Pixie

Pixie

Finns väl en viss risk att jag får spö av Sophie för att jag postar en bild på henne. Men jag älskar henne över allt annat och hon är världens bästa tjej och en grym gamer *^_^*

All my base are belong to you !

Trudvagn

Har nu suttit och läst på mig om reglerna och allt kring skapande av karaktärer i Drakar och Demoner - Trudvagn. Och jag måste säga att jag faktiskt är glad att jag är SL slipper skapa en karaktär. Det finns nämligen hur många intressanta val som helst att göra. Religoner, gudomliga förmågor, magi, stridskunskaper, färdigheter och bakgrundshistorier att välja mellan. Att överhuvudtaget komma fram till vad man vill spela känns just nu omöjligt. Ser verkligen fram emot att få kliva in i den mytomspunna världen och föra sällskapet genom trollskogar och dunkla grottor. Ska även blir mycket intressant att se vad "mina" spelare kommer välja för karaktärer.

Med största sannolikhet kommer vi se Mats ta rollen som en Zvorda eller Bjornikka krigare. Eller kanske väljer han att spela en stor Stormländare med tanke på att det utspelar sig i deras land. Kubbe har pratat lite om att spela en Korpikalla jägare eller någon annan form av vildmarkman. KG verkar ha en förkärlek till välutbildade karaktärer, så han kanske väljer att spela en helig man, trollkarl eller kanske kunskapstörstare. Edvard är dock ett stort mysterium eller joker om du så vill. Man får nog vara förberedd på allt från en Zvorda tjuv till Halvtrolls skald. Om Sophie väljer att vara med lär hon väl spela en utvald alf med en naturlig förmåga att tala med djur, eller kanske en blodtörstig krigarkvinna.


Galtevår

Galtevår


Det kommande äventyret Galtevår. Vad har du tänkt spela för karaktär?


Level up

Ännu en dag på jobbet, och det finns väl egentligen inte så mycket att berätta. På grund av allt (o)nödvändigt arbete har det inte hunnits med att spela något alls. Eller jo, lite Diablo 2 hinns alltid med. Sophie har börjat med en Firewall-Sorc och jag gör det bästa jag kan för att hitta bra utrustning åt henne och spöa monster.

Jag har dock beställt lite rollspels grejer. Eller närmare bestämt
Galtevår och rollspelsformulärer. Hoppas på att kunna leda gruppen lite i DoD-T. Även fått mycket inspiration de senaste dagarna på en egen liten kampanj eller äventyr. Jag behöver bara läsa på mig lite bättre om spelet greografi och religon, sen är jag nog redo.

En liten "kul" nyhet för svensk spelmedia är Level och Bungies samarbete. Tydligen ska Tobias Bjarneby ha bett i sin blogg att alla prenumeranter om att ha tålamod med anledning av Levels kommande scoop. Innehållet i nummer sju var så brännhett att redaktionen inte kunde ge prenumeranterna tidningen före lösnummerköparna. Men tydligen har någon gjort bort sig och läkt information. Den nådde till slut den gigantiska spelsidan Gamespot där man inte var sen att ge credds till Level. Hur denna läcka påverkar framtida samarbeten kan man spekulera i. Halo 3 ser i alla fall ut att bli obehagligt bra, och snyggt. Personligen har jag aldrig fallti för storyn i den serien men alltid uppskattat det härliga tempot och de intesiva eldstriderna som hela tiden uppstår.

Även om jag varit slarvig och tappat bort länken kan jag berätta att ett gäng hardcore gamers håller på med en mod till KotOR 2. De ska tydligen lägga till en massa alternativa slut, lägga in de borttagna mellansekvenserna och även lägga till fabriken där HK-47 blev tillverkad. Dock verkar det som att modden endast blir tillgänglig för PC-spelarna och inte til XBox. Jag får väl helt enkelt fortsätta vänta på att en tredje del ska komma.


Lobo

Lobo

Nu när jag och KG suttit och snackat hjältar känndes det nödvändigt att visa min stora favorit. Mina damer och herrar låt mig presentera Lobo!!


Next-Gen War

Releasen kommer bara närmare för var dag som går. Nyheter avlöjas, rykten bekräftas och i alla forum kan vi läsa vad folk tror och tycker om alla konsoller. Diskutioner som inte har någon egentlig grund trappas upp och folk tar sig inte för att gå till personangrepp för att försvara sin konsol. Andra står bara vid sidlinjen som passiva åskådare och håller med om att alla maskiner har sin för- och nackdelar.

Man undrar om det egentligen förekommer någon krig företagen emellan. Visst, de är noga med att inte avslöja för mycket om hårdvara till varandra och de jagar gärna spelskapare som kan göra exklusiva spel till just deras maskin. Men är det på så blodigt allvar som fanboysen får det att låta?

Microsoft har redan haft ute sin 360 ett bra tag nu och jag tror det är väldigt få människor som inte skaffade den i väntan på de andra. Spelen har kanske inte varit de bästa, men de har levererat något till nästan alla. Vi har fått våra vanliga EA sport spel, våra racing- och rallyspel. De har till och med kunnat ge oss vettiga RPG spel. Kollar man sedan på de kommande spelen så ser det bara ut att bli bättre. Jag tror inte Mircosoft behöver vara oroliga att alla kommer sälja sin krysslådor bara för att ha råd med en Playstation 3. Spelsamlingarna har blivit för stora för att man ska vilja göra sig av med dem, eller så är man för intresserad av de kommande titlarna.

Nintendo kommer ju till oss redan i december. Med ett rätt så lågt utgångspris. Det talas om att det kommer kosta mellan 2500kr - 2800kr. Antar att det beror på vars man köper den. Priset tillsammans med den innovativa kontrollen kommer nog leda till en god försäljning. Personligen kommer jag ha lite svårt att sitta aktiv i soffan och jaga onsynliga getingar för att spela. Jag gillar faktiskt de vanliga kontrollerna som ger mig total frihet hur jag vill sitta eller ligga.

Playstation 3 är försenad till oss. Kanske i Mars får vi se en europeisk version, men jag blir faktisk varken förvånad eller besviken om det blir ytterligare förseningar. Priset på 6000kr ser jag dock som ett problem. Inte just för Sony, utan för mig. Det tar fruktansvärt lång tid att arbeta ihop de pengarna. Inte ens om jag säljer min Playstation 2 och de spel jag äger kommer jag upp i den summan. Sony behöver bara inse att för varje person som gnäller om priser står det minst en person bakom som är villig att betala.

Jag kan inte komma ihåg att det var ett liknande krig när Playstation 2, Xbox och Gamecube anlände till marknaden. Alla hade sin syn på spel och erbjöd publiken därefter. Playstation 2 var inte direkt mäktigast, men de kom först och hade ett stort utbud av spel. Xbox gav en underbar Live-tjänst och möjlighet att chippa lådan. Gamecube gav oss... ja, Zelda-, Metroid-, Mariospelen.

Jag må vara naiv, men jag tror inte någon konsol kommer ha problem att sälja. 360 har förmodligen en fin kundbas som kommer fortsätta handla spel. Wii har priset och ett nytänkande som kommer ta dem långt, för att inte tala om alla fanboys därute. Playstation 3 kommer imponera med fruktasvärt kraftig hårdvara och folk kommer alltid att betala hur mycket de än gnäller om priset.

Folk får absolut diskutera hur mycket de vill om vilken konsol de tycker är bäst eller släpper de bästa spelen. Men i slutändan kommer det ändå inte ha någon betydelse. Spel säljer och folk köper.


Football pr0n

På grund av den brutala snöstormen igår orkade jag inte bege mig till stan för köpa PES 6. Istället så spenderades kvällen med att klara ut Act II. Börjar bli fruktansvärt less på min assassin och hennes oförmåga att göra någonting vettigt. Jag inser även nu att jag lagt ut mina skillpoints på helt fel sakern, sånt som oftast händer då man börjar med en ny karaktär. Aja, alla karaktärer kan bli level 99 som någon sa.

Fick ett erbjudande i min mail idag att starta upp ett Premier League lag, på samma sätt som jag skapade ett lag i fotbolls-VM, hos
Expressen. Jag är inte världens största anhängare till Premier League och det finna nog bara fyra stycken lag som jag egentligen kan någonting om. Chelsea, Liverpool, Manchester United och såklart Arsenal. Därför har jag fått spendera en stor del av morgonen till att läsa på mig om de andra lagen och deras spelare. Spelet på Expressen går ut på att skapa ett lag med en budget på 50 milijoner, sedan samlar spelarna poäng till ditt lag beroende på hur väl de presterar (IRL) i Premier League. Döpte mitt lag till Grasshuggers och det här är mina spelare. 4-5-1 Uppställning.

G - Petr Cech (CHL) - 24, Förlåt Lehman men jag tror Cech är ett tryggare val.
D - Fabio Aurelio (LPL) - 26, Skottvillig vänsterspringare. Både back och mittfältare.
D - Tal Ben Haim (BLT) - 24, Kompetent mittback som utvecklades ytterligare i fjol.
D - Abdoulaye Meité (BLT) - 25, Rörlig och stark mittback.
D - Philippe Sendros (ARS) - 21, Tog en ordinarie plats i fjol. Bra samarbete med Touré.
M - Fredrik Ljungberg (ARS) - 29, Kan jag bara inte vara utan. Oerhört löpvillig.
M - Arjen Robben (CHL) - 22, Kan springa ifrån vem som helst när som helst.
M - Luis Garcia (LPL) - 28, Kvick och finurlig, rör om i motståndarförsvaren.
M - Aaron Lennon (TOT) - 19, Oslagbar fart och bollkontroll.
M - Abou Diaby (ARS) - 20, Lovande mittfältare som kom från Auxerre i januari.
S - Louis Saha (MNU) - 27, Fin form under våren då han petade van Nistelrooy.

Laget kostade mig 50M på kronan. Hade riktigt svårt att plocka ut en backlinje då jag inte är så kunnig på lite mindre kända namnen. Boltons två backar hade jag aldrig plockat ut om jag inte läst på mig om dem. Aurelio kan nog tjäna ihop lite poäng på sin skott och löpningar, medan Sendros mest lockade för sin unga ålder och pris. Mittfältet var lite enklare att plocka fram. Ljungberg är äldst i laget, han får vara med för att jag älskar trogna och löpvilliga spelare och han är min favorit svensk. Robben är läskigt bra och tycks skapa farliga situationer varje gång har tar en löpning. Garcia brukar ofta komma till skott och lägga avgörande passningar. Lennon och Diaby fick både komma med på grund av låg ålder och lön. Ensam på toppen hamnade inte Henry som väntat, han var på tok för dyr. Istället hade jag precis råd med Saha som jag hoppas kan behålla formen från i våras.

Steven Blum

Steven Blum

Dagens bild är
Steven Blum
Ni kanske inte känner igen hans ansikte, men kolla in vilka röster killen faktiskt gjort

Gaming Specialist

Snubblade över den här jobbannonsenwww.monster.se. Låter som ett mycket lockande erbjudande. Om man bara hade möjlighet att spendera 4 månader i Stockholm. Jag kommer ändå att göra en ansökan bara för att. Blir man mot förmodan erbjuden tjänsten vill man ju ändå kolla upp möjligheterna. Det är väl ändå alla nördars dröm att spela spel och få betalt för det.

No cash. No fun and games

Det kommer en drös med spel till Xbox 360 nu som jag verkligen vill ha. Marvel - Ultimate Alliance , Splinter Cell - Double Agent , Pro Evolution Soccer 6 och  Phantasy Star Universe. Vars tusan är det tänkt att jag ska få pengar från till alla dessa spel? No cash. No fun and games. Kanske borde jag ta och sätta dem i en lista av bocka av dem en efter en. Eventuellt kan jag nog unna mig 1 eller kanske 1,5 spel i månaden om jag börjar snåla och slutar köpa massa snask och läsk på helgerna.

PES 6 är det dock inget snack om saken, det spelet både kan och vill jag köpa. Kanske redan idag när jag är klar på jobbet (för örvrigt måste jag jobba till 15.30 och inte 14.00 som blev sagt igår) drar jag till EB. Marvel spelet vill jag mest skaffa för att spela med KG, frågan är väl bara hur bra är spelet är när man inte har någon kompis att spela det med? Samma kan man nog säga om det kommande Phantasy Star spelet, fast det har ju både ett singel och ett mmo läge det kan spelas i, och det kommer även till PC så Sophie kan vara med. Splinter Cell är dock en lite enklare historia. Rent spelmässigt tycker jag att den serien är bättre än MGS, dock är storyn lika tråkig som mitt jobb vilket säger en hel del. Fast jag har inget akut behov av det spelet. Jag vet att om jag bara väntar några veckor så lär spelet dyka upp på tradera för en billigare peng. Sen kan jag ju alltid lägga lite hopp på Goodgame och att de skickar ut ett av åvanstående spel. Minns att förr-förra julen så levererades nästan hela min önskelista från dem.

Ett nytt kortspel har ju även dykt upp, World of Warcraft. Jag har varit riktigt sugen på att införskaffa en lek eller två, men efter att Kubbe droppade pris-bomben på mig är jag inte lika sugen längre. 189:- för en lek, sedan 50:- per booster får en att tänka om. Det är ju nästan dubblet så dyrt som Magic. Och det höga priset var andledningen till att jag slutade med det. Sedan att Blizzard ligger bakom tyder väl på att de kan ta ocker priser och inte är i behov av att sänka priset. Ska jaga runt lite på nätet och se om man kanske kan komma över 2st lekar till ett bra pris. Annars får det va!


Fellowship of the Lord of Destruction

De senaste dagarna har mest handlat om ett och samma spel, Diablo 2. Vårat gäng på 6 pers befinner sig nu i Act II där vi snart inleder quest nummer tre. Vi möttes även av våran första motgång nere i Maggots Lair där gångarna är så pass trånga att bara en person kan slåss och de andra måste stå bakom och antingen bara vänta eller kasta magi/skjuta. Vi har dock blivit lite bättre på att samspela, visst brukar vi dela upp oss lite när det är så stora områden att täcka men vi har nog alla insett att vi behöver varandra för att överleva. Jag måste erkänna att min Assassin är lite småtråkig. Kanske beror det på att jag fortfarand är för låg level för att kunna använda de skillsen jag vill. För övrigt ser våran grupp ut så här -

Niclas - Assassin inriktning på traps
Sophie - Amazon inriktning på bågar/armborstar
Kubbe - Druid inriktning på shapeshifting (werewolf)
Kim - Paladin inriktning på offensiva auror (concentration)
Johannes - Sorc. inriktning på is-magi
Magnus - Necro. inriktning på summons

Självklart har jag även ett par andra karaktärer som jag spelar solo med, eller med Sophie. Min personliga favorit har blivit den karaktär jag alltid avskytt mest, nämligen Necromantikern. Aldrig riktigt förstått vad man ska använda för spells med honom. Hans offensiva magi är bra i början och i mitten av spelet men tappar mycket styrka i helvetet. Hans curses är väl helt okej, men man kan ju inte spendera alla poäng där? Vad ska man då använda för att döda alla monster med? Summons å andra sidan är helt underbara. Jag är fortfarande bara i slutet av Act III men mina skellett får jobbet gjort och jag behöver i stort sett aldrig hjälpa till i strid.

Läste även på nätet om en intressant barbar-build. Den hette Dragoon och ni som är bekanta med FF världen vet nog vad den bygger på. Leap och ett ritkigt fett spjut eller lansliknande vapen. Har dock ingen aning om hur bra den är. Bara tagit mig till level 20 med honom och rätt nyligen lärt mig att hoppa. Får väl se hur länge det funkar.


My Hero

My Hero

WTF!!! Är jag mystisk och femenin?!?
Aja, ni kan kolla om ni är så mycket bättre -
http://members.chello.se/wiechel/tv-spel/

There is no Cow level

I helgen har det hunnits med en massa roliga saker. I fredags kom Kubbe med förslaget att se Steamboy och Liftarens Guide till Galaxen. Trots att Liftaren inte följde boken uppskattade jag den väldigt mycket. Man fick sig ett par skratt och den var visuellt vacker. Mina åsikter om Steamboy har jag redan skrivit om och jag står fast vid att det är en av de bästa anime filmerna på senare tid.

Lördagen spenderades med Edvard och gänget och fortsättningen på Delta Green uppdraget som hade påbörjats förra veckan. Cell H befann sig i Groversville där de undersökte en serie mord. Min karaktär Rick fick sig en rejäl överraskning av agent Miller när han anlände. Det går inte riktigt att beskriva vad den hysteriske Miller visade mig (men det kom att kosta mig 11 SAN). Resten av tiden i Groversville spenderades på bästa Akriv-X vis. Efter att ha följt ett par lösa trådar slutade det hela med närkontakt med livs levande utomjordingar. Medan agenterna i Cell H verkade en aning nervösa och paranoida över upptäckten var Rick helt lyrisk. Äntligen började bitar från barndomen falla på plats. Alla de där hemliga mötena hans farfar hade i källaren, de underliga bilderna han gömde i sina gamla böcker på vinden, han var inte galen. Dessvärre var Miller och gänget väldigt benägna att utplåna de små gråa varelserna och alla bevis. Jag gjorde vad jag kunde för att hjälpa dem, jag har sett vad Miller för med folk som inte samarbetar. Så med hjälp av lite krut och hembyggda bomber var problemet snart löst.

När jag kom hem sen på natten berättade Sophie att Johannes, Kim och Magnus höll på att installera Diablo 2 för att lira det över nätet med oss. Dock så misstänkte vi att det kanske skulle bli problem att få det att fungera. Det var mycket strul fram och tillbaka innan vi fick kontakt med Johannes dator, men problemen slutade inte där. Magnus nerladdning av spelet tog ca 2 timmar, plus att cracken inte fungerade som den skulle. Det största problemet för natten vad Kims brandvägg, eftersom han inte använder XP utan Windows 2000 Server, och ingen hade en aning om hur man stänger av den. Klockan var runt 04.30 innan jag och Sophie till slut gav upp och gick och la oss.

Var helt slut dagen efter men vi fick höra av Johannes att de till slut löst problemet och att vi senare skulle spela. Jag har aldrig tidigare spelat Diablo 2 med sex personer. Det var grymt kul och en aning förvirrande. Folk sprang omkring som yra höns och dödade monster på olika håll och samlade skatter. Lyckligtvis har vi ingen loot-ninja i gruppen, så alla skatter fördelades i stan eller såldes vidare för pengar. Dock så känndes det som att varje gång vi tog en Town Portal fastnade någon i stan och drog ut på tiden. Hur som helst var det riktigt kul och jag hoppas att vi snart kan spela igen.


OMFG

Nyheten om Battlefield 2142 har varit rätt så aktuell på olika spelforum och sidor. Eftersom jag inte är något forum-troll så tänkte jag posta min åsikt här istället så slipper de som ändå inte bryr sig om folks åsikter läsa.

Det känns som alla tonårspojkar som sitter i sina rum ensamma plötsligt kom på sig själv säga;
- "OMFG EA kommer se all pr0n jag surfar runt bland och tankar!! Oh noes! Jag tänker då inte stödja ett företag som gör så mot mig". Personligen så stör jag mig inte det minsta på det här. Jag bryr mig inte ett dugg om en massa in-game reklam eller att ett program läser av min IP, inte precis så att det avslöjar och lagrar privat information som mitt kontonummer eller kreditkort. Det finns dessutom massor av sätt att spåra IP nummer eftersom man alltid lämnar ett spår efter sig när man surfar ut på nätet, brandvägg eller inte. Men hey, det är okej för er att bojkotta EA och deras spel, alla har rätt till en egen åsikt hur dum den än må vara.

Jag kan dock förstå de som köpt och installerat spelet innan de fick reda på något, även om informationen legat ute på nätet i över en månads tid. Men man kan ju inte förutsätta att alla har så mycket fritid att surfa runt och läsa om spel och andra värdelösa ting. EA kunde definitivt varit tydligare om vad det rörde sig om för slags programvara innan hela nätet gick berserk och trodde de rörde sig om ett spyware. Klantigt av dem. Och sen för att citera Tim; 
So what if there are some billboards in it. There are billboards outside. Am I supposed to say "Fuck you, outside world, and your constant stream of advertising! I'm staying indoors... FOREVER!!!"


G33K 1.0

Finns inte så mycket att göra på jobbet så jag bloggar mig i fördärvet. Så här kommer en "hej-lär-känna-mig-lista" som alla brukar ha eller i alla fall har haft. Listan är en saxad och omgjord version av Jonnys modelista. God I'm such a g33k.

Vilka spel deltar du i just nu?
- Delta Green, D&D 2.5, World of Warcraft, har även karaktärer i andra spel men inte påbörjat dem, än.
Vilka 3 genrer föredrar du?
- Fantasy, Skräck, Sci-Fi
Vad innebär rollspel för dig?
- Ett sätt/tillfälle att umgås med vänner och ha kul. Inte direkt ute efter en verklighetsflykt, men det är alltid kul att spela och möta olika karaktärer som rollspelas av andra.
Vilken är din favorit spelbutik?
- SF-Bok handlar jag mest hos
Köper du begagnade spel?
- Försöker fynda på tradera ibland
Vilket är ditt favorit spelförlag?
- Riotminds har byggt upp en av de bästa rollspelsvärldar jag vet i deras Drakar & Demoner 6. Deras böcker är alltid välskrivna och vackert illustrerade
Sämsta rollspel?
- Exalted lät mycket bättre än vad det egentligen var
Vilket rollspel ser du mest fram emot i höst?
- Inget nu i höst. Ser mest fram emot 40k rollspelet nästa år
Hur mycket spel shoppar du för i månaden?
- Oj, inte mycket. Blir bara någon bok om halvåret
Dyraste respektive billigaste köpet?
- Köpte en drös med CoC böcker med Johannes för drygt 3000:-. Billigast var när jag köpte det sista exemplaret av Stjärnornas Krig rollspelet i en butik för 89:-
Vilket är ditt drömspel?
- Finns redan så många bra. Drömmen är att få spela ett äventyr med perfekt balans mellan problemlösning och strid. Försöker dock hitta ett Steampunk rollspel.
Vilket blir ditt nästa köp?
- Äventyret Galtevår ligger högst upp på min lista
Favorit rollspelsajt?
- Har ingen, men brukar hänga i riotminds.com forum
Vilka karaktärer föredrar du att spela? 
- Brukar försöka variera mig så mycket som möjligt. Slutar alltid med att jag spelar väldigt sociala karaktärer som försöker lösa problemen innan de drar sina vapen.
Magiker eller krigare?
- "Det är så fegt med magi", hellre ett stort svärd framför en träpinne
Bågskytt eller tjuv?
- Extremt svårt val, kanske en tjuv med en pilbåge?
Alv eller dvärg?
- Eftersom en dvärg alltid finns med i form av Mats brukar jag köra alv. Men dvärgar är tuffare, bokstavligt talat. Förutom när storleken påverkar KP/HPn, vilket är jävligt dumt
Sämsta/Tråkigaste karaktär du spelat?
- Gjorde misstaget att spela Trollslayer i WHRP en gång. Blev ett ganska kort äventyr där jag på egenhand anföll, just precis, ett Troll, som inte hade några som helst problem att äta upp mig
När upptäckte du ditt intresse för rollspel?
- Lånade alla D&D-91 av en kompis när jag gick femman, sedan dess har jag varit såld
Vilket är ditt favorit rollspel just nu?
- Drakar & Demoner Trudvagn. Fast av de jag spelar just nu så är det lugnt Delta Green
Vilka tärningar föredrar du?
- Burkar alltid slå högt med T10or vilket inte alltid är bra. Men alla andra tärningar slår jag bara lågt med. Har en svart T20 som jag brukar slå bra med i D&D 2.5


Queer it!

Snubblade över en artikel om spelet alla spelat/sett/pratat om den senaste tiden. Nej jag talar inte om WoW utan om något lite simplare och charmigare. Jag pratar om spelet KG höjt till skyarna och som jag både bloggat och hunnit spela mig less på. Dead Rising var namnet.

Gaygamer har i alla fall gjort en lista över orsaker som gör Dead Rising och dess macho-antagonist Frank till ett av spelvärldens bögigaste lir (Inget illa ment mot er). And here's the list -

1. Saker och ting går snett i början av spelet på grund av en liten pudel (pudeln heter för övrigt ”Madonna”).

2. Man kan powerdressa huvudpersonen Frank i en rosa svid med byxkjol. Eller en svart cocktailklänning med röda rosor på. Bland annat.

3. Accessoarer i massor! Handväskor, gigantiska parfymflaskor och överdimensionerade läppstift kan alla användas för att ta zombies av daga.

4. En skinntajt tröja som slutar strax över naveln.

5. Man kan byta hårfärg i spelet. Vilken är Franks naturliga hårfärg? ”Only his hairdresser knows for sure!”

6. Det finns en butik där man kan roffa åt sig en tröja med en naken man på trycket. Namnet på butiken? ”In the closet”.

7. Förutom att slå ihjäl zombies så handlar spelet lika mycket om shopping – och alla vet ju att bögar älskar shopping!


Hellplague

Diablo 2 är riktigt kul. Lika kul som jag minns det, om inte till och med en aning kuligare ( Jag är medveten om att det inte är ett ord :P ). Har tagit mig en bit in i Act II med min paladin som i skrivandets stund är level 21. Det går mycket fortare att gå upp i level än vad jag minns. Hur som helst. Har bestämt mig för vilken inriktning han ska ta. Kommer satsa stenhårt på Concentration Aura som ökar damage jävligt mycket. Sedan har jag lagt ut ett par poäng på Zeal, men den är inte lika bra som jag vill minnas den, att slå på 5 olika monster är inte lika bra som att döda en i taget. Livmätaren sjunker för snabbt. Ska kanske istället lägga ut massor av poäng i Sacrifice gäller bara att hitta ett vapen med life-leech på minst 8%, eller så får man plantera ett par dödskallar eller runor som gör detsamma.

I multiplayer har det dock inte gått lika långt. Är bara i slutet av Act I min level 16 druid. Har aldrig spelat den här klassen tidigare men jag vet att shapeshifter is the way to go. Frågan är väl bara om varulv eller varbjörn är vettigare. Vill man ha mycket i HP eller vill man slå snabbt? Jag tror på det senare. Sen är det bara varulven som har en level 30 attack, som dessutom påminner om paladinens Zeal, bara hoppas att den är bättre.


Sen så försöker vi få med Kubbe att spela med oss. Han har installerat det och allt, frågan är bara hur vi gör nu. Vi kan tyvärr inte spela över Battlenet då Sophie kör med mina skivor och en crack. Och TCP/IP fungerar väl bara om man sitter på samma nätverk. Dock så har jag spelat över internet får ett par år sedan med Andreas och Axel, vi hade alla crackade versioner så vi använde inte Battlenet, frågan är väl bara hur vi löste det problemet. Kanske måste ta och snacka med dem. Eller så får vi helt enkelt ta och köpa ett till ex. Om det nu blir att vi börjar om från början med nya karaktärer så funderara jag på att kanske spela med en närstrids necromantiker. En fet lie och massor av curses. Det kanske kan funka.

Tåkigt nog har jag inte så mycket andra spel att prata om. Väntar fortfarande på att Pro Evolution Soccer 6 ska släppas till 360. Tills dess har jag inte så mycket annat att spela. Min Xbox och PS2 är hos Kim. Inte för att jag egentligen vill spela några av mina spel till de konsollerna. Kanske ska höra med KG om han har något roligt 360-spel att låna ut till mig tills jag får mitt PES.

Läste att Goodgame kommer skicka ut Scarface spelet till mig. Det enda potitiva är att jag slipper behålla skiten. Om gudarna är vänliga så kommer det till PS2 så kan kanske Kim bajsa på spelet så slipper jag det. Men förmodligen kommer till till 360 bara för att jävlas.

Burning Crusade kommer väl snart om jag inte misstar mig. Personligen är jag klar med WoW och kommer inte spendera ett ögonkast på det spelet, men det betyder ju inte att jag kan hålla mig från att skratta så att mjölk sprutar ut genom näsan åt PA senaste
mästerverk.


Kurt Helborg

Kurt Helborg

Kurt Helborg en kommande model till Empire, och formodligen en av de snyggaste någonsin!

Pinky & The Brain

Pinky & The Brain


Kultur.

Hack'n'Slash

Det blev ingen spelkväll i helgen för min del. Men den var inte fy skam för det. Istället så introducerade Sophie mig i Golf King, ett online golf spel där man går upp i level och får tillgång till nya klubbor etc. Mycket underhållande och man kunde sitta och slöspela det en längre tid utan att anstränga sig eller bli less.

Gjorde ett internet fynd i helgen. Hade helt glömt bort den brillianta sidan
Abandonia där man kan ladda hem riktigt gamla och sköna titlar som UFO: Enemy Unknown, Dune II, Transport Tycoon och Heroquest för att nämna några. Jag fastnade självklart mest för Transport Tycoon som jag tjatat om den senaste tiden. Det var dock inte lika roligt som jag minns det, orkade bara spela i drygt 12 månader, sedan känndes det som jag hade gjort de tåg jag kunnat och länkat alla städer samman med både buss och flyg. Dock förstår jag mig inte riktigt på båtarna. Visst en oljetank rymmer jävligt mycket, men den är ju så sjukt slö och dyr att det nästan bär sig att skaffa en bunt med långtradare istället. Hmpf!

Än mer nostalgi blev det igår. Jag och Sophie var på stan och handlade när hon tyckte vi skulle gå till EB-Games för hon vill ha något nytt att spela. Hon plockade upp Rollercoster Tycoon medan jag köpte Diablo 2 och Lord of Destruction. Efter många om och men lyckades vi till slut, med hjälp av en crack, att få spelet att fungera på båda våra datorer. Så nu rensar vi ondska på bästa möjliga vis. Spelar med en shapeshifter Druid med Sophie (där hon är Sorc.). Och en Zealadin (Paladin med Zealot skillen) när jag kör solo. Det var mycket kul att se att spelet fortfarande uppdateras med patcher och de flesta skillsen har gjorts om till det bättre. Även runor har blivit sjukt bra och det känns som det finns tonvis med nya vapen och rustningar. Nu gäller det bara att få Kim att joina oss för den ultimata trippen till helvetet!


I'm the best there is

Blev just klar med A Game of Thrones. Måste säga att jag är mycket nöjd över boken från början till slut. Var bara ett få kapitel som var lite jobbiga att harva sig igenom. På något sätt visste man redan hur det skulle sluta för den personen, men författaren hade ändå valt att skriva rätt ingående. Formodligen kommer den personen ta större plats i de övriga böckerna jag kommer läsa. Hade också förväntat mig någon form att gripande cliffhanger som skulle tvinga mig att omgående beställa fortsättningen, men så var inte fallet. Den avrundades, likt en film, på ett lugnande sätt och fick mig inte direkt att törsta efter mer trots att jag vet att det jag läste bara var en början.

Jag vet att jag kommer få mycket nöje med de andra böckerna. Men jag ska nog inte beställa dem nu på stört. Dessutom vet jag att de andra böckerna alla är på över 1000 sidor styck. Så jag kommer behöva vila mina ögon från tätskriven text en stund.

Ser verkligen fram emot att spela A Game of Thrones till helgen. Särskilt nu när jag vet att KG är med och vi kommer bli 5 spelare. Av någon anledning blir det ett helt annat spel när man är fullt antal. Förmodligen för att det är svårare att gadda ihop sig när man är ett udda antal. Burkar oftast sluta med att man slår ihop sig med sin närmaste fiende för att genmensamt ge sig på någon, men då finns det alltid möjlighet för den udda spelaren att slå till i ryggen. Alltid lika skönt när den som ljuger mest och bäst har störst chans att vinna, men det gäller att inte föråda sina vänner för tidigt. Hoppas verkligen jag får chans att spela Lannister eller Greyjoy, underligt att spelets skurkar alltid är de roligaste att styra.

Hitta
Twilig Imperium 3ed Edition på tradera till en överkommlig peng. Synd bara att man inte har mycket över dessa dagar. Måste se till att jag får arbete ännu mera. Skulle vara trevligt att kunna lägga till Twiligt Imperium i min samling. Jag vet dessutom att det är ett spel som tar tid att spela, och det finns mycket att göra. Läste att ett genomsnitts parti med fullt antal spelare kan ta upp emot 6 timmar eller mer(!) att spela klart. Kanske inte allt för ofta man har så mycket tid över till ett och samma spel, men det kan vara kul att testa.

I min jakt på vettiga brädspel att lägga till i min samling stötte jag på Fantayflight Games spel om Marvel Superhjältar. Verkar vara ett riktigt kul spel, och de släpps redan i November. Spelet krestar kring fyra olika grupper med Marvel hjältar.
 
The Avengers - the Hulk, Iron Man, Thor och Captain America.
The X-men - Cyclops, Storm, Wolverine och Jean Grey.
The Marvel Knights - Spider-Man, Daredevil, Elektra och Dr. Strange.
The Fantastic Four - Mr. Fantastic, the Human Torch, the Invisible Woman och The Thing.

Inte nog med det, man kontrollera dessutom ärkeskurken till sin medspelares gäng. Red Skull, Dr.Doom, Kingpin och Magneto. Spelet går kort och gott ut på att resa runt i New York och förhindra brott med sin grupp medan superskurken försöker stoppa dem.

"I'm the best there is at what I do ... but what I do ain't very nice." ~Wolverine


Winter is Coming!

Jag har insett att jag är mer eller mindre manisk. I alla fall när det kommer till saker jag verkligen gillar eller sett fram emot. Som till exempel när jag fick Enchanted Arms eller Dead Rising eller bara för den delen rollspel när jag började vara med Edvard, Kubbe, Mats och KG. Nu har min mani tagit fäste i fantasy litteratur, närmare bestämt George R.R Martins verk "A Game of Thrones". Low-fantasy när den är som bäst! För er intresserade kan jag snabbt dra handlingen för er;

"Långt i det förflutna kastade en övernaturlig händelse om själva årstiderna, och sedan dess kan somrarna vara i decennier och vintrarna hela livstider. Nu närmar sig vintern, och med den ett hot från mörka krafter bortom den kontinentvida mur vid Winterfell som skyddar Kungarikets norra gräns. Men Kungariket har andra problem också: kungens rådgivare har dött under mystiska omständigheter, och hans fiender vädrar morgonluft. Mot sin vilja accepterar Lord Eddard "Ned" Stark positionen som kungens nye rådgivare, och lämnar sitt frusna land i norr för intrigerna i söder."

Precis som sig bör ligger fokus på intriger, konspirationer och ridderlig ära. Här finns ingen plats för spetsörade alver eller skäggiga dvärgar. Nog för att de talas en del om forntida drakar och odöda som stryker omkring i de väldiga skogarna. Stämmningen är på topp hela tiden och man vet aldrig vem man kan lita på eller vad som väntar bakom de stängda murarna. Low-fantasy när den är... vänta jag har sagt det här förr?

Precis som bestämt blev det ingen rollspel i helgen, och inte den kommande heller. Istället har vi lirat lite brädspel. Edvard spöade oss alla i Munchkin med sina Boots of Buttkicking. I Arkham Horror fick vi alla se oss besegrade av monster och folk som kastade ut oss på gatorna. Sedan inledde vi kampanjen i Warhammer Quest med att spöa lite gobblins och klaga på Kubbe och hans 1:or i Power Phase som bara lockade fram fler monster. På fredag ska vi ge oss på brädspelet A Game of Thrones och förmodligen fortsätta med Warhammer Quest.

Knock, knock, knock

Det börjar ta slut tv-spel nu. Jag har äntligen klarat ut Dead Rising och fått det "riktiga" slutet, låst upp overtime och infinite mode. Dock har jag inte alls någon lust att börja klara av alla extra saker. Som att öveleva i 7 dagar, döda 50'000 zombies eller rädda alla överlevare. Screw them!

Plockade fram Enchanted Arms igen och började kämpa med the holy beast shrine, platsen där alla monster är level 70+ och i slutet väntar Omega som har 99'999 HP. Det var förbannat jobbigt att ta sig ner tolv våningar med monster som anfaller hela tiden. Och jag hade inte varit på kasinot och fixat fram skillen som tar bort random encounters. Så det tog ca 6 timmar i konstant strid innan jag till slut nådde mitt mål. Omega var dock en stor besvikelse. Okej, killen hade fan hundratusen i HP, men ett Sniper Shot från Yuki tar bort 1/3 av hans totala HP. Så efter tio minuter var striden över. Finns inte mycket att göra i det spelet nu. Jag har köpt nästan alla skills och golems som finns. Jag har redan klarat ut det och jag har kollat upp så det inte finns ett alternativt slut. The End, helt enkelt.

Nu när jag spelat både ett actionspel och ett rollspel är jag sugen på något nytt. Högst upp på min lista är självklart PES 6, men jag är även sugen på ett riktigt bra FPS eller kanske till och med ett bilspel. Problemet är ju att det inte finns något bra sådant ännu. Jag får nog helt enklet vänta tills PES 6 kommer i slutet på den här månaden. Eller så kanske man köpslår lite med KG och hans MGS promo.

I helgen så är det inte tänkt att vi ska rollspela. Istället ska jag fixa fram mina brädspel och ta en kväll med dem. Har dock inte tagit mig till Annelund för att hämta hem dem, än. I värsta fall så får vi spela de spelen jag har hemma just nu viket inte heller är så dåligt. Warhammer Quest är aldrig fel, speciellt inte när man har skrivit en egen kampanj och hittat nya roliga regler på internet. Oh yeah!

Har äntligen tagit tag i mitt fantasy läsande och beställt en bok jag har tjatat om i evigheter. A Game of Thrones av George Martin. Nu är det bara att hoppas att den lever upp till mina förväntningar, då är det bara att beställa resten av serien.