Black Ark Pirates

Har hunnit läsa en del i Dark Elves nya bok idag på morgonen. Det känns verkligen som att GW antigen har varit väldigt lata när de gjorde den eller att de var nöja över hur den gamla boken var för det var inte så överdrivet mycket nyheter. Fluffet var å andra sidan välskrivet även om det känndes som att 90% handlade om häx-kungen själv. Ett par nya special characters har dykt upp bland annat en personlige favorit i form av en Corsair hjälte som jag nämnt tidigare men även ett par med "champion" stats.

Bland de nya trupperna är det inte mycket som hänt. Deras Repeating Crossbows är nu armour percing, Corsair kan ha hand crossbow så påminner om pistoler och deras standard alver kostar endast 6p. Cold Ones är fortfarande stupid och går knappt att påverka på något sätt, men de ger +2 i save nu för tiden. Assassins är en uppgradering för Core Troops likt goblin-fanatics så de tar inte upp slots längre och har väldigt mycket bra bus att välja mellan. Hydran är helt klart den intressntase enheten i listan med 7 brutala attacker ett breath-weapon som är lika starkt som den har wounds kvar (dvs 5 i grund).

Magin har inte heller ändrats särskilt mycket. Deras spells har fortfarande lite problem med räckvidd då de bästa bara når 18" och de övriga 24". De har en ny spell som alla deras magiker kan välja som ger deras magiker 1d3+1 power dice och kastas på 4+, men alla tärningar som inte spenderas gör skada på magikern.

Bland deras magic items fanns det inte heller så mycket att jubla över, många items är kvar med fått en liten ändring i pris. Svårt att de vad som kommer bli den vanligaste uppsättningen och om man vill satsa på deras magikers eller vanliga hjältar eller om man helt enkelt väljer att spela med special characters.

Om jag rent teoretiskt skulle göra en arme skulle jag hålla mig till en lite men rätt fluffig Corsair arme med Dark Riders och Repeating Bolt Throwers, och den skulle självklart ledas av Fellheart som kan bli riktigt elak i vissa strider. Utöver att ha regenerate och fear (eller var det terror) får han lika många bonus attacker som motståndare har rank-bonus i sina strider, sen plockar han alltid in 100p extra varje gång han besegrar en unit för att han tar dem som slavar.


Kommentarer
Postat av: Kristoffer "Omnissiah" Gustafson

Han orsakar terror ^^


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback