Do my character

Nu har Dark Heresy börjat rulla igång. Det blev ett kortare äventyr på Sepheris Secundus - en frysen gruv värld i Calixis Sector - där gruv arbetarna hade slagit revolt och börjat tillbe mörka krafter i hopp om att Imperiet skulle svara med att förstöra hela planeten och på så sätt tappa en viktigt ekonomisk källa. Olyckligtvis för kultisterna så skickade Inquisitionen bara iväg tre Acolyter som skulle få på sig ett par dagar att stoppa dem innan planeten skulle sättas i karantän.

Gruppen består än så länge av en ung Tech-Priest, en åldrad Psyker och den tuffaste Guardsman på den här sidan av den civiliserade galaxen - Jakes Gunner. Än så länge tror jag bara gruppen lärt sig två saker, hagelbrakare är det bästa du kan ha i närstrid och att du bör passa dig för Psykers när de börjar leka för mycket med the Warp. Hur som helst så är nästa äventyr påbörjat och förhoppningsvis kan vi då introducera Edvards ännu okända karaktär.


In other geek news...

Mythic har avslöjat vad
Warhammer Online Collectors Edition kommer att innehålla. Utöver en fancy-ass kartong kommer du få spelet, en grafisk novel, en art-book, en Orc-figur (till själva figurspelet) och de vanliga in-game historierna om lite bonus utrustning som man gör sig av med efter ett par timmars spelande. Priset för kalaset ska väl ligga runt 800-900:-. Pax att inte betala så mycket!

Strax efter de avslöjade boxens innehåll kom ett lite mer väntat besked. Spelet blir ytterligare fördröjt. De sägar att eftersom spelet kommer kretsa så mycket runt RvR så behöver alla klasser vara balancerade, och de behöver ju självklart mer tid på att få alla platser i ordning och snyggare. I alla fall kan vi tidigast se spelet i höst, men jag gissar ju på att det antingen blir "utstressat" till Julen eller så får vi snällt vänta tills 2009.

En annan nyhet som fått nördar världen över att jubla är Jessica Albas senaste uttalande. Jag citerar - "Been playing a lot of board games lately,". Jag säger - "There is a god, and he is good!" och jag tror Van Disel håller med mig.

image209

My Immortal

KG lyckades övertala mig att börja 40K (igen!) med honom. Eftersom jag denna gång intalat mig själv att jag är redo för att första gången någonsin måla hela min armé tänkte jag inleda väldigt enkelt. Army of choice blev som förra gången jag lirade - Necron. Jag valde dem inte bara för att de förmodligen är det enklaste du kan måla, men för att jag gillade deras simpla men effektiva spel stil och att dom är själlösa, elaka kroppar av stål som bara vill förinta allt som lever. Än så länge har jag bara beställt boken och en limiterad Necron Lord, men förhoppningsvis kan det bli lite mer vid nästa tillfälle. Tanken är väl att jag också ska skaffa ett spelbord framöver så vi inte behöver hänga i DDS sunkiga håla till lokal.

Jag fick även mina Dark Heresy saker idag. Glömde bort att Character Folio endast är en bok på 24 sidor som är till för en enda karaktär. Men i den boken så fyller du i precis allt om din karaktär plus lite till. Jag har kopierat upp vanliga 2 sidors formulärer till alla, men den som är först till kvar kan ta boken istället. Sen får ju de som vill beställa egna från nätet, kostar ca 49:- beroende på vars du handlar. Vi inleder spelandet imorgon, förhoppningsvis kanske vi kan skapa karaktärerna så själva spelandet kan börja där vi 19:30 - 20:00.

image208

I'm gonna rock 'n roll all night

Igår tog jag tag i saker och ting. En tripp till stan för att fixa min internetbank-dosa, snacka med PiteBo och viktigast av allt - mitt besök hos EB Games. Dock så funkar inte min nya dosa till internetbanken så jag måste till stan igen på måndag så jag hinner betala mina oseriöst många räkningar. PiteBo sa väl det jag egentligen misstänkte, att Sophie inte kan ta över lägenheten, vi måste ha bott minst 2 år tillsammans för det. Men jag ska fortfarande kolla om jag kan få den där privatägda lägenheten samtidigt som Sophie letar efter något eget, så får vi se vad som inträffar först.

EB blev det dock betydligt mer positiva resultat. Jag orkar inte vänta på att min Xbox ska skickas på lagning fram och tillbaka (men jag ska skicka in den), så jag köpte en fin deal av Pelle. En Xbox Premium, extra trådlös handkontroll, Halo 3 och Guitar Hero 2 för ca 3800:-. Det känns riktigt bra att vara tillbaka i konsoll världen nu när jag i stort sett blivit less allt som har med min PC att göra. För tillfället är det ju Guitar Hero 2 som spelas tills armarna trillar av. Jag kämpar mig tappert vidare på Meduim för att kanske någon gång ta mig till hard och vad
Yathzee kallar "wankers-cramp".

Böcker eller boken rättare sagt till Dark Heresy kommer förhoppningsvis snart så att vi hinner skapa lite karaktärer och leka med introduktionsäventyret. Både KG och Kubbe har ju gjort klart sina karaktärer, KG väljer att vara en Tech-Priest från en gammal Hulk. Kubbe rullade fram en Imperial Psyker som är helt utan tänder, kan bero på att han kommer från en Agri (aka bonde/red-neck) planet. Jävla hillbilly med psykiska krafter, det kan gå illa.

By the way så har Warhammer 40K kommit på tal... värt?

image207

Dead Fantasy II
Inlägget kom lite hastigt så det blev aldrig att jag skrev något om den ovanstående filmen, så jag passar på att göra det nu istället. Dead Fantasy är en serie gjort av främst ett fan, där han blandar sina favoritkaraktärer från diverse spel och gör fruktansvärt häftiga filmer. Det här del 2 och fortsätter precis där den första slutade, med att Tifa gör entre. Filmen ska också komma i HD kvalité snart och han har även lovat att serien kommer fortsätta i 3 avsnitt till, 5 totalt. Enjoy!

Seven deadly sins

Usch! Jag är stel som en padda i hela kroppen och har ont i muskler jag glömt bort att jag hade. Orsaken stavas innebandy, och det var en fruktansvärt korkad idé att gå med på att spela när man inte tränat ordentligt på drygt 2 år. Detta ska det fan i mig bli ändring på. Man sitter på tok för mycket framför både dator och tv-spel när man är hemma och helgerna spenderas också till största del med stillasittande aktiviteter. Nä, så fort jag får min nya lägenhet och snön börjar försvinna ska jag ge mig ut på språng igen, en repris av sommaren 06 helt enkelt.

Det blev också att spela Warhammer i helgen. Förvisso den typ jag avskyr mest (4000p vs 4000p), men det var ändå underhållande att sitta och snacka skit med kompisar och få se lite av de nya Vampire Counts. Deras nya Bloodknights var fruktansvärt förödande, men tack vare mitt Anvil of Doom fick dom endast döda 205p. I övrigt gick matchen till våran fördel (min och klickens) då jag knappt missade några tärningsslag, och mina dvärgar var i stort sett odödliga för inkommande attacker.

Blev också klar med serien Code Geass som jag suttit och sett de senaste dagarna. Och omdömet är väl att det förmodligen är den bästa anime-serien jag sett. Kan inte komma ihåg sist jag blev så fängslad från början till slut. Death Note som jag också fastnade förr tappade ju som sagt allt i slutet. Men här var det nästan tvärt om. Serien blev bara bättre och bättre. Förvisso slutar allt med en cliffhanger, man vad spelar det för roll när nästa säsong börjar redan i April. Frågan är vad man ska glo på under tiden. Claymore är ju ett alternativ, men samtidigt så vill jag se mer Mechar och folk med övernaturliga krafter.

Till veckan så är jag rätt så ledig. Jobbar bara Onsdag, Torsdag och Fredag. Lovade Klicken att vi skulle hitta på någonting i början på veckan, och har lovat Kubbe att han ska få komma förbi och göra sin karaktär till Dark Heresy. Får väl se vilken dag som blir bäst för respektive. Måste även ta mig in till stan på tisdag (då allt äntligen är öppet som vanligt) och fixa med både banken och PiteBo. Till helgen hittar jag då gärna på någoting kreativt, eller bara slöar framför någon vettig film om inte annat.

Sen ett stort kudos till
Jonny som kallar mig för "nörden Niklas" i sin blogg. Lulz were had.

image206

Knowledge is power

Det verkar ändå som att de flesta är sugna på att prova spela Dark Heresy, böckern är beställda men jag räknar ändå inte med att ha dem förän kanske i slutet på denna vecka (leveransen är satt till ca 9 dagar). Men för att tjuvstarta lite och ge alla en chans att ialla fall börja fundera ut en karaktär har jag tagit mig friheten att leta upp en inscannad version på nätet och bjuda på en sneak peak.Steg ett är att välja (eller slå fram) vilken typ av värld man kommer ifrån. Varje värld bjuder på olika fördelar och nackdelar och bestämmer samtidigt vilka klasser du har att välja mellan.

Feral World - Stora, starka och fysiskt tåliga. De är duktiga på allt som har med vildmark/djungel att göra, de kan överleva de flesta förhållandena men saknar dock kunskap kring etik och mekansika föremål. De klasser som finns att välja är - Assassin, Guardsman, Imperial Psyker och Scum

Hive World - De är snabbtänkta och vassa i käften, perfekt för att bluffa sig ur svåra situationer.De är näst intill motsattsen till Feral, de utnyttjar sin smidighet för att ta sig runt och är duktiga med tekniska prylar (vapen). De klasser som finns att välja är - Arbitrator, Assassin, Cleric, Guardsman, Imperial Psyker, Scum och Tech-Priest.

Imperial World - De absolut vanligaste människorna, inga direkta fördelar eller nackdelar. Dom är de enda som har tillgång att välja mellan alla åtta klasser - Adept, Arbitrator, Assassin, Cleric, Guardsman, Imperial Psyker, Scum och Tech-Priest.

Void Born - De kommer egentligen inte från någon typ av planet utan reser på stora farkost runt om i galaxen, deras styrkor ligger i den mentala biten, inga direkta slagskämpar. De klasser som finns att välja är - Adept, Arbitrator, Assassin, Cleric, Imperial Psyker, Scum och Tech-Priest.Till skillnad från tex WHRP så byter man inte klass allt eftersom man går upp i nivå. Här går man upp i Rank istället. Principen är densamma, men tillexempel Guardsman börjar vid ranken "Conscript" och kan förhoppningvis vid slutet av sin karriär kalla sig "Commander" eller motsvarande.

Adept - Är de kloka och visa i 40K. De kan ofta flera olika språk och flera kulturers historia och är mer eller mindre hjärnan i gruppen. Deras start rank är - Archivist

Arbitrator - Om Judge Dredd skulle vara med i 40K skulle han börja som Arbitrator, de är rymdens sheriffer och bödlar på samma gång. Deras start rank är - Trooper

Assassin - Behöver nog ingen presentation, alla vet vad en Assassin sysslar med. Experter på att mörda folk, både på nära håll och avstånd. Deras start rank är - Sell-Steel

Cleric - Är egentligen en all-around klass. De klarar av de flesta situationerna och fungerar ofta som ledar figurer. De hyser inte att ge sig in i strid med bara en hammare och lite böner. Deras star rank är - Novice

Guardsman - Alla som spelar 40K vet vad en Guardsman är. Det behöver nödvändigtvis inte betyda att du tillhör Imperial Guard, utan du kan lika gärna vara en legosoldat. Deras start rank är - Conscript

Imperial Psyker - Det närmaste magiker du kan komma utan att bli levande bränd. Utöver sin pykiska krafter får man även lite sido-effekter som kan ställa till det för en. Deras start rank är - Sanctionite

Scum - Precis som de låter är de kriminella avskum som sysslar med allt som har med undrevärlden att göra, men de är särskilt duktiga på att ta sig ur problemen de fastnar i. Deras start rank är - Dreg

Tech-Priest - Maskin-andes väktare och kämpe. De söker försvunnen teknologi och bortglömd vetenskap för att kunna ersätta sina köttiga kroppar med starkare stål. Deras start rank är - Technographer.Utöver de ovanstående valen finns det massor av tabeller att rulla på för att få fram någon typ av bakgrund ifall man har svårt för det själv. Vad som gäller själva statsen så rullas de fram på samma sätt som i WHRP men här är det världen man kommer ifrån som påverkar tärningen istället för raser. Förhoppningvis för ni ett hum om vad ni vill spela när vi väl drar igång med det hela.

image205
Sexual


Cavalry has yet to arrive

Igår kväll kämpade vi tappert vidare i rollspelet Delta Green. Djupt inne i Braziliens jungel hittade vi organisationen Karotekia, en bunt med zombie-nazister som överlevde andra världkriget. Inte nog med att dom exprimenterade med alla möjliga saker där dom hade dessutom samtal med Hitlers ande som tyckte att det var dags för ett fjärde rike.

Vet inte om det berodde på min låga sanity nivå eller om jag var tvungen att bekräfta allt jag hade hört, men bara någon dag senare satt jag på en flodbåt beväpnad till tänderna med granater, C4, maskingevär och två av mina vänner. Jag kan inte riktigt säga vad som hände med mina vänner, men så snart nazisterna sett mig smyga runt i deras läger börjar saker och ting explodera. Förhoppningsvis var Miller och Hunt tillräckligt smarta för att sticka därifrån, för min del var allt redan över. Jag gjorde vad jag kunde av situationen och förstörde så mycket jag han med. Därefter svartnade allting för mig. Varför jag fortfarande är i liv kan jag inte svara på, men det kommer jag nog inte vara länge till. Om jag känner Miller rätt så lär det inte dröja länge innan kavaleriet kommer och räddar mig... eller?

image204

Förslag på ny karaktär till Delta Green är en kopia på Eddie Murphy från "Snuten från Hollywood"

Soulgrinder

Jag brukar sällan eller aldrig posta nyheter inom Warhammer 40K. Men de senaste tillskottet till demonerna är bara för häftig för att inte få en egen plats i bloggen. Namnet må vara lite ostigt och vi vet alla att stora modeller får käka Lascannons innan den ens hinner ta sitt första steg, men jag skulle personligen inte kunna spela Chaos utan en eller två av den här.

image202

image203

I want to hit them

Eftersom Black Industries valde att lägga ner produktionen av Dark Heresy bara dagarna efter att spelet sålt slut är det inte världens enklaste sak att få tag på. Alla de vanligaste butikerna jag brukar handla hos har slut i lagret sedan länge och tradera har ingen som vill bli av med sitt exemplar. På Ebay finns det att få tag på om du vill betala för det vill säga, priset brukar pendla mellan ~40$ till (håll i hatten) ~500$. Jag hittade dock en sida jag aldrig tidigare besökt som verkar ha det inne, men för att vara på den säkra sidan mailade jag dom.

Det är väl främst på grund av mitt spelande i Soulstorm som fått mig pepp på ett 40K rollspel. Dessvärre brukar vi ju ha så dåligt med tid för att spela just rollspel och att vi har så många igång samtidigt gör inte saken bättre. Men om inte annat så för lite skön läsning kanske man kan sikta på att spela lite i sommar då folk kanske är lite ledigare.

Läste också att Fantasy Flight Games har tagit över kontraktet från Black Industries, de har nu fulla rättigheter att producera alla böcker, kortspel och brädspel framöver, enligt dom själva kan vi se de första böckerna redan i April i år. Och om man kollar på deras sortiment just nu så tror jag på en mycket positiv utveckling framöver. Även om jag inte har någon större erfarenhet av dears rollspel har jag större av deras brädspel. World of Warcraft - Boardgame, Decent, A Game of Thrones, Starcraft - Boardgame, Arkham Horror och hur många andra spel som helst.

image201

Update: Fått svar från Ministuff de har kvar ett par exemplar

Kumby

I helgen som var blev det äntligen av att spela lite brädspel. Vi provade på både Chez Geek och Cosmic Encounter som båda var riktigt underhållande. Vi spelade även en gammal klassiker Valley of the Mammoth, som dock var ny för Edvard, Mats och Kubbe. Ett skönt humoristiskt spel där allt går åt helvete, det är bara att kämpa i motvind hela tiden. Kubbes stam blev uppäten av en ensam varg, min svälte ihjäl och blev tillsist uppäten av arga djur, Mats krigare försökte gå berserk men fick slut mat innan de nådde sitt mål, Edvards stam blev dränkta och Antes försvann på alla möjliga sätt.

På söndag blev det bara jag och Kubbe-gubbe. Jag provade på WAR för första gången, och mina intryck är väl att det ser ut att bli ett spel helt i min smak, men av betan att dömma är det långt ifrån klart. Jag blir inte förvånad om dom skjuter fram utvecklingen ytterligare ett par månader, vilket förmodligen bara är bra för spelet. Sen såg vi den animerade filmen Beowulf som handlar om en bunt "svenskar" eller Geats (Götare) som åker till Danmark för monsterslakt. En riktgit underhållande film som dock var väldigt ojämn på animations nivå. I vissa fall var det svårt att se att det var animerat i andra ögonblick såg det ut att vara hämtat ur något av Blizzards gamla spel. Omän filmen inte höll sig till orginal berättelsen var den fortfarande intressant.

Till helgen är det påsk och jag har fixat ledigt långfredag då Klicken kommer upp. Vi får väl se om det blir brädspel eller Warhammer då, mina dvärgar behöver nog lite motion och damma av skägget lite. Även om peppen på WH inte är på top är det alltid roligt att rulla lite tärningar och trash-talka sin motståndare. I övrigt så jobbar jag både lördag och söndag natt, vilket kommer ge fina storhelgspengen.

Kubbe tippsade också om
Kumby, en perfekt sida för den som vill försumma sin fritid i Anime serier. För tillfället har jag fastnat för 2st serier, Claymore och Code Geass. Den förstnämnda är en klassisk fantasy serie i en värld där Yoma (demon-vampyrer) slaktar människor kors och tvärs, de enda som kan beskydda mänskilgheten är en grupp kvinnliga krigare som kallas Claymore (hälften människa, hälften Yoma). Serien kretsar runt en ung pojke vars familj blivit offer för en Yoma och han hamnar i sällskap med en Claymore vid namn Clare. Blod, våld, stora svärd och unga flickor... Moe!

Code Geass handlar om ett futuristiskt Japan som blivit övertaget av Britannia. Japanerna har tappat sitt land, sina rättigheter och går nu under namnet Area 11. Nu kämpar ett fåtal rebeller mot adeln, som åker omkring i Mechs och lever rövare, för att befria Japan en gång för alla. Allt tar en snabb vändning när Lelouch, en ung pojke (ja! det är bara unga pojkar i serier nu för tiden!), träffar en flicka som ger honom Geass - kraften att kontrollera folks tankar och vilja. Han förklarar snabbt krig mot Britannia och planerar att använda sin nyfunna kraft till sin fulla potential.

image200

(bilder från Code Geass)


This Weekend

image199


Something Incredible

Jag tror ingen Marvel film skulle behöva en reboot lika mycket som Hulken. Jag menar visst gjorde Ang Lee ett tappert försök, men det kunde ha blivit som mycket mer än mördar-pudlar och avdankade skådisar vars tid var över 15 år sedan. Så all hopp och tro till Edvard Norton som gång på gång bevisat att han kan speal schizofren bättre än någon annan.

image196

Soulstorm

image195

Jag kunde inte låta bli att införskaffa det med tanke på hur mycket jag nött de tidigare delarna. Soulstorm är precis som Dark Crusade med 2 nya raser och en kampanj där man tar över nya områden (fast denna gång även planeter), dessutom har alla raser fått sig lite flygande enheter för nya taktiska möjligheter.

Kampanjen har jag ännu inte hunnit spela ut med någon ras än, men den påminner extremt mycket om den i Dark Crusade. Måste säga att jag är lite besviken över att trots att det rör sig om 4st planeter man slåss om är det knappt fler kartor är föregångaren, fast samtidigt kanske det är svårt att orka med att ta över 40-50 områden för att klara kampanjen. Som vanligt får man uppgradera sin general efter vissa mål är nådda, och det verkar som att alla raser har i alla fall någon ny uppgradering som vi inte såg i Dark Crusade.

Jag har hunnit spela både Dark Eldar och Sisters of Battle rätt mycket och provat på samtliga enheter. De flygande enheterna som förekommer hos alla raser har jag lite svårt att se tjusningen i. Att bara snabbt bygga upp 3-4st kan snabbt utplåna datorn utan större motstånd, särskilt om man möter raser som har mycket närstridstrupper.

Sisters of Battle har inte så mycket nytt att bjuda på. De liknar sina kusiner Space Marines på de flesta sätt. Du har ditt infanteri, flygande trupper, de med tyngre vapen och diverse fordon som tanks. Största skillnaden är väl att alla dina trupper har tillgång till eldkaster och melta-guns, vilket gör Sisters till de mest effektiva på att sänka sina motståndares moral. Faith är också något nytt som endast de kan utnyttja. När du besegrar fiender så fylls en mätare upp och via den kan du aktivera några av karaktärernas förmågor, än så länge verkar ingen överdrivet bra och undermåttlig. Som relic enhet har de Living Saint (en stor ängel) som är riktigt vass i närstrid och kan återuppstå ifall man har tillräckligt med faith över när hon dör.

Dark Eldar kan närmast ses som en blandning av Eldar och Chaos Space Marines. De bygger och framkallar enheter på samma sätt som CSM men trupperna har ungefär samma styrka och tålighet som Eldar. Det som dock gör Dark Eldar lite mer unika är att de kan samla på själar från de döda. Själarna används sedan för temporära förmågor (som att se osynliga) eller att framkalla förödande attacker över stora ytor, ingenting som är matchavgörande precis. Dark Eldars styrka ligger dock i deras mobilitet. Man kan bygga gott om Raiders som snabbt kan transportera trupper över alla sorters områden och alla trupper som åker i dem har full eldstyrka. Relic enheten är en Raider som liknar
Asdrubael Vect med nakna kvinnor som är fastkedjade ombord.

Happy happy dance dance

Jag jublar! Det verkar som att någon förstått smärtan i att mista min 360, så nu på fredag tänker Microsoft genomföra en prissäkning på alla 360 maskiner med ca 30%. Det betyder att jag kan få tag på Arcade versionen för drygt 1800:- ny. Vilket också betyder att vi kommer se ett prisras även på tradera inom en snar framtid. Fast jag köper ju hellre något med garanti än att ko-handla på tradden. Blir intressant och se om Nintendo och Sony kommer ge något svar på tal, för en sådan prissäkning bör i alla fall få dem att fundera.

image194

p r o j e c t . D E N S H A

Denna blogg är inte till för att yttra mina personliga känslor eller tankar som jag dagligen dras med, så jag tänker däför inte gå in på några detaljer angående att jag och Sophie gjort slut. Men vi kommer att fortsätta vara vänner och bo tillsammans tills jag hittat ett nytt ställe. Då var det sagt.

På grund av ovanstående blir nog min 360 inte fixad på ett tag, måste ju i första hand jaga lite nya möbler och annat som kan tänkas fattas. Så istället blir det att häcka framför datorn i väntan på bättre tider. Såg att 5:e Mars så släpptes Soulstorm Steam, expansionen till Dawn of War där både Dark Eldar och Sisters of Battle blir spelbara och en massa annat bus. Att dollarn är låg gör det hela bara intressantare, det kan bli i min ägo för cirka 250:- vilket jag ser som ett fynd.

Sen har jag för första gången på flera åt sett klart en anime serie från början till slut. Death Note såg jag faktiskt aldrig helt ut, de sista avsnitten spolade jag igenom för jag blev så besviken på utveckligen i den serien. Men serien jag näst intill sträcksåg i samband med min sjukdom heter
Utawarerumono (Songs of Legend) och är en fantasy-serie med mycket svärd, blod och flickor. Så typiskt japansk anime man kan komma tror jag. Serien börjarde rätt så långsamt men blev snabbt intressantare för att sedan dra en "Assassins Creed" just i slutet. Besvikelsen var naturligtvis stor, men jag hade stor glädje av serien de första 20 avsnitten. Se den om du inte har något bättre att glo på. Du hittar den på tv-links om du inte har en bättre källa.

Av en slump så hamnade jag igår på Project Densha (aka Train Man). För att kort sammanfatta de tusentals inläggen som finns att läsa där så handlar det hela om en Otaku (nörd/tönt) som en dag på tunnelbana hjälper en flicka som blir verbalt attackerad av ett fyllo. Efter händelsen så postar han på japans största forum där han skriver om sin händelse och hur den här tjejen frågade efter hans hemadress. Vad som händer senare är att alla på forumet hjälper honom med tips om hur han ska gå vidare och börja dejta tjejen i fråga, hur han ska klä sig och prata med henne. Det är sjukt mycket läsning, men resultatet är en sann berättelse om äkta kärlek som berörde hela Japan så pass mycket att det gjorts böcker, filmer och serie om händelsen. Mina ögon var i alla fall inte särskilt torra. Så har du ett par timmar ledigt så läs den för guds skull.

image193

Garfield minus Garfield

Min sista webcomic som jag länkar idag är väl egentligen inte en riktigt webcomic. Serien heter Garfield minus Garfield och avslöjar rätt fort vad den handlar om. Men för att enklast förklara den så saxar jag förklaringen från hemsidan.

" Who would have guessed that when you remove Garfield from the Garfield comic strips, the result is an even better comic about schizophrenia, bipolar disorder, and the empty desperation of modern life? Friends, meet Jon Arbuckle. Let's laugh and learn with him on a journey deep into the tortured mind of an isolated young everyman as he fights a losing battle against loneliness in a quiet American suburb."

och ett smakprov av serien...

image192

GU Comics

GU Comics är en "en-panels" comic som lyckas ypperligt med att driva med spelindustrin med på så få bilder. De verkar vara extra bra på att driva med alla möjliga MMO's och Guitar Hero hysterin för tillfället.

image191

Ding!

Mer webcomics till folket! Denna gång är det Scott Kurtz (aka skaparen av PvP) som bjuder på en serie som är helt dedikerad till WoW. Även om mitt "wowande" är slut för denna period finns det mycket att uppskatta i serien. Nostalgin från att smita från PUG's som jag och Sophie blev experter på, eller hur Horde envisas med att konstant förlora i battlegrounds är saker som gör sig väldigt bra i tecknad form. Njut av Ding! 

image190

The Comedian

Jag börjar se lite ljus i tunneln nu. Min feber är borta och jag kan svälja utan problem, nu brottas jag bara med konstanta host-/nysattacker men det blir nog bra till slut. Min Xbox 360 är fortfarande död och jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra, har ju inte kunnat ta in mig i stan och kolla vad det kostar att repa den, men samtidigt finns det många fina erbjudande på Tradera. Jag är lite sugen på en svart elite version med 120 GB hårddisk bara för att. Grafikproblemet till min dator kan också vara på väg att lösa sig, enligt ett flertal pålitliga källar rör det sig om överhettning vilken enklast kan lösas med kyl-pasta. Men. Nu är det så att Johan (på mitt jobb) har ett extra grafikkort som ligger och skräpar som jag ska få testa. Yay för gratis! Sen har även Johan haft galet tur när han beställde en ny laptop för "bara" 9'500:- men istället fick han ett laptop-monster som kostar 16'000:- av misstag, men istället för att skicka tillbaka laptopen så fick han behålla den för 9'500:-.

Fått mitt nya schema från jobbet och det blev inte lika hemskt som jag trodde. Visst jobbar jag 46 timmar vissa veckor, men då är de andra bara på 26, så det jämnar nog ut sig i slutändan. Dock är det inte så mycket nattpass utan mest för- och eftermiddagar som jag arbetar. KG kommer ju till Pite i helgen och jag jobbar bara till 15:00 imorgon, så lite bus iform av mina nya brädspel bör vara i sin ordning. Jag jobbar söndag, så det blir inte "rollspels-sent".

Sen måste jag stjäla
filmbloggens inlägg från igår. Det har kommit nya bilder på Zack Snyders kommande film som bygger på serien Watchmen. Filmen beräkans inte ha premiär förän om ett år, 2009. Men av att dömma av bilderna och hur pass grymma karaktärer är som är med i serien kan det inte bli annat än en total succé.

image189

This is madness...

Någon där uppe hatar mig verkligen. Saker och ting kan inte bli så mycket värre. Jag menar först börjar man samla på sig ett litet spelarkiv till sin PC som man nyligen lärt sig älska, då bestämmer sig grafikortet att bli överhettat och orsaka kaos och elände i allt man försöker spela. Sen när man blivit så pass less allt strul med PC så tänker man återvända till 360 för att ta igen all förlorad tid, man förnyar sin tid hos Live och man laddar även hem Pirates från gamla Xboxen, vad får man som svar 2 dagar senare? Jo, se bilden nedan så förstår ni nog snart vad jag bevittnar i mitt vardagsrum.

image188

För att göra allting bara en gnutta värre så har jag även dragit på mig influensan. Halsen är fylld med slem som skulle göra farfar Nurgle orolig, för att inte tala om vad min näsa just nu håller på att producera. Eller vänta, jag kan nog göra allting lite värre. Jag ska börja jobba ännu mer på mitt jobb då VD'n fått reda på att vi inte jobbar de timmar vi ska i veckan, tjoho! Mer arbete och mindre fritid!

Okej, nu tänker jag seriöst gå till köket för att hämta det som finns kvar av helgens sprit.