4th

Då var beställningen från SF-Bok handel gjord. Det blev D&D 4th Edition med tillbehör. Jag är fullt medveten om att detta inte är det ultimata rollspelet utan mer som ett brädspel med mycket mer avancerade regler. Tror det blir alldeles lagom för den grupp jag har tänkt spela det med. Alla som vill är ju självklart välkomna att vara med, men syftet är att försöka spela ungefär 1 gång i veckan och kanske inte bara på helgerna om nu detta är möjligt. Ni som vill kan ju börja planera vad ni vill spela för ras/klass tills det nu blir dags att rulla tärning på allvar.

Raserna som finns är de vanliga Människa, Dvärg, Halvlängdsman, Alv och Halv-alv. Fast det har även tillkommit tre nya raser. Drakfödda (Dragonborn) som är precis som de låter en blandning av en människa och drake, som både kan spruta eld eller dylikt samt värderar ära mer än någonting annat. Tieflings som är en slags halvdemon (tänk dig en människa med stora horn på skallen och en lång svans). Och till sist Eldarin som är mer "magiska" alver till skillnad från sina kusiner som är mer "skogs-alviga". Klasserna har tagit steget mer mot MMO världen. Nu är det mer ärketyper i form utav Tank, DPS och Support.

Cleric - Är fortfarande klassen som är lite mer fokuserad på att hela och buffa framför att slåss. Men i och med att alla klasserna kan hela sig själv nu för tiden har Cleric fått en mer allsidig roll.

Fighter - Behåller platsen som den bästa köttskölden. Här är det bara attack, attack, attack som gäller. Enda nyheten här ska vara att du kan göra ännu mer skada än tidigare och att till och med dina missade attacker gör någon form av skada.

Paladin - En slags mix av de två ovanstående klasserna. Slåss hårt och tål mycket stryk.

Ranger - Ska vara den klass som kan göra absolut mest i skada och ha flest attacker. Kan väl tänka mig att deras svaghet ligger i att de tål lika mycket som en kobold med grå starr.

Rogue - Ska också ha blivit betydligt bättre än tidigare. Med hjälp av dexterity ska de vara betydligt dödligare med sina flank/sneak attacker samt att ska ha lättare att undvika inkommande attacker.

Warlock - Den typ magiker som står för destruktiv magi och förstörelse

Warlord - Kallas även för 4th Editions Bard. Buffar gruppens medlemmar samtidigt som han själv slåss.

Wizard - Ska ha riktigt stor variation på sin magi. Föredrar crowd control framför att spränga saker, sägs det...


And my axe

Nu börjar jag känna mig riktigt less på WoW. Vi är fortfarande bara 3 pers i mitt guild som är lvl 80 så det finns inte så mycket att göra om man inte känner för att nöta dailys eller PUG:a instancer man redan hunnit med ett halvt dussin gånger. Jag förnyade förvisso min tid någon gång i mitten av december, så jag lär väl logga in nån gång då och då för att kolla läget. Känner mig inte heller helt övertygad att återvända till WAR heller. Visst har det kommit rätt mycket uppdateringar där, men då min dator inte riktigt pallar med dessa episka Open-RvR strider med hundra personer blir det fort trist att sitta och köra scenarios om och om igen, har ju redan gjort det med en karaktär. Aja, lösningen tror jag inte sitter i att hitta ett nytt MMO att falla tillbaka på. Tänkte inte heller fördjupa mig så mycket närmare på min Xbox heller även om högen med oklarade spel bara har växt.

Nä minnsan, för tillfället är det 3 saker som känns väsentliga i min vardag. Det skulle kunna summeras - Böcker, böcker och böcker. Men för att gå in i lite mer detalj så tänker jag på - Rollspels böcker, Warhammer (litteratur och regler) och vanliga hederliga romaner och noveller. Jag har nästan läst klar min bok om Nagash, men har dragit ner på tempot då jag vet att jag inte har något nytt att läsa då den är slut. Både KG och Kubbe har kommit igång med målandet igen, och Sophie tycker att vi borde köpa ett
Mega Paint Set.

Vi har även snackat en hel del om att börja, eller rättare sagt forsätta, spela rollspel. Dark Heresy finns det rätt mycket kvar att utforska i, samt att lusten för ett fantasy artat rollspel också finns. Exakt vilket rollspel det kommer bli vet jag inte. Vi har ju WHRPG och Trudvang som vi aldrig blev riktigt klara med. Det har säkert dessutom hunnit dyka upp en drös med andra rollspel medan jag legat i en MMO-dvala det senaste halvåret. Jag ska nog inte sitta och ge några löften nu, men nästa år ska definitivt handla mer om sociala spel där man faktiskt sitter i samma rum som dem man spelar med.


The Craft of War: Blind


The Craft of War: BLIND from percula on Vimeo.

Helt otroligt att det finns WoW-fans som kan göra mer imponerande saker än Blizzard själva.

Android

Det har ju inte blivit så mycket annat än PC spel av diverse slag de senaste veckorna/månaderna, med undantag för lite Rock Band. Förhoppningsvis kan man snart se en ändring på det, för nu har jag surfat runt och letat vad man gått misste om när man suttit insnöad i WoW.

Fantasy Flight Games som alltid släpper böcker och spel med hög kvalite har 2 riktigt intressanta nyheter som jag nästan helt har missat. Till att börja med så har de kommit ut med den senaste boken till Dark Heresy rollspelet som heter
Disciples of the Dark Gods och är i stort sett en bok fylld med massa fakta om demoner, kulter och rapporter som kan avändas till äventyr. Skulle även finnas ett stycke med "Calix Sectors Most Wanted" där en rad färgstarka personligheter skulle finnas med som man kan mixa in i sina kampanjer, bland annat en pyromancer som är känd som "The Burning Princess".

På brädspelfronten har de även hunnit med att släppa Andriod som är ett slags cyber-punk/detektiv spel där det gäller att lösa ett mord samtidigt som man bekämpar sina egna inre demoner. Som vanligt ligger spelet högt upp på Board Game Geeks lista över de populäraste spelen, som deras spel alltid gör.


Ding bitches!

God Jul och god fortsättning etc. Nu har jag och Sophie flyttat till stan och lämnat hålan i Munksund bakom oss. Vi lever fortfarande lite i kartonger, men det är väl priset man får betala när man prioriterar internetz före att packa upp. Nåja, efter nyår blir det i alla fall "inflyttnings" ferre för de intresserade. Bag in box och Rock Band blir nog överst på menyn.By the way... I'm running with the big nerdz now

Gotham Knights

Aftonbladet rapporerade följande nyhet idag;

HOLLYWOOD
Eddie Murpy blir "Gåtan" i nästa "Batman" rapporterar brittiska The Sun. Förutom Murphy väntas Shia LeBeouf dyka upp som Robin medan Rachel Weisz ska spela Catwoman. Regisserar gör återigen Christopher Nolan.

Jadu... vad ska man säga? Fail?


Wolverine


via
videosift.com

Hurry up!

Flytten är nu fasligt nära. Det märks inte minnst på det berg med kartonger som tar upp större plats av vårat nuvarande hem. Efter helgen är det dags att hämta nyckel och börja köra lådor. Blir kanske inte så mycket för min del då jag jobbar för det mesta, särskilt nu också då en tjej blivit sjukskriven och det är en helvetes massa pass som nu måste fyllas upp under decemeber månad. Blir inte så mycket fritid för mig, men förhoppningsvis en fin peng istället som kompensation. Målet är ju att kanske i januari har råd med både platt-tv och surround ljud. Den som lever får se.

Under de dagar jag har kunnat så har jag spelat WoW så gott jag kunnat. Sophie har redan återvänt till WAR där jag kanske gör henne sällskap efter Jul. Jag har bett henne regga namnet åt en Goblin Shaman åt mig som jag förmodligen kommer att börja spela med. Det har ju hänt mycket där sedan senaste patchen, och Sophie raidar Keeps varje kväll och samlar epic-loot, samt att alla klasser nu ska ha blivit mer balanserade och bättre. Mycket talar för att detta är det bästa alternativet om man inte är ute efter ett strikt PvE spel som typ WoW eller LotRO.

I The Final Gathering, som mitt WoW guild heter, är det full rulle. Har blivit riktigt bra vänner med rätt många och vi nöter instancer tillsammans så ofta vi kan. I brist på höglevlade tanks i vårt gille har jag speccat om min Death Knight till en Unholy/Tank som faktiskt funkar väldigt bra. Måste säga att det är betydligt enklare att hålla aggro som DK i förhållande till min Druid. Enda gången jag fått kämpa är när jag hade med mig 2st level 80 DPS klasser i samma grupp. Jag är inte långt ifrån att ta level 76 nu, men jag har tappat lite av lusten att questa just nu. Instancer är det enda som står på menyn och favoriten the Violet Hold har jag snart spelat ett dussin gånger. En helt underbar instance som bara tar ~20 minuter och ger både bra med guld och exp. Det kommer dröja länge innan de här gillet är på raidnivår, men jag har inte brottom, så snart det blir lvl 80 börjar vi väl med heroics för att värma upp.

Sen kommer det en ordentlig patch, speciellt för Death Knights, som kallas 3.0.8 tror jag. I alla fall så har man tagit en närmare koll på DKs roll som just tank. Till och börja med så får man en ny runa till sitt vapen som ska ge +25 Def och 2% Stamina, många glyphs ska även ha ändrats och Blood-spec ska bli bättre på att tanka. Frost Presence ska boosta med 80% istället för 60%. Corpse Explosion ska börja göra skada så pass att den blir användbar (något jag plockade bort ur mitt talent tree tidigare). Några andra spells blir billigare i Rune Power och får ändrade cooldowns. Och till sist så får de även en Raise Ally spell. Vi får väl se hur länge jag håller mig kvar i min specc, just nu är det väl frågan om man ska specca om helt till Frost/Tank eller köra hårt på en Unholy/Dual-Wield?Gief drumz plzDON'T JUST PLAY GAMES, PLAY DRUMS!
Drum Rocker delivers the most realistic drumming experience available to any gamer, regardless of platform. That's because it was built by the engineers at Alesis, one of the largest manufacturers of professional electronic drums in the world. As a result, you get a kit that's designed to take a real beating, with all the positioning flexibility that professional drummers demand. While other drum controllers lock you down to a pre-molded plastic array of pads, Drum Rocker's professional aluminum drum rack lets you position your snare, tom and cymbal pads wherever you want. When you're ready to move from playing Rock Band to playing in a rock band, you can swap the game controller module with one of the professional drum brains made by Alesis, and you're ready to hit the road for real!

ULTRA-QUIET, VELOCITY SENSITIVE PADS
Drum Rocker's velocity-sensitive drum pads feature a playing surface that is much quieter than other drum controllers. They also feel great - the stick rebound off of the pad is much more natural and consistent than anything else available. The pad housing is made of high-impact plastic, designed to be whacked on stage night after night. No matter how much you punish them, the Drum Rocker drum pads can take it.

The pads are mounted to the drum rack with a metal L-Arm and clamp system, which allows them to be tilted, swiveled, raised and lowered to whatever position you want. Just one warning - once you play these pads, nothing else will do!

COMPLETE THE EXPERIENCE WITH UP TO THREE CYMBALS
There's nothing like finishing a monster fill by whacking a crash cymbal. Or crossing over to play your hi-hat with your right hand while you keep the backbeat on the snare with your left. Or keeping time on a ride cymbal during the chorus. Drum Rocker lets you do all that and more, with cymbals that can be placed anywhere around the kit.

Drum Rocker comes with two cymbals and mounting hardware out of the box, and a third cymbal is available as an optional accessory. You get to decide how you want to use the two cymbals that come with the kit - set them up as a hi-hat/crash, crash/ride or hi-hat/ride combination, then add the third cymbal to round out the kit.

ALL-METAL KICK DRUM PEDAL
The kick drum pedal with any drum controller takes a lot of abuse. No need to worry with Drum Rocker - this pedal is all metal and built to last! It's also got the right amount of tension to replicate the feeling of playing a real drum pedal, and we're even building an accessory pedal to allow for double-pedal setups.

The pedal comes with VELCRO and retractable spikes, so you can be sure it will stay put. You're not limited to where you place it either - put the kick pedal wherever you feel most comfortable playing it.

EXPANDABLE
Create your own custom setup with the Cymbal Expansion Pack and Double Kick Expansion Pedal. Have a seat on the ION Drum Throne, and when you're ready to take your playing beyond the Rock Band Game, the Alesis DM5 Professional Drum Sound Module is a great choice for standalone drumming.

---

Priset för denna skönhet hos elake Webhallen är 3149:-

Less than three

Läste en underhållande blogg om vilka MMO man spelat och vilka uppleveler och erfarenheter de har gett, så jag tänkte helt enkelt kopiera den i mitt eget syfte. Here we go! Som Mario brukar säga.

MMORPG var en rätt okänd genre för mig rätt så länge. För det mesta så brukade vi ha vanliga hederliga LAN där vi spelade både Starcraft, Warcraft och Diablo med varandra. Det var först när jag såg Ragnarok Online hos Klicken som jag fick upp ögonen för att sitta med polara och "LAN:a" utan att behöva flytta runt sina burkar. Och att spela ett RPG online var ju det närmaste man kunde komma de rollspelskvällar som var det stora intresset. Nog för att det skulle dröja drygt ett år tills jag satt på en fast uppkoppling och en hyffsad dator, men till sist så var jag där med en handfull av kompisar. Jag tog rollen som gruppens healer class - Acolyte - och spelade rätt mycket under ett par veckors tid innan jag tillslut blev less det eviga grindandet som spelet faktiskt består av.

Sedan skulle det faktiskt dröja tills jag träffade Sophie innan det händer något på MMO fronten igen. Via Universitetet och min klasskompis Morgan fick jag upp ögonen för vad beroendeframkallande spelen kunde vara. Han berättade anekdoter om hur man ringde runt och väckte folk när ens slott blev anfallet i Dark Age of Camelot och hur han "power-gameat" i Everquest och format ett av de första riktig stora gillena, och hur han nu gjort "misstaget" att börja spela World of Warcraft. Inte nog med att fick mig riktigt sugen på spelet, han gav mig dessutom ett exemplar av spelet. Fast även här skulle det ta ett tag innan jag började med spelet. Jag hade datorn, men var även fullt medveten om hur mycket tid det skulle kräva, så det blev inte förän jag och Sophie bodde ihop som hon tyckte att vi kunde börja spela det tillsammans.


Mitt första försök till en karaktär var en Human Warrior vid namn Gottfrid, men jag tog mig inte längre än level 21 innan jag gav upp drömmarna om att bli en storslagen krigare. Istället gick vi över till Horde och deras dåvarande unika klass Shaman, som jag faktiskt höll mig till ända till level 46 innan jag insåg att jag försummade alldeles för mycket av min tid.

Sen när jag äntligen köpte mig själv en Xbox 360 så införskaffade jag även Final Fantasy XI som då var nytt för maskinen men hade en par år på nacken som PC spel. Det var en väldigt annorlunda upplevelse, spelet var ju inte likt WoW på något sätt. Inte lika användar vänligt UI, communityn känndes mer svårtflörtad och ekonomin i spelet var helt förstörd. Det blev i alla fall en kort vistelse för min Humé Warrior.

WoW fick ett återfall då jag, Sophie, KG, Kubbe och Mats försökte göra en fem-manna grupp som skulle ta sig igenom spelet tillsammans. Det blev en Human Priest för mig denna gång och vi lyckades ta oss till level 30 ungefär innan vi tappade samarbetet. Folk blev lite för sugna på att levela i sin egen takt och våra karaktärer föll i glömska.

För min del blev det inge mer MMO förän jag och Sophie upptäckta Dungeons & Dragons Online: Stormreach som var det perfekta spelet för oss. Det vi gillade mest med de spel vi spelat var just instancerna, där man som grupp för chans att samarbeta mot ett större mål. Hela D&D:Online bygger på instancer så det blev många sena kvällar för oss i jakt på dess +4 föremål. Min huvudkaraktär blev denna gång en Human Cleric med klassik fullplåt, hammare och sköld som jag tog till level 5,3 (där 10,0 var max level).

Därefter gick ryktet om att "alla" skulle emigrera från WoW till det nya stor spelet Lord of the Rings Online. Vi var inte sena med att hoppa på det tåget, det blev till och med en collectors edition för min del. Det blev samma gäng som vi körde i WoW fast för mig blev det en Rohan (Human) Loremaster (det närmaste magiker man kan komma). Här blev det inte heller någon långvarig vistelse för vissa. En efter en gav folk upp och förflyttade sig tillbaka till WoW och vid slutet var jag själv på min häst någonstans i Rivendell. Men inte ens jag(!) kunde stå emot grupptrycket utan återvände med svansen mellan benen. Fast denna gång i form utav en Tauren Druid som jag faktiskt tog hela vägen till level 70 och till och med provade att raida med.

Därefter blev det ett stort uppehåll för min del. Jag visste att Warhammer Online skulle släppas vilken månad som helst (då trodde jag inte att jag skulle få vänta i 12 månader) så jag valde att spela annat tills vidare. När jag började inse att väntan skulle bli lång gjorde jag något kortare och blygsamma besök både till D&D Online, Vanguard och Tabula Rasa utan att stanna mer än någon dag.

Till slut så släppte de WAR och jag fick äntligen spela något jag verkligen längtat efter. Men längtan hade sitt pris. Dels hade man mentalt höjt spelet till skyarna och man blev ju en aning besviken då saker och ting inte visade sig vara som man tänkt sig. Visst var mycket bra med spelet, fast det kunde varit så mycket mer. Fast som med alla MMO-spel så måste man ge det tid. Jag hade ju lyxen att inte vara med WoW från början, utan kom in i en fas då det mesta var fixat. I WAR blev det dock ett flertal karaktärer, men den som kom längst var min Dwarf Engineer som tog sig till level 26.

Jag blev tillslut less WAR och bestämde mig för att återvända dit när de fått patch spelet och fått in några av de förlorade klasserna. Tills vidare valde jag att återvända till WoW som så många gånger tidigare. Den här gången var det ju med en ny expansion och en ny klass att spela. Så jag hoppade på det tåget och har nu en Troll Death Knight som heter Vezzlan och är level 72, och så sent som igår speccade jag om honom till en "Unholy/Tank" eftersom den guilden jag nu hänger med saknar en vettig sådan. Och vad som är extra roligt är att guilden jag spelar i (The Final Gathering) spelar igenom mycket gammalt material, förra veckan så raidade vi tex AQ för att de som inte varit där ska få se stället samt att plocka lite en achivement. I'm such a whore!

Som sagt vet jag inte vad som händer härnäst i MMO-djungeln för min del. Sophie har redan nu återvänt till WAR för att kolla läget där, och jag kommer nog med största sannolikhet följe efter tid så snart flytten är gjord och min WoW tid är över.


Degeneration

Dags för lite filmtips. Igår kväll såg jag och Sophie Resident Evil: Degeneration som är en data-animerad film som bygger helt på tv-spelen i förhållande till Hollywoods spelfilmer. I huvudroll(erna) ser vi både Claire och Leon från 2:ans spel. Filmen utspelar sig 7 år efter katastrofen i Racoon City och Claire arbetare för terrasave som räddningsarbetare vid biologiska/kemisk attacker. Det dröjer inte många minuter innan en flygplats blir infekterad av T-viruset och Leon anländer med pistol och fräcka one-liners.

Rent handlingsmässigt finns det ingen anledning att höja filmen till skyarna, den är inte särskilt komplicerad och man behöver knappt ha spelet spelen för att hänga med. Det som däremot imponerar är grafiken. Stundtals är det faktiskt svårt att avgöra om man tittar på något animerat eller filmat.


MMO 2.0.0.9

MMO är stort på tapeten precis som vanligt hos familjen Berg/Wendleman. WotLK spelas lite halvhjärtat då och då i brist på annat. Visst, det är inget fel på WoW, det är precis som förut. Folk flyger fram till Level 80 i ljusetshastighet bara så att dom inte ska missa något. Det känns relativt ensamt nu att springa runt i någon av de två första zonera och questa. Men jag trivs med det. Kanske är det min nya inställning som gjort spelet lite roligare. Det handlar inte längre om att skynda på och hinna levla innan solen går ner och få den bästa utrustningen. Nä, för en gångs skull så sitter jag faktiskt och läser alla questar och stannar upp då och då för att prata med folk man träffar. Jag trivs i mitt lilla singel-player WoW helt enkelt.

WAR släpper nu i dagarna sin efterlängtade
patch med 2 nya klasser samt en ordentlig uppgradering för alla andra klasser. Jag ser verkligen fram emot att återvända till det spelet när jag flyttat in till den nya bostaden. För Warhammer är alltid Warhammer och har alltid haft en speciell plats i mitt lill nörd hjärta. Förhoppningsvis har spelet blivit av med alla sina "barnsjukdommar" och kan börja konkurera på allvar med övriga spel i genren. För PvP/RvR är riktigt kul när man är på det humöret.

Sen så kan det även bli aktuellt att återvända till D&D Online till Jul eftersom ett par kompisar har införskaffat det spelet. Och har man en full grupp till det, dvs Cleric / Warrior / Rogue / Wizard / Ranger, så kan det bli minst lika roligt som våra rollspelskvällar vi brukade ha.


I'm on my way...

Vi har fått tidigarelägga våran flytt. Eftersom jag har sagt till HSB att jag vill bli av med min lägenhet den 1:a Januari har dom nu fixat en som vill ha den från det datumet. En äldre herre som redan bor i vår byggnad, fast i den andra trappuppgången och på den översta våningen. Så han är redan van vid alla galningar som bor här. I alla fall så ringde jag och talade med kvinnan som har lägenheten på Nygatan dit vi ska flytta och fråga om vi inte kunde få börja flytta in redan i december. Det gick bra mot att vi gick med på att betala halva hyran den månaden, vilket vi blivit lovade av Sophies föräldrar. Så nu har vi en shit-load med saker som måste packas och slängas på mycket kortare tid. Större delen av vardagsrummet är avklarat, men köket och sov/data-rummet är orört. Och med tankte på hur mycket jag jobbar denna månad blir det inte mycket fritid över till annat. Aja, antar att man får lida lite för få uppgradera sig här i livet.

Left 4 Dead har faktiskt tappat lite av sin charm tack vare så många oseriösa spelare. Titt som tätt kommer man in i omgångar där folk skjuter ner lagkamrater, sitter och skriker i sina mickar (aka Halo-snack) eller som vote-kickar folk helt slumpmässigt och hoppar ut så snart de inte längre får spela Zombies. Trist med sånna spelare, men det är väl sånt får räkna med. Det behövs i alla fall mer kompisar som spelar det, och jag har till och med hittat en och annan [TK!]-are där, så var inte blyg, köp dig själv en zombie slaktare i julklapp!

funny pictures of cats with captions