Badassian

Helgen bjöd till allra största del på lathet utan dess like. Jag vet att de flesta (om inte alla) mina vänner spenderade helgen utan för min stads gränser, och i Kubbes fall rent av utanför Sverige. Hoppas han nu inte slösat hela sin vecko peng hos Games Workshop i London... bastard.

Det är skönt när ett spel lever upp till den hype man skapat. I detta fall pratar jag om Batman: Arkham Asylum. Visst har spelet en del brister så som speltid, svårighetsgrad och story, men i det stora hela var det bara en positiv resa. För en gång skull är det faktiskt roligt att hitta hemligheter och låsa upp achivments bara för den där lilla extra informationen runt Batman mytologin.

Självklart blev det även en hel del WAR i helgen också. Jag och Sophie kämpar vidare i Tier 3 med våran Rune Priest och Brigth Wizard. Vi lyckades till och med ta över ett slött hos alverna, som vi fick behålla i ca 10 minuter innan Destruction svärmade över oss i ett hav av svart och grönt. Balansen mellan hur många som spelar på Order/Destruction kommer man nog inte kunna göra så mycket åt, tur då att det finns andra sätt att spela på. Eftersom KG är relativ låg level så startade jag även upp (ytterligare) en ny karaktär. Det blev en Knight of the Blazing Sun som jag döpte efter ett av Kims påhitt - Badassian.

Nu är vi ju alldeles strax i september och det betyder ju alltid att det är dags för efterlängtade spel. Just nu vet jag att Sophie sitter och peppar för 2 av sina MMO's. Aion och Champions Online gör båda debut denna vecka. Det förstnämnda har varit förbokat sen september förra året medan CO fortfarande är obeställt. Läste även att CO är klart till 360, nu är det upp till Microsoft att se till att det släpps. Om det verkligen är fallet finns det en god chans att jag kommer att prova på det.


Call to Arms!

Det blev att spela lite Warhammer Online igår kväll. KG gjorde ett besök på våran Karak-Norn server där vi spelar Order. Spelade inte direkt med honom då han just gjort en ny karaktär (slayer) och jag redan sitter med en drös karaktärer som bara väntar på att få komma in i Tier 3, vilket min Rune Priest gjorde. Ytterligare en AoE Heal och en "Roflcopter" blev det på level 20.

Eftersom KG spelar med några Luleåbor på Karak-Eight-Peak servern som Destruction, tyckte han att jag och Sophie också borde ha någon karaktär där. Sophie har ju redan en Magus på level 18, men jag saknar helt karaktärer där. Så jag passade på att göra en Blackguard, dels för att ingen spelade en tank och dels för att jag själv aldrig spelat som Dark Elf.


Vi pratade också om att försöka få ihop ett litet kompisgäng att lira med. WAR är ett ypperligt spel att köra med en grupp, man kan i stort sett göra allt tillsammans och level skillnaden spelarna mellan har inte så stor betydelse... problemet är väl bara att få folk att börja spela. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Ladda hem 10 dagars trailen och prova på att spela med oss, ni kommer inte bli besvikna!


Zombies!!!

Någon som vill fynda ett sjukt drygt men roligt brädspel? På tradera finns det nu en deal med spelet Zombies!!! med 5 extra expansioner som innehåller massor med nya regler, zombies och vapen. Dessutom är det fri frakt! Ska själv hålla ögonen när slutdatumet börjar närma sig, men jag är rätt kass på att komma ihåg sånna här saker.. plus att jag borde göra mig av med några av mina egna brädspel också.


That's the way it is

Ugh! Jobbet tar kol på mig just nu. Först har man legat inför döden pga "nya influensan" eller liknande, sen är man schemalagd att jobba 10 dagar i rad. Dagarna går i alla fall hyfsat fort, men det blir inte mycket gjort på fritiden - då menar jag förstås spelmässigt. Har inte loggat in på varken WAR eller TF2 den senaste tiden och Xboxen har jag bara slö sett en massa film med Sophie.

