On the Run

Snart är jag äntligen klar med mina natt skift. Då väntar en lugn vecka och en ledig helg. Hoppas på att kunna hitta på något med både Edvard and crew och med de gamla gänget med Hajsis. Har hård pluggat Shadowrun de senaste nätterna och har däför inte orkat bloggat om vad jag har läst. Vem ids egentligen läsa om drakar och vilka företag som dominerar världen? Reglerna har jag dock inte riktigt hunnit med, för de är grymt många. Men i grund och botten har de samma system som World of Darkness. Det vill säga att du har en dice pool som bestämms av dina attribut och färdigheter. Fast istället för T10 är det T6 som används. Spelledaren väljer en svårighetsgrad som oftast är 3, och då gäller det för spelaren att rulla sin dice pool och försöka få minnst 3 tärningar att visa 5+. Det kan låta svårt, men man har oftast ca 10 tärningar att rulla vid varje tillfälle och 6:or kan man rulla en gång till.

Att skapa karaktärer är nästan ett spel i sig. Man rullar aldrig fram någonting utan man har 400BP (Build Points) som man får spendera på ras, attribut, färdigheter, magier och startkapital. Pengarna är faktiskt en stor del av spelet. Med de så köper du allt du behöver och vill ha till din karaktär. Vapen, cyberimplantat, fordon, utrustning. Det gäller även att ha tillräckligt med pengar i månaden för att betala den livsstil du väljer, om du nu inte vill bo gratis på gatan.

Yrken finns dock inte att välja, man är en Shadowrunner. Någon som anställs för att göra det smutsiga jobb som ingen annan vill eller klarar av. Däremot kan man ju köpa det skills man vill för att passa in i någon form av kategori. Till exempel Hacker, Technomaner, Street Ninja, Smuggler eller kanske Shaman. Eller bara plocka lite av varje.

Har även påbörjat att läsa om äventyret jag köpte. On the Run handlar om ett nytt gäng shadowrunners som får sitt första uppdrag av en Mr.Johnson (det anonyma namn arbetsgivarna använder när de anställer folk) som vill ha hjälp att hitta en stulen/försvunnen disket. Rent spontant verkar det vara ett rätt enkelt och roligt äventyr där man för möjlighet att utförska alla tre världar (den "vanliga", Matrix och den Astrala).

Var också iväg för att köpa ett nytt spel/köksbord i helgen, men tyvärr var de slut så jag fick beställa ett istället. Förhoppningsvis kommer det till veckan. Nu gäller det att införskaffa lite fler brädspel så vi kan nyttja ytan. Kanske får vi till och med plats med World in Flames nästa gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback