Comic Extravaganza

Oh my god! Skynda er över till Bokus och kolla in deras feta rea på serietidningar. Finns hur mycket som helst att fynda för ca 50:-. Det mesta är såklart Marvel serier, men det är ju inte fy skam.

Äh, fuck it! Har inte tid att sitta här och skriva vad ni kan hitta, måste fylla min egen korg.Update: Har nu skickat iväg ovanstående order

Arnold the Musical Genius
Decisions decisionsDQ serien ser mycket mer tilltalande ut nu för tiden efter det enorma cluster-fucket vid namn FF13

Crossover v.2Super Mario Crossover har fått sig en uppdatering i form av en ny hemsida, samt att Ryu från Ninja Gaiden har kommit med i uppställningen. För de som har missat spelet så är det alltså gamla hederliga Mario Bros till NES, fast man har möjligheten att axla rollen som några andra Nintendo hjältar, och självklart får man använda deras krafter och vapen.

Bill - från Contra har med sig sin bössa och möjlighet att skjuta i 8 olika riktningar
Megaman - glider runt och skjuter kraftiga projektiler som krossar block
Samus - gör sig till en boll och mejjar ner gombas som ingen annan
Ryu - kan klättra på väggar och kastar shurikens
Link - är faktiskt dukigt på att hoppa, men har även med sig sin bomerang och mästersvärd
Simon - piskar med sin.. piska... och kan kasta yxor... och dubbelhoppa
Mario - är som alltid Mario

Oh balls!Jeph Loeb (mannen till vänster i bild) har idag blivit utsedd till VD för Marvel's Televisions avdelning. Hurvida detta blir ett cluster-fuck återstår ju att se. Jag vet att han skrivit en hel del vettiga saker för Marvel, men han var även författare för tv-serien Heroes. Och vi vet ju alla hur bra det gick för den serien efter en säsong.

Kul att Marvel i alla fall vill satsa på lite mer TV och "straight-to-DVD", bara det inte betyder att kvalitén blir lidande.

Pokemon A CapellaI could never pull that of... the V-neck that is

30 minuts of Crackdown 2Spontan laddade hem Crackdown 2 demot ikväll till Xbox. Hade absolut ingen aning om vad jag hade att förvänta mig, det enda jag egentligen snappat upp är att det ska vara tuffare och hårdare (som alla andra action-uppföljare) samt möjlighet för ett fett Co-Op läge. Det första Crackdown spelet var ett riktigt underhållande och underskattat spel i mina ögon. Aja, åter till demot.

Man kastas direkt in i skärselden och tvingas spöa ett gäng beväpnade kids på valfritt sätt. Enda begränsningen som sätts är att demot endast varar i 30 minuter, så man vill få det gjort fort. Att mejja folk med gevär och hagelbrakare ger dig tillgång till bättre vapen, medan att mangla dem med nävar och sulor gör dig starkare och tillåter dig använda lådor och annat bråte som tillhyggen. Precis som tidigare med andra ord.

För att få någon form av motstånd så leds man till en håla under marken där jag antar spelets riktiga antagonister hänger. Ett gäng med zombie-hulk-mutanter(?) som uppenbarligen inte tål ljus... antar att jag borde förståt det då de hänger under stan. Efter att ha försvarat en enorm bomb som ger ljus var demot mer eller mindre över för min del. Inte mycket tid över till free-running, men spelet känns lika tight som ettan, vilket bör leda till ett köp för min del.


AT-AT Day AfternoonJag hade nästan kunna tänka mig byta ut Ruffa eller Kakan mot den här

Hot Girl BackstabbingSpionens bästa vapen någonsin... någonsin!

RiskRisk Factions ser ut att kunna bli hur roligt som helst till XBLA. Är totalt förälskad i tecknar-stilen samt att brädspelet i sig är nog bra. Awesooome!

