The Bard Song

Det händer inte så mycket här just nu. Känns lite som lugnet före stormen fastän man vet att det inte rör sig om något mer än en 10 sekunders hagelskur. Vet inte riktigt vad jag försöker påpeka med min natt filosofi, ingenting förmodligen. Klockan har i alla fall hunnit bli fredag. En bra dag. En löningsdag. Sen när jag kommer hem på morgonen ska jag plocka hem tvätten som glömdes i tvättstugan och försöka få ett par timmars sömn innan jag och Sophie ska till stan. Hon har något möte att gå på medan jag ska till systemet och inhandla kärringdricka som min syster kallar det (men egentligen rör det sig om vanligt vin). Jag kanske håller på att bli en kärring. Alla mina kollegor här är kvinnor som närmarsig eller passerat 40års gränsen. Våra diskutioner kretsar mest om vad vi ska äta till middag, den där soffan vi sett i en annons men aldrig kännt vi har råd att köpa, hur mycket vi avskyr att städa upp hemma och naturligtvis vilket vin som ska konsumeras.

Spelfronten har varit rätt slö på senaste tiden men samtidigt inte. Just nu är Team Fortress 2 på tapeten mer än någonsin då det börjar dra ihop sig att organisera klanen ordentligt och undertecknad ska bland annat hålla i den organiseringen. Soulstorm, Naruto och Guitar Hero har hamnat i skymundan. Sen har jag än en gång återvänt till MMO träsket jag så rebelliska sa att jag skulle undvika till WAR kommer ut. Fast denna gång är det inte Azeroth som står på menyn utan Eberon (Dungeons & Dragons - Online). Sophie tyckte att det var en bra idé att återvända och bara drygt 24 timmar senare springer jag runt med en Bard och spelar musik för att buffa min grupp. Det är ett trivsamt spel som bara kräver min uppmärksamhet en dungeon i taget. Skaffa grupp, vilket tar ca 60 sekunder, gör eran dungeon, vilket tar ca 1,5 timme, inkasera din belöning och logga ut. Perfekt.

Nästa vecka släpps det väldigt omskrivna GTA IV som ska vara någon slags revolution i berättarteknik och sandlåde spelande. Serien i sig har aldrig tilltalat mig riktigt ordentligt, men ändå har jag ägt och klarat ut samtliga spel till och med de rätt trista till PC. Så det är väl lika bra att jag beger mig till EB imorgon och förbokar ett exemplar tills på tisdag. I övrigt så vet jag inte om det kommer så många fler intressanta titlar den närmsta tiden. Dessutom vill jag nog inte lägga ut så mycket mer pengar där just nu då 40K ska börja spelas på nytt.

image229

Cockfight

Första delen i våran Blood Bowl (aka www.fumbbl.com) har börjat. Min första match blev mot Sammes Undead lag som är fyllt av Mumier och annat elände. Ett mycket slagkraftigt lag omän de möjlgitvis saknar ordentliga målgörare i sitt lag, tyvärr innehåller mitt Chaos Dwarf lag samma brister.

Matchen började i alla fall bra genom att han tappade bollen på sin egen planhalva, vilket gav mig möjlighet att plocka upp den med en Bull Centaur och fixa ett mål rätt tidigt i matchen. Själv slagsmålsfronten förlorade jag stort. Blev tvungen att använda alla mina 6 dvärgar som en köttmur, vilket Samme inte var sen att utnyttja. En dvärg miste sitt liv rätt tidigt, vilket också gav han en extra zombie, men en annan dvärg blev så pass skadad att han missar nästa match. Till mitt försvar lyckades jag i alla fall skapa lite elände genom att bryta benet på en av hans Ghouls.

Andra halvleken såg ut att bli väldigt dyster då jag var två man kort och hans mumier fick leva rövare i fronten utan att jag på något sätt kunde stoppa dem. Bollen hamnade i den fetaste klungan jag sett, där alla spelare på plan var delaktiga i att få tag på bollen. Lyckligtvis hade jag tärningsgudarna på min sida då bollen plötsligt landade hos min andra Bull Centaur. Det var inte så mycket att göra för mig utom att dryga mig tills sista rundan för att peta in 2-0 målet, vilket också blev slutresultatet. Fick även en hel del pengar av matchen vilket gjorde att jag kunde anställa en ny dvärg. Nästa vecka så väntar Andreas Dark Elfs på spö, men innan dess ska han möta Gabbes Goblin (och Troll) lag, vilket jag hoppas kommer mjuka upp honom en aning.

Kvällen avrundades på MSN där Marcus avslöjade varför han vill spela i våran liga.

image228

The Ghost Warriors

Nu har jag äntligen knåpat ihop min Eldar lista. Den är förvisso "bara" på 1455 poäng än så länge, men kan nog rätt enkelt utökas med lite ändring i wargear och bara öka på vissa enheter för att nå målet 1750 poäng. Om jag nu ska köpa allting nytt från Gamemaniacs så kommer kalaset gå på 2818:-, så jag hoppas Johannes har med sig något jag behöver till en bra peng. Så här ser i alla fall min lista ut ifall ni vill komma med synpunkter eller tweeka era armeér mot mig.

HQ
1x Farseer  125p
+ Spiritstone
+ Guide
+ Fortune

Troops
10x Dire Avenger - 162p
+ Exarch
+ Shimmershield
+ Bladestorm

10x Dire Avenger - 162p
+ Exarch
+ Shimmershield
+ Bladestorm

Elites
8x Striking Scorpions - 175p 
+ Exarch
+ Scorpion Claw
+ Shadowstalker

5x Wratihguard  - 221p   
+ Spiritseer
+ Conceal

5x Wratihguard  - 315p   
+ Warlock
+ Conceal
+ Wave Serpent with shuriken cannons

Heavy
1x Wraithlord - 140p   
+ Starcannon
+ Scatter Laser

1x Wraithlord  - 155p  
+ Brightlance
+ Missile Launcher

Temat är ju rätt så tydligt, Iyanden med rätt så mycket Wraiths. Mycket eldkraft omän de inte når så långt. Scorpions blir till för att anfalla när någon trupp blir låst i närstrid. Enheten i Wave Serpent kommer fungera som reserv och transporteras dit de behövs. En Wraithlord för att ta hand om tanks och andra tungt bepansrade enheter medan den andra ska kunna orsaka trubbel för större infanteri enheter.

Det som jag personligen saknar är Prince Yriel för lite kickass powers, Harlequins bara för att jag gillar de galna clownerna och möjligtvis lite fast attack - Swooping Hawks eller Warp Spiders. Men förhoppningvis kan jag utöka armen eller i alla fall skaffa enheterna för att ha lite omväxling. En Falcon skulle inte heller vara helt fel, men det känns dumt att plocka bort en Wraithlord och sabba temat.

image227

Dropkick

Nu blir det som vanligt ett par nätter (5st för att vara exakt) under helgen och nästa vecka, och nätter betyder ju alltid bloggande. Ett par saker har ändå hänt sedan mitt senaste inlägg. Laddade hem en drös med nya låtar till Guitar Hero 3, ett par gratis låtar och betalade för Foo-Fighers och No Doubt. Bland gratis matrialet ingick 3st låter av Dropkick Murphy, ett band som jag aldrig tidigare hört men föll för direkt. Celtics Oi!-Punk/Hardcore om ni nu vet hur sådant låter. Riktigt bra kan jag säga.

Klarade ut Soulstorm med Imperial Guard och fick ett lyckligt slut där General Stubbs lyckades bygga upp 3 av planeterna och förstörde den fjärde där Necrons hade härjat. För att vända på steken har jag nu påbörjat som Necrons bara för att få en lite motsatt effekt. Märkte också att Necrons fått The Deciver som deras lord kan förvandla sig till. Förutom att slå hårt kan han framkalla en holografisk Monolith som drar åt sig rätt mycket eld och så kan han ta över en fiende enhet för stunden.


Såg att på Live-Arcade att Ikaruga har släppts. Jag provade att ladda hem demot och det var riktigt kul, dock så tror jag man helst ska vara 2st spelare för att få ut det mesta, om man nu inte är en vansinnig Japan som kan styra 2 skepp samtidigt. Fick även ett presentkort på EB-Games av Sophies föräldrar som ska spenderas inom kort. GTA IV kommer i slutet av April och det vore nog dumt att missa det spelet med tanke på vilket hype spelet har fått. Men man har ju blivit besviken förr, fast kanske inte av Rock Star.

Fick ett meddelande av Roger att Bio 3:an har en förhandsvisning på Iron Man den sista April, eller rättare sagt en minut över midnatt den 1:a Maj. Jag har jobbat natt innan så för mig skulle det i alla fall fungera perfekt att gå då. Frågan är väl om någon annan har lust, annars får jag väl sitta där själv och avnjuta film historia.

SF-Bok har fått in den feta WHRP kampanjen The Thousand Thrones som verkar riktigt bra. Enligt rykten ska den hålla samma kvalié som The Enemy Within som är välspelad världen över. Det hela tar sin början när en liten pojke med ett kometmärke på bröstet ensam dödar två kaosinfekterade kultister. Gossen förklaras vara Sigmar återfödd och kring honom samlas en här av fanatiska följeslagare. Rollpersonerna dras in i malströmmen som bildas runt den nya läran, och blir varse att mörka makter lurar i kulisserna. Återstår väl att se om detta är något vi en dag kan påbörja när vi väl avslutat något av de miljontals saker vi håller på med.

Nästa helg är jag ledig, men då är det ju 26:e April och då är jag bortlovad till Luleå. Dock är jag lite osäker exakt hur det blir där. Min syrra skulle tydligen bara ha middag och skit för släkten. Så jag vet inte hur grabbarna i Luleå känner för att svänga sina lurviga ute på staden senare på kvällen eller om vi siktar på att göra något helt annat, typ bara mangla... Street Fighter

image226


Anywho...

Efter att ha spelat Guitar Hero så länge känndes det väldigt underligt att plötsligt starta upp Naruto: Rise of a Ninja till 360 som jag fick av Sophie. Min högra tumme hade verkligen svårt att hänga med i allt A,B, X, Y tryckning medan vänsterhanden kännde sig utlämnad med endast en analog och bumper att fingra på. Jag är ju egentligen inget Naruto-fan men jag har å andra sidan aldrig orkat se mer än 3-4 avsnitt av serien. Men spelet är faktiskt riktigt roliga. En skön kombination av lite plattform, äventyr och fighting. Fast på grund av min GH-skada så har jag faktiskt haft riktigt problem att besegra bossor. Att blocka inkommande attacker funkar inte på samma sätt som star-power.

Anywho...

Snackade med Johannes i tisdags, han kommer föresten hit i slutet på April med lite Warhammer. Tydligen sitter han på en hel drös omålade Eldar figurer som jag ska shanghaia från honom, bland annat lite fordon och Wratihguards. Kommer nog även passa på att "anställa" honom till att måla upp mitt HQ, bara för att jag vill ha lite högre kvalité på dem. Sen så avslöjade han även sin senaste målar teknik som jag tänker anamma. Quick Shade är en burk med färg som automagiskt skuggar dina figurer efter att du gett dem grundfärgerna. Kolla in resultaten
här. Färgbruken säljs på Gamemaniacs.se för drygt 240:-, en aning dyrt kan tyckas men det ska räcka till ett par hundra figurer.

Nu när min dator är mer eller mindra frisk har jag nästan hunnit avsluta min första vända i Soul Storm som Imperial Guard. Återstår bara att begrava Necrons och Eldar för att få ett ordentligt avslut på det hela. Det lär ju dock inte dröja länge innan jag återvänder för att klara ut det med en annan ras. Även mitt Team Fortress 2 spelande har återkommit. Försöker få minst 1-2 timmar varje dag bara för att finslipa min skills, just nu blir det mycker Demoman och Soldier som spelas, bara för att de är två mycket viktigt roller när det väl blir dags för PCWs.

image225

Happy Birfday

Det kanske är dags att printa in ett inlägg här efter en dryg veckas frånvaro. Det har ju hänt en del sedan mitt senaste inlägg. Jag och Sophie har börjat lösa saker och tar nu en dag i taget tillsammans, vilket känns jävligt bra. Rent spelmässigt har jag inte hunnit göra så överdrivet mycket på grund av arbetet. Jag total dränkte mig i FUMBBL ett bra tag, men det har nu lugnat ner sig en aning på grund av att Marcus lyckats bli bannad i 10 dagar. Men vi kommer snart påbörja våran tunering med minst en match i veckan.

Sen har både jag och Sophie tok spelat Guitar Hero på all ledig tid. Jag har fortfarande inte helhjärtat gått över till Hard, utan försöker fixa alla Medium låter på fem stjärnor eller perfekt. Vilket inte allt är så lätt trots att det bara rör sig om 4st knappar.

Vi har fortsatt rollspela Dark Heresy, och nu har även Edvard anslutit sig med en Han-Solo liknande "Scum". Gruppen har fått i uppdrag att undersöka ett katedral ute i en öken där det mest bor vildar och okultiverat folk. Än så länge har inte så mycket hänt, men the Warp verkar vara i farten. Vi får förhoppningsvis en fortsättning inom kort. Jag har även lyckats få tag på en PDF av den kommande Inquisitors Handbook som innehåller flera kapitel av utrustning och vapen. Åtta nya världar att komma ifrån. En ny klass (Sister of Battle Adept). Och massor av bakgrund man kan köpa för exp. Ska definitivt köpa boken så fort den dyker upp i Sverige, för är det något som saknas i grundboken så är det vapen och utrustning.

Köpte även ett nytt grafikkort till min dator igår av Johan på mitt jobb. Så nu kan jag spela alla mina PC spel utan grafiska buggar eller att det hänger sig. Så nu har jag även ansökt till TF2 (och DoD) klanen Tysken Kommer!, som består av massa gammalt Pitefolk. Nu återstår det väl att se om jag platsar i deras grupp.

På min Eldar front börjar saker ljusna. Efter att ha läst lång inlägg på Warseer om taktiker, trupper och valmöjligheter, kollat modeller och priser har jag kommit fram till i alla fall vad en majoritet av min arme ska bestå av. Som Troops blir det bara Dire Avengers, min Elites ska bli Striking Scporions och Harlequins, på Heavy blir det Warithlord och Falcon. Eftersom jag fortfarande är inne på att ha Iyanden som tema pga färgerna så ska jag försöka pressa in lite Wraithguards så småning om. Nu gäller det bara att utrusta mitt HQ och kolla hur mycket poäng (och pengar) allt kommer allt sluta på. En beställning av modeller och färger bli inte förän i slutet på April.

Sen så fyller jag år idag! Grattis till mig! Åsa på mitt jobb hade till och med köpt tårta till mig vilket var en riktigt överraskning. Men det klår såklart inte Sophie överraskning till mig imorse. Tv-spel, godis och en super najs tshirt.

image224

Bipolar disorder

Tror fan jag gått och blivit mona-depressiv. Kan inte kontrollera hur jag mår. Ena studen känns framtiden ljus och världen ligger framför mina fötter. Den andra stunden tvekar jag på mina beslut och undrar om jag gjort rätt. Antar att det är normalt att känna så, kan bara se över mitt eget förlutna där allt nog bara gick fel. Vet inte riktigt hur jag ska gå vidare med det här.

image223

bild av
archetype

I know where I've been

Känner mig väldigt tung i skallen och psykiskt utmattad. Situationen hemma gör ju inte saker och ting bättre. Men jag gör det mesta för att hålla tankarna på annat håll. Det kan ju vara en förklaring till varför jag har startat upp så många projekt på sista tiden. Skaffade en ny Xbox med Gutiar Hero 2&3, börjat spelleda Dark Hersy, startat upp en Eldar arme i 40K, börjat spela Blood Bowl över nätet, kommit med i Team Fortress 2 klanen Tysker Kommer! och sitter och letar ny lägenhet varje dag.

Jag hoppas verkligen att saker och ting börjar ljusna snart så att jag kan börja gå vidare. En ny lägenhet i stan skulle verkligen vara på sin på plats. Ska börja ringa runt på måndag och kolla med Rawi och BD-Bygg om de kanske har något till mig. En stor 1:a eller normal stor 2:a är vad jag behöver. Blir ju rätt så mycket möbler och skit jag ska ha med mig.

Nästa helg är jag ju äntligen ledig. Då kanske jag får tid både för mina gamla och nya kompisar. Skulle vara kul om jag både fick rollspela lite och kanske träffa Jonny, Josefin och Kim senare. Ser också fram emot den 26:e April, då väntar utgång i Luleå och jag har lovat Edvard att supa ikapp med honom, något som man aldrig kan veta hur det slutar för min del. Senaste utgången i Luleå slutade ju med extrema minnesluckor, men det var Mattias fel.

image221

Blood Bowl

Mitt första möte med Warhammer världen var faktiskt inte genom deras vanliga figurspel. Visst minns jag att jag såg modeller när jag var i Stockholm med min pappa på det som då kallades Tradition, men att äga en arme av hundratals små alver, dvärgar och orcer fanns inte på världskartan. Istället var det med Christoffer som jag upptäckte Blood Bowl. En version av amerikansk fotboll där man spelade som de respektive raserna från Warhammer, och det är den vägen som egentligen tagit mig ner i det rollspels- och figurspelträsker jag befinner mig i idag.Det var länge sedan jag sist spelade Blood Bowl, det var nämligen lite långdraget och svårt att alltid hitta villiga motståndare. Nu ligger "våran" Blood Bowl låda förmodligen hos någon och mest sammlar damm. Lyckligtvis lever vi ju på 2000-talet så subsitut är lätta att finna om man bara letar. Fumbbl är det perfekta exemplet, visserligen började sidan för flera år sedan som en ganska dålig text-klient, men har växt till sig till ett fullkomligt perfekt Java spel som tagit med i stort sett allt från det klassiska brädspelet. Nu är vi i full gång med att försöka få alla gamla och nya från gänget att börja spela det med oss. Målet är väl att starta en liten intärn liga och hålla den på en rätt casual nivå.Sen så upptäckte jag idag en egentligen rätt så gammal nyhet. Faktiskt redan i December så släpptes den första informationen om att man faktiskt håller på med ett helt nytt Blood Bowl spel till samtliga konsoller och PC. Det är beräknat att släppas i slutet på 2008 om allt går som planerat. Spelet kommer innehålla 2 olika versioner av Blood Bowl. Det ena är en klassisk remake på brädspelet medan den andra är ett realtid likt NFL - fast med orcer, dvärgar, skaven och annat påhitt.Purge the Unclean

Fantasy Flight Games är inte sena på att leverera efter att de tagit över produktionen av  Dark Heresy av Black Industries. Redan idag släpps 2 av deras böcker i England. Purge the Unclean och Inquisitor's Handbook, den första boken innehåller ca 4 äventyr medans handboken innehåller nya klasser och lite mer bus för spelarna. Enda problemet är att böcker inte kommer bli tillgängliga i Sverige förän om 4 veckor, så det kanske blir att importera.

image213 image214

Awkward

THQ och Relic Entertainment, killarna som så snällt gett oss Dawn of War och dess expansioner släppte ett kanske rätt så väntat pressmeddelande idag där de avslöjar att arbetet med Dawn of War 2 är på gång. Informationen kring spelet är fortfarande rätt begränsat, men vi har fått veta de två första raserna som blir Space Marines och Space Orks, och även att deras kampanj ska på något sätt gå att spela co-op. Motorn de kommer att använda är den samma som i Company of Heroes och kollar hålla nästan samma klass som de första film sekvenserna i första spelet. Det kommer också kretsa mer runt trupperna än att bygga baser för det kommer nämligen inte förekomma något bas bygge över huvudtaget, men de har i alla fall lovat oss större fordon och dreads som ska kunna stampa på orker. Plus att alla som köpt Soulstorm kommer att få en beta nyckel så snart det blir dags. I övrigt så är spelet inte beräknat förän 2009.

Sen en skön bild som tribut för dagens händelser.

image212

I'm so emo

Känner att jag behöver pigga upp mig själv av förklarliga skäl. Våren tinar ju sakta fram och med det även ofrivilliga känslor jag trodde min emo-skills lärt mig blokera. Det väntar ju trots allt en hel del utmaningar och viktiga val den närmaste tiden... fast det här är nog inte rätt plats att ventliera åsikter, känslor och annat trams.

Så över till betydligt nördigare agendor.

Nu när alla räkningar är betalda (på drygt 16'000kr) känner jag mig ändå relativt rik. Förutom att det ledde till en ny Xbox inväntar jag även två leveranser för att reta nörd-nerven i mig. Ännu en gitarr till mitt Guitar Hero, så att Kubbe får en god anledning till att bosätta sig här. Men även en liten figur leverans med Warhammer. Tanken att sitta och pyssla, måla och limma ihop fingrarna lockar mer för varje dag. Sedan att förflytta spelbordet/en till mig för att slippa DDS unkna lokal känns också som ett steg i rätt riktning.

Vid nästa lön räknar jag kallt med att beställa ett stort lass med både Eldars och färger, kanske till och med unna mig lite fler böcker från George R R Martin och kanske till och med några nya rollspelsböcker ifall det har hunnit komma till Dark Heresy.

Jag kommer dessvärre vara fullt upptagen i helgen med att jobba sketna kvällspass, så ingen spel eller film för min del. Helgen därpå hoppas jag däremot kunna inleda det "riktigt" äventyret i Dark Heresy och ytterligare helger från det tillfället ska det firas födelsedag i Luleå.

Jag och min syster fyller år och det ska hållas kalas av tung kaliber. Jag räknar med att vara i samma kemiska obalans som sist, med minnesluckor, taxiresor och allt annat som hörde till mitt senaste Lule besök.

För att peppa inför den kommande sommaren (då jag faktiskt kommer ha 4 veckors semester) hittade jag den här sköna bilden från Christoffers bröllopp. 25 plus grader och jag klär mig i svart skjorta, byxa, väst, slips och skor.
I'm so emo I shit bats!

image211

Iyanden

Det må väl vara att KG har peppat upp sig för 40K, men nu har peppen runnit över till mig också. Tror jag spenderat de senaste då dagarna med att bara surfa runt på nätet och kollat in modeller, strategier och hur man eventuellt kan bygga upp terräng här hemma. Jag kom även till insikt att jag inte vill spela Necrons, främst för att de har endast ett fåtal modeller jag gillar - Destroyers och Wraiths - men även för att jag känner för något nytt och mer omväxlande. Så lotten föll på Eldar. Och för att vara mer exakt så blir temat Iyanden, den värld som förlorat allt i kriget mot Nidz och deras arme består främst av både Wraithguards och Wraithlords.

Både deras Codex och en Farseer med Warlocks har blivit beställda. Får bli efter nästa lön som man kanske siktar in sig på att skaffa stommen i sin armé. För en Wratihguard kostar närmare 100:- styck (beroende på vars ifrån man beställer) och jag behöver minst 10 till att börja med. Sen självklart färg på det, för som jag skrev i mitt tidigare inlägg så är jag redo för att verkligen sätta mig ner och ta mig tiden som krävs.

image210

Wraithlord, Wraithguards och Warlock, alla målade i Iyanden färg temat.

Dawn of FantasyOrsaken till att jag postar den här filmen är inte för att jag på något sätt ser fram emot spelet. Ett "MMO RTS" verkar bara alldeles för komplicerat för att fungera, dessutom har jag nog svårt att hänga med när det händer för mycket i Dawn of War. Aja, koreaner med galna micro-skills kanske finner glädje. Jag fann dock oerhörd glädje i berättar-rösten, tror aldrig jag hört någon peppa ett spel så här mycket - [insert lots of laughter]