Plz gief!

Riotminds som har gett oss Drakar & Demoner - Trudvang (nöjd med stavningen Ed?) och Götterdammerung har inte precis varit effektiva när det gäller spel och boksläpp. Största orsaken är ju att de faktiskt inte jobbar med att ge ut rollspelen utan har det bara som ett hobbyprojekt vid sidan av sina vanliga jobb. Den 14:e Augusti förra året så meddelade dem att det var läge för en timeout, och sedan dess har man inte hört vidare mycket av vad som komma skall. Men nu börjar de visa tecken på liv igen. Det rycktas om en fet bok som ska sammanfatta alla världsböcker (Osthem, Mittland och Västmark) samt att jag hittade denna bild på det kommande brädspelet. Release ryktas även ske vid påsk?!Knowing

Blev en väldigt lugn helg för mig som vanligt. Valde att spendera den till största delen framför datorn med Sophie, men vi han även med att se ett par avsnitt av världen bästa serie Venture Brothers samt även någon film. Eftersom både jag och Sophie fick varsin gratisvecka i Dungeons & Dragons Online så har vi spelat det rätt mycket. Kubbe installerade även en 10 dagars gratis version och hängde med på ett hörn. Vi skulle egentligen även har med Andreas, Marcus, Samuel och Christoffer men alla hade en eller annan anledning till att inte kunna spela just när vi gjorde det. Nåväl det kommer fler tillfällen så.

Har även också fått en nyfrälsning till Left 4 Dead utan egentlig anledning. Satte mig en kväll och spelade lite co-op kampanj med slumpmässiga ryssar och helt plötsligt var klockan 04:00 (mycket tack vare att vi gick över till sommartid). Sedan dess har jag vid flera tillfällen återvänt för att skjuta sönder zombies. Den 21 April kommer det även en riktigt bra uppdatering till spelet. Alla banor ska gå att spela i Versus mode (att det inte gick från början kan jag ej förstå) samt ett nytt läge där man ska överleva så många zombies anfall som möjligt kallat Survivor.

Mitt behov av ett JRPG blev till sist för stort att jag inte längre kännde att jag kunde vänta på Tales of Vesperia, så jag gick och inhandlade Infinite Undiscovery GameStop. Har bara hunnit spela drygt en timme in i det men redan hunnit svära ett par gånger åt spelets korkade karaktärer och spelsystem. Detta bådar kanske inte så gott, men jag ska då i alla fall klara ut det.

På filmfronten är väl den mest nämnvärda
Knowing med Nick Cage i huvudrollen. Helt klart en sevärd rulle med ett par ruskigt snygga effekter. Sen får man väl tycka som man vill om karaktärerna och storyn. Slutet av filmen kommer man antingen att älska eller hata. Jag skulle nog kunna skriv ett helt inlägg bara om vad jag tyckte om filmen, men sparar det till en annan gång. Se den så jag inte spoilar något för dig.


Arkham AsylumYtterligare ett spel som kan bli över förväntan. Sneak-em-Up finns det inte så många utav, och bra sådana är bara ännu färre. Och hur många spel gör Mark "Luke Skywalker" Hamil rösten i? By the way, whats up with all the gargoyle heads?

PrototypeSer ut att bli ett snyggare och elakare Crackdown. Blir definitivt att kolla in
det när det väl kommer.. runt andra kvartalet.

Onlive

Framtidens spelteknik kan innebära slutet på dyra datoruppgraderingar. I alla fall om Onlives löften visar sig genomförbara. Det handlar om en ny tjänst som både distribuerar spelen och sköter själva beräkningen; det enda du behöver är en enkel dator (Windows-burkar och Macintosh stöds) eller en "mikrokonsol" (den senare kopplas till din tv) och en uppkoppling värd namnet.

Idén är att du använder ett styrdon på din lokala maskin, precis som vanligt. Men istället för att din maskin sköter prestandakrävande beräkningar skickas data iväg till Onlives servrar. De sköter kalkylerandet och skickar sedan tillbaka en videosignal till dig. Patenterad videokomprimeringsteknik ska enligt tillverkarnas upgift vara så effektiv att du kan lira grafikmonster som Crysis på nära nog maxad grafik, och det med maskiner utan någon som helst grafikprestanda att skryta med. Eller, för den delen, med en liten manick som sänder data till din teve.

Bakom projektet, som presenterades på Game Developers Conference i San Francisco, står Steve Perlman (grundare av Rearden Studio, tidigare bland annat på Atari och Apple) och Mike McGarvey (tidigare Eidos). Rearden har specialiserat sig på snabb och effektiv videokomprimering och det sägs att Onlive-tjänsten kommer kunna skicka data på mindre än en millisekund. Omring en millisekund sägs också företagets komprimeringsteknik ta på sig för att komprimera video. En uppkoppling på sisådär 1,5 Mbit per sekund ska ge videokvalitet i paritet med Wii medan 5 Mbit/s ger HDTV-kvalitet.

Onlive innebär att du inte längre behöver installera spelen, eller äga dem på skiva för den delen. Ett gäng stora utgivare samarbetar redan med utvecklarna, till exempel EA, Codemasters, Ubisoft, Atari, Take-Two och Epic, och därmed kommer du köpa någon sorts prenumerationstjänst för att kunna lira.

Tycker du att det låter för bra för att vara sant? Tja, det låter onekligen ruskigt lovande. Men samtidigt kommer åtskilliga rapporter från GDC från folk som sett underverket i aktion och säger att det fungerar förvånansvärt bra (om än i en kontrollerad miljö). Sluten betatestning av tjänsten pågår för närvarande och det finns ett SDK (utvecklingskit) som spelföretag kan ta del av. Öppen betatestning uppges vara inplanerad till sommaren och premiär senare i år.
 Ovanstående artikel är copy-pastad från http://www.fz.se/nyhetsarkiv/?id=31985Jadu, det låter verkligen som något hitte-på. Att lyckas leverera så fet upplösning utan lagg kommer nog kräva kraft från deras tänkta servrar. Jag blir ju inte det minsta missnöjd om de lyckas. Men jag ska vara ärlig och säga att det luktar lite Phantom över det hela, som faktiskt lovade precis samma saker om ni minns det? Och det finns betydligt mer frågetecken än så.

Till att börja med som kommer det kräva en förbannat bra internetuppkoppling (thank god for BBB), men det känns rätt instabilt att dels vara beroende av att uppkoppling ska fungera samt att Onlive servern ska vara funktionell till 100%. Vad gör du om du ska iväg någonstans där du inte har så bra uppkoppling, förutom att se till att ha en DS/PSP?

Sen är det ju bara rent önsketänkande att tro att Onlive på något sätt skulle vara exklusivt. Visar det sig att skiten fungerar och dessutom säljer bra kommer denna typ av tjänst att explodera likt en svampinfektion i underlivet. Detta i sin tur skulle innebära att varje tjänst har sina exklusiva titlar för att jaga premuneranter och i slutändan kommer du ha mer än en utgift i månaden. "Vill du spela Diablo 3 måste du ha våran tjänst" och "Vill du spela Final Fantasy måste du ha våran" etc.

Onlive är en jävligt bra tanke, det kan jag absolut medge, men just nu känns det mest som att en 4:e konsoll är på väg ut till marknaden. Vad tror du?

Edge of Darkness

Det är nästan läge för ett "OMGWTFBBQ!" moment. Har totalt missat att Fantasy Flight Games har släppt ett 48-sidigt äventyr i färg till Dark Heresy som finns att ladda hem gratis från deras hemsida. Deras böcker släpps ju inte precis på löpande band så minsta lilla man kan ladda hem är ju en guda-gåva. Nu gäller det bara att hitta vars alla karaktärsförmulärer har tagit vägen. Tror fortfarande de liggar i Mats mapp, för hemma hos mig är de då inte. Trist om vi måste börja om från början...


Runes of Magic

Tänkte ta och slå ett slag för Gratis MMO. Nog för att alla MMO är av ondo och gör bara så att din Eldar arme aldrig blir klar. Den här gången rör det sig inte om något webbaserat koreanskt skit spel, utan en mer välgjord WoW/FFXI klon, nämligen - Runes of Magic (okej, spelet är utvecklat av vietneser..men håll käft!)

Spelet ser rent grafiskt ut att köras med samma motor som Warcraft. Start zonen påminner extremt mycket om Goldshire området med samma gröna ängar och lummig träd. Till och med den stora staden ser ut att vara ett förvrängt Stormwind med en gigantisk bro och olika distrikt.

Till skillnad från andra MMO's går det inte att välja raser i detta spel. Alla spelar som människor som ser ut att vara tagna ur valfri anime. Stora ögon och spretiga frisyrer är i stort sett allt som finns att välja mellan, förutom dessa mätare för att göra din höft några centimeter bredare. Lyckligtvis finns det i alla fall ett par klasser att välja mellan. Du har de vanliga Warrior, Knight, Scout, Rogue, Mage och Priest att välja mellan. För att göra spelet lite mer intressant så har man slängt in samma funktion som Final Fantasy XI hade, nämligen Dual Class.

När du når level 10 så har du möjlighet att plocka en andra klass. Den andra klassen måste såklart spelas upp på egen hand vilket olyckligtvis medför den stora grind-ångesten. Varje klass har tillgång till två uppsättningar av färdigheter, men om den klassen är vald i andra hand får man bara tillgång till den ena. Tex om du spelar Warrior/Knight så kan du använda dig av Warrior pirmary skills, samt Warrior exclusive skills men även Knight primary. Spelar du Knight/Warrior så blir det Knight primary och exclusicve skills och bara Warrior primary.

Precis som WoW finns det en hel del crafting att göra, daily quests redan från level 1, 6-manna instancer, 36-manna raids och till och liknande hus-system som i Final Fantasy. Spelet är ju som sagt gratis, så du förlorar inget på att kolla in det, förutom lite tid. Vill du nu lägga ut pengar på spelet så man kan köpa virituella möbler för riktiga pengar.. så värt det..


Cat Shit OneWhat the flying fuck did I just watch...
And why does it look so goddamn awesome?

Fail Whale

Jag har fattade aldrig tycke för denna Twitter fluga som nu verkar blivit riktigt stor. Okej, jag hänger rätt mycket på Facebook men med den sida kan man i alla fall hitta människor man förlorat kontakten med och det måste ju räknas som nå.


The Venture Brothers

Visst var det mycke bättre barnprogram när vi var små. Jag menar Centurions, Thunder Cats, Starzinger, Duck Tales, Transformers, G.I Joe, M.A.S.K, Defenders of the Earth, Voltron och så vidare. Listan på serier jag sett går att göra hur lång som helst och det finns ingenting som ens kommer i närheten idag. Jag menar har du någonsin zappat förbi Cartoon Network eller slagit på teven tidigt en morgon? Där möts man bara av en massa skrika anime liknande koncept med killar i bananklase-frisyrer alá Cloud och storbystade tjejer med getingmidjor, och har dessa serier ens de obligatoriska moralkakorna i slutet? Förmodligen inte. Aja, vad jag försöker komma fram till är att jag (tack vare Kim) äntligen hittat en modern tecknad serie jag klarar av att se som inte innehåller så öppenbara skämt som tex Family Guy och American Dad, nämligen - The Venture Brothers

Serien paroderar Jonny Quest från 60-talet, där en vetenskapsman, hans sönder och deras livvakt reser runt världen och löser mysterier (som i de flesta Hanna-Barbera produktionerna). The Venture Bros. bygger på precis samma upplägg men såklart med betydligt vuxnare humor och sarkasm. Dr "Rusty" Venture är någon form av "super-scientist" som konstant jagas av sin/sina ärkefiender som vill stoppa honom. Med sig har han sin livvakt Brock Samson som flitigt använder sig license för att döda. Och såklart hänger de två inkompetenta Venture bröderna Hank och Dean med.

Har du tillgång till Cartoon Networks lite vuxnare syster kanal Adult Swim kan du hitta serien där, annar får du väl göra som jag och leta upp den på internet. Det är den värd.A sea of green and orange

Nu har dom äntligen gjort så att alla får spela som både Slayer och Choppa i Warhammer Online. Om man tyckte att det var många som spelade klasserna förra vecka så är det inget emot hur det ser ut nu. Har inte testat att spela Choppa ännu, men loggade in med min Shaman för att kolla läget där. Svårt att säga exakt hur många som var där, men i listan över grupper som spelade kunde man räkna till drygt 50 Choppas som sprang runt i den första zonen. Mycket tack vare att spelet går att prova på i 10 dagar så finns det folk som spelar de andra klasserna, fast jag antar också att många tar tillfället i akt att spela upp en alt när det finns så gott om folk.

Själv kunde jag inte motstå hysterin utan gjorde mig en Slayer. Klassen är en närstrids DPS, men till skillnad från tex Marauder och White Lion som fokuserar skada på ett och samma mål, slår Slayer/Choppa på alla runt sig med en stor arsenal av AoE attacker. I PvE är detta ultimat, att AoE-grinda med en healer blir riktigt lätt. I PvP/RvR är det dock annorlunda. Där gäller det att ta sig in där det är som mest folk och röja runt. Nu när alla spelar dessa klasser är det både komiskt och episkt att se drygt 20-30 spelare smälla ihop på slagfältet och vifta vilt omkring sig.

Slayer/Choppa mekaniken bygger på Enrage. En mätare byggs upp (från 1 till 100) ju mer du slår och blir slagen. Fram tills mätare är på 25 så händer ingenting, fast när du väl är mellan 25-75 så ökar din utgående skada med 25%. Om du fortsätter att öka på mätare över 75-100 stiger skadan till 50%, men då ökar också skadan du tar med 50% (och resistance sänks med 50%). En Slayers Path (eller Spec.) är uppbyggd antingen som;

Giantslayer - starka attacker mot enstaka mål.
Trollslayer - attacker som medför Dots och debuffs
Skavenslayer - ännu fler och starkare AoE attacker


No when. No want. No worry

Idag har jag haft mitt jobb i 3år(!). Jag tänker fira detta genom att spela det här.


Going back

Igår gjorde jag ett par tappra försök att klara ut något av de dussin spel till min 360 som jag påbörjat men ej lyckats avsluta. Fast vid varje försök i varje spel mötte jag någon form av motgång. Antingen i form av eget slarv som gjorde att man fick göra om samma moment om och om igen. Eller så var det min 360 som valde att frysa sig själv när man spelat riktigt länge i ett rollspel utan att ha hunnit spara. Sen så saknar jag även motivation att fortsätta med en del spel som blivit liggandes för länge, känns som att man glömt bort stora delar av storyn och kontrollen.

Det jag är mest sugen på just nu är ett JRPG likt Eternal Sonata, men det närmaste som finns där är Tales of Vesperia som inte kommer förän till sommaren. Funderar på att kanske köpa The Last Remnant som i alla fall är ett Squenix spel tills vidare. Både Mass Effect och Fallout 3 får gott vänta tills jag får lust för lite västerländsk gun-and-run rollspelande.

På tal om rollspel så är jag ju ledig i helgen. Så utrymme för lite klassikt tärnings-rullande finns det gott om. Då återstår bara den eviga frågan om vilket rollspel vi ska spela? Finns ju både Dark Heresy och D&D 4th att spela, samt även det brädspel/rollspel som jag köpte förra veckan som mest liknar ett D&D 0.5th med förenklade regler.Wash-menFredag den 13:e (som för övrigt inträffar 3 gånger i år) så har
Watchmen äntligen premiär. Räkna med att se mig i full nördig utstrysel vid midnattspremiären. Rorschach for teh win bitches!

