Guldfiskar har också sex

Som ni kanske har märkt så håller jag inte den här bloggen lika uppdaterad som jag en gång gjorde. Sanningen är den att jag för det mesta passade på att blogga på jobbet då det var lugna stunder och jag hade tid att slö surfa. Nu har jag betydligt mer att göra om dagarna att jag har svår att finna tid för bloggen.

Jag har å andra sidan ett annat blogg projekt på ritbordet. Jag har länge surrat om att jag vill göra någon form av webcomic, och har nu även bestämt mig för att påbörja ett sådant projekt. Ni lär ju märka när jag är redo att ge ut den sidan.

I övrigt så händer det inte så mycket på nörd-fronten för min del. Har blivit en del LoL-spelande med gänget. Vi har till och med startat igång en klan vid namn "Guldfiskar har också sex" som vi flummat runt med.

Varken Warmachine, Rollspel eller brädspel körs regelbundet längre. Orken och motivationen finns helt enkelt inte där för tillfället. Men det kommer väl.

Däremot har jag läst en förbannat stor drös med böcker sen i julas, och jag kan säga att allt som Brandon Sanderson rör vid blir till guld. Är ni sugen på fantasy av något slag så är det bara att plocka upp vilken bok som helst som han har skrivit.

Och till sist så måste jag krypa till korset och erkänna att jag är tillbaka i mitt första MMO sen jag lämnade Warhammer online och svor att aldrig återvända. Mitt nya online-hem stavas TERA, eftersom Sophie och alla andra som jag spelar onlinespel med beslutade sig för att starta en guild där så kunde jag helt enkelt inte låta bli.

Full Frontal Nerdity kommer inte att gå i graven, men ni kan inte räkna med att det kommer vara särsklit aktiv heller.


Dishonored - Debut TrailerDet här ser faktiskt ut som ett spel jag kan tänka mig att införskaffa. Har inte varit direkt imponerad att Assassins Creed serien, men det här spelet ser ut att använda samma parkour-ish stil och lönnmord. Fast här det det steampunk och en magisk hand som spelar huvudrollen. Me gusta!

Återstår väl att se hur det verkligen ser ut när ett par riktiga gameplay trailers dyker upp.

El Clasico


Satt och såg OGN matchen igår mellan MiG och NaJin. Tydligen är det lagen de två största rivalerna på den koreanska LoL scenen, och de hade blivit lottade att möta varandra i första matchen, som de sedan döpte till El Clasico.

I vilket fall som helst så var de bland de bästa LoL matcherna jag någonsin sett. De svängde fram och tillbaka i drygt 40 minuter, och inget lag dominerade mer än det andra. Det bjöds på Baron-steals, lvl 1 dragon fight och penta kills. Good times

Looper - TrailerDamn, den här ser förvånadsvärt grym ut. Kul att se att Bruce inte gett upp hoppet på action genren.

How it should have endedGawd vad jag älskar att hata Jeoffry... nästan så att jag vill läsa om alla kapitel i böckerna där han är med.

It's a MiracleSpoilers på kommande kort släpps på löpande band. Som tidigare nämnt är det främst änglar och mirakel som är temat inför denna expansion. Man har ju även plockat bort dubbel-sidiga kort denna serie, och istället har man lagt till en ny "förmåga" som går under namnet Miracle.

Ett kort med miracle har reducerad mana kostnad om det är det första kort du drar på din turn. Kort och gått så är mircle ett annat ord för det vi så länge har kallat för top-deck, fast med en ingame effekt, om man så vill. Även förmågan Soulbound kommer att införas. Det enda kort jag sett än så länge är en blå 1/1 creature som ger flying till den creature som den är bondad med. Reglerna blir nog lite mer tydliga då fler kort med den effekten kommer.

Här får ni i alla fall ett litet utplock av kommande kort;Varus is comingUtöver att hjälten Heracim släpps i nästa patch så har Riot även avslöjat allt om deras nästa hjäte - Varus. Det är nu i samband med PAX East i Boston som folk fått möjlighet att spela honom, precis som Nocturne visades upp förra året. Inte helt oväntat så rör det sig om en ny range-ad-carry som men största sannolikhet kommer att ersätta Ashe vid 99% av fallen. Hans kit ser ut såhär;

Passive: Living Vengeance: When you kill a minion you gain 20% attack speed. When you kill a champion it's a 40% attack speed increase for 6 seconds.
Q: Line skillshot that increases in range as you hold the button down. You can move while it is held down but you are slowed by 20%. The scaling on the max hold one is about 150% total ad + a small base ammount. Range at max hold is around 1100 units (That's what the guy who created him said)

Q: Piercing Arrow: Line skillshot that increases in range as you hold the button down. You can move while it is held down but you are slowed by 20%. The scaling on the max hold one is about 150% total ad + a small base ammount. Range at max hold is around 1100 units

W: Bligthed Quiver: Passive: Gains small amounts of magic damage on every attack. At max rank I think it's 30 damage. Everytime you hit an enemy with an autoattack it applies a debuff to them that triggers when hit by another of Varrus's abilities doing a % of their health. 5% at max rank.

E: Hail of Arrows: A medium to long range small aoe like Make It Rain. It's damage is dealt upfront and it slows by a small percent (~30-40%) and leaves behind a field that applies the Grievious Wounds ability.

R: Chain of Corruption: Long range skillshot that does about as much damage as Ashe Arrow. If it hits an enemy champion it snares them for 2 seconds. If there is another enemy within a small range (Dev said it was ~400 range) it will start moving towards them. If it reaches them they are then inflicted by the same debuff that the original target took and take the same damage. It will chain off that target to new targets until there are no valid targets for it to hit.


Ungefär vid 6:00 minuters märket kan man se alla hans skills i följd.

A Game of MetalKubbe gav mig denna länk för ett par dagar sedan. GoT temat vet vi redan är riktigt jävla häftigt, särskilt i metal-tolkning. Dock har den här killen hur mycket videos som helst med olika metal versioner på andra låtar som ni bör kolla in -
Skyrim, Street Fighter, Megaman och LotR bland annat.

Total Recall - TrailerFörsta trailern jag sett på kommande Total Recall remaken. Den ser faktiskt riktigt bra ut, omän en viss dam med tre bröst saknas... mmmm.... tripple-boobies.... trooobies...

Blood-C: The Last DarkKanske det mest sevärda inom Blood som släppts på länge. Jag var ett stort fan av den första OAV'n som släpptes, och försökte se serien Blood+, men den var alldeles för seg för min smak.

Nu kommer i alla fall en helt ny serie vid namn Blood-C: The Last Dark (Japanerna kan det här med att döpa serier) som inte verkar ha något som helst med de tidigare animerna att göra. Det var länge sen jag såg en vettig serie, så jag skulle bli glad om det faktiskt visar sig vara något av intresse.

Childhood destroyedJag finner inga ord... nog för att jag gett upp förhoppningarna på att det någonsin kommer komma något vettigt i Star Wars namn.

Hecarim, the Shadow of WarArtworken för nästa LoL hjälte - Hecarim - har precis släppts. Och han ser verkligen jävlat elakast ut... typ som att Urgot, Mordekaiser och Xerath fått ett kärleksbarn tillsammans. Återstår ju som vanligt att se vad han får för förmågor.

Som vanligt förväntar sig folk att han kommer få en Q som boostar hans autoattack. En W med någon form av sköld/buff. E som gap-closer och en Ulti med en AoE/CC funktion. Som majoriteten av alla LoL hjältar redan har.

I den lilla preview som Riot själva har släppt så har de bara avslöjat att han kommer "charging headlong into the brunt of the enemy ranks leaving only the trampled corpses of lesser foes in your wake. "

Håller tummarna för att den undead arme han har i sin bakgrund på något sätt kommer spela in i hans kit.

Bayonetta


Har börjat rita med lite nya tekniker. Ingen bild jag ritar är längre under 5000x5000 pixlar, samt att jag spenderar längre tid med linjerna. Har även sett ett par spännande tutorials på att färglägga på olika sätt i Photoshop, så när tillfälle ges ska jag nog ge det ett försök också.

Magic - Avacyn Restored


De första korten till den kommande Magic serien Avacyn Restored har börjat dyka upp. Serien blir den avslutande för Innistrad blocket, och temat är uppenbarligen att Änglarna återvänder för att städa upp och rädda befolkningen. Dock kommer denna serie innehålla ~248 kort, vilket är ett slags mellanting. Ett grundblock består vanligtvis av ~350+ kort, medan en expansion vanligtvis bara har 156 kort. Sen så tar de bort både flashback och dubbelsidiga kort denna gång. Blir helt klart att drafta skiten när den väl kommer.

Table Top Episode 1: Small World


Så tillslut har Will's webprogram premiär. Skrev om det tidigare i bloggen, men nu har ni chans att kolla in det första avsnittet där det spelar Small World, ett spel som jag personligen tycker är brilliant.

Nu påminner det här programmet en hel del om Celeberity Poker. Ett par "nörd-kändisar" som spelar ett spel mot varandra och kommer med snitsiga kommentarer och lite taktik snack mellan dragen. En ganska lättsam show som bara gör mig mer pepp på att dra iväg och spel lite brädspel med Piteå Boardgamers som hänger på DDS varje vecka.

Ted


Seth McFarlane, som mest är känd för sin serie Family Guy, kommer snart med sin första film. Ser ut att vara min typ av humor

Dignitas goes full troll mode

LoL-tuneringen ggChronicles har spelat i helgen, och jag har försökt se så många matcher jag har kunnat för att försöka komma ikapp lite i mitt "lollande". Och även om Dignitas nu inte tog sig till finalen, så gjorde de helt klart tuneringens roligaste match i mötet mot WWW (World Wide Wipers). Deras uppställning var;

Solo top - Lulu
Solo mid - Blitzcrank (full AP)
Jungle - Shaco (full AP)
AD bot - Brand (!!!)
Support - Leona (med Sword of the Occult)

Mer troll än så här blir det knappast i en tunering, kolla in själva.


Dignitas vs. WWW Game 1 Part 2...

Grown Up Alien Ninja TurtlesGanska säker på att det är fler än jag som är upprörd över att Michael Bay ska reboota Turtles och göra sin egen tolkning av dem. Misstänker att ovanstående video inte kommer vara så långt från sanningen.

Champion listing

Efter att jag tagit mitt uppehåll från LoL så har jag hunnit missa en hel del saker, framförallt nya hjältar. Så jag tänkte göra en snabb genomgång av de som kommit till och vad jag tycker om dem än så länge.


Sejuani släpptes i December, och jag köpte henne faktiskt samma dag som jag tog mitt avbrott från spelet, så det är inte förän nu som jag riktigt har hunnit prova på henne. Som många andra hjältar faller hon under katergorin "tanky-dps". Men jag tycker nog inte hon är något utav det.

Visst, hon duger att jungla med, men inte så mycket annat. Hela hennes kit är baserat på att frysa (slowa) motståndarna och hon har ingen riktigt dps att komma med. Man känner sig lite som ett vandrande lag som folk väntar in i det sista med att ta hand om. Även om modellen till hjälten är ganska läcker så är det här Riots sämsta hjälte sedan Karma.


Ziggs har jag inte fått möjlighet att spela ännu. Han är en klassisk mid-mage med extremt bra range på sina spells. Av vad jag har kunnat läsa till mig så har han redan hunnit bli nerfad sedan sin release, då han uppenbarligen hade löjligt hög skada på sin Ulti.

Av de senaste hjältarna är det i alla fall Ziggs som jag har sett minst av, men jag gillar hans concept och kan mycket väl tänka mig att inhandla honom som min nästa hjälte, om det nu inte hinner komma någon annan.


Nautilus blev dock mitt direkt köp efter mitt uppehåll. En fet "big-daddy" med ett ännu fetare ankare som jag skrev i min förra LoL post. Nautilus är en grym junglare och en ännu elakare tank. Även om jag precis har börjat spela och lära mig honom har jag fått positiva kommentarer för mitt spelande med honom.

Det här är en hjälte som Riot verkligen har lyckats med, både till utseende och spelstil.


Fiora kan bäst liknas med Master Yi. En karaktär med extremt hög singel-target-damage och mycket, mycket i attack speed. Hon är ganska långt ifrån den spelstil som jag är van med, men jag har stött på henne ett par gånger, och det slutar nästan alltid med att hon dominerar i slutet av en match.

Det här är också en hjälte jag skulle vilja ha i min ägo, just bara för att hon har en sån annorlunda spelstil i förhållande till de hjältarna jag brukar spela. Dock har hon kanske spelets tråkigaste orginal skin, så man behöver nog investera i ett extra.


Lulu är det senaste tillskottet sen jag tog uppehåll. Hon är även den första riktigt support hjälten som de har släppt sedan Karma (för över ett år sedan). Även om jag inte själv har hunnit testa henne, så gillar jag henne skarpt. Hennes kit är fortfarande baserat som en support hjälte, men där det kanske bör finnas heals av olika slag så kan Lulu bara ge mer skada.

Jag har även sett henne användas i mitten som en mage vid mer än ett tillfälle. Även om det kanske inte är hennes naturliga position så fungerar hon bra mot ett par hjältar då hon relativt enkelt kan zona ut folk med hjälp av sin lilla fe-kompis Pix.