One hit, one killThunder Hammer, när du behöver döda en stor Tyranid eller en Greater Daemon på ett enda slag. Jag har sett det hända i Dawn of War 1 och jag har sett det hända i Deathwatch. Nu saknas det bara i Space Marines.

Into the ShadowsDet andra rollspelet som jag starkt överväger att starta en kampanj i är
Shadowrun 4th Edition. Videon ovan ger ett bra intryck om vad spelet handlar om. Men behöver du mer inspiration så tänk dig filmer som Ghost in the Shell, Akira, Blade Runner, Lain, och Johnny Mnemonic för att nämna några. Det är så cyberpunk det kan bli... med en liten twist. Världen är inte bara fylld att teknologi-kåta människor, utan det finns även Alver, Dvärgar, Orker och Troll. Samt en hel del magi i världen.

Tanken är att man jobbar som "runners". Världens styrs mer eller mindre av en handfull stora företag (aka MegaCorps), och det handlar till stor del att leva i skuggorna av dessa företag och deras lagar. Ofta hyr MegaCorps in runner för att spioner på andra företag och stjäla deras hemligheter. Lönnmörda nyckelpersoner inom företagen. Eller helt enkelt så behöver man få ihop pengar för hyran även denna månad.

Det är enorma valfriheter när det kommer till karaktärskapande, och det tar riktigt många timmar att bygga ihop en karaktär om man inte vet på förhand vad man är ute efter. Man kan spela allt ifrån en Ork-Street Samurai, Dwarf-Technodrone, Elf-Battlemage, Troll-Bounty Hunter eller bara en vanlig Human-Smuggler.

Kampanjen jag hade tänkt mig utspelar sig i Denver, där staden är uppdelad i flera olika distrikt, där olika organisationer styr. Tanken är att det finns ett reputation system, så gör man jobb åt Yakuza som blir man ovän med Triaden och det blir svårare att göra saker i deras område osv.

KarthusJag minns när spelaren vid namn "SorakaBot" släppte en Evelynn guide som hade tagit honom till toppen i Europa. Plötsligt såg man en revive-jungle-evelynn i varje match, och det dörjde inte länge innan hon blev konstant bannad i matcher och så småningom nerfad till gränsen till ospelbar.

Nu misstänker jag att vi kommer se Karthus få samma behandling.
PhantomL0rd har precis släppt sin guide över hur man spelar en revive/teleport-Karthus som har tagit honom från 1400 Elo till 2328 Elo, och han har dessutom 71% vunna matcher med Kathus.

Masteries är en självklar 9/0/21 variant, medan runorna är +8,5 Magic Penetration och +29 AP. Udantag att han plockar med Magic Resist om han möter t.ex LeBlanc/Kassadin i mitten. Spelstilen är väldigt passiv där man i vanlig ordning satsar på att maxa Lay Waste (Q) och farmar i lugn och ro. Målet är att redan vid level 4, då du har tillgång till väggen, lägga upp en teleport-gank på någon lane. Därefter är det bara att börja sin snöbollseffekt med att dyka in på sina motståndare, dö, återuppliva sig själv och upprepa processen.

Items är ganska självklara. Boots+3HP Pots -> Tear of Goddess -> Will of the Ancient -> Rabadon Deathcap -> Void Staff -> Archangel Staff. Se också till att alltid ha med dig wards när du lämnar basen.

Det här blir definitivt en build som jag kommer prova på till veckan då jag redan har alla nödvändiga runor och relativt mycket erfarenhet med Karthus.

TrudvangDrakar och Demoner: Trudvang är ett av de två rollspelen som jag är sugen på att börja spelleda. För er som inte är särskilt insatta så är detta den senaste tolkningen av det kanske med klassiska svenska rollspelet någonsin. Det handlar om alver, människor och dvärgar i jakt på äventyr och rikedommar. Fast Trudvang har en betydligt mer John Bauer känsla över sig. Skogarna är tjocka och mossiga. Folk bor i timmrade hus, och deras stora levebröd är boskap.

Mer specifik är Trudvang uppdelat i tre delar. Västmark befolkas av människor som törstar efter kunskap och lärdom. I Mittland är tradition av största vikt, och hjältar dyrkas för sina dåd som gudar. Borta i öst finns Osthem och är hem för stormländarna, ett hårt folkslag som lever i ett ännu hårdare klimat med kanske de hårdaste gudatron som kräver blot-offer.

Sen så finns det såklart både alver och dvärgar. Alverna (eller Alfer som de kallas) delas upp i två raser. De högresta Illmalaina (ljusalf) och de krigiska Korpikalla (mörkeralf). Dvärgarna har i sin tur tre varianter. Borjornikka som gärna lever bland människor, Buratja som sällan lämnar bergets trygghet utan god anledning och till sist de berömda Zvorda som är legendariska krigare.

På tal om krigare så tar man såklart rollen som en ärketyp istället för en renodlad klass. Ärektyperna man kan välja mellan är Krigare, Gårdsman, Vitnervävare (magiker), Missdådare, Gudsman, Vildmarksman, Underhållare och Kunskapstörstare. Edvards Gårdskarl med en klumpfot kommer nog alltid finnas kvar i mitt minne efter våra äventyr i Galtevår, jäklar vad kul vi hade då!
För mer information om rollspelet så får man helt enkelt googla eller läsa i deras forum.

Jon FinkelJon Finkel är din vanliga nörd, med undantag för att han varit världsmästare i Magic the Gathering. Han har skumt nog hamnat lite i rampljusen för att han gick med i en datingsajt och gick på en blind-date men någon random brud. Dock inte tillräckligt random eftersom hon var en bloggare.

När det kom fram till att han spelade Magic (och dessutom var jävligt bra på det) så var det tydligen en deal-breaker. Istället så postade hon en artikel på Gizmodo om det hela som att det vore världens grej att hon blivit "lurad" på en dejt med en nörd.

Den fina i historien är att internet alltid står på nördarnas sida och att Jon mår bra idag och har rekordmånga dejter på gång.

Role Initiative


Deus Ex: Human Refrigerator-theif-"That's a really nice refrigerator you have there"

Jag har spelat nya Deus Ex: Human Revolution ganska effektivt sen jag fick det i fredags. Kanske att jag tog mig lite vatten över huvudet när jag startade upp på högsta svårighetsgraden. Spelet blev inte direkt mer utmanande, bara en trail-and-error fest. Så efter ett dussin misslyckaden vid första bossen så gick jag ner till "normal".

Däremot vet jag inte riktigt om jag spelar som det är tänkt. Visst får man flest fördelar om man smyger sig fram ostört genom uppdragen alá Solid Snake, men hur kul är det egentligen? Jag har valt en lite mer offensiv spelstil där jag specialiserat Jensen (huvudpersonen) till en riktigt mördarmaskin.

Dock har jag skaffat mig ett lite udda beteende märker jag. Den stora glädjen för mig än så länge har varit att bryta mig in i folks hem och sno deras kylskåp. Don't ask my why. Det ger egentligen inga konsekvenser, men jag kan mentalt tänka mig någon komma hem efter en tung dags arbete och upptäcka att hela ens kyl är spårlöst försvunnen. [insert evil laughter]

Kanske kommer med en mer seriös recension/åsikt när jag faktiskt tagit mig igenom alla kylskå... jag menar spelet.

The Campaign for North Africa


Såg idag några som diskuterade det största brädspelet som finns. Och det är faktiskt inget som FFG har släppt, utan
The Campaign for North Africa som tar hem den titeln. Vad som gör spelet så enormt är att det utspelar sig på en otroligt detaljerad spelplan som är drygt 3m lång, samt att det är tänkt för 10 spelare och har en speltid på ca 1200 timmar. What. the. fuck!

Spelet är så pass detaljerat att man måste hålla koll på vartenda fordon och varenda pilot över en tre års period. Samt så är det ännu viktigare att underhålla allt och alla med logi. Tanken med att vara 10 spelare är att alla ska få sin egen roll inom armén. Man ska ha en Commander-in-Cheif som fattar alla strategiska beslut. Logistics Commander som ska hålla koll på att alla får den proviant/bensin som behövs. Rear Area Commander som ska försvara provianten så att den kommer fram. Air Commander styr över alla plan, medan Front-line Commander styr över marktrupperna.

Wow.. det känns som att en session av detta spel bör vara med på min bucket-list.

Jedi KittensFör lat för att blogga i helgen. Samt att jag spelar Deus Ex. Här får ni en nördig katt-video istället.

RiotOnlineRiotminds må kanske inte släppa några nya böcker på väldigt, väldigt länge. Men de har ju öppnat sin webtjänst som de kallar för RiotOnline. För 80:- får man tillgång till allt material i 90 dagar (1år kostar 260:-). Det fina är ju att jag redan har i stort sett alla böcker. Det jag egentligen behöver, och vill ha, är lite färdigskrivna äventyr så att jag inte behöver göra allt själv.

Det var faktiskt riktigt många äventyr och sagor tillgängliga på online tjänsten. Att de inte ger tillgång till Snösaga må ju vara surt, men det känns samtidigt bra att sponsra ett sånt här litet företag. Trudvang är definitivt ett alternativ när det gäller att börja något nytt rollspel.

A Song of Ice and Fire - RoleplayingHar laddat hem och skrivit ut quick-start rules till A Song of Ice and Fire rollspelet som Green Ronin Press släppte för rätt länge sedan. Det här rollspelet hade helt fallit glömska för mig. Jag vet att jag skrev om det i bloggen för väldigt länge sedan när det skulle släppas.

Tidigare fanns det bara en D20 version av rollspelet, och vi vet ju alla vad jag tycker om det spelsystemt. Den här versionen bygger på ett D6 system. Du rullar X antal tärningar, i snitt 3, och ska komma över ett värde bestämt av spelledaren. Att vara extra inriktad på en färdighet kan ge fler tärningar i ett test, men man behåller ändå de 3 bästa slagen oavsett hur många tärningar man rullade. Väldigt enkelt.

Jag har inte tillgång till någon grudbok av spelet, men jag vet att det första man får göra när man skapar sina karaktärer är att skapa sitt "House". Man rullar fram värde för Defense, Influence, Lands, Law, Population, Power och Wealth. Sen så gäller det att samtidigt underhålla sitt land medan man är på äventyr. Pest och dålig skörd kan härja bland invånarna. Krig kan komma att nå ditt slott och det måste försvaras.

När man skapar sin egen antagonist så kan man välja om man vill göra en äldre och mer erfaren karaktär, eller om man vill göra en ynglig med hela livet framför sig. Fördelen med att vara ung är att man får betydligt mer destiny points för att överleva den hårda världen.

Vidare finns det regler för stora slag, där karaktärerna tar plats som kaptener i sina enheter och det hela förvandlas plötsligt till ett intressant stratergispel. Samt är även dialoger uppbyggda på ett sätt som liknar strid eftersom politik är en så stor del av denna värld.

Det finns mycket intressanta aspekter i detta rollspel, och att det utspelar sig i Westeros gör ju inte saken sämre.

Legend of GrimrockJag kommer spela skiten ur det här spelet när det kommer.
Legend of Grimrock är i full utveckling till PC och ska förhoppningsvis kommer i slutet av året. Den mest klassiska formen av dungeoncrawl i en lite mer upphottad motor.

Colonial MarinesDet kommande Aliens spelet ser ju riktigt lovande ut. Jag hade riktigt roligt med det första AvP spelet som kom till PC, där just marines var den stora behållningen. Om man nu kan lite på en trailer så lär det väl bli mörk sci-fi skräck med en stor dos action. Sånt gillas.

Portal: No EscapeSophie tipsade mig om den här läckra fan-flicken.

Dawn of War 3PC Gamer har släppt två artiklar gällande det kommande Dawn of War 3. Kort och gott så teaser de att det kommer bli en mer MMO-liknande spelupplevelse, med betydligt mer stratergi och större strider (vad det nu egentligen ska betyda).

Sen så har de även gått ut och sagt att de vill göra det möjligt för oss spelare att skapa "mega arméer", och deras mål är att stora valmöjligheter när det kommer till att skräddarsy sin egen arme. Låter som att de har stora ambitioner och visioner för sitt spel, låt oss bara hoppas att de kan leverera dem också.

Länk till
artikel 1 och artikel 2. Tack Tommy för tipset!

G.I BruceDet fruktansvärt dåliga filmen G.I Joe ska ju faktiskt få sig en uppföljare av någon konstig anledning. Jag kan erkänna att jag faktiskt hade ett ton av dessa action figurer när jag var liten, och jag höll dem lika kära som mina He-Man och Transformers. Nu verkar det ju även som att de lägger ner lite krut på att faktiskt göra G.I Joe 2: Retalition något sånär vettig.

Självaste Bruce Willis ska vara med i rollen som... G.I Joe. Jepp. Han ska spela soldaten G.I Joe som hela enheten blir uppkallad efter. Haha. Oh lord. G.I Bruce. Vilken hjälte

General Jungle Guide

Den enda jungle-guiden du någonsin kommer att behöva.

Intel Extreme Masters - League of LegendsIEM tunering har varit i full gång under helgen. SK, Fnatic, TSM, CLG och Millenium har alla fått chansen att visa upp sig, men i slutändan blev det ändå dubbel Amerikanskt i finalen. Counter Logic Gaming kommer att spela final mot Team Solo Mid imorgon.

Man har fått chans att se en hel del intressanta taktiker som vi förmodligen kommer att prova på själva. Högst troligt så kommer vi nog se en hel del ändringar på bästa hjältarna och taktikerna. Det är redan bekräftat att Jax kommer få sig en nerf, samt att man kommer titta över priset på Wriggle's Lantern.

Just "Wriggles-taktiken" var riktigt grym att se i action. Genom att plocka upp det föremålet på din junglar, solo top och bot ad-carry har man helt plötsligt grym map-kontroll med 3 konstanta wards, samt att man få en ännu bättre Dragon/Baron kontroll. Att plocka upp en drake går nästan obehagligt snabbt, samt att det även går att plocka en tidig Baron.

Vi har även fått se kraften hos ett bra poke-lag med Caitlyn och Nidalee i spetsen. Tristana har varit en populär carry när Ashe faktiskt blivit bannad rätt ofta. Fiddle blev bannad i nästan varenda match, och när han väl fick vara med så fick vi lära oss varför man bannar honom.

Jag håller ärligt talat på CLG i finalen, men jag tror att TSM ändå kommer att plocka hem det. I vilket fall som helst så kommer det bli en ruggigt tajt final.

Trine 2Ännu ett ett arcade lir att se fram emot. Trine 2 kombinerar både plattform och pussel på ett mycket vackert sätt.

Spirit of Vengance - TrailerDen här kan väl omöjligt bli sämre än den första? Eller kan den?

First FoundingFFG har precis
utannonserat att deras nästa bok blir First Founding. Boken ska innehålla information om de resterande first founding chapters som inte var med i grundboken - Raven Guard, White Scars, Salamanders och Iron Hands. Kort och gott kommer boken till största del innehålla bakgrundsinformation och regler för dessa, samt även ett äventyr som ska innehålla ett scenarion med just dessa first fouding marines.

No one ganks like GarenHelt underbar parodi-sång om min favorit hjälte Garen från min favorit Disney-sång

Guild Wars 2 - Gamescom trailerJag skulle kunna sitta och glo på sånna här trailers hela dagen.

Game of Thrones - LyricsHelt schysst version av HBO's Game of Thrones intro med sång av väldigt högt produktionsvärde. Kommer nog läsa klart större delar av boken i helgen då jag jobbar natt.

Black Crusade - ClassesNu i helgen så släpps rollspelet Black Crusade för alla som kan närvara vid GenCon och plocka upp ett exemplar. Vi som handlar via internet får gott vänta ett par veckor tills det släpps online. Vad jag vet så finns inget fast datum, men jag misstänker slutet på September eller Oktober. För i höst ska det i alla fall komma.

Men tack vare en release under GenCon kan man få ett litet smakprov på vad boken kommer att innehålla. Gällande karaktärsskapande så kommer det finnas 8 olika klasser att spela som, 4 Marines och 4 människor. Klasserna är fördelade enligt följande;

Champion - Space Marine, med inriktining på ledarskap
Chosen - Space Marine med specialite på att döda folk
Forsaken - Space Marine som får bonusar för loota utrustning
Sorcerer - säger sig självt

Apostate - kan övertala/lura/charma vem som helst
Renegade - kan välja en stat som de "alltid/ofta" kommer att lyckas med
Hereteks - elak Tech priest
Psyker - en mänsklig trollkarl

Update:
Gudarna representeras av olika Stats och Skills. Väljer men att öka sin Styrka och ta Frenzy, då går du ett steg närmare Khorne. Nurgle välsignar Thougness, Slaneesh fördrar Fellowship och Tzeench gillar Willpower. Övriga stats är unaligned.

När du sedan får tillräckligt med Corruption så kollar man vilken gud du ligger närmast och kan då "köpa" färdigheter som den guden representerar för ett reducerat pris, medan förmågor från de andra gudarna stiger i pris. Unaligned har alltid samma pris, men kommer aldrig att kunna ge dig de där bästa spetskompetenserna som de övriga kan.

Boken verkar helt enkelt vara ett smörgåsbord av alternativ för den kreative spelaren. Den innehåller massor med inforamtion om att skapa minions, hordes, egna demon-vapen, vapen i allmänhet och utrustning. Psyhic Powers för varje gud och Exalted Powers för den som är Unaligned.

Det kommer verkligen bli kaos (pun intended!) när det blir dags att rollspela detta.

RunesDet finns en hel del runor i League of Legends, och det tar riktigt lång tid att införskaffa allihopa. Så självklart finns det ett par runor som är viktigare att införskaffa eftersom att de passar in i flera olika roller, samt att de allra flesta bara använder sig av 3 sidor till att börja med.

De tre vanligaste sidorna att bygga är Tank, AP (magiker) och AD (dps). Och självklart så finns det ingen vits att investera i något annat än tier 3 runor som blir tillgängliga efter level 20. Jag har samlat ihop info från forum och top spelare för att sammanställa vilka runor man bör ha. Märker själv att jag har en hel del runor att samla ihop till... särskilt en massa Magic Resist per level

AP
Röda - Magic Pen.
Gula - AP per lvl, Mana regen per lvl, Flat armor, MR per lvl.
Blå - AP per lvl, MR per lvl
Quints - Flat AP, Flat HP

AD
Röda - Armor Pen
Gula - Mana regen per lvl, Crit Chance, Flat armor, MR per lvl.
Blå - Mana regen per lvl, Atk speed, MR per lvl.
Quints - Armor Pen, Flat AD, Flat HP

Tanks
Röd - Armor Pen, Flar armor, MR per lvl
Gul - Flat armor, MR per lvl
Blå - MR per lvl
Quints - Flat HP, Flat MR

Sen så finns det ett par hundra andra kombinationer man kan göra för specifika hjältar. Tex mer attack speed för de som junglar, dodge för Jax, HP regen för de som ska stanna länge i lane osv.

Wrath of HeroesMythic ser ut att släppa en F2P version av Warhammer Online med focus på 6-vs-6-vs-6 PvP. Svårt att säga hur bra det kommer att fungera dock. PvP var ju samtidigt det enda jag tyckte var bra med Warhammer Online. Kommer absolut ge det här en chans när det kommer ut.

Min Runepriest Skäggbiff behöver dessutom lite motion.

Level 1 PentakillPenta kill på level 1 utan hjälp av torn är tydligen möjligt

Spin to winSen senaste patchen så har både Garen och Wukong (eller Wutang som jag kallar honom) gått och blivit stora favoriter för mig. Wu fick inte direkt mycket kärlek i patchen, men hans Q har i alla fall börjat fungera som en är tänkt. Mycket tack vare denna
guide som jag fick upp ögonen för Wu.

Han gör bra i skada, är bra på att börja fighter, kan överleva och ta sig ur de flesta situationer. Han fyller helt enkelt de kriterier för en "tanky-DPS" i mina ögon, och han är framförallt rolig att spela.

Garen å andra sidan fick sig ett par fina förändringar i patchen. Bättre movement-speed med sin Q och 25 Armor/MR på sin W från level 1. Hans early game har förbättrats markant, allt gör mindre skada mot honom och man kan jaga ikapp vem som helst med ett par level 1 skor.

Än så länge har jag inte hittat vilka runor som fungerar bäst på Garen. För tillfället så kör jag stenhårt på både HP och MR, bara för att jag siktar på en snabb Warmong/Atmas kombo.

LollipopSuda 51... you've done it again.

DotA 2 - Cinematic TrailerGanska intetsägande cinematic trailer till DotA 2. Avslöjar dock kanske lite mer om vilka karaktärer som kommer att vara spelbara.

FreezeDamn.. måste även införskaffa nya Batman denna höst

Ogre KingdomsOgre Kingdom är faktistk näst ut med att få ny bok och en hel del nya modeller. Gillade tanken att bara ha en massa stora Ogres som stormade fram, samt att det betydde färre modeller att måla. Men de var betydligt svårare att spela med än vad jag kunde tänka.

Stora regimenten gjorde det svårt att manuvrera, och slog man inte tillräckligt bra i närstrid så hade man inte chans mot en 20 block med vanliga soldater med spjut. Deras Core verkar stanna detsamma, gällande modeller. Lite uppgraderade priser och regler såklart. Men alla nyheter verkar dyka upp som både special och rare alternativ.

Har inte tänkt gå in på detalj vad varje enhet kan göra. Utan här få ni istället en drös med bilder. Vill ni läsa på i förväg så kan ni göra det på
Warseer.

DotA 2 - screenshots
Två stycken screen-shots på kommande Valves DotA 2 har dykt upp. Jag utgår nästan från att deras UI inte är 100% klart, för de behöver verkligen förbättras. Grafiken å andra sidan ser hur bra ut som helst. Det är nästan lite cell shadat. Inte lite "cartoony" som LoL och inte lika rörigt och plottrigt som HoN/DotA.

Sen har det börjat dyka upp
rykten om att det inte alls rör sig om ett Free-to-Play spel. Valve har aldrig sagt rakt ut att det ska vara det heller. De har bara sagt att de håller på att skapa ett F2P spel, och det mest självklara hade ju kanske varit just DotA 2. Prisuppgifterna varierar mellan 50-60$, och på en svensk sida kan man hitta det för 379:-

Inget direkt köp för min del i så fall. Kommer definitivt vänta och se vilket bemötande de får, utöver alla fanbois som kommer höja det till skyarna.


