Black Ark Pirates

Har hunnit läsa en del i Dark Elves nya bok idag på morgonen. Det känns verkligen som att GW antigen har varit väldigt lata när de gjorde den eller att de var nöja över hur den gamla boken var för det var inte så överdrivet mycket nyheter. Fluffet var å andra sidan välskrivet även om det känndes som att 90% handlade om häx-kungen själv. Ett par nya special characters har dykt upp bland annat en personlige favorit i form av en Corsair hjälte som jag nämnt tidigare men även ett par med "champion" stats.

Bland de nya trupperna är det inte mycket som hänt. Deras Repeating Crossbows är nu armour percing, Corsair kan ha hand crossbow så påminner om pistoler och deras standard alver kostar endast 6p. Cold Ones är fortfarande stupid och går knappt att påverka på något sätt, men de ger +2 i save nu för tiden. Assassins är en uppgradering för Core Troops likt goblin-fanatics så de tar inte upp slots längre och har väldigt mycket bra bus att välja mellan. Hydran är helt klart den intressntase enheten i listan med 7 brutala attacker ett breath-weapon som är lika starkt som den har wounds kvar (dvs 5 i grund).

Magin har inte heller ändrats särskilt mycket. Deras spells har fortfarande lite problem med räckvidd då de bästa bara når 18" och de övriga 24". De har en ny spell som alla deras magiker kan välja som ger deras magiker 1d3+1 power dice och kastas på 4+, men alla tärningar som inte spenderas gör skada på magikern.

Bland deras magic items fanns det inte heller så mycket att jubla över, många items är kvar med fått en liten ändring i pris. Svårt att de vad som kommer bli den vanligaste uppsättningen och om man vill satsa på deras magikers eller vanliga hjältar eller om man helt enkelt väljer att spela med special characters.

Om jag rent teoretiskt skulle göra en arme skulle jag hålla mig till en lite men rätt fluffig Corsair arme med Dark Riders och Repeating Bolt Throwers, och den skulle självklart ledas av Fellheart som kan bli riktigt elak i vissa strider. Utöver att ha regenerate och fear (eller var det terror) får han lika många bonus attacker som motståndare har rank-bonus i sina strider, sen plockar han alltid in 100p extra varje gång han besegrar en unit för att han tar dem som slavar.


Fun and games

Lite nya saker har anlänt till mitt förfogande. Nya Warhamer 40K 5th Edition med tonvis av fluff och regler jag måste läsa på så snart jag tar mig tid. Nya Dark Elves army book som egentligen inte var så överdrivet intressant. Gillar dock deras "nya" assassins och special characters, men det blir svårt att bygga upp en arme på bara dem. Killen med "bläckfisk-masken" var bland de häftigaste jag sett på länge och hans bakgrund känns jävligt Lovecraft inspirerad. Sånt gillar jag.

Sen så sitter jag även och bläddrar bland Dungeons & Dragons 4th Edition böckerna som är rätt underhållande. Massor med klassikt dungeon crawl blandat med MMO termer och inspirationer. Fast det bästa av allt hittade jag under Game Master boken. Där fanns en lista över "alla" typer av rollspelare och hur de beter sig. Så jag tänkte snabbt passa på att presentera min egen lilla grupp, allt kanske inte passar in, men rätt mycket så ta det med en nypa salt. Sophie och Edvard kommer inte med på listan dels för att jag spelat med dem för lite och dels för att de har bitar från alla som nämndes i boken.Kubbe - The Watcher

A watcher is a casual player who comes to the game because he wants to be part of the social event. A watcher might be shy or just really laid back. He wants to participate, but he doesn’t really care if he’s deeply immersed, and he doesn’t want to be assertive or too involved in the details of the game, rules, or story. He enjoys the game by being part of a social circle.

A watcher . . .
- Shows up to be a part of the group.
- Helps calm disputes by not being as attached to the game.
- Often fills a hole in the PC group, facilitating the fun.

Engage the watcher by . . .
- Never forcing him to be more involved than he wants.
- Accepting that he’s fine with his watcher status.
- Prompting him when he needs it.

Be sure that the watcher doesn’t . . .
- Distract the other players with TV, a video game, or surfing the Internet.
- Disappear from the table at crucial moments.


KG - The Storyteller

The storyteller is a player who prefers the narrative of the game to individual character motivations and personality. This player sees the game as an ongoing chronicle of events in the fantasy world, and he wants to see where the tale goes. For the storyteller, the rules are there to support the game’s ongoing story. He believes that when the rules get in the way, the narrative should win. Compromise for the sake of the story is more important than individual character motivations.

A storyteller . . .
- Often provides an extensive background for his PC.
- Works hard to make sure his character fits the story.
- Likes dramatic scenes and recurring characters.
- Prefers adventures that include at least some plot.

Engage the storyteller by . . .
- Facilitating his PCs background development.
- Using his background to help define adventures and nonplayer characters.
- Including at least a little plot in every adventure.
- Recruiting him to record important events and encounters.

Be sure that the storyteller doesn’t . . .
- Insist on making his character the center of the story.
- Dictate other characters’ actions to fit his idea of the story


Mats - The Slayer

The slayer is like a power gamer, but she is even easier to please. She emphasizes kicking the tar out of monsters. Maybe she does so to let off a little steam in a safe way, or she likes the joy of feeling superior. Perhaps it’s the pleasure of having the power to mete out punishment to villains.

A slayer . . .
- Optimizes like a power gamer.
- Might pick simple options to get into the action quicker.
- Spends less time on story and roleplaying elements.
- Wants to fight monsters and take bold action all the time.

Engage the slayer by . . .
- Springing an unexpected battle when the slayer looks bored.
- Making some battles simple and others more complex.
- Vividly describing the havoc the slayer wreaks with powers.
- Recruiting her to track initiative during combat.

Be sure that the slayer doesn’t . . .
- Ruin adventures by killing monsters the characters should talk to.
- Rush past social and skill challenge encounters to the next fight.Still Alive

Var iväg på bio igår med grabbarna och såg Dark Knight. Jag har fortfarande svårt att bestämma mig vad jag tyckte om filmen. Det fanns mycket att gilla, framförallt skådespelarnas insatser som alla var imponerande och jag följer gärna med strömmen och hyllar Heath Ledgers sist roll - den var helt jävla brilliant. Men det fanns också ett par saker som jag störde mig på. Att karaktären Rachel spelades av en annan skådis, att filmen var lite för lång och ett par andra saker som jag inte vill avslöja för att sabba för de som inte sett filmen än. Nåja, den är i alla fall helt klart sevärd och den är minst lika bra som Batman Begins.

Hemma så spelas det Rock Band för fullt. Att mangla trummor är definitivt extremt roligt när man väl lärt sig grunderna och börjat få 5 stjärnor. Sen så har jag även lirat igenom spelet med guran bara för att låsa upp alla låtar, plus att jag även laddat hem lite extra så som Still Alive, ett par Oasis och Metallica låtar. Nu behöver jag bara nöta trummorna lite till så jag verkligen kan glänsa med mina nörd skills på Rickards bröllopp på lördag.

Har även fått lite av mitt Warhammer som jag väntat på i ett par veckor. Äntligen har jag resten av min Dire Avengers och Sophie har fått både Lucious och mer Chaos Marines så hon i alla fall kan prova på spelet. Nu ska vi bara hålla utkik på att GM tar in Emperors Children bitz att beställa.Ocean of Emotion

Jag är sjuk (även om Sophie bara säger att jag är gnällig), drabbats av en mindre släng av sommar förkylning. Hosta, snuva och kvällsfeber. Men allt är inte pest och pina. Jag ser några glimtar ljus i horistonen. Fast först måste jag klara av två stycken 44 timmars(!) veckor på jobbet. Det vore inte så jobbigt om inte 90% var förbannade morgonpass som tar knäcken på mig. Men tillbaka till ljusglimtarna.

För det första så tror jag att jag har en riktigt bra Eldar lista på gång. Har fortfarande inte fått särskilt mycket speltid och lärt mig taktiker men jag hoppas det blir ett par fler så snart fler modeller dyker upp i brevlådan. Sen så måste jag även plugga på den nya 5th edition reglerna som jag ännu inte har fått. Det löser sig nog.

Sen så har jag (åter)upptäckt charmen i att läsa Comics. Har de senaste dagarna läst både Wanted och Watchmen som båda finns, eller kommer att finnas, på film. Wanted handlar om att världen nu styrs av super-skurkar och alla hjältar är döda, men de har fortfarande någon typ av ordning tills en av skurkarna får storhetsvansinne. Watchmen är en serie från 60-talet som är mycket mer baserad på dialog än action, dock med de skönaste hjältarna jag sett på länge med de fånigaste kostymerna någonsin. Har även skaffat samtliga Frank Miller serier och Deadpool serier som jag tänker påbörja så snart tillfälle ges.

Det bästa nyheten av allt är att Webhallen äntligen har skickat Rock Band till mig. Så jag räknar med att det sittar fast i Ånge imorgon och att jag slutligen har det på Torsdag om allt blir som jag vill. Jag är fullt medveten om att det har gått att importera från andra länder en längre tid och att både Rock Band 2 och Guitar Hero 4 kommer till Jul, men det kanske finns plats för de spelen också.


In the shade

Tänkte göra ett separat inlägg där jag svammlar om icket eletroniska spel också.

I Dark Heresy så har de tappra acolyterna just klarat den första delen i Purge the Unclean. Efter att ha infiltrerat en rätt harmlös kult upptäckte de rätt många obehagliga överraskningar. En extremt farlig drog tillverkade på mänskliga hjärnor som nu "Jakes Gunner" blivit beroende av och som gav "Zarkov" rätt obehagliga upplevelser. "Hack" blev äventyrets hjälte, eller rättare sagt hans bolt-pistol, efter att ha demolerat en bunt med legosoldater och avrättat en mekansik lönnmördare i bästa möjliga läge. Nu i helgen ska vi nog fortsätta med del 2 som kommer tvinga iväg gruppen till en mystisk Space Hulk, som med största sannolikhet kommer att kräva ett offer eller två från gruppen, eller i alla fall Fate Points.

Förra veckan så drog mina Eldars ut på slagfältet än en gång. Denna gång mot deras kusiner Dark Eldar. Det gick rätt så bra ändå mot slutet då tärningar helt slutade fungera. Mina Wraithguards lyckades inte att sänka en kälke på 2 turns shooting. Mina Dire Avengers fick iväg 36 skott mot en Talos där 33 skott prickade men inte en enda 6:a på wound-roll. Riktigt i slutet fick jag äta varenda Dark Lance på spelplanen vilket bara lämnade min Farseer och en Warlock stående. Förhoppningsvis finns det lite tid även i helgen för ett nytt parti 40K för min del. Johannes är här och jag har ännu inte haft möjligthet att bekämpa varken hans Orks eller Chaos Marines.

På tradera så fyndade jag nyligen 7st Fire Dragons för en hundring vilket nog kommer ge mig lite mer valmöjligheter till min lista. Jag har även äntligen lyckats få ner en komplett 2000p lista på papper och är inte heller så överdrivet långt bort att äga listan i figurer. Fortfarande så behöver jag utöka mina elite enheter och skaffa 2 till Wraithlords, men sen bör nog det mesta vara klart. Då är det bara målningen kvar som drar mer och mer ut på tiden.Jag hittade även
denna box på tradera som faktiskt lockar en aning. Om inte annat kan man sitta på den en stund och sälja den vidare till någon desperat själ.

The trailers we've been waiting for

Jisses, jag upptäckte just att jag hade 5-6 blogginlägg som jag påbörjat men aldrig avslutat. Inte undra på att det varit så låg trafik till min sida. Nu har jag i alla fall börjat om att jobba. Känns trist fast samtidigt skönt att få lite mer runtin på vardagen. Ingen har väl missat att E3 har varit (och pågår fortfarande) i veckan. Massa sköna nyheter har man fått om kommande spel och en del trista nyheter har väl också dykt upp.

Dawn of War II ser ut att bli ett av de bästa spelen till PC. Starcraft i alla ära, men det är i det 41 millenium där kriget är på allvar. Bara datorn pallar med det så blir jag nöjd.

Left 4 Dead är ett annat spel jag kommer att skaffa till PC även om det även dyker upp till 360. Efter att spelat så mycket TF2 så har jag insett storheten i mus och tangentbord när det kommer till FPS.

Warhammer Online har ju hamnat under kniven och fått sig en rejäl klippning. Mycket av det som först blev utlovar kommer inte att dyka upp när det släpps. Endast 2 städer kommer finnas, och bara 20 klasser kommer vara tillgängliga från start.

Till Xbox 360 har det också blivit ett par spel som lockar efter att ha visats upp på E3

Resident Evil 5 kan nog bli mitt första i serien efter att de avslöjat ett Co-op läge online.

Gears of War 2 ser ut att bli helt gudomligt jävla bra på alla sätt och vis. Kanske inte så överdrivet mycket nytt men mer av allt jag älskade från det första spelet. Jag hypar!!!

Force Unleashed är också ett av de spelen jag ser mest fram emot i år. Få saker är lika häftigt som att gå lös med en lightsaber och force powers.

Street Fighter IV kommer nog att kräva X antal timmar av min uppmärksamhet när det släpps. Jag ser verkligen fram emot att slipa mina skills med någon gammal goding eller kanske till och med MMA fightern Abel.

Rock Band 2 visades också upp trots att det första inte ens har hunnit komma hit. Dock har Sverige fått ett datum på Rock Band 1 - 24:e Juli.

Final Fantasy XIII kommer även till 360. I mina ögon en av de största och bästa nyheterna i hela E3.

Playstation 3 visade också upp ett par fina trailers som dock inte kommer få mig att köpa en konsoll i år. Wii fortsätter att vara en småsöt konsoll som inte heller har något som lockar tillräckligt till ett köp iår. Jag kommer fortsätta att utöka mitt 360 bibliotek och mitt Warhammer sortiment.Snake eyes

Såg nya Indiana Jones filmen igår med Kubbe. Den var väl sådär. Ungefär vad man väntar sig av en sådan film kanske. Rätt mycket flum, massa ologiska saker som man gång på gång störde sig på men samtidigt sånt man måste svälja om man ska kunna se filmen.

Klarade även ut Bad Company igår på normal. Var aldrig vidare svårt förutom vid en sektion då man tappar sin grupp och är utan vapen fram tills dess att man kan börja plundra lite mercs. Slutbossen gjorde inte heller så mycket motstånd i sin helikopter och slutet var rogivande. Nu tänker jag bara spela igenom det en gång till för att samla på mig alla vapen jag missat. Assult-rifle med tillhörande granatkastare som är standard vapnet blev favoriten samt den lilla dosan som kallar in ryska airstrikes är skön. Dock kan man ju ifrågasätta varför killen som skickar iväg airstriken aldrig ifrågasätter varför han ombes bomba sina egna områden. Sen att kniven kan spränga dörrar, båtar och allt annat som är gjort i trä bara extremt underhållande. Måste även kolla in multiplayer delen innan spelet hamnar i hyllan.

Imorgon fortsätter vi förhoppningvis med Dark Heresy där vi kommer inleda Purge the Unclean triologin. Snackade lite med Edvard och hans karaktär har blivit "förflyttad". Så antingen dyker han upp lite uppgraderad eller så snacka han om att göra en helt ny karaktär utifrån Inquisitors Handbook.

Klicken dyker upp i Piteå idag med sina Dark Eldars så vi kanske spelar lite 40K i veckan och den kommande helgen. Även Johannes skulle komma upp kring den 10:e vilket garanterat medför en hel del 40K spelande. Ska bli kul att få prova sina Eldar vingar lite mer mot lite fler motståndare. Inväntar fortfarande en beställning från GM med färg och lite fler figurer. Har snart kommit upp i mitt första stora mål i poäng, dvs 1500p. Fortfarande är mycket omålat. Men har inte riktigt haft lust att måla de senaste dagarna. Ska försöka i alla fall få klart resten av mina Dire Avengers i veckan.

Även provat på Day of Defeat i helgen eftersom det är gratis. Kan väl inte säga att jag är vidare bra i det. Efter att ha suttit över 40 timmar med TF2 i veckan så överskattar man sin egen dödlighet en aning. Så fort jag går in i ett rum med fönster tycks det sitta en sniper eller machine gun på andra sidan och göra livet surt för mig. Spelet känns betydligt mer krävande än vad Team Fortress gör, men då har dom ju inte lika skön grafik eller klasser.


Now... It's Happening

Jag drabbades av en seriös släng av tristess för någon dag sedan, så jag gjorde som jag brukar. På med inlines och åka in till stan för att besöka min gode vän EB-Games. Sagt och gjort, nu äger jag både Battlefield: Bad Company och Final Fantasy Tactics A2 till DS. Jag har inte hunnit spela vidare långt i Bad Company, men än så länge är det mycket bättre än vad jag förväntat mig och det är ju alltid roligt att spela ett svenskt spel. FFTA2 (wow vilken förkortning) sitter Sophie och nöter nu samtidigt som hon spelar Final Fantasy XI till PC. Utöver det så har det varit extremt mycket film hos klanen Berg/Wendleman. Vi har hunnit se följande filmer den här veckan;

Cloverfield - Monster som stampar runt i Manhattan. Jag har lite svårt att sätta fingret på det. Men jag älskar verkligen den här filmen. Effekterna var asgrymma. Att filma allt med handkamera kan tyckas vara ett snålt eller fegt sätt att spara in pengar men i Cloverfield känndes det bara klockrent och jag skulle nog inte sett den annars. Högsta betyg till detta mästerverk som gav mig känslan man fick efter att ha sett Jurasic Park för första gången.

Horton hears a Who! - Jim Carreys animerade film som baseras på en av Dr. Seuss barn böcker. En elefant som heter Horton hittar ett helt samhälle i ett litet smutskorn som nu är i fara om de inte hittar en perfekt plats för sitt samhälle att vara på. Söt, barnslig och väldigt, väldigt rolig. Jag har aldrig varit mycket för Dr Seuss karaktärer som Jim har försökt göra film av tidigare men den här var lyckad.

10'000 BC - Ett riktigt botten napp. Grottmänniskor som jagar mamutar blir attackerade av "chaos marauders" som kidnappar hjältes flickvän. Så han tar sitt lilla träspjut och sin vän och ger sig ut i världen för att hitta henne. Dåligt skådespeleri med rätt trista effekter, nog för att jag måste säga att köttätande strutsar ta mig fan är läskiga.

Cleaner - Samuel L Jackson spelar en fd polis som nu arbetar med att tvätta rent efter lik som legat och ruttnat. Har åker som vanligt till ett hus och städar rent efter ett blodigt mord i ett av de lite finare kvarteren. När han kommer hem inser han att han glömde nyckel och åker dit nästa dag för att återlämna den. Men de som bor där känner inte till något mord som ska ha skett. Det var vad jag visste om filmen innan jag såg den. Och det var inte mycket mer än så. Din vanliga thriller där du inte vet vem man kan lita på förän sådär 10 minuter innan slutet. Helt klart sevärd men inte så mycket mer.

Surf's Up - Mer animerat, denna gång om en pingvin som vill åka till Hawaii och surfa i den årliga "Big Z" tävlingen. Som vanligt glider dessa små historier rakt in i mitt hjärta och jag gråter alltid i slutet då vänskap alltid segrar. Sen blir det ju inte sämre när Jon Heder (Napoleon Dynamite) spelar den extremt flummiga kycklingen "Chicken Joe".

The Happening - Shyamalan (som gjort - the Village, Signs, Lady in the Water etc) ställer till med kaos i nordvästra USA. Plötsligt börjar alla ta livet av sig. Det börjar i de stora städerna men sprider sig snabbt som vinden till mindre och mindre samhällen. Mark Wahlberg spelar en lärare som försöker överleva det hela. Även om det började rätt spännande så tappade filmen tempo riktigt snabbt och det hjälpte inte att valet av skådespelare var riktigt uselt.