som talar mycket för rollspelet är att det är ett par hängivna fans och forumaktivister som tillsammans har skrivit boken, och dessutom har de fått självaste Brandon Sanderson att skriva lite extra fluff till rollspelet.