Demoman takes skill

Lite smånytt på Team Fortress 2 fronten. Soldier har en liten ledning (överraskande nog) mot Demoman, men det är fortfarande till helgen det slutligen avgörs. Än så länge så har det mest varit en massa svammel i uppdatering i form av comics och dylikt. Men ett par matnyttiga nyheter har även dykt upp. Fört det första så har man lagt till "crafting", yeah you heard me!

Crafting innebär att du använder vapen du har dubbletter av och skapar metal. När du har tillräckligt mycket metal kan du "köpa" ett vapen du saknar i din samling. Det är sagt att man ska kunna köpa alla vapen, även dom man inte har tagit achivments till, men jag antar att dessa vapen kommer att vara lite dyrare.

Den andra intressanta nyheten är ju de nya vapnena som blivit avslöjade. Soldaten har än så länge bara fått ett nytt raketgevär. Den kallas för "The Direct Hit" och gör skäl för sitt namn. Raketen flyger 80% snabbare och gör 25% mer i skada, men har dock knappt någon splash damage att tala om. Bra för öppna banor och för de med lite mer skicklighet kanske? En crit-raket med den vanliga bössan lär dock vara betydligt elakare.

Demoman har hunnit med att få två nya vapen avslöjade. Dels en sköld (eller Targe som det heter) som ger ett delvist skydd mot inkommande attacker, men som även går att nyttja för att springa/charga snabbare, troligtvis ännu snabbare än Scouten. Nackdelen? Den ersätter din Sticky-launcher. Det andra vapnet är ett stort highlander-ish svärd som kallas för "The Eyelander". Svärdet kommer i stort sett döda vem som helt på 1 slag(!), nackdelen blir dock att Demoman får mindre i HP.

Som vanligt låter dessa vapen extremt mycket bättre än sina föregångare. Fast det återstår ju att se. Sen händer det ju faktistk att Valve går in och gör om obalanserade vapen, som tex "Backburner".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback