Cat vs Duck HuntThis made my day ^^

I needz u!


Nu är det ordentlig nedräkning tills dess att Deathwatch släpps. Grundboken är förbokad (dock skippade jag spelledarskärmen eftersom jag redan har Dark Heresy varianten) så nu är jag bara i behov av lite spelare. Har ju både Kubbe och Mats som är peppade till tusen, men spelet gör sig nog bäst om man i alla fall kan få ihop 3st marines. Ett kill-team på 2 pers känns lite fel.

Så bor du (eller kan ta dig till) Piteå ca 1-2 gånger i månaden hör av dig. Uncle Emperor needs you!


Art of Jeff Agala


Laddade hem demot till Shank i helgen, men jag avskräcktes från att inhandla det då priset var på 1200M$ points. Istället blev det Scott Pilgrim spelet för min del, främst för att det är 4 player Co-op, men även för att bit-pop klår allt!

Men tillbaka till Shank, sjukt snyggt spel och förmodligen jävligt underhållande om man har lust att lägga pengar på det. Annars kan man göra som jag att bara hänga i
Jeff's blogg och dregla.

Miss FortuneDet här börjar snart likna mer en LoL blogg än något annat, men eftersom det är mer eller mindre det enda jag spelar nu för tiden så... i alla fall så är det dags att avslöja info om nästa hjälte, eller hjältinna. Miss Fortune gör Gangplank sällskap på pirat fronten (nog för att bilden ovan är mer cow-girl, vilket förmodligen är ett skin).

Hon påminner en del om Gangplank i den bemärkelsen att hon DPS:ar med hjälp av diverse range-attacker. Kan tänka mig att hon kan vara relativt bra tidigt och Bullet Time kan nog orsaka en hel del skada i team-fights. Hon saknar dock möjlighet att fly och verkar tåla väldigt lite, vilket placerar henne rätt lågt i dagens meta-game där alla måste kunna "tanka" mer eller mindre.


(Passive) - Strunt
Miss Fortune gains an additional 25 movement speed after falling out of combat for 7 or more seconds, increasing each second up to 80 maximum bonus speed.


(Q) - Double Up
Miss Fortune fires a shot at an enemy target, dealing X (+75% of her attack damage) as physical damage and 120% of that damage to another enemy target behind the first


(W) - Impure Shots
Passive: Increases Miss Fortune's damage on her target by X (+AP ratio) with each attack, cumulatively stacking up to 4 times.
Active: Miss Fortune's attack speed is increased by Y% for 6 seconds and causes her attacks to lower healing received by the target by 50%


(E) - Make it Rain
Miss Fortune fires hundreds of bullets into the air which rain down at a location after 0.5 seconds, dealing X (+AP ratio) magic damage over 2 seconds and slowing enemies hit by Y% for 1.5 seconds.


(R) - Bullet Time 
Miss Fortune channels a barrage of bullets into a cone in front of her for 2 seconds, dealing X plus the higher value between (AP ratio) or Y magic damage per bullet, hitting up to 8 times to each target.

Portal 2Det ser bara mer och mer lovande ut för varje nytt klipp de ger ut.

Highschool of the Dead

Jag är inte världens största anime/manga nörd, men då och då så uppskattar jag att förkovra mig i en serie. Det har varit så mycket reklam och annonser om Highschool of the Dead, så jag hoppade på och började glo på den idag.Serien handlar om en grupp ungdommar (främst tuffa flickor) som hamnar mitt i en zombie apokalyps. Massor av övervåld, blod och in-zoomade trosor och bröst. Med andra ord allt som behövs för att serie ska vara lyckad i mina ögon. Åtta avsnitt har dykt upp än så länge, vet inte hur många fler som är planerade.

Jaxed up and ready to go!Patch dag för LoL, ett par väldigt efterlängtade buffar och nerfar. Ska bli kul att se nya Kennen, Kog'Maw och Malphite i action. Riot kommer även att göra ett besök vid årets PAX, alla besökare kommer där kunna plocka upp ett nytt skönt skin till Jax.

Release notes för patchen finns att läsa
här, men de mest intressant uppdaterigarna ser du här nedan.

Kennen
 • Electrical Surge ability power ratio increased to 0.55 from 0.45
 • Lightning Rush
  • Energy cost reduced to 100 from 110
  • Lightning Rush now provides 10/20/30/40/50 magic resistance and armor for 4 seconds
 • Slicing Maelstrom
  • Ability power ratio increased to 0.4 from 0.33
  • Maximum number of bolts increased to 6/10/15 from 6/8/10 (this still retains the cap of 3 hits per target)
  • Removed the cap of applying only 1 Mark of The Storm per target
 • Mark of the Storm (passive) stun duration reduced to 1 second from 1.25. Mark of the Storm has a diminished stun effect if applied more than once within seven seconds.
Kog'Maw
 • Caustic Spittle has been remade and now grants:
  • Passive: increases attack Speed by 10/15/20/25/30%
  • Active: deals 60/110/160/210/260 damage and reduces the target's armor by 5/10/15/20/25 for 4 seconds
 • Bio-Arcane Barrage cooldown reduced to 15 from 20
 • Void Ooze cooldown reduced to 12 from 13
Malphite
 • Seismic Shard
  • Cooldown reduced to 10 seconds from 12 seconds
  • Duration of the slow reduced to 4 seconds from 5 seconds
  • Mana cost reduced to 70/75/80/85/90 from 80/90/100/110/120
 • Brutal Strikes
  • Changed the active effect to increase Malphite's armor and damage by 20/25/30/35/40% instead of increasing his damage by 30/40/50/60/70%
  • Cooldown reduced to 16 seconds from 20 seconds
  • Fixed a bug where the cleave percent would take double the amount of bonus attack damage
  • Passive cleave percent increased to 30/38/46/54/62% from 30/35/40/45/50%
  • The cleave passive will no longer proc while hitting towers
 • Ground Slam
  • Mana cost reduced to 60 at all ranks from 60/70/80/90/100
  • Updated the tooltip to display how much bonus damage Ground Slam gains from armor
 • Unstoppable Force is now unstoppable and cannot be interrupted by disables
 • Granite Shield (passive)
  • The shield now recharges after 8 seconds instead of 10 seconds
  • The shield will now automatically restore to full after 8 seconds of not being hit. Previously it would not replenish until a new shield activated
  • Fixed a bug where the shield particle would not appear for a second after the shield activated
  • Fixed a bug where the shield strength would not update after buying a health item until a new shield activatedOfficial Walking Dead trailerRobert Kirkmans serie får sin tv-premiär den 31 Oktober. Jag har väntat med att läsa serietidningar sen jag fick höra att detta skulle bli en tv-serie. Med undantag för "A Game of Thrones" som förmodligen får premiär nästa år kan detta vara det bästa man kan se på burken i år.

Hebereke / UforiaVärldens bästa spel till 8-bit alla kategorier, så det så

Imperium of ManSenaste videon från THQ's kommande
Dark Millenium Online. Hör och häpna! Space Marines kommer vara en spelbar ras.. oh mi gosh, stoppa pressarna!

League of Magic

Hittade på LoL-forumet någon som hade gjort magic kort på några av hjältarna från League of Legends. Det är nästan så att man vill börja samla på sig en massa kort igen... men bara nästan.


Human-Mutant LoveAndreas Nilsson har gjort den här udda musikvideon till "Madder Red" som handlar om Kristen Bells kärlek till något som förtjänar Kurt Russells eldkastare. Jag vet inte riktigt vad jag ska känna för den här. Ska man skratta, gråta, bli illa till mods eller vad?

Kinda like it in some creepy way.


UrgotDå var det dags att avslöja nästa hjälte i förtid. Den här gången ser det ut som att vi får något som mer påminner om en
Cryx Necrotech. Precis som tidigare är inget skrivet i sten förän hjälten är släppt, men att döma av hans spells så ser han ut att bli en riktigt bra damage dealer.Den skill som kommer att prioriteras i majoriteten av alla builds. Vad som är lite oroande är den extremt låga manakostnade och cooldown. Om den förblir så här kommer den att kunna spammas i all oändlighet. Dessutom är det en skill-shot på gott och ont. Han kan ju å andra sidan ha extremt låg mana pool, samt att dess range kan vara begränsad. Jag hoppas verkligen inte den ser ut så här när den släpps i alla fall.En sköld som inte ser allt för obalanserad ut. Att på lvl 5 bara blockera 240 är inte avgörande, han kan ju dessutom bara lägga den på sig själv. En slow på 27% är också relativt låg, finns dock ingen anledning till att inte använda den i varje grupp strid.En AoE för att farma minions och för att användas i grupp strider. Kan inte tänka mig att den skiljer sig långt ifrån Galios "Q" spell i form av storlek och kast funktion. Frågan är dock hur pass mycket bättre "Acid Hunter" blir då den plötsligt fungerar som Heimerdingers missiler.En extremt intressant ultimat spell. Jag vill absolut veta om detta också är en skill-shot samt vilken range den har. Att byta position med sin motståndare är absolut väldigt intressant. Jag kan tänka mig ett par billiga tower-kills man kan få till en början, tills motståndarna anpassar sig. I övrigt så ser det ut att bara en spell som mest byter kills mellan lagen. Mycket intressant helt enkelt.

Just ja, hans passiva påminner om Amumu. Varje attack sänker armor med -15%.

HumonHittade först nu den brillianta webcomicen Humon som handlar om oss scandinavier och våra, kanske lite udda, vanor och seder. Huvudpersonera är såklart Sverige, Norge, Danmark och Finland. Såklart har alla överdrivna karakteristiska drag. Norge käkar fisk, Danmark super, Finland är allmänt sur och Sverige... tja,
se för er själva.

Like a nerdy IKEA catalogPå Bloggen
Piruett av Magnus Edlund kan man nu skåda en underbar samling av svenska rollspelsformulärer (dock inte alla). Kul att se hur pass mycket de har förändrats under åren. Från de rätt sterila och tråkiga formulärerna från 80-talet till alla krusiduller på tex Trudvagns senaste.

Jag minns själv att jag fann stor behållning i att fylla i dessa formulärer och hur rädd man var om de få orginal exemplaren man hade, kopiatorn gick rätt varm kan jag ju säga. Drakar och Demoner 91, som var mitt första rollspel, hade en skön figur på baksidan man kunde rita/måla på som jag minns var mycket underhållande. Jag var dock inget fan av Chronopia formuläret just på grund av den lilla porträtt ytan man fick.

Tre frågor till er då;

1 - Vilket var erat första formulär?
2 - Vilket föredrar ni / tycker bäst om?
3 - Vilket ser sämst ut?

The Call of Cthulhu in Under 2 MinutesEn söt och kort recension av ett Lovecraft mästerverk. Mmmm... tentacles...

F-BombWow... den här snubben får både mig och Mel Gibson att framstå som relativt lugna personer.

Leaked LoL release noteshttp://a.yfrog.com/img340/1429/rsq.jpg

Lite kommande patch notes som jag snappade upp igår natt. Dessa testas fortfarande på PTR så det är långt ifrån säkert att dessa ändringar kommer implementeras i spelet. Dock alltid kul att veta vad som är på gång. Kul att läsa att Kenne, Malphite och Kog'Maw alla ser ut att få lite kärlek.

Dock får både Shen och Shaco smaka på nerf-pinnen.. ouch!

Bioshock 3It sure looks sweet. Nu behöver jag bara köpa 1:an och 2:an... och kanske klara ut dem...

Idol of DurandIdag släpptes äntligen hjälten
Galio till League of Legends, den första riktiga Magic Resist tanken i spelet. Man skulle ju kunna tro att det höga IP priset på 6300 skulle avskräcka en del människor från att skaffa honom, men tydligen inte tillräckligt, då det verkar vara strid om att få spela honom varenda match.

Nu har jag i alla fall hunnit med ett par stycken matcher, både med och mot honom. Och har är faktiskt ganska... meh! Hans 3 spells påminner alldeles för mycket om andra hjältars. Hans "Q" är en slow på samma sätt som Singed, fast med lite skada. "W" är likt Janna en sköld man kan slänga för att boosta Armor/MR och "E" är också som Jannas, en vind (utan knock effekt) som ökar movement speed för ens kamrater.

Den enda riktiga styrkan ligger i hans ultimata som är en AoE taunt som gör riktigt bra med skada och som ofta avgör en group fight. Att teama upp med Nunu kan ge riktigt förödande resultat. Men det förvandlar ju också Galio till lite av en one-trick-pony.

Det absolut "tråkigaste" med denna hjälte är hans item builds. Hans magic resist omvandlas ju till attack power, vilket gör valet rätt begränsat. Chalice of Harmony, Mercury Threads, Banshees Veil, Guardian Angel och Shield of Aegis har jag sett på varenda build än så länge.

Monstrous Wildlife: GraboidsSjukt underhållande informationsfilm om Graboids. Nu måste jag bara se om filmerna.

Magnificent RelicEn liten
teaser på Collectors Edition versionen av Deathwatch som släpps i veckan. Pris är ännu okänt, men det ryktas att den kommer kosta runt $200-250. Jag nöjer mig gott och väl med den vanliga upplagan, men drömma får man alltid.

EmumuAmumu är nog den tank-typen jag har spelat minst med i LoL, dock tror jag att det måste ske en ändring. I stort sett anser alla att han är den bästa tanken med hans elaka AoE attacker och möjlighet att göra seriös skada på de som tycker om att stacka HP.

Sen så verkar det extremt lockande att kunna inleda spelet som en effektiv "Jungler". Problemet är väl bara att jag precis har samlat ihop tillräckligt poäng för att köpa honom, och jag vill gärna samtidigt kunna köpa Galio när han kommer.


Island of BloodI samband med att Warhammer 8th Edition så släpps en ny startbox - Island of Blood - med Skaven och High Elf. Hittade lite bilder som jag inte sett på Warseer. Som vanligt lyckas GW leverera snyggare och snyggare modeller. Mer specifikt så innehåller boxen följande;

One mage
One noble on griffon
10 Swordmasters with full command
10 Sea Guard with full command
5 Reavers

One warlord
One warlock engineer
20 Clanrats with handweapon and shield
20 Clanrats with spears and shield
One Warpfire Thrower
One Poison Wind Mortar
Two Rat Ogres with Master Moulder
Om man ändå var ekonomiskt oberoende...

Team Forty KayThere's Team Fortress in my 40K!? Skulle dock vara med passande om ena laget var Marines och de andra var Orks.

Galio the GargoyleLoL fortsätter att pumpa ut hjältar. Jag har ännu inte hunnit med att testa Vlad men han verkar inte riktigt vara min stil, dock verkar han vara betydligt mer balanserad än tidigare hjältar vi fått. Nu har Galio the Gargoyle dykt upp i ett spanskt
forum, och han är även blivit mer eller mindre bekräftad av Riot.

Den här hjälten vet jag kommer tilltala mig. En Magic Resist tank! Oh mi gosh! Även han skills har blivit avslöjade, fast exakt mana-kostnad och cooldown avslöjas inte.

Runic Skin(Passive)- "Galio converts 60% of his total Magic Resistance into Ability Power."

Bulwark- "Galio shields a friendly champion, reducing all damage suffered by that unit and converting a portion of the damage into health for himself."

Idol Of Durand- "Galio assumes the form of a statue, taunting nearby enemies and storing concussive energy as they attack him. Galio then bursts from his statue shell, releasing the stored energy to damage surrounding foes."

Resolute Smite- "Galio fires a concussive blast from his eyes, slowing and dealing damage to enemies caught near the impact point."

Righteous Gust- "Galio claps his wings, unleashing a gust of concussive wind that damages enemies and leaves a directional draft in its wake that increases ally movement speed."

I <3 Pixels

Ett av mina favorit inslag i tidningen Level har alltid varit retro-bilden. Du vet när de tar ett moderna spel och gör en snabb och lustig skärmdump hur spelet skulle sett ut om det släpptes under 16-bit eran. Hittade på ett forum en drös med bilder från Junkboy, kolla även in hans DeviantArt.