Roll for Initiative!Jag har inte kommit upp i den färdighet då jag känner att jag kan producera en webcomic i något sånär reglebundenhet, och kan det inte göras ordentligen bör det inte göras alls. Men här få ni ett tidigt utkast på något jag gjorde för ett par månader sen.

Inget orginelt, mest en ursäkt att få rita alver, orcer och hjältar med stora svärd... inget som inte gjorts tidigare.


A challenger enters the ringHar ett nytt litet projekt på gång med Sophie och hennes brorsa. Förhoppningsvis kan det dra igång direkt efter midsommar. Tills dess lämnar jag denna sneak-peak.

Girls suck at videogames

I'll just leave this here...


Real RockstarDamn you Harmonix! Om jag visste att alla färgglada knappar skulle leda till att jag en dag var tvungen att lära mig spela gitarr på riktigt så... fuck it... must have, must become a rockstar!

Korea is gonna explodeDet är inte alls länge kvar tills StarCraft 2 äntligen släpps. Står fortfarande och funderar på om jag tänker köpa det när det väl kommer. Jag är 99,9% säker på att jag inte kommer lira spelet online då RTS inte är min kopp te. Men Blizzard har ju sällan snålat på underhållning när det gäller kampanjer och solo-spelande. Kanske blir det ett exemplar för mig och Sophie att dela på om det ändå bara är solo biten vi vill åt.

That is no Orc-hornPå tal om fotboll så är Elfenbenskusten (det lag jag hejjade på) mer eller mindre utslagna efter Portugals 7-0 vinst mot stackars Nord Korea. Aja, nu får jag lov att heja vidare på Dos Santos och hans Mexico!

Final Sanction

Det är ett par veckor kvar tills dess att Deathwatch rollspelet äntligen släpps. För att göra väntan lite lättare så kommer det snart släppas ett "quick-start" äventyr med tillhörande regler och karaktärer. Den 19:e Juni var det Free-RPG Day och det i samband med det som ovanstående äventyr släpptes.

Än så länge finns det ingen exakt information på äventyrets storlek eller innehåll, men räkna med en hel del strider och Xenos att mangla.Är du extremt desperat kan du köpa äventyret på e-bay eller ladda hem en inscannad PDF
"In the dark present, there is only exploitation"

Fan-made BatmanMer Batman från ett nytt gäng med amatörer. Visst finns det en hel del saker att påpeka, men jag är sällan öppet kritisk till folk som ställer upp gör sånna här saker gratis för våran skull.

Indie Games Rule


We out

E3 är mer eller mindre över, och jag tycker det kan sammanfattas med ett stort - MEEH!

Missförstå mig rätt nu. Det var inte direkt så att jag hade stora förväntningar. Jag var fullt medveten om att det mesta skulle handla om folk som står och viftar med armarna eller snackar 3D. Microsoft gick hårt ut med sin avancerade Eye Toy maskin. Sony försökte övertyga oss om att de inte bara hade gjort en svart Wii. Och Nintendo, tja, de visade upp en rad med nya spel sam en frän ny 3D(D)S.

Känns lite som att för att förstå storheten så måste man ha varit där. Att se andra leka runt och uppleva 3D är inte detsamma som att själv göra det, uppenbarligen. Nåja, jag fick i alla fall se lite av 40K spelen - Space Marine och Dark Millenium, så för det är jag nöjd.


VacationNu är det klart, jag har semster tills mitten på Juli! Tid för massor av spel med andra ord!

Marvel vs Capcom GameplayHelt hysteriska combon i denna spel-serie. Det blir hur som helst ett måste på inköpslistan. Ska bli kul att se hur pass fet listan med karaktärer egentligen blir.

Oh, it's on!Det enda spelet som jag spenderat tid med på min PC är Riot Games supersköna (och gratis) DotA klon -
League of Legends. Otroligt med tanke på att jag vägrade röra DotA när det var som störst. Och visst finns rivalen HoN men gratis är alltid godast.

Bäst ju nu är även att Riot går ett steg vidare med sitt spel och gör det lite mer tävlingsinriktat. Ranked games kommer förkomma i 3st varianter. 5vs5 Premade, 3vs3 Premade och 5vs5 solo. Äntligen en möjlighet att möta jämnlika spelare och kanske slippa alla 12-åriga ragequitters. Att spela solo är ju inga konstigheter, det gör man varje dag. Däremot kanske man bör titta runt efter ett lag.

Nu spelar jag förvisso både med Sophie och Tommy (from time to time) så ett 3-manna lag vore ju en realitiskt möjlighet. Det gäller bara att kunna sitta och nöta och hitta en bra kombination med karaktärer. Och just det, när man spelar Premade matcher så kommer man att få banna totalt 4st Champions från användning och ingen kan välja samma Champion heller. Det är verkligen dags att bredda sina vyer och lära sig spela några andra.


Dark Millenium Online - E3 2010 TrailerÄntligen lite bilder och en in-game video på det kommande MMO:et Warhammer 40K: Dark Millenium Online (jisses vilket jobbigt namn). Space Marines, Chaos och Orks verkar i alla fall vara spelbara om man ska tro tailern. Grafiken håller Dawn of War klass vilket jag finner jävligt skönt och tryggt.

Kudos till Viedit för länken och för Kubbe för denna.

Star War The Old Republic - E3 2010 TrailerFörmodligen det enda MMO som jag ser fram emot, med undantag för det kommande 40K MMO:et man inte sett en enda bild ifrån. BioWare kan göra bra spel och snygga trailers, och peppen att spela en Trooper i
SWtoR bara ökar.

Deadpool and vegetarians


The New 360Microsoft
annonserade ut sin nya Xbox 360 under E3 mässan, samt att deras svar på rörelse-kontrollen fick nytt namn Kincet. Den nya 360 ser helt klart läcker ut, och jag kan absolut tänka mig att göra en liten uppgradering inom en snar framtid, för det ingår en hel del trevliga nyheter;
  • Touch Sensitive Buttons - turn the Xbox 360 on or off and eject a disc with the swipe of a finger
  • Whisper Quiet - Whether you're playing a DVD disc or from the hard drive or navigating the dashboard, with the all-new and much quieter Xbox 360, the only noise you'll hear is your own laughing, cheering and playing
  • Wi-Fi - Built-in 802.11n Wi-Fi for fast, easy connection to your friends and entertainment on Xbox LIVE.
  • Hard Drive - 250GB internal, swappable hard drive for even more storage. To access, remove the bottom panel by pushing the small tab toward the front of the console.
  • Kinect-ready - Custom Kinect port on the back of the console that directly hooks up to the Kinect sensor for controller-free fun.
  • USB Slots - Five USB ports, three in the back and two in the front.
  • Power Supply - Smaller and more efficient. Xbox 360 250GB and Xbox 360 Original power supplies are not interchangeable.
  • Wireless Controller - The award-winning Xbox 360 Wireless Controller matches the console in all black with color-matched thumbsticks and directional pad with a touch of gloss and chrome to complete the look.
  • Backward Compatible - Your favorite accessories and games will work with Xbox 360 250GB. Xbox 360 external hard drives and Memory Units are not compatible.
Kinect å andra sidan vill jag inte ens peta på med en 2-meters pinne.

Winter is ComingHBO har släppt sin första teaser på den kommande serien A Game of Thrones. Av alla serier och filmer jag ser fram emot så ligger den här helt klart högst upp på min lista.

Winter is coming!

More CthulhuAlar Moore skrev 1994 en kort berättelse om Necronomicon, och nu är det klart att det blir ytterligare en comic-book på Lovecrafts mytologi. Förhoppningsvis kan vi redan i slutet av året ha Alans nästa mästerverk i våra händer.

Via
io9

E3 2010: Mortal KombatOMG, kan detta vara det första riktigt bra Mortal Kombat spel?

Rock Band 3Rock Band 3 kommer ha ett spår för synth/piano och en medföljande MIDI-keyboard med hela 25(!) tangenter. Aja, det är bara att göra plats för det i vardagsrummet och rektrytera en ny bandmedlem till Boats n' Håes!Update: Det kommer även en "6-strängad" gitarr samt extra symbaler till trummorna för ett Pro läge.


MortalVerkar som att Mortal Kombat är på väg tillbaka till vita duken. Dock går åsikterna isär om detta är en preview på en kommande film eller ett kommande spel som ska visas på E3. Den som lever får se.

PropositionEn "kort" film av regissören
John Hillcoat gjord med Red Dead Redemption. Består egentligen mest av cutscene klipp från själva spelet, så vissa spoilers kan förekomma. Dock helt klart sevärd.

Not on my watch

Var ett tag sen jag skrev om rollspelet Deathwatch som inte hade med de olika Legionerna/Chapters att göra. FFG har hunnit släppa lite mer information om själva spelmekaniken. Inget direkt nyskapande från deras håll, men det kan nog passa in här.

Hela rollspelet tycks bli väldigt "mission-based". Taktiska scenarion där man kallas ut för att effektivt utplåna sitt mål. Sen är det såklart tänkt att de olika nackdelarna och personligheterna varje chapter ha ska skapa lite konflikter. För vad annars kan sätta stopp för en 4m stor super-människa. Gruppdynamik ska också spela en stor del. Man ska kunna få fördelar att att ta vissa formationer i olika stridsituationer och dylikt. Allt har ju än så länge varit rätt vagt beskrivet, men det är ju inte så länge kvar tills det släpps.“The forward Tau command centre is too heavily shielded for an orbital strike, and too far behind the front lines for a push by the Stygian 5th Armoured Division. However, intelligence suggests that there is at least one of these so-called Ethereals coordinating operations from the base, making it a vital target. It is my recommendation that we deploy the Deathwatch Kill-team available to us and consider the matter closed...”

Far AwayJag är ett stort
José Gonzáles fan, så jag blev grymt överraskad över att hans låt "Far Away" fanns med i Red Dead Redemptions soundtrack. Låten spelas strax efter att man anländer i Mexico. För mig inträffade dessutom detta just vid solnedgången. Jag kan inte säga sist jag njöt av ett sådant ögonblick i ett spel. I cirka fem minuter var jag faktiskt i 1910-talets Mexico på min stolta springare påväg mot okända mål. Tv-spels magi.

Civility

Märkt att jag sällan skriver något här på mina lediga helger... aja. I heglen blev det inget bus trots att jag var ledig. Hade inget färdigt äventyr till Fallen Reich, och mitt eget har jag inte hunnit skriva klart ännu. Ska väl försöka att i alla fall ha något spelbart tills nästa ledig helg, som även blir inledningen på min semester.

Blev mest tv-spel i helgen. Tog mig till sist igenom Red Dead Redemption efter att KG påpekat att jag missat det "grymma" slutet. Så jag manlde igenom de ~2 sista timmarna jag hade av spelet. Grymt spel. Grymt bra spel. Tror dock inte jag kommer sitta och jaga björn, plocka blommor och andra dumheter för achivements. Dock har jag inte testat onlineläget ännu, men det kommer.

Sen så har det blivit brutalt mycket svordomar i Street Fighter IV. Min T.Hawk karriär mötte en brutal "hadoken" vägg som jag inte rikigt lyckades ta mig förbi. Akuma har blivit min största fiende, eftersom aset kan kasta dem i luften och teleportera runt sig på marken. Så jag har börjat nöta med några alternativa kämpar. Blanka har jag åter igen upptäckt storheten med. Han har många taktiker att överraska med. Han kan både vara närgående och kasta omkring folk och hålla sig undan eldklot.

Till sist har jag manglat lite League of Legends efter senaste patchen. Spelar fortfarande främst som "tank", men har även börjat spöa folk som Jax. Spelet har fortfarande sin charm, och man kan enkelt logga in och spela en match eller två som avbrott från Xboxen.


Street-Face-Fighter-Book

Lätt de roligaste Facebook uppdateringarna jag läst i år!


Fan-made Avenger PosterÄven om affischen kommer se annorlunda ut så måste jag säga att man blir förbannat pepp av att se alla hjältar på en och samma bild. Återstår ju att se vilken story och skurk de väljer mot ett sådant här gäng. Det snackas väl om att det är "Invasion" storyn som kommer att gälla.

Pepp, pepp, pepp!!!

Shoebox


Donald 4 Spider-Man

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har man plockat fram 5 potentiella Spider-Man kandidater. Men nu har något underligt hänt. Folk (och då menar jag internet) började ifrågasätta varför Peter Parker måste vara vit? Är det bara för att han alltid varit det? I så fall är det världens sämsta argument.

Hela debatten gick i alla fall ett steg längre. Och plötsligt började folk ropa efter Donald Glover från serien Community. Innan någon egentligen fattat vad som hänt har Donald själv startat upp en kampanj på sin Twitter samt en rad andra sidor. Nu handlar inte hela den här "Donald4Spierman" grejen om att han ska få rollen som Spider-man, men han bör i alla fall få chansen att provspela till rollen.

För det är ju faktiskt fysiskt omöjligt enligt alla universums regler att det blir sämre än Toby Maguires tolkning.A man is defined by his choices, not by the color of his skin.

ThunderCats

ThunderCats var en stor favorit serie när man var barn (och kanske fortfarande är). Musiken, karaktärerna, den tecknade stilen, humor, action och moral. Serien hade det mesta. Så det var väldigt ledsamt då man fick höra att skaparen Stephen Perry blivit mördad.

Det var länge snack om att Hollywood funderade på att köra serien till spelfilm. Till och med en rätt välgjord fan-trailer cirkulerade ett tag på nätet innan nyhetens behag försvann. Istället för att bli någonslags halvdassig historia med Vin Diesel så har Warner Bros bestämt sig för att göra en helt ny tecknad serie med katterna.

Med skaparna och producenterna från Teen Titans, Batman: the Brave and the Bold och Avatar: the Last Airbender så planeras serien att ha permiär 2011. Än så länge har man bara hunnit med att göra en teaser poster. Men är serien ens i närheten av lika grym som den så kommer det att bli awesome!


Thor and the Captain

Just nu verkar det krylla av inlägg i diverse nörd forum över de "läkta" bilderna på Captain America och Thors dräkter till deras kommande solo-filmer samt Avengers. Dräkterna tycker jag ser helt okej ut. Kaptenens dräkt kan man knappast göra något åt utan att hela Marvel fan klubben skulle protestera. Tor ser också rätt bra ut, där önskar jag bara att man valt en annan skådis än Chris Hemsworth.
Via Screenrant och Aintitcool

They took my WoW

Fick veta igår av Kubbe att han sett en av mina WoW karaktärer springa runt i Outland och farma gamla instancer. Ganska intressant med tanke på att jag senaste spelade i slutet på februrari. Och mycket riktigt, jag har blivit hackad. När jag försöker logga in med mitt lösenord så möts jag av ett krav på "authenticator" (som jag för visso har men inte installerat).

Testade att direkt ringa till Blizzards 0200, men de hade tydligen tekniska problem. Istället så blev det ett mail till dem, som jag i skrivandets stund inte fått svar på. Lyckligtvis hade de som hackat mig inte bytt lösenord, så det kunde jag i alla fall göra. Nu vet jag inte hur pass mycket det egentligen ställer till för dem.

Förhoppningsvis har de inte gjort allt för stor "skada" på mitt konto. Enligt Armory verkar de dock ha gjort sig av med en massa equipment från min
Rogue. I vilket fall som helst lär jag ju ändå bara börja om från början när expansionen väl kommer.They took my job!