No rest for the wicked

Nu har vi kickat igån en ny vända med Dark Heresy. Gänget bestämde sig för att rulla helt nya karaktärer. Dock så är de inte insvurna att tjäna någon Inquisitor, så vi får väl se vars detta tar vägen. Det lilla sällskapet består av 2st assassins (mer eller mindre), en enrom Imperisk soldat och en tjänare av mekanikum.

Ska ta och försöka slänga upp några snabba sketcher på dem imorgon om jag hinner med, och högst troligt så fortsätter vi att spela vidare medan vi kan.


You're going to need themSpelade själv inte mer än Betan av DoW2 då min dator inte hade tillräckligt med minne. Men jag tänker absolut kolla upp det nu när Chaos Rising kommer.

Heads up

Har nu blivit smittad och är riktigt förkyld.. inge kul alls. Sitter just nu och betar av hus-kur efter hus-kur. Jag tänker vara med och rollspela i helgen, så det så. Oh, by the way så är jag i behov av en laptop i helgen. Antar att någon av grabbarna lär ha en tillgänglig, men heads up i alla fall.

Här få ni en Luigi bild jag suttit och kladdat på


War Ham

Jag är faktiskt riktigt nära att återvända till Warhammer Online inom kort. Min tid i WoW börjar kännas mer och mer som en börda där man "måste" logga in varje dag och göra sina dailys. Visst tycker jag fortfarande det är kul att levla upp nya karaktärer men även det tappar sin charm när man nu springer runt i Outland för 5:e gången.

Att återvända till WAR och deras brillianta PvP system känns för stunden mycket mer lockande. Sen gör det ju inte saken sämre att vi har ett guild att gå tillbaka till samt att Andreas införskaffat spelet. Fast det som kanske tilltalar mest är den nya
patchen 1.3.4 som kommer vilken dag som helst som medför en hel del förbättringar. För att det något ett MMO alltid behöver så är det att förbättras.

Kanske blir det dags för min Runepriest Skäggbiff att återvända till slagfältet och visa vem som är den skäggigaste lilla skrutten.

Edit: Har korigerat länken.


Battle of Westeros

När jag ändå är inte på George Martins verk så har ju Fantasy Flight Games släppt ännu ett brädspel - Battle of Westeros - i hans värld. Denna gång så är mer eller mindre en kopia på Battlelore spelet som de också har släppt. Battlelore är väl det närmaste man kan komma ett figurspel utan att konstant behöva köpa nya modeller och måla upp dem.

Man spelar båda spelen på en hexagonal plan med de figurer som följer med. Man ger ut ordrar och diverse special kommandon med kort man drar och karaktärer spelar såklart en stor roll i konflikterna. Just Battle of Westeros ser väldigt välgjort ut med över 130 figurer som medföljer, samt att varje "hus" kommer ha sina egna förmågor och taktiker som krävs för att vinna.
Do want!

A Game of Dices

Green Ronin har tagit över lincensen för A Song of Ice and Fire (aka A Game of Thrones) rollspelet och har hunnit med att släppa en ny grund bok, samt spelledarskärm och ett äventyr. På hemsidan har man möjlighet att ladda hem ett PDF på 36 sidor som innehåller lite kortfattade regler med ett äventyr och några färdiga karaktärer.
Spelets regler förhåller sig lite annorlunda mot de spel jag är van att leda. Till att börja med så har man, likt Trudvang, tagit bort attributenhelt och hållet. Här finns det inget som mäter ens karisma, smidighet eller psyke. Fokus ligger istället på de olika färdigheterna man har/får så som Cunning, Deception, Fighting, Status och Warfare för att nämna några. Man har även möjlighet att fördjupa sig i varje förmåga för att få lite extra bonus på tärningsslagen.

Tärningssystemet består helt av T6:or. Man rullar det antal tärningar man har i en färdighet och adderar resultatet. En specialicering i tex Yxor kan exempelvis ge dig 5 tärningar där du adderar ihop de 3 bästa till ett slutresultat. Eftersom spelet bygger på George Martins noveller innebär strid nästan alltid död, eller i alla fall någon form av svårläkt skada. Så utöver strid är dialog och framförallt diplomati en stor del av spelet.

De dialoger av större betydelse för ett äventyr utkämpas likt en strid, men där hot, övertygelse och bluffmakeri används som vapen. Det är lite svårt att förklara men systemet ser i alla fall mycket lovande ut, fast det går nog precis lika bra att "bara rollspela" alla dialoger i ett äventyr. Man bör se det hela som ett alternativ för de rollspelsgrupper som föredrar att rulla tärning framför rent rollspelande.

Nu vet jag inte om det är så aktuellet för mig att inhandla detta spel. Att vara bekant med böckerna, och helst av allt läst och uppskattat dem känns som det största kravet. Men att provspela med Quick-start reglerna kanske kan bli av.


All praise

Har nu äntligen tagit mig igenom boken Legion i Horus Heresy serien, så nu väntar Mechanicum. Har faktiskt rätt dålig koll på vilka fler böcker som finns och är olästa. Jag vet att det dessutom har kommit 2st till böcker. En om Space Wolves och en om Thousand Sons men de kommer behandla samma konflikt.

Och på tal om 40K så hoppas jag att ingen missat att det blir Dark Heresy rollspel i helgen. KG kommer ner och hänger med oss hela helgen, så det blir nog lite annat bus också i form att brädspel och tv-spel.


Portable Power

Hör och häpna, det har snart gått 3 dagar utan att jag har spelat WoW. Jag har gjort några försök att logga in, men så snart jag börjat göra någon quest eller börja leta grupp har jag bara loggat ut igen.

Istället så har jag spenderat all fritid åt att rita och spela en massa, för mig, bortglömda GBA spel. Som jag tidigare nämnt brukar jag alltid plocka upp och spela Shining Force 2 till Sega. Men i år orkade jag bara med att spela någon timme innan jag blev sugen på något "nyare", och eftersom jag aldrig varit i stor Gameboy spelare hittade jag ett stort och fint arkiv jag aldrig suttit mig ner med.

Fire Emblem, Tactics Ogre, Final Fantasy Tactics, Final Fantasy (insert number), Castlevania, Zelda, Advance Wars, Megaman, Metroid, Mario & Luigi osv. Listan med bra spel är stor till en liten maskin man tidigare struntat i och nu gör jag mitt bästa för att i alla fall hinna med och testa alla klassiker.


Field Gun CompetitionVarför är inte det här en OS sport?!

Horatio EffectYEAAAAAAAAAAAAAAAAHH!!!

Gnomecoming

Mer svammel på gång i WoW. Nu har patch 3.3.3 kommit till PTR (Patch Test Realm) och det har avslöjats en hel del om vad vi kan vänta oss i nästa stora patch innan Cataclysm.

Till att börja med så får vi äntligen möjlighet att skippa den långa dialogen i Culling of Stratholme instancen, något jag trodde skulle vara möjligt. Man förlänger även räckvidden på buffar från 45 yards till 100, detta påverkar dock inte paladiners aurer osv. En helt onödig "förbättring" kan jag tycka, men allt handlar ju om att förenkla saker.

Frozen Orbs kommer att bli eftertraktade på nytt. Man kommer nämligen att ha möjlighet att lämna in dem mot Crusader- och Runed Orb, samt även alla Eternal Elements och även Frost Lotus. Antalet material för alla recept kommer även att minska, samt även att Titansteel kommer tappa sin cooldown tillsammans med alla tailoring tyger (Ebon- Spell- och Moon).

Även Auction House kommer få sig en lite make over. Det ska tydligen kommer fler alternativ för att sälja saker, som tex att slänga upp ett 20 stack av något och enkelt göra om det till 10st 2 stack istället. Eftersom jag sällan nyttjar AH så är jag heller inte så insatt i förändringarna.

Men den största nyheten i patchen avslöjas i ett par achivments. Gnomecoming King/Queen får man när man hjälpt Gnomerna att ta tillbaka Gnomeregan(!!!). Om detta betyder att Gnomerna kommer få sin egen stad eller en egen start zone som sedan "phasar" är det ingen som vet, men det är verkligen dags att någon sparkar ut alla Trogger som bor där.

För Horde spelarna finns det också spännande achivments som rör Trollen. Självklart inget konkret, men saker tyder i alla fall på att de inte längre kommer att umgås med orcerna på samma sätt. Den som spelar får se helt enkelt.


The light is always on your side

Det finns ett spel som jag alltid återvänder till efter ett par års uppehåll, och nu pratar jag inte om WoW. Nä, det är ett klassiskt spel som jag hade till Sega Mega Drive 16-bit vid namn Shining Force 2. I mina ögon det absolut bästa spelet inom den lilla sub-genren statergy/tactical-RPG. Visst, det är inget fel på Fire Emblem, Advance Wars eller Final Fantasy Tactics men Shining Force lyckas ändå med något inget av de andra spelen gör. Vad det är kan jag inte sätta tungan på, men det kanske just därför jag laddar hem en emulator och tar på mig att rädda världen om och om igen.

För den oinvigde så handlar spelet om en hjältes resa från det att man kliver upp och går till skolan tills dess att man stirrar den onde Devil-King Zeon i ögonen. Allt där emellan handlar om att klara av diverse strider med sin lilla arme av unika krigare. Du har dina riddare, magiker, bågskyttar och krigare att välja mellan och bygga ihop din ultimata arme och vid varje nytt spel kan du bygga upp den på ett nytt sätt. Självklart hade man alltid ett par personliga favoriter som mer eller mindre alltid fick följa med. Jag har alltid svårt att lämna råttan Slade eller den lurviga mannen Gerhalt utanför, och att ha med magikern Kazin eller prästinnan Kharna underlättade spelet markant.

Nu har jag dessutom helt missat att spelet släpptes på nytt till både Xbox 360 och PS3 i samband med
SEGA Mega Drive - Ultimate Collection för ett år sedan(!). Fördelen med att jag inte sett detta tidigare är att jag kan nu fynda spelet för mellan 200-300kr.


Super Street Fighter IV

Snart är det dags för ytterligare ett Street Fighter spel, denna gång behåller man samma siffra (IV) men slänger på ett "super". Med andra ord får vi Super Street Fighter IV. Fast å andra sidan så kastar man ju faktiskt in 10 nya karaktärar.. ett köp är ju ett måste. Vem den 10:e karaktären blir är ännu dock okänt, men folk verkar vara överens om vem det blir.Blir det en ny favorit kämpe eller ska jag fortsätta mangla med Abel?
Aja, en arkadsticka har i alla fall aldrig kännts mer aktuell.

Gone to Ground

Gone to Ground är något så unikt som en webcomic baserat på Warhammer 40k. Serien handlar om 2st imperiska soldater inom The Cadain som flitigt används för att "fill-the-gap" i diverse konflikter. Serien är relativ väl illustrerad, men dock inte sådär hysteriskt rolig som man kanske förväntar sig.

Nåväl, serien uppdaters drygt 1 gång i veckan, och jag tänker då fortsätta att följa den i förhoppning om att den kan bli riktigt underhållande.


Brilliantly random!Always with the tentacles

Oh, by the way... Vi har bokat tid för tatuering i April. Ska iväg i veckan och träffa tatueraren för att mäta och börja rita på mitt motiv. Det kommer bli något i stil med den här bilden nedan, men vi kommer natruligvis göra om den för att det inte ska bli en total kopia.

Pris och smärtnivå är ännu okänd, men jag är förberedd på det värsta.


Love is always in the air

Då var man tillbaka till vardagen och räknar ner dagarna tills nästa ledighet (som är på torsdag).

I helgen blev det som tidigare nämnt en Tekken kväll hos Jocke, där på tok för mycket öl fick mig i obalans för att kunna briljera i spelet. Nåja, det var i alla fall underhållande att vi alla var lika dåliga (omän nån fick en lite längre streak). Jag vidbehållar att Tekken inte är min serie. Fighting ska vara i 2D eller innehålla vapen.

I lördags såg vi film. Det blev The Road med Viggo i huvudrollen. En otroligt brun film, på ett bra sätt, som inte lämnade någon oberörd. Ett bevis på att det går att göra seriöst bra post-apokalyptisk film.

På söndag tog vi det bara ännu mer lungt och slappade med god mat och efterrätt. Blev mer film i form av romantisk komedi med Vince Vaugh och Malin Åkerman, sådär lagom underhållande tidsfördriv. Resten av Alla Hjärtans Dag spenderade vi det sätt nördar kan bäst - i Azeroth.


Friday funny


Fajt najt

Av personliga skäl (som de flesta vet) så har det inte blivit särskilt mycket skrivande här på bloggen, men det hoppas jag snart det blir ändring på.

I helgen så är jag ledig, och Jocke på jobbet har kallt till "grabb-kväll", vilket innebär grillat, öl och Tekken 6 till PS3. Jag har nog aldrig varit ett stort Tekken fan, spelade dock 2:an ganska flitigt i högstadiet, men det berodde främst på att vi "fick" göra det på gympan. Tycker spelserien kännts alldeles för seg och karaktärerna har egentligen aldrig tilltalat mig. Nåja, jag tänker ge 6:an en chans då man kan spela som svensken Lars Alexandersson.

Mitt WoW spelande fortsätter i vanlig takt. Har gjort en weekly raid med min Druid, samt blivit inbjuden till ICC 10 som jag dock tackat nej till pga grabb-kvällen ovan. Sen fick jag plötslig lust att spela lite på Alliance, så nu har jag dragit upp min Dvärg till lvl 57 och jag kan äntligen se Outland i horisonten. Ska bli kul att för första gången få se de senare questarna och städerna ur deras perspektiv.

Har läst klart Haarlock's Legacy till Dark Heresy samt skrivit ut alla handouts som behövs. Så nu behöver vi bara att KG tar sig loss från the old ball n' chain och kommer hit för lite bus...


All you need is love... and a rocket

Det är bara en dryg vecka kvar till "Alla hjärtans dag", en av de högtider jag verkligen avskyr som pesten och inte firar på något sätt. Däremot är det dag för Love is in the Air i WoW, som jag ser betydligt mer fram emot. Och i år har man även gått lite längre och slängt in en trio med bossar som hänger i Shadowfang Keep som lär farmas rätt rejält av alla. Mycket för att de kommer droppa necks med item lvl 226;

-
Winking Eye of Love
- Heartbreak Charm
- Shard of Pirouetting Happiness
- Sweet Perfume Broach
- Choker of the Pure Heart

Fast största orsaken till farmning kommer nog att ligga i det nya petet (en grön liten ooze), en ny hjälm i form av en gasmask samt ett nytt mount (Big Love Rocket) som alla kommer flyga runt på.
Return of the shivVia
Metro

Obeservera att pojken på bilden inte har något med fallet att göra. För inte fan har man plattskärmar i Rumänien?! För övrigt tycker jag det är väldigt underhållande att sånna här dårar ALLTID spelar CS eller WoW vilket är orsaken till att de går bärsärk. För inte fan har dom missat att skörda i Farmville, eller?

HighlanderOch nu syftar jag inte på Lamberts mästerverk till film, utan ett nytt spelläge till
Teamfortress 2. I "Highlander" spelar man 9 vs 9 och det kan bara vara en spelare från varje klass. Så det kommer krävas en hel del skills (och förmodligen även uppgraderade vapen) från spelarna.

Jag har knappt spelet sen Soldier/Demoman fick sina nya vapen, men jag gjorde ett försök för ett par dagarn sen. Direkt så upptäckte jag ett enormt problem. Min mus laggar var 3:e sekund. Jag har även detta problem i WoW, men där avänder man tangenbordet till större delen. Aja, ska försöka kolla efter en ny billig mus.

Beastmen

Jag visste ju att Beastmen var på gång, men jag har inte spanat efter bilder på flera veckor, så det blev en ordentlig överraskning när Sophie kom hem med senaste nummret av White Dwarf som just handlade om Beastmen.

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om de ny modellerna. Gors, Ungors och Beastigors är helt okej, kanske främst för att de inte gjort någon större förändring på dem. Däremot har jag riktigt svårt för de nya minotaurs och doombull. Poserna och storleken känns bra, men däremot förstår jag mig inte på deras nya huvuden. Ser ut som deformerade Ogres med horn. Den sista figuren är en "Razorgor", en större variant på en tuskgor. 

Everything you knew was a lieFantasy Flight Games är inte direkt lata när det gäller att leverea nytt rollspelsmaterial. Det är redan nu dags för deras nästa bok till Dark Heresy vid namn Ascension. Från att ha tjänat diverse Inquisitorer, och utfört uppdrag som de inte orkat lägga ner tid på, är det dags att kliva upp i rank. I Dark Hersey har man spelat som acolyter från rank 1 till 8. Nu är det dags att vandra vidare från 8 till 16. De 12 "nya" klasserna som kommer är;

Crusader Death Cult Assassin
Desperado Hierophant
Inquisitor Interrogator
Judge Magos
Primaris Psyker Sage
Storm Trooper Vindicare Assassin

Ska bli väldigt intressant att få en lite närmare blick på hur livet som Inquisitör är. Och bara bokens namn "Everythin you knew was a lie" tycker jag utlovar väldigt mycket information. Jag lär dock knappast skaffa boken på en gång. Först och främst vill jag att min grupp ska få harva på lite mer med sina acolyter innan det blir på tal om någon befodran.

(Av någon anledning misstänker jag att Kubbe paxar rollen som en Vindicare Assassin :P)


Death of the Lich King

SPOILER!!!

Folket på MMO-champion har lyckats gräva fram en film på vad som händer när man besegrat Arthas/Lich King, så om du inte har tänkt göra det själv så kan du se här vad som händer.


One shape

Spenderat mest tid i Prince of Persia på sista tiden. Spelet är ärligt talat inte sådär super bra, men på något sätt så känns det lagom tillfredställande, har dock inte mycket kvar innan det är över.

WoW är inte helt bortglömt. Fortsätter att spela 2-3 random dungeons per dag ungefär, och ska så snart jag ids joina raid guildet <Darkness> så jag även kan prova på den biten av spelet igen.

Har inte lagt ner någon mer tid på att rita något "seriöst". Provade däremot på en övning jag hittade där man ska måla olika karaktärer men ändå behålla samma form. Rätt roligt.

Även skaffat boken Haarlock's Legacy - Tatterd Fates till Dark Heresy (i pdf format) som jag sitter och läser när jag har tid. Så snart blir det dags att återvända i 40K's mörka värld för "Jakes Gunner", "Zarkov" och "Hack".