Creepy Crawlers

Lite nygamla bilder på Tyranider som är nästa ras att uppgraderas/uppdateras i 40k
WoW PUG Bingo

Det har ju blivit en hel del WoW på sista tiden. Största tidsboven tidsboven stavas LFG. Med det nya dungeon finder systemet har det blivit hundra gånger roligare att pugga instancer. Man gör dem som aldrig förr, och lär sig ständigt nya taktiker som man aldrig tänkt på, och man får spela både med sköna lirare och "sköna lirare".

Med tanke på det så är det en snubbe i WoW forumet som har gett oss lite
WoW-PUG-Bingo. Det hela fungerar väldigt enkelt. I jakt på dina Emblems of Frost så fyller du i allt eftersom situationerna radar upp sig, så får du i alla fall lite glädje i misären. Har kommit på mig själv att vara en bidragande orsak till många av luckorna pga min oerfarenhet som Death Knight.

Gjorde föresten min första VoA 25 efter våran heroiska insats i Wintergrasp där vi vann med bara 7-8 sekunder kvar av tiden. Väl inne i VoA så lyckades jag rulla hem ett par lvl 245 vantar till min Druid. Yay!Bricka 1
Bricka 2
Bricka 3

Wasteland

wasteland1

Som vanligt när Kim har erbjudits mat och logi i ett par dagar hos oss så lämnar han alltid efter sig något läsbart. Även denna gång kunde vi finna en bok (under granen), nämligen Wasteland

Wasteland handlar om ett framtida Amerika, ett sekel efter att The Big Wet (oklart vad det är) förstört civilisationen. Människor försöker överleva i ett hårt och ödsligt landskap. Hoten kommer från Sandeaters, Dwellers och andra människor. Huvudpersoner är Michael, en ökenvandrare som sysslar med bytesaffärer, vilket de flesta gör, ledaren Abi vars by bränns ner av Sandeaters och Jacob som avskyr Michael men skyddar Abi. Inledningsvis hittar Michael en konstig apparat som talar det glömda språket, kallat The Tongue, och som kan leda honom till det legendariska landet A-Ree-Yass-I där The Big Wet började enligt legenden. När Abis och Jacobs by attackeras av Sandeaters och bränns ner ger sig byborna av mot Newbegin tillsammans med Michael. I Newbegin hotar ekonomiska och religiösa motsättningar att skaka staden. Men vägen till Newbegin är lång och farlig...

Dante vs Krato

Dantes Inferno ser inte alls så dåligt ut, men visst bleknar det i jämnförelse med God of War 3?Del 2 - Del 3Del 2 - Del 3

The GuildDark Horse ska göra en comic book serie om The Guild. Serien kommer att handla om Cyd (aka Codex) och henne liv innan hon hamnar i "The Guild" och blir till sitt alter ego. Ett bra tillfälle för både gamla och nya fans att ta del av världens skönste nörd serie.

D&D BoardgameDet kom till sist,
Riotminds Drakar & Demoner Brädspel. Spelet går ut på att spelarnas äventyrare ska ge sig ut i den förtrollade skogen Vildhjarta och leta rätt på skogens hemligheter, ju fler desto bättre. Dessa hemligheter ska sedan äventyraren presentera för draken Elmtunga i hopp om att vinna en resa ut ur skogen på drakens rygg. På sin färd genom skogen stöter äventyrarna på både vänligt och icke vänligt sinnade personer och varelser. Dessutom gör skogen allt för att stoppa äventyrarna att få reda på dess hemligheter. För att få reda på en hemlighet måste äventyraren söka efter skogens 12 väktare som alla vakar över en eller flera av skogens hemligheter.

Spelet set väldigt snyggt ut med sin klassiska Bonner art. Men frågan är väl hur pass bra det egentligen är. Jag har dålig koll på om detta är något de själv har byggt upp från grunden eller om det är något annat förlag som stått för regelerna. Min gissning är väl att de själv har gett sig på brädspelens värld, och det är väl bara hålla tummarna för att det är ett prisvärt spel.

Avatar in 5 panels


I'm blue

James Cameron är ett jävla geni! Jag kan inte säga så mycket om filmen för inga ord kan göra den rättvisa, men jag älskade den. Avatar var fenomenal och gjorde mig helt stum av beundran. Det här var utan tvekan årets blockbuster och lätt top 3 någonsin i mina ögon. Få filmer har fått mig att tappa hakan och tiden att flyga förbi i bio stolen. Jurasic Park var en sådan film, och lika så Sagan om Ringen.

Avatar hade ju såklart sina små skönhetsfläckar, men man måste ju självklart se den för vad den är. Även jag kan ta på mig kritikerkepsen och påpeka att detta bara är "Dansa med Vargar" ute i rymden med en skurk som osar kliché så fort han kommer i bild. Men faktum är att inga av dessa små petitesser förstör min upplevelse. Jag ser det som en väldigt enkel histora att ta till sig med mycket djup och karaktärer som inte på något sätt känns unika, utan bara verkliga.

Missförstå mig inte nu. Jag säger inte att det här är den bästa filmen någonsin, för det kan ingen vara. Detta är en blockbuster i sin rätta bemärkelse. En film som ska få en att tappa hakan och sitta klistrad framför bio duken. Den behöver absolut inte berätta en tragisk saga om lidande, eller slänga ur sig en masa plöstliga och oväntade vändningar. Det ska bara vara ren och skär nöje, vilket Avatar är.

Merci buco Cameron!Irondude 2 trailerDen här har väl nästan hunnit bli old news nu men.. God damn this shit looks hawt!

The promisePrint-screen or it did not happen.. right?

Ripe-ass TitsÄrligt talat så har jag helt dissat spelet Dante's Inferno som någon dålig Devil May Cry/God of War kopia... men... det kanske ändå finns något vettigt med spelet?

Demoman takes skill

Lite smånytt på Team Fortress 2 fronten. Soldier har en liten ledning (överraskande nog) mot Demoman, men det är fortfarande till helgen det slutligen avgörs. Än så länge så har det mest varit en massa svammel i uppdatering i form av comics och dylikt. Men ett par matnyttiga nyheter har även dykt upp. Fört det första så har man lagt till "crafting", yeah you heard me!

Crafting innebär att du använder vapen du har dubbletter av och skapar metal. När du har tillräckligt mycket metal kan du "köpa" ett vapen du saknar i din samling. Det är sagt att man ska kunna köpa alla vapen, även dom man inte har tagit achivments till, men jag antar att dessa vapen kommer att vara lite dyrare.

Den andra intressanta nyheten är ju de nya vapnena som blivit avslöjade. Soldaten har än så länge bara fått ett nytt raketgevär. Den kallas för "The Direct Hit" och gör skäl för sitt namn. Raketen flyger 80% snabbare och gör 25% mer i skada, men har dock knappt någon splash damage att tala om. Bra för öppna banor och för de med lite mer skicklighet kanske? En crit-raket med den vanliga bössan lär dock vara betydligt elakare.

Demoman har hunnit med att få två nya vapen avslöjade. Dels en sköld (eller Targe som det heter) som ger ett delvist skydd mot inkommande attacker, men som även går att nyttja för att springa/charga snabbare, troligtvis ännu snabbare än Scouten. Nackdelen? Den ersätter din Sticky-launcher. Det andra vapnet är ett stort highlander-ish svärd som kallas för "The Eyelander". Svärdet kommer i stort sett döda vem som helt på 1 slag(!), nackdelen blir dock att Demoman får mindre i HP.

Som vanligt låter dessa vapen extremt mycket bättre än sina föregångare. Fast det återstår ju att se. Sen händer det ju faktistk att Valve går in och gör om obalanserade vapen, som tex "Backburner".


Got Balls?Hela den här Tiger Woods "skandalen" som folk snackar om känns lika intressant som den senaste mode bloggen. Men den här lilla reklam affischen fick mig att dra på smilbanden. Via
Kotaku

Offbeat


Energi dryck är ett av mina beroende. I loves them very much. Nu har
Neatorama börjat sälja Offbeat's energi drycker som har ett par riktigt skönt tryck på sina burkar.

Something, something, something, darkside

Då var det dags för Family Guy att driva med ytterligare en Star Wars film efter att Blue Harvest gjort sitt med "A New Hop". Det nya avsnittet (som är drygt 60min) heter "Something, something, something, darkside" och är en parodi på Star Wars V: the Empire Strikes Back.Karaktärerna är tillbaka i sina "klassiska" roller, Stewie som Vader, Peter som Han-Solo, Chris som Luke och så vidare. Eftersom deras enda svarta karaktär spelar R2D2 så har man valt att slänga in den judiska Mort som Lando. Mycket underhållande avsnitt som sammanfattar Episode V på ett bra sätt. Extra skön är även kängan de skickar till Seth Greens serie Robot Chicken.

Episode VI: Return of the Jedi är också inplanerad under namnet "We Have A Bad Feeling About This"

Heresy93 så släppte Games Workshop sitt brädspel om Horus Hersy. Spelet klassades av många som ett av deras bättre spel. Ett mångsidigt stratergispel för 2 personer, där man antingen ska försvara kjesarens palats eller helt enkelt förstöra det. Precis som med alla andra tidiga GW spel så hade man inga figurer, utan bara små papp-brickor vars öde förr eller senare är dammsugaren. Nu har Fantasy Flight Games som vanligt gått in och uppdaterat spelet med en betydligt fräschare design och figurer.Jag tvivlar inte det minsta på FFG kunskap när det gäller att skapa brädspel. Det enda jag fruktar är priset, och att det med största sannolikhet kommer samla damm med World of Warcraft: Boardgame efter bara nån dags spelande, för hur kul är det egentligen med ett sånt här episkt spel om man bara kan vara 2?

Three-DeeBio 3:an i Piteå har ju byggt om sin biograf så att den ska klara av att visa 3D filmer, och fredag den 18:e är det premiär för Avatar. Tyvärr hade dom dock ingen smygpremiär på natten, så vi har bokat upp oss Lördag den 19:e klockan 15:00. Då får vi dessutom hela kvällen på oss att hitta på andra nördigheter. Jag har bokat 5st platser, så det blir alltså Jag, Sophie, KG, Mats, och Kubbe på lördag.


I don't like the drugs, the drugs like me

I och med den nya patchen till WoW så har det inte blivit så mycket annat spelande för min del. WoW är digitalt heroin på allvar och jag kan inte motstå frestelsen helt enkelt. Det nya LFG systemet som gör att man kan spela med folk från andra servrar är det bästa sedan skivat bröd. Det tar i snitt 3-4 minuter att fixa en full grupp för att spela en slumpmässig heroic, och någonstans mellan 10-20 minuter att slutföra. Sedan är det bara att casha in på emblems och epics. Ett enklare och mer casual sätt går inte att få.

Nu sitter jag och grindar daily quests och hc instancer med min Druid, spelar upp min Rogue med Sophie på sidan om, samt att jag har en Alliance karaktär jag spelar på till och från, och nu senast igår så startade jag upp min 6:e karaktär som blev en Blood Elf Mage (tack vare att jag köpt lite Heriloom saker som boostar exp). Jag kan helt enkelt inte få nog av spelet och av att skapa nya karaktärer. Har satt upp ett slags mål att minst ha en level 80 karaktär från varje ras. Så i skrivandet stund ser det ungefär ut så här;

Tauren Druid - lvl 80
Troll Death Knight - lvl 80
Undead Rogue - lvl 74
Orc Shaman - lvl 43
Blood Elf Mage - lvl 11

På Alliance har jag bara en Dwarf Paladin för tillfället och planerar väl inte direkt samma sak där. Självklart blir det ju också att starta upp en Goblin i samband med nästa expansion, fast vilken klass det blir är jag inte 100% säker på ännu. Antingen blir det en Warlock eller en Warrior.


The War UpdateDet var ett tag sen sist, men nu är det äntligen dags för ytterligare Team Fortress 2 uppdatering. Även denna gång rör det sig om att 2st klasser ska få nya vapen. Demoman och Soldier. Två av mina absoluta favoriter som alltid fungerar både i anfall och försvar. En liten twist på denna uppdatering blir det. Både klasserna kommer få minst 3 nya vapen, men en av klasserna kommer även att få ett 4:e vapen.

Vem som får det 4:e vapnet kommer att avgöras av en liten tävlig. Helt enekelt genom att mörda så många Demoman/Soldier som möjlig medan man själv spelar som den motsatta klassen. Resultaten går att följa på deras
hemsida.

Ska själv försöka fixa lite extra poäng till Soldier då jag tror att Demoman kommer vara klassen som vinner denna strid.

WoW 3.3Då var det dags för patch 3.3 att släppas. Imorgon väntar lite nya dungeons och raids till spelet som aldrig någonsin tar slut och som kommer att förtära din själ. Själv är jag på god väg att byta ut all min gear mot lila item level 200+, kanske dags att leta efter en raid guild så att man kan ta Alt+F4 till det sociala livet?

Riveting tale

Känner mig trött och tärd sen helgen. Har inte hunnit spelat vidare mycket då det har hänt andra saker i helgen. Lånade Modern Warfare 2 av Edvard, men har bara hunnit med att leka runt i singel player läget än så länge. Och jag kan ju inte annat än att hålla med om den stört löjliga historien spelet bygger på, men man blir ju sugen på att se filmen Red Dawn och de måste ju vara värt något.

Har till slut dragit upp min Druid i WoW till 80, så nu har jag suttit och testat lite heroic dungeons och Trail of the Crusader i väntan på att
patch 3.3 kommer. Har en känsla av att mitt WoW spelande kommer att avta nu. Kommer jobba väldigt mycket nu under Jul, samt att jag pluggar Japanska.

Nu ska vi börja laga mat och rasta hundarna. Postar säkert något vettigt inatt...


Oceansize


Not a Tournament!


Movie Poster Mash-UpHittade en rolig
sida med massor av olika mash-ups

The Years in Video Gaming

Om inte allt för länge så är vi framme vid det nya året, fyllt av nya spel, filmer och andra nördigheter. Jag hade inte direkt tänkt sammanfatta det gågna året med det här inlägget. Dock tänkte jag blicka tillbaka lite och gå igenom de bästa tv- & data-spelen som släppts detta årtionde.

2000 - Året då The Sims gjorde sin debut, EverQuest släpper sin första expasion The Ruins of Kunark och Final Fantasy IX når både Japan och Nordamerika. Blizzard släpper Diablo 2 och Nintendo spenderar 80 milijoner dollar på handskar som ska förhindra skador i samband med Mario Party 64, samma konsoll får även Perfect Dark. Counter-Strike släpps som ett separat spel och inte längre en "mod" och Sony släpper till sist sin nya konsoll - Playstation 2.

2001 - Playstation 2 får början på sitt enorma spelutbud i form av Silent Hill 2, Ico, MGS2, Devil May Cry, Grand Theft Auto III och även Final Fantay X. I Nordamerika släpper Microsoft sin Xbox och Nintendo sin GameCube (dröjer till 2002 innan de kommer till Europa). PC spelarna får leka med stratergispel som Civilization III och Empire Earth, samt en drös med expasioner till The Sims.

2002 -
Xbox och GameCube kommer till Europa, med spel som Metriod Prime, Halo, The Eldar Scrolls III och Animal Crossing. PC'n får ännu mer stratergi spel, denna gång Warcraft 3 och Medieval: Total War samt även Battlefield 1942. På Playstaion 2 kan man spela GTA: Vice City och Kingdom Hearts.

2003 - Warcraft expanderar med Frozen Throne. En hel drös med uppföljare släpps, bland annat till Silent Hill, Devil May Cry, Burnout och Max Payne för att nämna några. Ett gäng Star Wars spel ser dagens ljus, bland annat Biowares Knights of the Old Republic och Jedi Academy.   

2004 - Nintendo DS släpps i Japan och Nordamerika som snart kommer att dominera den bärbara marknaden. EverQuest fortsätter att släppa flera expansioner samt att EverQuest 2 släpps. The Sims 2 kommer till världen. Warhammer för sitt första riktiga bra spel i form av RTS spelet Dawn of War. Nytt Metroid Prime, GTA, Half-Life, Metal Gear Solid, Halo, Prince of Persia och Knights of the Old Republic lyckas inte stjäla publiken från deras nya digitala herioin - World of Warcraft

2005 -
PSP ger sig ut i kamp med NDS och utlövar film och bra grafik gentemot innovation (vi vet hur det slutar). GameCube får Resident Evil 4, Xbox får Ninja Gaiden och PS2 får Shadow of the Colossus. Xbox 360 blir utannonserad och får även sin release i November samma år, fast inga riktigt bra spel. PC spelare som inte är fast i MMO träsket får Call of Duty, Battlefield 2, Quake 4 och Doom 3. Små plast gitarrer börjar dyka upp hos folk.

2006 -
Konsollkriget drar igång på allvar när både Nintendo Wii och Playstation 3 släpps. PS2 fortsätter dock släppa några starka titlar som Kingdom Hearts 2, Final Fantasy XII, Bully och Okami. PSP ger oss LocoRoco och på NDS kan man spela Brain Training och nya Super Mario. På Xbox 360 är det Gears of War som gäller, medan Nintendo spelarna lirar nya Zelda: Twilight Princess.

2007 - Många som lyckats ta sig bort från WoW dras tillbaka när expansionen Burning Crusade kommerKonsoll spelarna får bland annat leka med Halo 3, Orange Box, BioShock och Assassin's Creed. En eller två plastgitarrer bör nog finnas hos varje spelar vid det här laget, samt att Rock Band kommer. Starcraft II utannonseras.

2008 - Dags att namedropa; GTA IV, Metal Gear Solid 4, Age of Conan, Warhammer Online, Devil May Cry 4, Army of Two, Battlefield: Bad Company, Professor Layton, Spore, Fable II, Super Smash Bros: Brawl, Left 4 Dead, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, Mirror's Edge, Call of Duty: World at War, Gears of War 2, Resistance 2, Fallout 3, Little Big Planet, Dead Space, Eternal Sonata, The Witcher, Rock Band 2, S.T.A.L.K.E.R, Too Human, Mass Effect... ett väldigt bra spelår

2009 -
Året fortsatte med bra titalar, de flesta uppföljare såklart; Resident Evil 5, Dawn of War II, Modern Warfare 2, Guitar Hero 5, Overlord 2, Killzone 2, The Sims 3, Assassin's Creed 2, Street Fighter IV och Uncharted 2. Även om det mest handlat om uppföljare har de kommit ett par nya namn också. InFamous, Prototype, Blood Bowl, Batman: Arkham Asylum, Brütal Legend och Scribblenauts

Det blev en liten recap av vad vi sett de senaste åren. Många spel har inte blivit nämnda, och något är garanterat placerat vid fel årtal, men skit samma. Pudelns kärna är densamma. Avrundar allt med en personlig top 3 (utan inbördes ordning), baserat på de spel jag spelat mest och haft roligast med. Vad tycker ni har varit bäst? 


Po-po-poke her faceGrattis Japan, ni har gjort det igen... What the Fuck?!?
Jag är väl medveten om att det finns mycket "värre" saker där ute, but still...

By the way, påminner inte det här lite om Mario 64 där man kunde peta honom i ansiktet?

The Expandables - Film

Kollade runt lite på kommande filmer och såg The Expandables. Filmen hadlar kortfattat om en diktator i härjar runt i Sydamerika och begår politiska brott och mördar folk (som en diktator bör). Men detta kan inte övriga världen (läs Amerika) godkänna efter 20 års elände, utan sätter ihop en hemlig grupp för att lönnmörda denna arma starckars sate i djungeln, enter The Expandables. Shit vad tråkig story kanske du säger nu. Det där har vi både sett och hört om förr, vaför skulle denna film vara något att se? Till det har jag bara ett svar - rolllistan

Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Eric Roberts
och Dolph Lundgren. Det är ju en hel drös andra namn såklart, men det är ju de ovanstående namn man vill se i en action kavalkad. För att snabbt gör er ännu mer pepp så följer här en kort rollbeskrivning av ovanstående hjältar/skurkar.

Barney "The Schizo" Ross (Stallone) - En gammal krigsveteran och gruppens ledare
Lee Christmas (Statham) - Second in command och expert i närstrid med kniv
Bao Thao (Li) - Expert hand-to-hand
Tool (Rourke) - F.d Soldat, nu vapenhandlare och tatuerare(?)
Mr. Church (Willis) - Mannen som anställer The Expandables
Trench (Arnold) - En gammal rival till Ross
Monroe (Roberts) - En korrupt CIA agent som försöker stoppa The Expandables från att lyckas
Gunnar Jensen (Lundgren) - en svensk krypskytt, som mest av allt hatar Bao Thao.

Jag kommer intala mig själv att denna film kommer vara det bästa som hänt sedan Tango & Cash


Iron Man 2Awesome poster till en förhoppningsvis awesome film

Aliens in Arizona

Jag skrattade gott för mig själv när jag läste denna artikel. Arizona. Aliens. Dålig cover-up. Artikeln fullkomligt stinker av Delta Green. Jag trodde verkligen folket i Cell A (eller vem som nu egentligen ska täcka spåren) kunde göra ett bättre jobb än så här. Det verkar som att vi har en karaktär som följer i Goudsmiths fotspår.