Såg att arcade spelet Shadow Complex kom i dagarna och var helt klart det sommar spel som jag sett mest fram emot (av alla arcade titlar). Men inte ens det har jag orkat ladda hem, fast jag sitter med en stor summa oanvända MS-points. Lite ledighet hägrar ju vid helgen, gör mitt sista pass på fredag till 14:30, men frågan är hur mycket jag kommer orka göra då. Förhoppningsvis kan jag hämta upp ett exemplar av Batman: Arkham Asylum som jag sett fram emot. Gamestop ska dessutom ha en deal om att lämna in gamla spel och få köpa Batman för 1:-, sånt gillar vi.Diablo PaladinKan detta vara sketch på den sista klassen till det kommande Diablo 3? I sure hope so. Paladinen var helt klart min favorit i 2:an, fast det vore samtidigt underligt om de skippar att ta med en karaktär som är specialist på "range" - Rogue/Amazon. Munk, Barbar, Magiker eller Häx doktor? Vad ska du spela? Och vem blir den 5:e klassen (jag sätter 50:- på en Ranger)?

WoW - CataclysmDet blev som så många förutspådde. Nästa expansion i WoW kommer handla om virveln i havets mitt, samt konsekvenserna som inträffar runt om i Azeroth när något bortglömt vaknar ur havets djup. Men hjälp av "phasing" tekniken de har använt i WotLK ska det göra om gamla zoner, samt öppna upp ett par oanvända.


Det kommer även 2st nya raser. Horde får Goblins medan Alliance får hjälp av varulvarna Worgens. Nya zoner för dem från level 1-15. Alltså inga möjligheter att likt Death Knight få börja med en hög level. Trist. Vad mer så öppnar de upp för nya kombinationer vad som gäller både raser och klasser. Nu blir det möjligt med en Blood Elf Warrior, Gnome Priest och Night Elf Mage bland annat.

Nya max nivån blir det udda talet 85. Alltså "bara" fem nya nivåer med skills och talents att leka med. Nytt proffesion som heter "Archaeology", där man ska kunna gräva fram nya items. Möjlighet att använda flying mounts i Kalimdor och Eastern Kingdoms.

Massor med mer information lär ju dyka upp under Blizzcon, men de verkar sattsa mycket krut denna omgång på att göra nytt innehåll för nya spelare eller dom som vill börja om från level 1. Såklart dyker det ju upp massor av nya raid instancer och PvP zoner/battleground - men sånt är ju bara för nördar.The Menace BelowOld news is old news.. men jag har inget vettigt att posta, så jag plockade fram lite rykten från Warseer om den kommande skaven boken som är den helt klart coolaste rasen.. efter dvärgar.. och efter Kaos dvärgar. En trolig release för boken skall vara runt november i år, men man vet ju aldrig. Det som enligt ryktes väg kommer att finnas med är följande (är dock osäker på om vissa enheter är Core/Special/Rare). Spontant så känns det som att ovanstående lista ger fördel till de som vill leka med monster och skytte.

Characters;
Warlord - inga förändringar, samma stats, samma poäng
Grey Seer - kan alla spells i sin lista, kan tugga hur mycket Warp stone han vill/vågar. Pris okänt.
Vermin Lord - samma stats som en Doom Bull samt en level 4 magiker
Master Moulder - ger regenerate till den moulder enhet han ingår i
Assassin - weeping blades ingår i priset, kommer ha möjlighet att ta ett sniper rifle
Warlock - samma som tidigare, förändrad styrka på Warp Lightning (rykten säger både St 4 och St 6)
Plague Priest - kan uppgradeas till lvl 2 magiker, den unit han ingår i kan inte tappa frenzy

Core;
Clanrats - samma som tidigare
Slaves - samma som tidigare, men karaktärer kan inte ingå i denna enhet längre
Storm Vermin - S4 i grund, ASF, cause fear (får även nya plast modeller)
Giant Rats - får rerolla sina psych test, stubborn så länge det finns packmasters
Ratling Gun - move and shoot, styrka 5, billigare i poäng (detta måste vara ett skämt!!!)
Warp Lightning Team - nytt vapen som skjuter Warp Lightning (magin) i shooting phase
Warpfire Thrower - 15p dyrare, i övrigt samma

Special
Jezzails - samma som tidigare, kan ha champion med sniper rifle för att sikta på karaktärer i grupp
Rat Ogres - samma packmaster regler som Giant Rats, S6 och "extra handweapons"
Poision Wind Globadiers - lite dyrare men varje träff ger d6 "träffar"
Plague Monk - frenzy, hatred och posioned attacks
Gutter/Night Runners - samma som tidigare, ska kunna ta pistoler som vapen

Rare
Warp Lightning Cannon - samma som tidigare
Plauge Censors - 2A, S4, woundar alltid på 4+, champion ska kunna ta vapen som woundar på 2+
"Really Big Rats" - ny enhet, monster med tunneling regler, regeneration, stubborn, får anfall när den kommer fram


WAR's latest patch

Det blev ju såklart att köpa en subscription till WAR efter att mina 10 gratis dagar tog slut. På toppen av det hela så kom det en enorm patch igår under namnet 1.3.1 där vi fick se rätt stora förändringar i spelet. Fortfarande så har man dock inte rört någon klass för balansering, men alla klasser har fått bug-fixing på sina skills.

Några av de stora nyheterna med patchen var bland annat en ny ramp i varje slott. Tidigare när man anfaller slott och tar sig in har det alltid blivit en flaskhals i trappan/rampen upp till Lorden man måste döda. Vilket har gjort att det varit väldigt lätt att försvara och svårt att anfalla om det finns det minsta lilla motstånd, men inte längre alltså. Nu finns det två vägar upp till Lorden att välja mellan vilket gör det betydligt svårare att försvara.

Man har även lagt till "summoning stones" för att kunna teleportera vänner och allierade närmare när man ska questa och liknande. Jag har själv inte sett någon eller provat på att använda dem, men jag misstänker det är precis som i WoW.

Sen är det tydligen stora förändringar i Tier 4, när man anfaller städer tex Altdorf. Eftersom jag själv aldrig varit med om ett sådant anfall så vet jag inte exakt hur stora förändringarna är, men om man läser på forumen så verkar folk iaf nöjda. Dessa anfall mot städerna är ju WARs svar på end-game, men det har tydligen inte varit värt besväret med tanke på vilka slags belöningar man får. Nu finns det fullt med nya Tier 4 sets.

Det var som sagt en ordentlig patch, men det finns fortfarande mycket som måste göras. En annan bra nyhet från utvecklarna är att de avslöjat att de redan arbetar på nästa patch som ska fixa all CC (crown control) som råder i spelet. Can't wait.


James Cameron - AvatarOMG! Äntligen hittade jag en trailer till
Avatar

Final Fantasy XIVDe första gameplay bilderna jag hittat från det kommande Final Fantasy XIV (eller 14) som kommer att vara Online precis som 11:an var/är. Det är fortfarande mer än ett år kvar innan vi kan börja spekulera i ett ev datum för release. Tekniskt sett så är det mycket putsning som behövs, fast rent grafiskt så ser det så där fint och japanskt ut som alltid.

länk till filmen

A new way in the Old WorldTill och med Warhammer Fantasy Roleplay verkar få sig en remake. Vad som gör denna (3:e) edition unik jämt emot sin föregångare är främst 2 saker. För det första så följer det med över 30 unika tärningar. Med unika så menar jag de klassiska T8, T10, T12 etc, fast istället för siffror har man olika symboler. Det känns fullständigt onödigt och bara ett sätt för FFG att tjäna pengar då de säkerligen kommer släppa en drös extra tärningar man bara måste ha. Sen så följer det med över 300st kort med förmågor och färdigheter, så att man ska slippa bläddra i boken konstant. Lite som att spinna vidare på D&D 4th.

Informationen släpptes den 12:e, så inget datum är ännu kännt för en release. Men priset på boxen verkar vara spikat på 100$. Det som ingår då är, förutom ovanstånde tärningar och kort, 4st regel böcker och karaktärs formulärer.

Is it a must buy? - Hell yeah!

Iz awesomeAvailable for pre-order only while our limited supply of 500 copies lasts, this magnificent leather-bound copy of the Rogue Trader core rulebook will ship at the same time as the standard edition, but it features silver-gilded edges and comes in a protective collector’s case adorned with a stunning star map. Enclosed in the front cover of the case, you’ll find your own highly detailed and beautifully rendered Warrant of Trade, authenticated by an expertly crafted resin Seal of the Lords of Terra. Positioned opposite of that is a special velvet-lined compartment, its doors portraying a ship’s airlock, containing your individually numbered collector’s edition of the Rogue Trader core rulebook!

Wanna date my Avatar

Gänget från serien The Guild bjuder på en charmig och lustig musik video

Game of Thrones

Det är väl känt att jag hyllar George R R Martins fantasy noveller A Game of Thrones bortom all sans, håller just på med att läsa ut den 4:e boken. Cyanide har fått rättigheterna till att utveckla ett data spel och HBO håller i skrivandets stund på med ett pilot avsnitt till en ev kommande tv-serie, där varje bok ska motsvara en säsong med avsnitt. Vad som är bättre är att de har börjat avslöjas vilka skådisar som kommer vara med i piloten (och då förhoppningsvis även i fortsättningen).
De som har avslöjats än så länge är;


Eddard Stark - Sean Bean


Tyrion Lannister - Peter Dinklage


Catelyn Stark - Jennifer Elhe


Robert Baratheon - Mark Addy


Jon Snow - Kit Harington

Ytterligare ett par "mindre" roller av även avslöjats. Jack Gleeson ska spela Joffrey Baratheon och Harry Lloyd får vi se som Viserys Targaryen. Håller tummarna hårt för att denna pilot leder till 7 härliga säsonger "Sopranos in Middle-Earth".

I R Chosen

Efter att ha spelat mina gratis dagar i WAR Order så bestämde vi (jag och Sophie) oss för att re-rolla på Destruction. Största orsaken var för att vi spelade på serven Karak-Norn som har majoriteten av spelare på just Destruction. Visst, man kan ju tycka att det inte spelar så stor roll, men då man vid varje siege möts av dubbelt så många motståndare blir man till slut less förnedringen. Ett miljöombyte var helt enkelt på sin plats. Tillsvidare heter vår nya server Karak-Azgal, där jag spelar som Chosen och Sophie som Zealot.


Vi har precis tagit och till lvl 14, och de genom att questa, spela scenarios och göra PQ's. Sånt som vi vanligtvis inte brukar. Att power-game innebär ju att till 99% nöta scenarios och RvR för snabb exp och bra loot. Men vi kör vårat eget race och harvar på sakta men säkert. Målet är ju att faktiskt ta sig till level 40 denna gång och inte bete sig som den altoholic man gjorde då man spelade Order. Har nog 5-6 karaktärer där i Tier 2 som förtvivlat vill ta sig vidare.


I like 'em

Nu var det dags för ytterligare en TF2 uppdatering. Denna gång blir det dock ingen klass som uppdateras, utan istället allt annat kan man tycka. Till att börja med lägger de till 18 nya hattar, 2 nya till varja klass med andra ord. Lite kosmetika är ju aldrig fel och så länge man inte behöver betala riktiga pengar så ser jag inget fel med det. ÄVen en ny arena karta som heter "Offblast" kommer att dyka upp. Jag spelar väldigt sällan arena, men det kan vara ett skönt break från galna engineers som bygger upp en bas som kan försvara ett mindre land.

Den andra stor nyheten är ett helt nytt spelläge som heter King of the Hill och kommer gå under förkortningen KoTH. Där gäller det att vara det första laget som plockar den neutrala punkten i mitten. Därefter ska man försvara den i 3 minuter från sina motståndare. Om de ändå lyckas stjäla punkten så får de en timer på 3 minuter att försvara. Banorna ser inte allt för stora ut, så det kommer förmodligen bli väldigt hektiska omgångar.

Sen kommer det massvis med små justeringar, bland annat;
> Nya animationer för det förlorande laget
> Auto-Reload på vapen
> Att plocka upp väskan i CTF ger laget en 10 sekunder Crit Boost
> Att laga en teleporter reparerar automatiskt den andra, samt plockar bort sappers
> En förkladd spy kan inte längre upptäckas med Blautsauger


n00b b0ifriendHoly crotch batman!

Det har ju varit ett relativt slött spelår på Xbox för min del. Inte många spel har blivit inköpta och inte heller är särskilt många planerade. Tales of Vesperia var ju ett av dessa, även Brütal Legend är ett måste för mig. Men redan i slutet av Augusti kommer ett annat spel jag bara måste ha - Batman: Arkham Asylum.

I onsdags så släpptes demot på Xbox Live där man fick ett första smakprov, och jag är väldigt nöjd med det lilla man fick testa. En otroligt tajt kontroll med enkla och snygga kombo attacker på en knapp och kontrings möjligheter på en annan. Unreal montorn är väldigt bra nyttjad och spelet ser bra ut. Momenten med att smyga upp bakom fienderna och svinga runt på de välplacerade gargolygerna känndes mest som en gimmick och kommer säkert fort bli enformigt. Men om spelet bara håller i sådär 15-20 timmar så kanske man inte hinner bli allt för less.

Sen kan jag även rekommendera den grafiska novellen med samma namn som är skriven av Grant Morrison som är bland det bästa man kan läsa i läderlapps väg.


Summers End

O hai! Blivit belönad med en extra dags ledighet då jag inte börjar jobba förän på tisdag enligt mitt schema, dock redan 06:15 vilket kommer bli en omställning då jag vanligtvis gått och lagt mig vid 04:00 under sommarn. Men det löser sig nog. Jag skulle väl egentligen kunna sammanfatta hela min semster som f-ing awesome! Har i stort sett hunnit med att träffa och umgås med nästa alla mina vänner och spelat massor av spel. Det ska väl samtidigt bli lite skönt att få komma tillbaka till jobbet och få en liten rutin på vardagen nu när man levt som en riktigt gamer/slacker.

En liten snabb recap över vilka nördigheter som varit aktuella under min semster tid och vad jag själv pysslat med.

Kim kom upp och bodde här i drygt 10 dagar. Han hade med sig en drös med böcker jag beställt, plus några extra som jag fick som tack för att han fick bo här. Bland annat George R R Martins fantasy roman del 2 och 3 eller A Storm of Swords och A Fest for Crows som de egentligen heter. Drygt 2000 sidor att plöja sig igenom totalt, och 55% är redan avklarat. Fick även ett par sci-fi böcker som jag inte börjat nosa på ännu, men det kommer väl.

Min Xbox har varit trasig länge, och jag var väldigt sen på att skicka iväg den på lagning. Men jag fick den i mitten på min semster så jag har även hunnit med att klara ut Tales of Vesperia som jag sett fram emot så länge. Spelet är rätt likt sina föregångare, både med story och stridsystem. Varför laga det som inte är trasigt? Det tog mig ca ~40 timmar att klara ut, och då gjorde jag även ett par sido uppdrag, men ändå långt ifrån alla. Storyn var väl vad man kan vänta sig från ett japanskt RPG, den hade sina ljusglimtar men för det mesta spelade man bara för att det är otroligt kul.

Det blev även en hel del Magic the Gathering under semstern. Främst till Xbox, men vi tog även en ordentligt spelkvälll när Tommy (aka Elof) dök upp och sålde magic deck till oss alla. Det känndes som att man var 15år på nytt. Men som sagt har det blivit mest spel på Xbox Live. Efter att ha spelat som en tok i "Ranked" tog jag mig till top 100 i världen och siktade ännu högre. Men. Helt plötsligt slutade jag dra länder/mana. 18(!) raka partier med mana torsk har dragit ner mig i världsrankingen till plats nr 2000 (av 65'000). Surt.

Det blev även en del Warhammer 40K när KG kom till piteå. Jag fick chansen att möta både "the green tide" och Elofs "systrar av krig". Jag tänker inte gå in på detalj, men min armé behöver ses över rätt ordentligt. Om man vill spela ett tema som Iyanden så måste man väl räkna att inte vara särskilt anpassad mot allt motstånd. Men 2 förluster blev det i alla fall, och det gjorde mig bara mer sugen på spelet och på att göra om man armé helt och hållet och strunta i mitt tema.

På tal om Warhammer så har jag och Sophie börjat spela det igen när vi fick 10 gratis dagar. Dels spelar vi lite med våra Order karaktärer som har nått Tier 3 samt att vi påbörjade några nya. Sophie har nu alla fyra High Elf klasser igång och själv har jag alla tre Ranged DPS klasser igång. Ni som vill spela med oss lite då och då kan ju ladda hem gratis versionen i 10 dagar. Vi finns på Karak-Norn servern.

Min semester avrundades i alla fall med ett ordentligt parti med brädspelet A Game of Thrones med Andreas, Niklas, Axel, Magnus, Ylva och mig. Efter ett par intensiva strider och packtbildnande blev det till slut Niklas som knep åt sig segern som House Martell (de oranga). Precis som de sandormar de är, låg de bara och väntade på rätt tidpunkt för att anfalla.

Nu ska jag väcka Sophie och njuta av min "sista" lediga dag. Ciao!One week left

Då är man på sin fjärde och sista semetser vecka. Och den har jag tänkt försöka slöa bort så långsamt som möjligt. Eftersom jag har semester och min dator är sällan tillgänglig så tänkte jag bara meddela att mitt bloggande kommer att återupptas så snart jag är tillbaka på jobbet. Hare gott tills dess.