DragonBall Z Kai AbridgedTeam Four Star är ett gäng som kortat ner och lagt till sina egna röster till en massa Dragon Ball avsnitt. Klippet ovan kan man kanske kalla en über kort sammanfattning över vad de har gjort. Ett stort antal meta skämt är med, men för er som ids kan jag inte annat än att rekommendera att ni ser det.

De första avsnitten är lite "meh", men det tar sig, jag lovar.

I call shotgun!Ikväll så blir det att rollspela. Fast skillnaden denna gång är att Nicke D ska ta på sig spelledar hatten och jag får chansen att kliva in i rollen som Brother Lucius i hans egenskrivna Deathwatch äventyr.

Skrivandet på del 2 i min egen kampanj har legat på is under semestern. Jag har klart i stora drag de kommande 4-5 uppdragen, men det är detaljerna som saknas. Man vill ju försöka få in så mycket nya och annorlunda saker i varje uppdrag så att det inte bara blir "crush, kill and destory" om och om igen.

Drar nog igång CoC rollspelandet när jag börjat om att jobba. Kommer att ha ett par nattpass, och det blir ett utmärkt tillfälle att fixa till handouts och läsa på om äventyret.

Sen så har Kubbe lyckats göra mig sugen på lite hederligt, svenskt Trudvang rollspel. Fortfarande så är jag mest pepp på att spela Snösaga, men att få tag på boken är en helt annan sak. Dock finns ju både Eldsjäl och Likstorm som jag inte hunnit prova på.

Frågan är ju bara hur man ska få tid för allt.

Nerdrage!!!Stor i orden, liten på jorde... oh wait... nevermind

World War ZombiesDet ska ju bli film av boken World War Z med Brad Pitt i huvudrollen. I boken får man följa en journalist som reser världen runt och lyssnar på människors historier, och om hur de överlevede en zombie-apokalyps. Man kan ju tycka att det skulle räcka med att ha med några av historierna för att knyta samman en väldigt intressant och innovativ zombie film. Men nej.

Enligt
Bloody Disghusting så ska den handla om Gerry Lane (Pitt), en "EU arbetare" som måste resan genom världen i en kamp mot tiden för att stoppa en zombie pandemi.

Jag kan trösta mig med att filmen kommer ha preimär i december 2012, ganska precis samtidigt som The Hobbit.

To the MoonFick detta tips av Kim. Har inte hunnit kollat upp något om det här spelet ännu, men det ser väldigt lovande ut.

Co-Op Space MarinesÄntligen ett officiellt uttalande gällande co-op i Space Marines. Det kommer att finnas med, men troligtvis inte vid lanseringen. Enligt ett borttaget inlägg på deras forum så behöver det mer polering innan det dyker upp. Så förvänta er en möjlighet att ladda hem det vid senare tillfälle.

September kan inte komma snart nog.

Blood and Chain

Ängliten två stycken snygga skins till karaktärer jag faktiskt spelar regelbundet. F2P my ass, här ska spenderas pengar.

Nigga' be trippin' ballzBlack Dynamite är en kommande serie som ska dyka upp på Adult Swim någon gång nästa år. Men redan nu kan man se pilot avsnittet som sändes för två dagar sen på Cartoon Network.

Kan möjligtvis vara det bästa jag sett sedan Venture Brothers.

Balrog: Behind the GloryEn riktigt välgjord, och charmig, dokumentär om Mike "Balrog" Bison från Street Fighters.

Dominion - Map & ItemsYtterligare lite info gällande Domionion i LoL har dykt upp. Denna gång i form av deras officiella artwork, samt en lite mer detaljerad karta och en liten lista över kommande items.

Vad som är intressant är ju att det finns gott om buffar att plocka upp på kartan, så den ser ut att vara riktigt intensiv. Sen har man plockat bort en del items som kan vara lite för bra och lagt till en hel drös med nya, som alla ser ut att ha en "activate" förmåga.

Ser bara fram emot det här spelläget mer och mer.


Live-action TF2Charmig Team Fortress 2 video som några fans har gjort.

Get used to itHar faktiskt inte tagit mig tid att ännu införskaffa Bastion från XBLA. Kommer nog att måste göra det snart dock. Under tiden kan jag rekommendera alla som inte kan/vill/ids spela spelet att i alla fall lyssna på ett helt underbart soundtrack.

Länk kommer
här

DominationLet mer information om Dominion som kommer till LoL. Till att börja med så är alla lvl 3 när man börjar spela. Man har helt tagit bort junglen och alla neutrala creeps. Målet är ju inte att förstöra en Nexus, utan att samla poäng från en majoritet av alla kontroll punkter.

Tror dock inte att alla karaktärer kommer vara lika bra på denna karta, utan det kommer nog snabbt dykta upp en handfull med hjältar man alltid ser.

Update: Hittade även denna info från en kille som har hunnit testa ett par games.

Minions are normal, but instead of cannon, there's a mini-super minion in each wave. Promote and Garrision are new summoner skills, replacing fortify and teleport.
Games tend to last 25 minutes or so. There are other changes, and tons of different items. No Dorans, but there are 1300 gold replacements for Dorans. Everyone starts level 3, with 1300 gold, and then sits at base for about 1:20 until everyone is released onto the map.

League Of Legends: Dominion trailerFuck Yeah! Säger jag bara. Äntligen ett nyhet som heter duga till LoL

Space Marine Multiplayer ClassesHmm.. Tactical Marine, Assult Marine och Devastator. Hade väl inte skadat om man kastat i någon fler "klass" i spelet för lite mer mix. Jag menar en Librarian eller Tech Marine hade väl kunnat få vara med i leken.

Spoiler - There is no WesterosÄlskar att se "bakom kulliserna" klipp. Förhoppningsvis släpps det något fet box eller liknande, som precis som Sagan om Ringen, innehåller 16 timmar av sånt här material.

Suit up!Verkar som att Batman: Arkham City också ska få sig lite exklusiva förbokningserbjudande. I skrivandets stund är det bara butiker i England som får ge ut lite skins i samband med förbokningar.

Någon duktig Batman-olog får gärna säga mig vars batman nr 2 (från vänster sett) kommer ifrån? I övrigt så har vi en framtids-batman, ???, Earth-One Batman, 70's Blue-and Grey, Animated Batman och till sist Arkham Batman. Fattas bara att det släpps ett Adam West skin, då blir det insta-buy för mig.

Grim DawnJag slänger ur mig ännu en dungeon-crawler att se fram emot.
Grim Dawn kan man kalla för en spirituell uppföljare till Titan Quest. Samma motor kommer att användas och man kommer även använda sig lite av samma princip då det kommer till klasserna.

5 spelbara klasser (vet ej vilka) som man kommer att kunna kombinera med varandra. Exempelvis om du väljer att spela en Krigare och Präst så kommer din karaktär att bli Paladin och få specifika spells för det. Väljer du Krigare och Krigare kanske du blir en Gladiator och får skills för den klassen.

Spelet är fortfarande på gång och har inte fått något fast release. Vad jag förstår så är det en väldigt lite studio som gör detta spel och är ganska beroende på donationer och liknande. Hoppas innerligt att spelet för se dagens ljus för jag hade verkligen kul med Titan Quest.


Torchlight 2På tal om Diablo 3 så finns det ju faktiskt en annan dungeon-crawl uppföljare att se fram emot, nämligen
Torchlight 2 som ska släppas senare i år. Första Torchlight var extremt underhållande, även om jag aldrig lyckades att spela igenom det helt och hållet.

2:an bjuder först och främst på ett nytt spel, men även en del intressanta saker som det första spelet saknade. Rent story mässigt så tar det vid där förra spelet slutade, men det finns ingen anledning att skippa tvåan bara för att man inte spelade ut det första.

Det kommer vara 4 spelbara klasser. Outlander (avstånds hybridklass), Railman (tung tank-klass), Berzerker (snabb närstridsklass) och en fjärde som de inte avslöjat ännu, men en magiker saknas ju. Spelet ska även vara fullt moddningsbart, vilket för min del inte spelar så stor roll, men förhoppningen ligger ju att det ska komma lite mer ambitiösa människor och släppa bra moddar till mig.

Men det största nyheten med spelet ligger i att det kommer äntligen vara mutliplayer. Upp till 8 spelare ska kunna köra online tillsammans. Fuck Yeah! säger jag bara.

Legalize - Protect - TaxSuttit och läst ganska mycket gällande just Diablo 3 och deras auction house som ska hantera riktiga pengar. Och ju mer jag läser, ju mer tycker jag att det faktiskt är en bra idé. Bara som bilden ovan säger. Inget spel har hittils lyckats stoppa folk från att sälja guld, karaktärer eller föremål över internet. Varför bara inte göra processen kort och samtidigt tjäna på det själv.