Modern Fossils

Så var det helg, och jag är fast på jobbet till 22:00 varenda kväll tills på onsdag nästa vecka. Med andra ord så blir det nog inte så värst mycket spelande för mig till helgen. Det enda jag har att förkovra mig i här på jobbet är mina två böcker. Malus Darkblade och Bone (fast alla 10 böcker i en).

På hemmaplan har jag försiktigt börjat kolla in WAR med sin nya patch. Än så länge har man bara märkt av alla små justeringar, som nya party möjligheter samt att man kan skicka mer än 1 item i mailen. Det har även blivit lite bättre med befolkningen på servern. Fast det är nog pga att man försöker befolka upp de 4 stora servrarna med transfers. Jag kommer dock inte hinna med att låsa upp de nya klasserna utan kommer gott och väl få vänta tills den 17:e (eller när det nu blir).

På Playstation 2 har jag suttit och nött God of War 2 som är ett av de där guldkornen jag aldrig spelade när det kom. Men inte är jag ledsen för det. Att dra igenom ett så här bra spel går ju när som helst. Dock har jag blvit lite putt då man ibland fastnar på väldigt enkla pussel, eller då man tvingas slåss mot monster som dödar dig på en välplacerad attack. Nåja, det återstår inte mycket av spelet i alla fall och när det är klar ska jag nog kolla ni Persona serien som verkar grymt bra.

Har fått hem brädspelet jag köpte från tradera, som egentligen är ett väldigt simpelt rollspel, men kan nog uppskattas ändå. Ser dock att fler bra spel redan har hunnit dyka upp på sidan, och min materialistiska sida vill verkligen ha dem. Men eftersom jag just köpt tv för 10 lakan får det helt enkelt vänta. Vill ju har råd med 5.1 ljud, Playstation 3 och en ny skön soffa.WAR Trail Offer

Nu har ni tillfälle att prova på Warhammer Online i 10 dagar gratis. Som vanligt är man en aning begränsad bara för att inte gold-farmers ska kunna nyttja erbjudandet lika väl. Det man får gör är att springa runt fritt i alla Tier 1 zoner, det vill säga lvl 1-11. Vad man inte kommer kunna att göra är att maila folk, tradea bort pengar och föremål. Att ta emot saker är helt okej. Om ni nu känner för att spela med mig så har jag mina Order på servern Karak-Norn och mina Destruction på Karak-Eightpeak.


So lame it's awesome

I helgen blev det inte så mycket spelande som jag tänkt mig. Kim bodde sin sista helg här i piteå hos oss. Det blev rätt mycket Rock Band spelande och film/serie tittande. Jag har äntligen fått min nya teve på plats, och den smider verkligen. Efter att man suttit och spelat spel på tjock teve hela sitt liv är övergången till HD för mig vad färg teven var för de på 70-talet.

I och med att Kim flyttade så fick jag även tillbaka en hel del saker jag haft hos honom. Bland annat mitt gamla Xbox, min Playstation 2 och en shit load med spel till alla möjliga konsoller. Det är nästan så att jag bara måste plugga i min PS2:a och köra igenom Suikoden och God of War spelen.

Min PC får nog stå och vila ett tag, trots att WAR 1.2 patchen släpps på tisdag. Min tid där har gått ut, men jag väntar till att resubba tills de nya klasserna blir spelbara. Känns dumt att sita och nöta upp min Shadow Warrior ifall jag känner att Slayer passar mig bättre. De kommer i alla fall vara ett orange/grönt hav av spelare om några veckor. Inte bara på grund av de ny klasserna, för priset har ju även sänkts och de har äntligen kommit en trail version för att som bara vill prova på spelet.

Oh, by the way så måste jag rekommendera filmen Role Models. Skön film med "McLovin" som Lajvare.