Diablo 3

Så min fumbbl match i tuneringen gick inget vidare. Dvärgarna visade sig vara alldeles för hårda och slå ännu hårdare. Det blev ändå en jämn match pga att jag hade rätt tur med hur bollen studsade. Matchen gick till övertid där jag tillslut förlorade med 2-3 i sista rundan. Det värsta var dock inte att jag förlorade. Jag blev fick 5 spelare allvarligt skadade vilket nu gjort att jag måste börja nöta upp mina Amazoner på nytt ifall jag vill kunna spela med dem.

Vi spelade vidare lite i Dark Heresy igår. Ett kortare äventyr som kallades Maggots in the Meat som utspelade sig på en lite ociviliserad planet där folk som vanligt börjat försvinna och det snackas både om demoner och kultister. Det hela visade sig röra om en urgammal Xeno-ras som kallas the Slaugth. De livnärade sig på att samla döda kroppar från kriget och tillverka diverse monster från dem. Tyvärr fick de inte se några skapelser på nära håll då de gjorde en stor BBQ fest av det hela. Lite exp och pengar fick de i alla fall. Nu hoppas jag på att vi snart kan inleda Purge the Unclean som jag köpt. 3 stört sköna äventyr, bland annat ett på en Space Hulk. Fast vi ska börja med ett ordentligt undecover uppdrag i en riktigt stor Hive Stad. Jag tror alla kommer få nytta av sina special områden. Strid, pysico-powers och Omnissiah står på menyn.

Sen har Blizzard (o)väntat sagt att de håller på med Diablo 3. Visserligen visste väl alla att det skulle bli av men hur långt och vilken typ av spel det skulle röra sig om var väl vad folk ville veta. Och dömma av bilderna vi fått se så rör det sig om det klassiska dungeon-crawl spelet i en grafikmotor som ser likadan ut som den till Starcraft 2. Vilka klasser man kommer kunna spela vet vi inte än. De har bara visat upp Barbar och Witchdoctor (den förra Necromancern) i en 10 minuter lång gameplay video.


Mutant League Football

Nu har jag kommit med i min första stora liga i fumbbl. Ca 100 lag kommer göra upp om lite ingame cash och extra fans. Jag tror inte mina chanser är så stora om man ser till alla lagen som är med i tuneringen. Men jag hoppas i alla fall få chans att lära mig ett och annat med mina Amazoner. Om jag inte då lottas att få möta dvärgar i första matchen.

Edit: Fått veta att jag möter Chaos Dwarfs i min första match i tuneringen. Mer tackle, guard och mighty blow än vad som kan vara hälsosamt för min Zoner. Om jag inte har extrem dice-voodoo kommer nog detta gå käpprätt åt helvete. Blir att försöka peta in ett par tidiga mål, kanske få ut hans hobbos och sedan stalla som en liten dvärg. Usch, hatar verkligen när man får smaka på sin egen medicin.

KG var förbi en sväng och lånade ut det nya Alone in the Dark som verkar hur grymt som helst. Sen så såg vi en ruggigt flummig och fånig tecknad film som baseras på Dragonlance - en värld inom Dungeons & Dragons, så peppen på rollspel har bara ökat. Jag hoppas verkligen böckerna hinner komma till helgen så vi i alla fall kan spela lite Dark Hersey om inte annat.

Istället för en flummig bild bjuder jag på den senaste teasern av det kommande Blood Bowl spelet till PC och konsoll


Workcraft

Jag och KG såg den nya Hulken filmen igår kväll. Och jag vågar nog säga att den här var snäppet bättre än självaste Iron Man. Bra val av skådisar, bra fighting sekvenser, spännande jaktscener och gudomliga specialeffekter. Som vanligt så dras trådarna ihop på slutet då det återigen hintas om en Avenger film. Det är bara hålla utkik efter Spider-man 4 om två år och innan dess hålla tummarna för en Captain America film.

Idag beställer jag och Sophie lite rollspelsböcker från SF-bokhandel. Så till helgen blir det antingen att vi lirar lite mer Dark Heresy eller påbörjar något episkt i Dungeons & Dragons 4th edition.

Fick även denna film länkad till mig imorse. I know it's WoW, but it made me giggle.

WeGame.com - WoW Videos

Meet the Sniper

Dåså... nu har man spelat sin första 700p match med sina Eldar. Först en match mot Kubbes World Eaters, och sedan mot KGs Bad Moon Orks. Eftersom jag inte fick rätt saker sist från Gamemaniacs så blev det att proxa en aning. Min lilla trupp bestod av 2 grupper Dire Avengers, 1 grupp Striking Scorpions i en Wave Serpent, 1 Wraithlord och som HQ en Farseer. Matchen mot Kubbe blev rätt enkel. Hans trupper åkte runt i 2st Rhinos som inte blev något direkt problem att skjuta sönder tidigit i matchen. Men när det väl kom till närstrid så insåg jag snabbt min svaghet. Lyckligtvis hade jag tur att Kubbe rullade tärningar som en kratta och min Wraithlord stod upp i 3 turns. Powerfists är riktigt otrevliga och det finns egentligen ingenting jag kan göra mot dem. Det slutade i alla fall med en solklar vinnst efter att min Waveserpent sköt sönder hans Lord i ryggen.

KG ställde upp med en enorm mängd Orks. Två feta enheter som hade en Mek med kraftfält i närheten. Utöver det så hade han även en grupp med Deff Guns som var elakare än en grupp marines med lasercannons. Han var inte sådär jätte sugen att springa in i närstrid, men han fick samtidigt rulla en milijard tärningar i sin shooting phase vilket snabbt tvingade mig att backa bakåt. Min enda kontring kom i slutet då min Farseer, Scorpions och Wraithlord gjorde ett sista tappert anfall i närstrid mot samtliga kvarvarande trupper. De gav rätt bra resultat och jag förlorade den matchen med bara ca 45 poäng. Förhoppningsvis är vi snart redo för att gå upp till 1000p.

På den digitala spelfronten är det TF2 för hela slanten just nu. Främst sitter man och peppar inför morgondagens release för Pyro-pack. 36 achivments att plocka för att låsa upp 3 nya vapen. Jag förväntar mig ett ordentligt eldkrig imorgon. Hans tre vapen kommer bestå av en Flaregun som ersätter Shotgun och kommer lobba iväg eldklot likt demoman. Visserligen kommer de inte att explodera men i alla fall fjutta eld på folk. Backburner kommer bli den nya eldkastaren. Man kommer kunna göra ett sekundärt "vind-skott" som ska kunna knuffa bort folk och inkommande projektiler typ missiler och bomber. Han sista vapen kommer att vara en ny yxa som heter The Axtinguisher och kommer göra automatiskta crits på alla som brinner. Utöver pyro-paketet kommer det även två nya banor. En capture-point bana som heter Fastlane och en gammal hemma gjord capture-the-flag bana som heter Turbine. Och självklart får man inte glömma bort att nämna den nya kick-ass filmen Meet the Sniper, gotta love that shit!


On The Rain-Slick Precipice of Darkness

Så nu har Sophie fyllt år. Grattis älskling! Vi hade ett mycket trevligt kalas med massor av flum och choklad. Pefekt med tanke på att vi hade ett Hippie-tema på det hela. Det enda tråkiga är att ingenting av det jag beställde till Sophie hade hunnit komma. Men jag förväntar mig minst ett av paketen redan idag, förhoppningsvis båda. Hm.. jag kanske borde kolla min mail.

Efter att ha testat demot på Penny-Arcades spel så blev jag tvungen att ladda hem det. Ett klockrent RPG med störtskön humor och ett helt okej stridssystem. Enda man kan gnälla på är speltiden som är drygt 5-6 timmar, men å andra sidan kostade det typ 120:-. Jag kommer garanterat köpa de 3 kommande delarna i spelet.

Med tanke på att det inte kommer nästan några intressanta TV-spel i sommar så har jag ju sagt att jag ska koncentrera mig på min Eldar arme och få den målad. Än så länge har det gått rätt bra på den fronten. Dock så fick jag fel saker sist jag beställde från Gamemaniacs. Istället för ett paket Dire Avengers så fick jag ett gäng Swooping Hawks. Det enda som är tråkigt är att jag inte har tillräckligt med troops, men jag fick en intressant enhet som jag garanterat kommer vilja använda så småning om. Nu i veckan ska vi dessutom spela lite. Det rör sig bara om 700p armeér som vi ska använda, men jag kommer nog få stora problem mot Marines och allt som har en save på 3+ eller bättre. Nåja, man måste spela för att lära sig helt enkelt.

En tidig lön väntas dyka upp den 19:e Juni sådär lagom för midsommar. Då kommer det att bli läge att skicka iväg en beställning till SF-Bok. Fast jag ju lika gärna vänta med det om nu jag och Sophie ska till Stockholm. Problemet är väl bara att hitta några hundvakter. Ruffa kan bo hos mina föräldrar, men vem vill ta hand om Kacka-Mon?Get ready to fumbbl!

Oj, här var det tomt... var ett tag sen sist...

Nåja, idag är min näst sista dag innan semestern. Idag har jag även möjligthet att faktiskt sitta vid en dator då min adept kommer jobba kväll. Det har väl egentligen hänt en hel del sedan jag sist skrev här i bloggen, men istället för att vräka ur mig allt som hänt de senaste veckorna tänker jag bara nämna det mest aktuella.

I 40K så har det blivit ytterligare en beställning med figurer från Gamemaniacs. Jag har i stort sett en spelbar 1000p arme när som helst, men fortfarande så är ingenting färdigmålat. Jag har beställt lite extra färger som saknats, men just nu så sitter jag och kladdar på alla mina figurer istället för att måla klart någon direkt. En sista beställning med Wraithguards och en Wraithlord som är min grund komplett. Då är det bara att skaffa det där lilla extra för att nå tunerings standard och kanske har ett par extra figurer att variera mellan. Men just nu ser jag mest fram emot att spela lite test matcher mot KG, särskilt nu när 5th Edition reglerna väntar runt knuten.

Livet i FumBBl har fortsatt som vanligt. Våran lilla interna tunering är nästan helt slut. Det återstår en match mellan bröderna Nilsson som båda iof ligger sist i tuneringen, och kan inte hota toppen på något sätt. Så jag kan stolt kröna mig själv som tuneringens vinnare med mina
Dukes of Dismay. Sen har ju KG kommit på den briljanta idén att skaffa Blood Bowl brädspelet och börja spela det. Jag ser absolut inga problem med det förutom att vi i dagsläget bara är 3st som är intresserade av det. Har man inte drygt ett tiotal personer att spela mot blir det fort enformigt, ännu värre blir det ju om nu inte alla vill spela 3-4 lag åt gången. Nåja vi får se vart det leder, grundboxen måste ju fixas i första hand.

Det har ju inte blivit något rollspel på ett par dagar. Jag har suttit och väntat och väntat på att de nya böckerna skulle släppas. Vilket de gjorde, och sålde slut innan någon ens han märka att de hade kommit. Nu meddelar SF-Bok att det bara hade fått halva leveransen, men att nästa bör dyka upp i veckan eller i alla fall nästa. Så forhoppningsvis kommer vi igång med vårat Dark Heresy spelande inom en snar framtid.