Sen så tror jag heller inte vi kommer se föremål säljas för flera hundratals dollar styck. Jag menar, det lär ju lätt vara någon milijon som spelar spelet, och säkerligen kommer en stor del av dem vara folk som tänker att man kan tjäna pengar på detta. Vilket kommer resultera i att värdet på föremålen sjunker relativt fort.

Alla kommer vinna på det helt enkelt. De som vill sälja sina varor kommer att få göra det. De som vill köpa kan göra det utan att kontakta massa skumma kinesiska företag (läs Chinese-goldfarmers). Blizzard vinner en jävla massa på det här. De som inte vill köpa något kommer heller inte bli påverkade, om de nu inte vill spela en massa PvP.

Det här kan vara ett av Blizzards smartaste val någonsin.Total Biscuit säger vad han tycker om auction house. Kan väl inte säga att jag håller med.

DotA 2 ChampionshipValve går ut stenhårt och annonserar att vid deras första tunering så kommer det vara en prispott på $1000000. En miljijon dollar?!?! Det är helt jävla galet för en första tunering. Eftersom det är DotA 2 så kommer det ju följa alla regler från DotA. Med andra ord kommer vi så se en hel del pro-asiater om jag förståt DotA-scenen rätt.

Kommer jag dumpa LoL för DotA 2? Troligtvis inte, då jag inte är en så pass hardcore spelare ännu. Steg ett är väl att kanske prova på att spela seriöst i LoL innan man tar steget över till DotA 2. Blir det nu ett F2P spel som man väntar sig så måste jag i alla fall prova det.

Källa (Tack Tommy för tipset!)

Spartacus: VengeanceSpartacus som jag suttit och sett nu under min semester ser ut att få sig en 3:e säsong trots allt. Huvudpersonen Spartacus som spelas av Andy Whitfield kämpar för tillfället mot cancer, så våran hjälte får istället spelas av Liam McIntyre.

Jag förväntar mig mer själlös action i stil med 300, och ännu mer naket än vad Rome/Game of Thrones klarar av att leverera.

Spirit of VengeanceGhost Rider 2 (aka Spirit of Vengeance) är ju på gång, och ett par nya bilder har släppts. Fortfarande är det Nicholas Cage som axlar rollen som Johnny Blaze, stuntmannen som blir Ghost Rider. Storyn i denna film ska vara något i stil med att Blaze blir ombedd av "Order of Michael, the Warrior Angel" att skydda en mor och hennes son från en figur vid namn
Roarke.

Inte direkt pepp på filmen, men samtidigt blir det ett måste då självaste Christopher Lambert har genomgått 3 månaders intensiv träning med svärd för att spela munk i denna film.

Your loot, for real moneyDiablo 3 är förhoppningsvis inte allt för långt borta nu, så ny information kommer konstant in på nya ställen på nätet. Det senaste som har dykt upp är dessvärre lite mindre roliga nyheter. För det
första så måste man vara konstant online för att kunna spela Diablo 3.

Det handlar alltså inte bara om att kunna logga in och autentifiera sig själv, utan man måste konsant hålla sig uppkopplad. Kanske inte direkt ett jätte stort problem eftersom man mer eller mindre alltid är det nu för tiden. Men samtidigt betyder det att man inte kan ta med sig laptopen på platser som saknar uppkoppling osv. Det enda som jag personligen tycker är trist med det här är att det nog kommer bli en trend. Var uppkopplad, eller var utan!

Den andra nyheten är att det kommer finnas ett in-game auction house där man handlar för riktiga pengar(!). Man ska kunna köpa/sälja både vapen, föremål, guld och så småningom även karaktärer. Antingen via en vanlig budgivning (tänk ebay, tradera etc) eller via en buyout på en gång. Självklart kommer även Blizzard själva ta en viss del av förtjänsten och stoppa i egen ficka. Men enligt dem själva så är denna avgift "nominal". Det ska även bara möjligt att köpa/sälja via en Battlenet valuta. Denna valuta ska gå att använda till Blizzards andra produkter, typ att förlänga din World of Warcraft premnumeration.

En intressant sak är också att man inte kommer få pengar tillbaka om man köper ett föremål som sedan blir sämre i en kommande patch. Så har man lite inside information om kommande patcher kan man enkelt köpa upp alla +5 Fireball ringar för att man vet att Fireball kommer bli boostad nästa patch. Profit!

Aja, trots allt detta ser jag fortfarande fram emot spelet. För min del kommer det ändå bara bli en single/co-op upplevelse. Har svårt att tänka mig att jag kommer spendera riktiga pengar i det här spelet.