How about never?

Humorous Pictures

Jag läser till min stora besvikelse att Rock Band har blivit försenat till nästa kvartal, dvs att vi tidigast ser vi det i mitt vardagsrum i slutet på April eller ännu senare. Att importera en Ps3 har aldrig varit så här lockande.

Old Final Fantasy

Nu har jag nått den här punkten igen, där jag är spyless allt som finns att spela. Skillnaden den här gången är dock att jag bara är less PC spelen. Satt idag och startade alla spel på min dator en efter en, och avslutade dem lika kvickt. Med tanke på att det bara rör sig om 3 olika genren som finns på PC är det kanske inte så underligt. Det enda jag vill just nu är att sätta mig vid 360 och ta vid där jag slutade i november, med Mass Effect och de övriga spelen jag aldrig tog mig igenom. Möjligtvis att man får ett PC återfall i samband med Soulstorm eller WAR men annars har jag inga planer på att sitta och bråka med min buggiga dator när man kan sitta i en bekväm fotölj framför teven. Hoppas bara min 360 kan förlåta mig för mitt svek. Jag lovar att införskaffa några nya titlar så snart som möjligt och främst då något som tar tid att klara ut - Lost Odyssey.

106779-187

Amusement

Nu har vi fått en liten mer sammanhängande trailer till Street Fighter IV som både visar flashiga filmsekvenser och det viktigaste av allt - gameplay. Några karaktärer lyser fortfarande med sin frånvaro, men jag har svårt att tänka mig att Balrog, Vega, Sagat och M.Bison inte dyker upp. För vad är ett Street Fighter utan dem?


Champions Online

Som ni kanske vet så blir det inget Marvel Universe, men som plåster på såren gör Cryptic Studios ett mmorpg till både konsoll och PC som kommer gå under namnet Champions Online. Kanske inte jätte mycket till tröst, men grafik ser helt klart godkänd ut och man tackar ju inte nej till att utöka spelarkivet på 360.

Champions Online

Chaos Daemons

Nu när Vampire Counts är mer eller mindre helt klara för spel är det dags för nästa arme att visas upp. Denna gång är det Daemons of Chaos som för första gången får sig en helt egen bok. Reglerna speltestas fortfarande så vitt jag vet men de verkar påminna en hel del om den listan vi såg i Storm of Chaos, med heralder och demoner som rider på diverse monster.

   
  
  

No actual maturity required

GDC 08 har gått av stapeln (jävligt skumt uttryck) men jag har inte varit en flitig lurker och kollat in alla filmer än så länge. Det enda jag besvärat mig att lägga tid på är de nya gameplay filmer på Street Fighter IV som inte ens kan beskrivas i ord, it's just so fucking brilliant! Jag erkänner att jag i ett tidigt skede inte alls gillade övergången till 3d och tyckte även att Ken och Ryu (aka Roy) var förskräckliga, men de växer. Helt plötsligt inser man coolheten i ett dela ut slag i slowmotion och se deras anisktsuttyck vrida sig i smärta. Det finna i alla fall ingen anledning till att inte spela det här varje vaken minut. Det verkar i alla fall finnas en hel del andra godheter att beskåda. Men dessvärre är man för tillfället fast på jobbet där det finns knappt ljud eller bild tillgänglig. Istället får man njuta av tanken att man kan se allt när man väl är hemma.

Fick hem Chez Geek kortspelet igår och har hunnit bläddra igenom både korten och reglerna. Det är kort och gott ett munchkin-liknande spel där man istället för att gå upp i level ska samla på sig slack på olika sätt. Man får ett yrke i början som visar hur mycket fritid och inkomst man har, samt hur mycket slack man behöver för att vinna och självklart har alla sina för- och nackdelar. Sen är det bara att spendera sin fritid och inkomst på bästa sätt, och göra allt vad man kan för att sabba för sina rumskamrater.


My New Quest

Delta Green rollspelet fortsatte i helgen. Ännu ett uppdrag slutade i fiasko efter att FBI blivit inblandade. Det enda positiva är att vi börjar komma någonting större på spåren. Det verkar som att ett gäng nazizter från 2:a världskriget fortfarande härjar omkring bland skuggorna, så nu har vi dragit till Brazilien för att försöka hitta lite mer ledtrådar. Men det blev lite av samma sak där. Saker och ting gick fort till det sämre och plötsligt var de män vi tänkte förhöra döda och brända på hög. Det bör också tilläggas att jag bara tappade 3 SAN av 20 möjliga. Goudsmith är fortfarande med i leken.

I lördags vaknade vi av att Ruffa fick någon form utav astma anfall (lät det som i alla fall). Hon hostade, fnös, nös och allmänt levde om som besatt. Vi trodde först det var någon form av magsjuka, men på kvällen hade hon fortfarande inte spytt utan verkade piggare. Det kan väl möjligtvis röra sig om en förkylning eller kennelhosta. Hon verkar i alla fall bättre idag, så det blir nog inget besök hos veterinären. Dock känner jag att en förkylning börjar krypa närmare mig.

Andreas, Axel och Marcus var förbi en sväng i helgen också. Med andra ord så blev det en massa brädspelande. Jag var brevbärare i Tyskland, gick en grym död till mötes i Drakborgen, lurade till mig stenarna i Fist of the Dragonstone och jagade banditer tillsammans med Wyatt Earp.

Mina försök att vinna en drös med brädspel på tradden gick inget vidare. Denna gång var jag dock med i slutminuterna och bjöd, men tydligen var jag inte ensam om det. Spelpaketet slutade nära 2000:- gränsen vilket det kanske var värt, men jag fick istället tillfälle att bjuda på andra spel som jag vann. Så förhoppningsvis har jag både Cheez Geek och Cosmic Encounter (senaste versionen av Universums Härskare).

Tiden på mitt WoW konto börjar ta slut och denna gång förnyar jag den nog inte. Jag har nött battlegrounds extremt mycket och börjar nu bli less det. Arena har jag aldrig kännt är min grej och Raids funkar inte för mig med tanke på de oregelbundna tiderna jag jobbar. Sen gör det ju inte saken bättre att jag aldrig får några drops i raidsen eftersom jag "bara" är katt-druid. Rogues har förtur på lädersakerna, och alla andra har förtur på allt annat som kan droppas. So screw it! Jag har hittat ett annat spel tillsvidare.

Det må vara en Diablo 2 klon på nästan alla sätt och vis. Men har man spelat ut diablo spelen med alla klasser finns det direkt ingen anledning att återvända dit. Så istället har jag, Sophie, Andreas och Axel börjat spela Titan Quest. Billigt att köpa, ingen månadsavgift och vi kan spela med varandra. Vad mer kan man begära? Sedan gillar jag upplägget med klasserna som man kan kombinera på alla sätt och vis för att få den typen av karaktär man vill ha. Jag har tex blandat Warfare (warrior) och Rogue som tillsammans blir Assassin, medan Sophie har ett Oracle som är en bladning av Storm (ice, lightning) och Spirit (necromancer).


image176

Savage fighting

Sista natten nu innan ledigheten och jag är sjukt jävla trött och då har man ändå drygt 7 timmars nattjobb framför sig. All sidor som är värda att surfa på är redan luslästa och det känns inte som att någonting har hänt i världen som berör mig.

Spelbloggen hos Aftonbladet har den senaste tiden listat vilka 88 spel de ser fram emot mest under 2008. Jag kan inte direkt hålla med deras lista (särskilt eftersom WAR låg kring plats 87 eller så) men att lägga GTA IV på första plats (?!!), that's just madness. Jag har aldrig riktigt sett charmen i de spelen, enda biten jag gillat är att löpa runt som en sociopat och bete mig illa. Jag tänkter inte bräcka dem med en större eller längre lista, däremot kan jag kort och gott säga att jag peronligen skulle klara mig på endast 3st spel i år.

Street Fighter
Rock Band
Warhammer Online


image175

Mannen till vänster är Abel en av de nya karaktärerna som kommer dyka upp.

Culdcept Saga

Nu har jag bytt min lilla presentations bild till en pocket-emo som ska föreställa mig själv. Tyckte att det var på tiden att jag hedrade den lilla emon i mig. Kanske bör jag klippa snedlugg, börja använda alla mina nitbälten och faktiskt skaffa lite mer svarta och randiga kläder? Det är ju trots allt bara en fas, så det kanske väl går över och plötsligt vill jag bli modsare.

Såg på Gametrailers idag om ett spel som jag inte ens visste skulle komma till Europa, än mindre till 360 exklusivt. Jag syftar så klart på Culdcept Saga som beskrivs som "monopol-möter-magic". Det är alltså ett hederligt brädspel med en hel del strategiska inlägg. Man rullar tärningar och flyttar runt på ett monopol liknande bräde, men istället för att bygga hus så lämnar man monster efter sig som ska slåss mot de andra spelarna som landar där. Naturligtvis har man sedan en massa andra kort och attribut för att orsaka bus. Spelet verkar fullkomligt perfekt för mig som suktar efter att spela mera brädspel. Med Culdcept kan jag båda göra det med mig själv (mot datorn) och över Live. Spelet verkar landa här 20:e februari om man ska tro de få webbutiker som verkar ta hem det.

Image:Culdcept Saga.jpg


Super Mario Mustache Collection


We don't need another hero

Shane Kim, överhuvudet på Microsoft Game Studios, har berättat för MTV Multiplayer att deras Marvel Universe Online är nedlagt. Anledningen till detta är ganska diffus men klart står det att både Marvel Comics och Microsoft var överens om beslutet.

"It's just something that we felt that, for us and for them, it would be better if we ended development. Which is disappointing, because that had a lot of promise. But sometimes you have to make these decisions."


Here I Stand

Yay! Mer nattpass för mig och mer bloggar att läsa för er!

Efter en extremt intensiv vecka där jag jobbat drygt 48 timmar totalt (normal för skiftjobb är 36,5) har jag kanske inte hunnit med att spela så mycket som jag kanske har velat. Det är fortfarande WoW som spelas mest för min del med TF2 i andra hand. Jag och Sophie påbörjade ett par nya karaktärer på en ny server bara för att få lite omväxling och vi tycker om att spela med varandra, men det varande inte längre än lvl 19. Som vanligt nu för tiden verkar 98% av alla som spelar vara idioter. Alla försök till att göra en instance resulterar alltid i att 3-4 personer hoppar av efter drygt 30min in. Av de senaste 15-20 försöken jag har gjort (på låg nivå) har jag bara lyckats göra SFK en gång. Istället har jag återigen gått tillbaka till min Druid och harvar vidare i battlegrounds. Om jag bara hade möjlighet skulle jag gärna raida mer, men som det ser ut nu passar sällan tiderna för mig, och jag spelar hellre rollspel på helgerna eller är med Sophie än att sitta framför WoW.

Devil May Cry 4 har jag klarat ut på lättaste nivå nu, och som KG sa var det nog så lätt, så jag har påbörjat nästa varv i hopp om mer motstånd. Spelet var ruskigt roligt och snyggt i alla fall. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska spela på Xboxen, Rock Band är ju fortfarande rätt långt bort. Kanske ska man kika lite på Lost Odessy som trots den blandade kritiken verkar vara ett spel i min smak.


Sen måste man gratulera herr Kullberg som lyckats smita in på Warhammer Online betan i veckan. Han kan ju behöva vila ögonen på något annat än WoW ett tag. Som jag förståt det är det endast Empire och Chaos som är spelbara denna vända i betan, och då även bara 3 av klasserna på varje sida. Kanske lika bra att jag inte kom in på betan (än), för jag hade väl bara sjukanmält mig i en vecka och suttit som en skogstokig tomte framför datorn. Förhoppningsvis kan de tajma spelet i samband med min semester i sommar, för då blir det 4 veckor utan sol och endast ett massa frenetiskt mus-klickande.

I helgen är jag ledig och det ryktas om Delta Green på fredag vilket jag mer än gärna deltar i. Jag börjar bli sjukt less Adams ovilja att hjälpa oss på något vettigt sätt, och att gruppen sakta men säkert glider i en oundviklig spiral av galenskap och hjälplöshet. Jag misstänker att minst 2 av agenterna kommer gå en död till mötes mycket snart och med största sannolikhet dra med sig de andra 2.


På tradden har det inte blivit mycket för min del på sista tiden. Men jag tycker att det börjar vara dags för att i alla fall dra hem en till raritet i samlingen. För tillfället finns det ett par guldkorn ute. Bland annat ett paket med Talisman, Combat Cars, Universums Härskare och Drakborgen+expansion, något som sannolikt kommer sluta runt tusenlappen eller ännu mer. Sen så jag även att GW's gamla Warrior Knight spel från 1985 ligger ute i fint skick.  Here I Stand intressant kort/brädspel som utspelar sig under reformationstiden i Europa. Elfenland ska vara ett lite lättsammare spel som inte tar flera timmar att spela klart. Någon säljer och 3st Cheez Geek kortspel som jag försökt hitta billigt, kanske blir denna gång. Sen såg jag gamla hederliga Mutant Chronicles ligga ute för 400:-(!) just nu, det brukar vanligtvis landa under 200:-, har det blivit poppis igen?

    

    


VastermarkTrudvang
var det verkligen länge sedan man spelade. Det har ju inte direkt släppts så mycket böcker man missat heller. Förvisso blev det ju aldrig att man köpte äventyret Likstorm, men det var väl främst för att jag i så fall ville spelleda den kampanjen från början och inte bara sista delen. I november släppte de i alla fall bok som inte bara var fylld med en massa fluff, som tex Vastermark. Trudvangs Äventyrare som innehåller ännu mer information och fördjupningar om de olika raser och arketyperna. Den boken kanske skulle ge en nytädning för ett fortsatt spelande. Fast först och främst kanske vi bör sikta på att avsluta något av de många spelen vi redan kör.


World of Miniatures"Each pre-painted miniature will be mounted on a uniquely engineered base, allowing it to serve both as a game piece and a collectible. In the spirit of the action and adventure of Blizzard's MMO, the Miniatures Game will feature standalone raid and dungeon scenarios, letting players play cooperatively against other players or fully automated dungeons."

Hm.. ingen jag direkt tror på, men skulle de vara små i storlekarna kanske man kunde ha dem till WoW brädspelet och göra sig av med de fula enfärgade figurerna man har just nu. Fast gör dom spelet mer likt ett dungeon-crawl (tänk Warhammer Quest) så kanske det kan vara roligt. Eller om vi börjar spel WoW D20 igen.

Devil May Cry

Nu väntas en helg med en massa trist jobb. Inga nätter denna gång, utan istället måste jag dra med dessa jävla eftermiddagspass, 15:00 - 23:00, som får en att missa hela dagen. Visst var jag upp redan före nio imorse och gick ut med hunden, fixade kaffet och satte mig vid 360 och mitt nya Devil May Cry 4. Jag är egentligen inget hardcore fan av serien trots att jag har en enorm Dante figur i papp från EB-Games. Jag har bara klarat ut det första spelet, gett 2:an ett kortare försök och inte ens rört 3:an.

Så det är svårt att säga vilket av sina föregångar det påminner mest om. Även om man är en helt ny karaktär denna gång så märks det ingen större skillnad, förutom att man kan dra fiender till sig med sin demoniska arm. Grafiken är top-notch, dialogerna och ljudet är sådär perfekt cheesy precis som en MTV musikvideo. Boss fighterna är klockrena och jag börjar förstå varför folk gett det så höga betyg.

Gällande mitt WoW spelande så har det börjat dala. Inte så att jag tänkt sluta spela det (än), men jag har inte raidat på länge och besöker sällan battlegrounds något mer. Fast där är största orsaken att alliance vinner varenda jävla match. Istället har jag och Sophie börjat om från början med nya karaktärer, för spelet är ju faktiskt roligast om man har någon att spela med hela tiden. Vi har bytt roller denna gång. Sophie tankar och jag helar. Skönt med lite omväxling.

Är inte ledig förän mot nästa helg. Så vi får väl se om det blir något rollspel vid de tillfället. Lule grabbarna verkar ha hittat lite annat "tidsfördriv" (haha). Jagar just nu lite billiga brädspel på tradden, så om inte annat kanske man kan få ihop tillräckligt med folk för att rulla lite tärning.

image163

3D Chess

Jag är absolut ingen Trekkie men jag vill ha detta limiterade schakspelet i 22 karats guld i min samling.
Det finns just nu får den med pengar på tradden för ynka 1600:-

Take it, it's yours!!!

Star Trek 3 D Chess

A shipment of fail has arrived

Jag har varit ledig i nästan en hel vecka och inte gjort en enda blogg, wtf?! Aja, sanningen är ju att det inte är så mycket av intresse som har hänt för min del. Jag har passat på att göra så lite som möjligt under så lång tid som möjligt. Det innebär alltså att jag suttit och slöspelat WoW och sett Scrubs med Sophie. Rollspelet utblev i helgen, av någon anledning jag inte känner till. Kanske lika bra det, för nu känner jag mig hyffsat utvilad för en extremt jobbig arbetsvecka. Min enda lediga dag är på Torsdag, i övrigt jobbar jag alla dagar inklusive helgen.

En mindre rolig sak som inträffat är att jag fått en skuld på över 10'000:- från Försäkringskassan. 2006 gick jag på bostadsbidrag samtidigt som jag hade CSN och pluggade i Luleå. Senare samma år fick jag jobbet som jag har än idag. På grund av det så tjänade jag för mycket pengar under det året och är nu skyldig att betala tillbaka skiten. Nåja, det kunde ju varit värre. Det positiva är att jag iaf redan hunnit betala de spelen jag beställt, och för det andra så kan man få del-betala allting. Samma sak hände Ann-Louise på mitt jobb trots att hon kontaktat FK och meddelat att hon tjänat mera, men hon betalade av 500:- i månaden vilket inte känns lika tungt.

Hur som helst har denna räkning gjort mig extremt snål, så just nu känner jag inte för att kolla på vilka tv-, bräd- och rollspel man missar den närmsta månaderna. Förhoppningsvis inte så många i alla fall.