Chosen One

Chosen One

Elakare snubbe får man ju leta efter.

I need lightning for my meat-men

Det har inte hänt så mycket av större intresse de senaste dagarna. Allt känns som bara en lång väntan tills på fredag då vi kan kolla om spelet har kommit till EB. I brist på annat har jag klarat ut Mark of Chaos och mest suttit och slö surfat. Jag har ändå ett par spel i bokhyllan som borde spelas, men motvationen finns som inte där. Har även funderat på att köpa Heroes V eller kanske Dawn of War nu när jag har en dator som pallar de spelen.

Idag kom det lite ny info om Warhammer Online. Som väntat medellade dom att spelet blir försenat till 2008. De skulle gå tillbaka till början av spelet och göra om lite saker hos dvärgarna och orcerna. Tydligen var inte teamet helt nöjd över vad de gjort i början, vilket jag förstår. De vill inte släppa ett bra spel, de vill släppa ett brilliant spel. Och med tanke på de senaste bilderna som har släppts så ser spelet bara bättre och bättre ut. Sanningen är ju att dvärgarna faktiskt är de fulaste och mest ointressanta karaktärerna i spelet. Jag kan gott vänta ett tag till.

I helgen vet jag inte riktigt vad som händer. På lördag ska jag till Luleå och fira min stora-syster som fyller 30. Men på fredag finns det plats för ev spel och bus. Edvard kan inte vara med men han sa att om vi vill kan vi fortsätta med WHRP äventyret. För mig spelar det ingen större roll hur vi gör. Majoriteten får bestämma. Om det inte blir rollspel får ni gärna komma med andra förslag.


Whut?!

Whut?!

Lord of the Rings har blivit försenat !?!

Winning the lottery

Winning the lottery

Det
här kunde lika gärna vara jag och Sophie. Jag älskar dig mest av allt i hela världen!!

Green is the new Purple

Green is the new Purple

"Did you install BC and then immediately start replacing your purples with greens that dropped off bullshit trash mobs? Do you even have any idea what I just said? If you answered yes to both of those then you might like our
new shirt. "

En charmig och nördig annons av Gabe från Penny-Arcade
Pretend

Det blev ingen fortsättning på rollspelet i helgen. Edvard hade ingen möjlighet att vara med, och jag tycker inte det är lika kul om inte alla är med. Istället spelades det Warhammer i DDS lokalen med Johannes. Det var sista chansen för honom att spela med oss innan har flytter till Stockholm. Tyvärr kunde inte jag vara med pga av hund, men jag fick ändå möjlighet att spela Warhammer då Hajsis kom på besök. Vi installerade Mark of Chaos på Sophies dator och lanade halva natten. Var riktigt kul att testa på lite egna armeér och kombinationer av trupper. Det enda dåliga var att det var ruggit få kator att spela på. Någon som den sensaste patchen ändrade en aning på.

Jag har även passat på att klara ut spelet en gång till. Var betydligt roligare och lättare när man känner till kator och vilka trupper man bör använda. Handgunners med hjälp av en Bright Wizard blev snabbt den dödligaste kombinationen. En volley omgång med dem sänkte utan problem en halv enhet kaos krigare eller fick de i alla fall på flykt. På började imorse en ny omgång med Kaos. Tänkte köra Nurgle denna gång. Än så länge är det ingen större skillnad på vilken gud man tillber. Anti-hjälten är fortfarande lika kass och duger endast till dueller. Tacka vet man magikern med Winds of Death som dödar osannolika mängder trupper.

I lördags så spelade vi lite brädspel. Decent och Fists of the Dragonstones spelades. Dungeoncrawlet blev lite långdraget och de försökte klara av äventyret snabbt istället för ordentligt vilket ledde till att de inte hade en chans mot slutbossen på banan. FotD tog också oväntat lång tid att bli klar med. Skylle på Mats som försökte vara så lurig som möjligt. Det blev till slut Koggs som tog hem vinsten i det spelet - tack vare sina tradera skills - som han själv sa.

Såg även den nya Turtles filmen i helgen. Tyckte verkligen den gjorde serien rättvisa. Den var lite mörkare än vad man är van vid och det handlade rätt mycket om Leo's och Raph's relation till varandra. Den föll dock rejält på slutet då den inte hade tid att avsluta huvudberättelsen på ett bra sätt. Man får ta den för vad den är helt enkelt, skön nostalgi action med rätt simpelt animerade sköldpaddor.

Sophie har förövrigt blivit besatt av Final Fantasy III till DS. Hon har spelat det natt och dag sen i fredags. Alltid lika kul att höra henne svära när hon är på väg att dö. Men imorgon släpps LotR-O och då lär det inte bli många andra spel på ett bra tag. Nu gäller det bara att hitta ett bra sätt att få Kubbe att sluta med WoW och hänga med oss i Midgård.

Titles

En av de roligare sakerna i Shadows of Angmar är möjligheten att få olika titlar efter sitt namn. De flesta sådana får man genom att döda ett monster ett visst antal gånger. Till exempel så blir man känd som Goblin-Hewer efter att ha besegrat 30st Gobliner. Men det finns titlar man får på annat sätt. Här är några personliga favoriter. Det här är endast början. De kommer att läggas till ytterligare titlar allt eftersom.
 • the Adorable - Recieve 100 /hug emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Alluring - Receive 100 /flirt emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Befuddling - Receive 100 /confused emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Beloved - Receive 100 /kiss emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Dull - Receive 100 /bored emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Harassed - Receive 100 /beg emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Helpful - Receive 100 /thank emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Infuriating - Receive 100 /angry emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Insulted - Receive 200 /rude emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Intimidating - Receive 40 /cower emotes. This can only be incremented 2 times per day.
 • the Naughty - Receive 100 /scold emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Ridiculed - Receive 100 /mock emotes. This can only be incremented 5 times per day.
 • the Victorious - Receive 40 /surrender emotes. This can only be incremented 2 times per day.
 • the Undying - You have reached 20th level without being defeated in battle.
 • Pie-eating Champion - Eat 6 pies in 30 seconds at the Festival Grounds • White Dwarf

  White Dwarf

  White Dwarf firar 30års jubileum i år och släpper då en ny figur i hans ära. Inte nog med att han är upphöjd på en kunglig sköld, det är dessutom Gortrek och Bugman som bär honom. Som den nörd jag är kan jag inte låta bli och tänka på vilka fruktansvärda stats denna figur skulle ha i närstrid. Förmodligen tillräckligt för att kunna hantera vilken karaktär eller regiment som helst.

  Mall of Horror

  Mall of Horror

  Såg att Mall of Horror - Zombies finns för en billig peng på tradera. Till och med Mr. Romero äger ett ex av spelet. Varför ska han vara bättre än mig? På tal om brädspel fick jag en lättare hjärtattack när jag läste nyheten om Talisman. Inte nog med att GW trycker upp spelet på nytt till sommaren. Det kommer även ut till Live Arcade!!!

  Empire Wizards

  Empire Wizards

  Ett par nya bilder på kommande figurer har kommit. Förutom de två riktigt snygga trollkarlarna finns det bilder på nya Flaggelants, Volley Gun och Dwarf BSB. Kan tänka mig att många Undead spelare kommer konvertera om den vänstra killen till en grym Necromancer.


  The boy with the incredible brain

  Det blev inte så himla mycket rollspel i helgen. Edvard kännde sig krasslig så vi bröt tidigt. Aja, det blir bara mer skoj vid nästa tillfälle. Fick i alla fall tillfälle att spela lite Decent med Mats, KG och Sophie. Som vanligt var det inte särskilt svårt att klara av det första äventyret utan att knappt dö en enda gång. Kanske blir det lite mer brädspel till helgen som kommer. Enligt vissa rykten kommer inte Edvard ner till Piteå då. KG tyckte även att vi skulle försöka oss på lite Warhammer.

  Inte helt oväntat så dök inte LotR-O upp i helgen. Känns väldigt bittert att amerikanerna och vissa europeér får den möjligheten. Man får helt enkelt se till att vara mer pepp när spelet verkligen kommer. Jag har snart hunnit på att testa alla klasser och jag måste säga att Champion och Hunter är de klasser som känns bäst. Att göra skada är kul, så enkelt är det.

  Såg Frank Millers the 300 i helgen. Tyvärr har jag inte det bästa ljudet så lite av storheten gick förlorad. Men det är fortfarande en av de grymmaste filmerna jag har sett. Lite som Gears of War fast på film. Testosteronet var vekligen på topp från början till slut. Det enda jag kan klaga på var att det var för mycket snack och för lite fight. Hade gärna sett 90 minuter med bara magrutor och blod.

  Sen måste jag rekommendera en dokumentär jag såg på nätet i helgen. "The boy with the incredible brain" hette den och handlar om en kille vid namn Daniel Tammet. Har inte länken här just nu, men googla på hans namn eller sök på youtube eller videosift så hittar ni den. En grymt intressant berättelse om en savant som inte lider av några direkta nackdelar. Han verkar helt klar i skallen och kan förklara exakt hur han tänker när han räknar 37x37x37x37.


  Applegeeks 3.0

  Applegeeks 3.0

  Kan inte fatta att jag missat att länka folk till
  Applegeeks webcomic. Förmodligen den snyggaste som finns ute på nätet. Med tanke på hur mycket arbete som läggs ner på den grafiska biten uppdateras den relativt ofta. Dessutom bjuder Hawk på riktigt fina bilder som man kan ha som bakgrund. Kolla in den nu !!!

  Hunters and Champions

  Jag är så sjukt trött. Tur att jag bara är på jobbet 4 timmar idag. Hade inte pallat en minut längre. Känner redan ångest inför morgondagen och lördagen då jag jobbar 8-timmars pass. Blir att leta upp Franks i närmaste butik om jag ska överleva till helgen. Jag vill ju inte sitta halvsovandes när vi väl ska rollspela. Ser verkligen fram emot att få ut gruppen ur Drakwald Forest och in till Middenheim. Förhoppningsvis är gruppen inte allt för jobbig mot mig och följer anvisningar de får av NPCs. Jag vet att det här äventyret är rätt styrande men i nästa del ska ni få det mer fritt. Om ni är riktigt duktiga kanske ni hittar en Eagle Staff of Power.

  Fortfarande inte klarat ut Mark of Chaos. Är för tillfället på chapter 4 både med Empire och Chaos. Måste säga att jag föredrar att spela onda, inte bara för det nya perspektivet utan för att man även får chans att spela som skaven. Mina Rat Ogres är ruggigt brutala och mina Storm Vermins klarar av det mesta som kastas emot dem. Lite lessen över att jag inte fått någon Assassin, kanske har jag missat den. Ska se om jag inte kan avsluta spelet till helgen.

  Vi (jag och Sophie) var och beställde varsit exemplar av LotR-Online, jag passade även på att ta mitt ex i Collectors Edition eftersom jag fyller år så får det bli min present. Har fortfarande inte lyckats bestämma mig för vad jag ska spela. Hobbits blir det inte, har aldrig riktigt gillat di små. Alverna var så ruskigt fula att jag fick ont i ögonen, det ena skinnet var mer gay än det andra. Kvar är Dvärg och Människa. I de flesta MMO-spelen brukar jag vara människa, oftast som en support klass. Därför står Captain högt upp på listan. Men jag satt imorse och spelade som Hunter vilket var förbannat roligt. I slutändan så mitt val helt på vad mina kompisar väljer att spela. Om man ändå ska spela med en massa polare så vill man ju att gruppen ska funka och att det inte ska bli 9st Champions.

  Lord Borak

  Lord Borak

  Nu kanske ni inte känner till Lord Borak eller Blood Bowl för den delen, men jag snubblade över en sida med ett par sköna citat från honom. För er oinvigda handlar Blood Bowl om Amerikansk Fotboll på Warhammer vis. Det vill säga en massa Orcer, Dvärgar, Alver och annat oknytt som slåss mer mot varandra än att försöka göra mål. Lord Borak är Chaos All-Stars stjärnspelare och en av de bättre. Få kan döda lika mycket som honom och han är lika skicklig på att göra mål som han är elak. Här följer i alla fall de sköna citaten;


  "Eagles may soar high but weasels don't get sucked into jet engines"

  "If at first you don't suceed, remove all evidence you tried"

  "There may be no 'I' in team, but there's a 'ME' if you look hard enough"

  "The boot in your face may be closer than it appears"

  "Never tell a Dark Elf that 'the goth look was so early 90s' seems they're easily offended"

  Kanske borde jag investera i ett exemplar av spelet. Vi skulle lätt kunna dra igång en liten liga. Spelet är roligt och enkelt och det finns massor av sköna figurer att köpa.


  Full Throttle

  Full Throttle

  Läste i senaste Gamereactor en artikelserie om spelen som aldrig blev av. Uppföljaren till Lucas Art's Full Throttle var ett av dem. Full Throttle är det peka-klicka spelet som jag minns och värnar om allra mest. Jag vet att många tänker på Monkey Island eller Grim Fandango, men för mig började allt med Ben Throttle.

  Intro sekvensen är fortfarande en av mina absoluta favoriter. En gäng stenhårda MC-knuttar på sina halvt postapokalytiska motorcyklar som bränner gummi längs Highway 9 när plötsligt en vit svävande limmo kommer ivägen. Istället för att köra förbi den pressar Ben gasen i botten och kör rakt över den och krossar huv-prydnaden. Resten är som de säger - historia. Men introt samt "Mo's" svek mot Ben är sekvenser jag alltid kommer att minnas.

  Puzzle Quest

  Puzzle Quest

  Kan någon säga mig vars och när man kan få tag på detta spelet?
  Johan hade laddat hem det (till PSP) och jag fick testa det. Hur bra som helst!!!

  Shadows of Angmar

  Shadows of Angmar

  Dags för nytt MMORPG. Denna gång är det Lord of the Rings Online - Shadows of Angmar som är på tapeten. Hade aldrig brytt mig om spelet om inte KG dykt upp från ingenstans och talat om att LORTO is the new shit! Sophie laddade hem betan och blev frälst. Så nu är det bestämt att jag och Sophie ska beställa varsin kopia och börja spela det i helgen. Eller kanske inte i helgen. Jag jobbar förmiddag på lördag och på kvällen vill jag rollspela om alla har tid. Sen på söndag fyller jag år, fast man kanske ska fira sin 23 års dag i Fylke, det vore ju något nytt.

  Interstella 5555

  Interstella 5555

  En 68minuter lång Anime Musikal av Daftpunk. Med tanke på hur bra musiken och videorna på MTV var kan detta inte vara annat än ett mindre mästerverk. Vilket också får mig att tänka på låten "King of my Castle"  (av ett helt annat band) där de använde klipp ur animen Ghost in the Shell och blev belönade av MTV för att ha gjort en sån snygg video. Priset var de dock tvugna att dra tillbaka då de fick reda på att de bara tagit en massa klipp ur en film och inte ritat den själva till sin video. Något som garanterat inte kan hända längre med tanke på den österländska mangans intåg över väst-världen.

  Lasgun Wedding

  Lasgun Wedding

  Kal Jerico den häftigaste huvudjägaren i 40K galaxen i ett nytt häftigt äventyr.
  Romantik och action blandat med en massa nördighet, blir det bättre? Nej!

  The Manga Bible

  The Manga Bible

  "
  Hodder Headline will be selling a manga version of the bible.
  Ink and color are done by a guy called Siku of Marvel comics"

  Hade dom gjort så här för typ 2007 år sedan kanske religonen haft lite fler anhängare. Eller vad säger ni?

  Oath Stone

  Oath Stone

  En skön dvärg hjälte på en Oath Stone. Ett självklart måste till min arme.

  Oh, the memories...  Shadow of the Horned Rat
  Spelet som jag aldrig klarade ut. Troll Country var omöjligt, fastän man kunde skjuta oändlig med eldbollar från svärdet genom att hålla in ctrl. Mitt bästa minne var när alv-karaktären spöade en enhet med över 30st Black Orcs på egen hand, det hände dock aldrig mer än en gång.
  Bäst - var kanonerna som kunde spränga allt och alla, och som nästan aldrig missade
  Sämst - att man inte kunde flytta runt de magiska föremålen mellan enheterna  Dark Omen

  Förmodligen det PC-spel som jag klarat ut flest gånger. En feg klassiker var att köra över sista bossen The Dread King med en Steam Tank. Man fick följa en intressant resa genom Imperiet och både se Kislev och Bretonnia. Var dock besviken över att man aldrig fick behålla den Treeman man hjälpte. Ett stort plus var även patcherna som gjorde att man kunde spela kampanjen som Orcs och Undead.
  Bäst - Bright Wizards som kunde teleportera sig, hålla fast fiender, bränna dem och kasta kometer
  Sämst - att Zombies flydde  Mark of Chaos
  Det senaste i Warhammer Fantasy serie. Jag har ännu inte klarat ut det men det är redan en klassiker i mina ögon. Dock så saknar jag så klart hjälten från de föregående spelen, men krigarprästen är nästan lika cool. Underligaste ögonblicket än så länge är när en enhet Chosen Chaos Knights chargar mina High Elf Spearmen som bygger upp en sköldvägg och dödar alla utan att ta någon skada själv.
  Bäst - att karaktärerna är väldigt individuella och kan duellera mot varandra
  Sämst - att skyttet känns lite väl för bra, till och med norrmänen kastar ju yxor som besatta


  Mark of Chaos

  Gah! Jag har verkligen legat på latsidan när det gäller min blogg. Man kan ju tycka att jag borde vara bättre på att uppdatera nu när jag äntligen köpt mig en dator. Fast visserligen spenderas rätt mycket tid framför PC:n med att spela DDO och Mark of Chaos. Ska gå in på detalj lite senare hur det går där. Men först -

  Vi påbörjade att rollspela WHRP igen, denna gång med kampanjen Paths of the Damned som utspelar sig i slutet av Storm of Chaos. Äventyrarna fick börja i den lilla staden Untergard där de tvingas fly undan en mindre arme av Beastmen som är på krigsstigen. På väg till Middenheim för att söka skydd stöter de på hög-alver, en gammal häxa och andra mystiska saker i Drakwald skogen. Jag har fått Asehs of Middenheim som är fortsättningen, så det ska bli spännande att se hur det kommer att sluta. Äventyret innehåller en bra blandning av dungeoncrawl och rollspel. Intriger mellan politiker och kaoskulter.

  Sen måste jag tillägga att det blev en mycket rolig blandning av karaktärer som skapades. KG's smått galna Roadwarden. Edvards Barber-Surgeon som mer än gärna skär av en lem eller två. Mats föredetting till cirkusartist som nu mer är som en Bodyguard. Kubbes Bountyhunter med siktet intställt på att bli Witch Hunter. Sophies mystiska skoggalv Hunter med en extremt dödlig båge. Blir intressant och se hur de kommer att se ut när de är klara i Middenheim.

  I DDO (Dungeons & Dragons - Online) flyter livet som Cleric på bra. Trivs verkligen som en support klass där jag verken behöver vara del i fronten och behöver inte stå och gömma mig längst bak och kasta magi. Nä, att hålla gruppen vid liv fungerar bra för mig. Det blir verkligen en tankeställare till när WAR kommer. Kanske slutar det med att jag spelar Runepriest eller kanske en Priest of Sigmar omän de verkar mer inriktade på strid. Aja, det hinner nog tänke både det ena och det andra innan spelet har hunnit komma.

  Mark of Chaos var precis som jag hade tänkt mig. En snyggare och lite bättre version av Dark Omen. Fast den här gången kan man både spela som ond eller god. På den snälla sidan spelar man som en nobel Empire general som försöker bekämpa ondskan, och man får även möjlighet att spela som High Elf när de kommer til undsättning. Personligen tyckte jag att alverna var de bättre av de två lagen. Deras Bolt Thrower spränger lika mycket som en kanon och deras bågskyttar dödade fienderna mycket snabbare än än Imperiets handgunners. Sen kunde alvernas krigare göra en form utav sköldvägg som verkligen var döden för Kaos riddare(!).

  När man spelar som ond börjar man livet som en svettig norrman. Men rätt snart får man möjlighet att genomgå ett test och sedan välja om man vill tillbe Nurgle eller Khorne. Jag valde den senare, men jag kommer nog att spela om för att se om det är någon skillnad förutom utseendet. Den andra armen som tillhör de onda är mina favorit råttor Skaven. Jag har dock inte hunnit komma så långt än att jag fått pröva på dem, men jag ser fram emot att få ha en massa Rat Ogres, Assassins och Gutter Runners.