Runes of Magic

Tänkte ta och slå ett slag för Gratis MMO. Nog för att alla MMO är av ondo och gör bara så att din Eldar arme aldrig blir klar. Den här gången rör det sig inte om något webbaserat koreanskt skit spel, utan en mer välgjord WoW/FFXI klon, nämligen - Runes of Magic (okej, spelet är utvecklat av vietneser..men håll käft!)

Spelet ser rent grafiskt ut att köras med samma motor som Warcraft. Start zonen påminner extremt mycket om Goldshire området med samma gröna ängar och lummig träd. Till och med den stora staden ser ut att vara ett förvrängt Stormwind med en gigantisk bro och olika distrikt.

Till skillnad från andra MMO's går det inte att välja raser i detta spel. Alla spelar som människor som ser ut att vara tagna ur valfri anime. Stora ögon och spretiga frisyrer är i stort sett allt som finns att välja mellan, förutom dessa mätare för att göra din höft några centimeter bredare. Lyckligtvis finns det i alla fall ett par klasser att välja mellan. Du har de vanliga Warrior, Knight, Scout, Rogue, Mage och Priest att välja mellan. För att göra spelet lite mer intressant så har man slängt in samma funktion som Final Fantasy XI hade, nämligen Dual Class.

När du når level 10 så har du möjlighet att plocka en andra klass. Den andra klassen måste såklart spelas upp på egen hand vilket olyckligtvis medför den stora grind-ångesten. Varje klass har tillgång till två uppsättningar av färdigheter, men om den klassen är vald i andra hand får man bara tillgång till den ena. Tex om du spelar Warrior/Knight så kan du använda dig av Warrior pirmary skills, samt Warrior exclusive skills men även Knight primary. Spelar du Knight/Warrior så blir det Knight primary och exclusicve skills och bara Warrior primary.

Precis som WoW finns det en hel del crafting att göra, daily quests redan från level 1, 6-manna instancer, 36-manna raids och till och liknande hus-system som i Final Fantasy. Spelet är ju som sagt gratis, så du förlorar inget på att kolla in det, förutom lite tid. Vill du nu lägga ut pengar på spelet så man kan köpa virituella möbler för riktiga pengar.. så värt det..


Kommentarer
Postat av: Kubbe

vilken server spelar ni på? å vad för klasser och vad heter ni? :D

2009-03-26 @ 21:49:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback