Into the Maw

Den 20:e Juni är det något som kallas för Free RPG Day där man får chansen att kolla in lite kommande rollspel och annat smått och gott. Mitt intresse gällande ovanstående är att Fantasy Flight Games är där och visar upp Rogue Trader med ett tillhörande äventyr. Så snart helgen är över kommer det att finnas för nerladdning på deras hemsida.

Vad äventyret kommer att handla om är ju fortfarande osagt, men i en intervju med Owen Barnes (som skriver för både Dark Heresy och Rogue Trader) så berättas det ett och annat om hur spelet kommer se ut och hur det skiljer sig från just Dark Heresy. En stor inspirationskälla ska ha varit Battlefield Gothic och ett citat -

"What is a Space Marine without a ship to carry him? He is an insignificant insect crawling in the mud of a single world. But what is a Space Marine with a fleet to carry him? He is death from above, a harbinger of the gods who walks the stars seeking battle."

Nu spelar man ju visserligen inte som Astartes, men fortfarande så kretsar det väldigt mycket om att resa runt i sina skepp, antingen med sitt lilla besättning eller som en tungt beväpnad armada. Alternativen för båda speltyperna ska finnas och det ska handla lika mycket om att utforska rymden som att ta uppdrag åt Imperiets vägnar.

Det ska även läggas en hel del energi på just rymdslag i variernade storlekar, så ni som har Gothic figurer kanske är villiga att låna ut dem nån gång. I övrigt så hoppas jag på riktiga rymdoperor med mycket drama och mindre hotelser från Inquistionens män.


Kommentarer
Postat av: Edvard

Låter helt jävla tipp topp fantastiskt, om jag ska vara ärlig.

2009-06-18 @ 14:30:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback