Street Fighter

image77
Lite av en pojkdröm att äga en sån maskin. Problemet är att de bara verkar finnas i USA och kostar drygt 30.000:- kronor att köpa. För att inte tala om frakten som lär tillkomma på ett par tusen. Man kan ju alltid drömma.

Gaymes!!!

Oh my lord! Det verkar som ett par spel helt passerat min radar och redan hunnit släppas. Dock verkar spelen vara i Fantasy tema, men man kan väl aldrig få för mycket av svärd, drakar och prinsessor?


Conquest of the Fallen Lands 
468:-

Tillsammans med medspelarna jagar du tillbaka monstren som har invaderat och återtar ert land. Spelplanen byggs upp av hexagoner med till exempel orcläger, monster eller befästningar. Spelarna tar över hexagoner med hjälp av truppkort och erövrade hexagoner används för att ta avstamp mot omkringliggande områden. Hexagonerna har olika svårighetsgrad, så det gäller att ge sig på lagom tufft motstånd. Det hela kompliceras ytterligare av magikort och diverse resurser.

image75Exalted - War for the Throne
678:-

Ett brädspel i Exalteds värld. Spelarna bygger upp legioner, förmögenheter och essens i kampen om makten och kejsartronen. Varje spelare representerar en aspekt med unika spelpjäser och krafter. Spelet består av en utvikbak karta över the Blessed Isle, 50 händelsekort och 50 charmkort, 575 spelpjäser och tärningar

image73Vikings
318:-

Förlagets text:
   Each player is the leader of a band of Vikings. His task is to scout and then settle the islands off the coast of his homeland. As the Vikings uncover the size and shape of the islands, each band seeks to control as much of these new lands as possible. The bands build yards and churches and invite goldsmiths, scouts, fishermen, and nobles to settle on their island to establish the most profitable settlements. But, warriors are also necessary! As, the islands soon attract ships bound to attack them to pillage the new settlements

image74

I'm a board-game-geek yes I am

Fantasy är ett tema som fyller upp majoriteten av min spelsamling. Men jag har ju även ett riktigt bra spel (som är ute på vift) med temat andra världskriget - Memoir 44. Har fortfarande inte fått tag på Axel som lånat det av mig, men jag börjar bli riktigt sugen på lite strategisk krigsföring med pansarvagnar och gevär. Istället så har jag kollat runt på lite alternativ och som vanligt är det Fantasy Flight Games som kan erbjuda mig de bäste spelen. De här två har jag kikat riktigt mycket på, vilket verkar bättre?image65

image68

Ett klassiskt 2:a - Världskrigsspel med Tyskar mot Allierade. Massor av figurer och brickor som vanligt när det gäller FFG. Verkar finnas gott om scenarion och återspelningsvärdet är högt. Enda som kanske talar emot spelet är att man endast kan vara 2-4 spelare. Fast å andra sidan är det sällan alla har tid/vill spela. En expansion är även på väg med fler figurer och kartbitar ifall det skulle visa sig vara riktigt roligt.image69

image70
Inte ett så full strategiskt krigsspel som Tide of Iron. Men Tannhäuser bjuder på lite annan action. Allt utspelar sig i en lite alternativ verklighet där 1:a Världskriget aldrig tog slut. Istället har det fortsatt ändå in i 1949 där nu de två sidorna kämpar om att finna ett vapen som kan vända kriget till deras fördel. Man spelar 2-10 personer uppdelade i två lag - onda vs goda. Därefter väljer man en av de fem hjältarna/skurkarna (som känns väldigt MGS inspirerade) och sedan slåss man mot varandra i olika miljöer/scenarios.


Dungeon Quest

image63

Mitt senaste fynd på Tradera är Games Workshops orgnial version av Drakborgen (aka Dungeon Quest)
Minns att många dagar gick åt med att spela den svenska versionen av spelet och det var väl sätt och vis inkörsporten till Rollspelens värld. För er som inte är bekanta med denna klassiker handlar det alltså om 4st hjältar som alla försöker ta sig in och stjäla skatt av draken innan solen går ner. Hjältarna har olika färdigheter och livspoäng och kartan slumpas fram allt eftersom man går.

image64

Hjältarna i denna version är (från vänster)
Ulv Grimhand <The Barbarian>
El-Adorn Sureshot <The Ranger>
Sir Rohan <The Knight>
Volrik the Brave <Adventurer>

My Hiro

My Hiro

Den bästa hjälten från serien om hjältar -
Hiro Nakamura

The Kick-ass list!

Xbox 360 ser bara ut att få bättre och bättre spel allt eftersom. Förmodligen så kommer jag nog inte skaffa en annan konsol på riktigt, riktigt länge. De ska till några riktigt exklusiva titlar till Playstation 3 eller Wii för att få mig att ändra inställning. Visserligen har ju Wii rätt många party spel man vill åt, men jag har mina brädspel som substitut. Tänkte i alla fall knåpa ihop en lista över vilka spel jag vill på en skala 1-5


Army of Two  2/5
Ser lite ut som ett standard FPS med lite extra fokus på co-op läge, vilket aldrig är fel om man har något att spela med. Kommer så många andra intressanta FPS så det här lär väl knappast vara det första man iförskaffar, men vem vet.

Assassins Creed  5/5
ZOMG! Kanske det spelet man länget efter mest av allt. Precis allt med spelet verkar bra. Spöa vakter, hoppa mellan hus, smyga runt i folkmassor och rida häst (okej kanske inte det). Det är värt att ansöka om semster endast för att få sitta och spela det här nonstop.

BioShock 4/5
Jag har undvikt hypen bakom detta spel, har knappt sett en trailer eller läst en artikel om spelet. Jag vill inte bli besviken ifall det inte skulle leva upp till förväntingarna, då känner man sig bara dubbelt så besviken. Men jag tror ändå det här kan bli ett av de bättre FPS spelen till maskinen.

Blue Dragon 3/5
Japanska RPG är väl svagheten på 360, men Bue Dragon är i alla fall bättre än ingenting. Söt karaktärs design och ett klassiskt upplägg talar för att det kommer finnas i min bokhylla.

Devil May Cry 4 2/5
Aja, ingen Dante.. men det får väl gå ändå. Serien har hittils lyckats underhålla mig rätt bra än så länge. Demoner, magi, svärd och revolvrar/pistoler är aldrig varit mer passande tillsammans.

Fable 2 2/5
Jag var väldigt pepp på Fable  trots att jag aldrig fick det att funka på min Xbox, tydligen något fel på chippen i min version. Första spelet verkade vara lite av en besvikelse så jag hoppas att uppföljaren kan leverera ett lyckat äventyrsspel men gott om frihet.

Halo 3 1/5
Jag är defenitiv inget Halo-fan. Tycker att spelen tillhör kategorin "mest-överskattade-spel-någonsin". Kan dom få 3an att likna 1an mer än 2an så kanske det här blir något att införskaffa. Sen har ju serien en stor fan bas, vilket betyder massor av folk och klaner att lira online med.

Indiana Jones 2007 2/5
It's Dr.Jones for fuck sake!

Kane & Lynch - Dead Men 4/5
Precis som Army of Two men ett häftigare koncept. Förmodligen det co-op spel man kommer att välja i första hand. Att spela syd-stats psykopat låter mycket lockande. Bara den brillianta karaktärsdesignen talar för att man måste ha spelet.

Mass Effect 5/5
Bioware släpper äntligen sitt nästa RPG i stil med sitt KotOR. Inte ett Star Wars spel, men ett Sci-Fi äventyr av stor skala. Kommer nog vara det enda spel iår som jag köper i Limited-Edition. Kommer nog vara det enda spel jag försummar både jobb och socialt liv för. This is going to be awsome!

Overlord 1/5
Får hamna på listan trots att det släpps i dagarna. Att spela ond krigsherre och ha en arme med gremlins med sig verkar underhållande för stunden. Med lite tur får jag låna det av KG och slipper köpa det.

Pro Evolution Soccer 7 3/5
I år ska jag se till att införskaffa en fotbollsspel, förra året blev det ju hockey men alla vet ju att fotboll är sporten som gäller. Sen kan det ju även bli kul att testa det online när man slipat sina skills.

Splinter Cell - Convict 5/5
Sam blir bara häftigare för var spel som kommer. Han är som sagt snart i klass med Snake. De här spelet verkar kunna bli hur grymt som helst och serien tar äntligen en skön vändning så att man kan förvänta sig lite story. Synd bara att serien aldrig lär innehålla samma mängd karaktärer som MGS

Resident Evil 5 4/5
Kanske blir det första Resident Evil spelet jag köper och klarar ut.

The Darkness 3/5
Kan bli rikigt snyggt och bra. Sedan måste man ju köpa det enbart för att stödja svensk spelproduktion. Finns en risk att spelet kommer samla rätt mycket damm efter att man klarat ut det.

The House of the Dead 4 1/5
Släpps det fina pistoler och en bra prislapp kanske man orkar bry sig.

Timeshift 2/5
Kommer det bli ett FPS i mängden eller kommer de kunna göra något vettigt av att kontrollera tiden. Jag har svårt att tänka mig en bra lösningen, det återstår väl bara att vänta och se.

Vampire Rain 3/5
Ser ut som att de har lånat lite Splinter Cell och slängt in en drös med vampyrer. Kan bli en lyckad kombination, särskilt om det finns ett online läge där man får slåss vampyrer mot soldater.

Virtua Fighter 5 2/5
Ett fighting spel måste finnas i samlingen, så enkelt är det. DoA är passé, så då måste någon annan ta platsen.Nu har jag säkert missat ett par spel, men så går det när man surfar runt och försöker blogga från jobbet.

I suck

Jag är sämst på att hålla min blogg uppdaterad. Just nu har följande hänt av intresse för bloggen -

1 - Jag har blivit fulltids anställd på mitt jobb (mer pengar, mindre fritid)
2 - Fått World of Warcraft - The Boardgame vilket har tagit upp en massa lediga kvällar
3 - Börjat spela World of Warcraft igen. Skyller på på grupptrycket....
4 - Insett att det aldrig lär komma en bättre tv-serie än  Heroes, för guds skull se den!!!

Jag lovar att jag ska bli bättre på att blogga