Torchlight



Har fått en hel del rekommendationer om att skaffa, eller i alla fall pröva på,
Torchlight som nyligen släpptes till PC (bland annat via Steam). Det är alltså Relic Games senaste (och enda?) spel. Dom har tidigare gjort spelet Mythos som var ett slags Diablo/MMO men som inte tog sig längre än betan. Sophie spelade det i alla fall och tyckte om det. Vad som kan oro en aning är att Relic Games tidigare gick under namnet Flagship Studios, och vi vet ju alla hur det gick för Hellgate: London.

Torchlight är i alla fall ditt vanliga dungeon-crawl spel med en väldigt söt grafisk stil och i en steampunk inspirerad värld. Du tar rollen som antingen en Destroyer (närstridsklass), Alchemist (magiker) eller Vanquisher (lite från båda världarna). Precis som med Diablo 2 har du ett skill tree som gör din karaktär unik, och vad som är ännu mer tilltalande är ju såklart det generösa priset. Just nu ligger det på Steam för ca 15 Euro. Fattig som jag är så blir det demot inledningsvis för min del.


Kommentarer
Postat av: Krille

Som vanligt säger jag nej, den eviga pessimisten. De vill öra Diablo 2 om och om igen och de är failwhales hela högen. Dessutom, tre klsser och vadå Vanquisher? I lol'd.

2009-11-01 @ 10:42:51
Postat av: Anonym

Visst är det likt Diablo 2, men det är ju ett vinnande koncept, och Torchlight imho är den bästa Diablo-klonen evar.

Torchlight är mysigt, välgjort, lättillgängligt och det går väldigt fort (på ett bra sätt).

Det är dock ett relativt "litet" spel, med bara tre klasser, inget multiplayer och ingen nightmare/hell-nivå, fast det finns iof en oändlig bonus dungeon.

För 150 spänn? Värt det!



Protip: kör på Hard med första karaktären, annars blir det för lätt!

2009-11-01 @ 10:58:55
Postat av: Nick

Jag laddade hem demot och lekte runt en timme för att få en känsla för spelet. Och det känns väldigt Diablo 1 med sina tre klasser. Helt klart ett underhållande casual spel som man kan plocka upp då och då för att grinda lite om man är på humör, och priset är ju bara klockrent.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback