Soulstorm

image195

Jag kunde inte låta bli att införskaffa det med tanke på hur mycket jag nött de tidigare delarna. Soulstorm är precis som Dark Crusade med 2 nya raser och en kampanj där man tar över nya områden (fast denna gång även planeter), dessutom har alla raser fått sig lite flygande enheter för nya taktiska möjligheter.

Kampanjen har jag ännu inte hunnit spela ut med någon ras än, men den påminner extremt mycket om den i Dark Crusade. Måste säga att jag är lite besviken över att trots att det rör sig om 4st planeter man slåss om är det knappt fler kartor är föregångaren, fast samtidigt kanske det är svårt att orka med att ta över 40-50 områden för att klara kampanjen. Som vanligt får man uppgradera sin general efter vissa mål är nådda, och det verkar som att alla raser har i alla fall någon ny uppgradering som vi inte såg i Dark Crusade.

Jag har hunnit spela både Dark Eldar och Sisters of Battle rätt mycket och provat på samtliga enheter. De flygande enheterna som förekommer hos alla raser har jag lite svårt att se tjusningen i. Att bara snabbt bygga upp 3-4st kan snabbt utplåna datorn utan större motstånd, särskilt om man möter raser som har mycket närstridstrupper.

Sisters of Battle har inte så mycket nytt att bjuda på. De liknar sina kusiner Space Marines på de flesta sätt. Du har ditt infanteri, flygande trupper, de med tyngre vapen och diverse fordon som tanks. Största skillnaden är väl att alla dina trupper har tillgång till eldkaster och melta-guns, vilket gör Sisters till de mest effektiva på att sänka sina motståndares moral. Faith är också något nytt som endast de kan utnyttja. När du besegrar fiender så fylls en mätare upp och via den kan du aktivera några av karaktärernas förmågor, än så länge verkar ingen överdrivet bra och undermåttlig. Som relic enhet har de Living Saint (en stor ängel) som är riktigt vass i närstrid och kan återuppstå ifall man har tillräckligt med faith över när hon dör.

Dark Eldar kan närmast ses som en blandning av Eldar och Chaos Space Marines. De bygger och framkallar enheter på samma sätt som CSM men trupperna har ungefär samma styrka och tålighet som Eldar. Det som dock gör Dark Eldar lite mer unika är att de kan samla på själar från de döda. Själarna används sedan för temporära förmågor (som att se osynliga) eller att framkalla förödande attacker över stora ytor, ingenting som är matchavgörande precis. Dark Eldars styrka ligger dock i deras mobilitet. Man kan bygga gott om Raiders som snabbt kan transportera trupper över alla sorters områden och alla trupper som åker i dem har full eldstyrka. Relic enheten är en Raider som liknar
Asdrubael Vect med nakna kvinnor som är fastkedjade ombord.

Kommentarer
Postat av: Krille

Sisters är troligen det absolut coolaste i hela 40K.

2008-03-11 @ 20:04:27
Postat av: Nick

Svar Ja! De är helt klart coolast, dock kanske inte roligast att spela då de är marines med flamers. Uppskattade mer att spela DE då dom känns mer egna på sätt och vis.

Postat av: Edvard

IG är coolare.

2008-03-12 @ 08:52:43
Postat av: Kubbe

gief moonies för en Space Orks arme...

2008-03-12 @ 15:25:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback