Wealthy ghouls

Det blev som planerat en hel del spelande i helgen. Både Rollspel- och Brädspels kvällen fullbordades. Fredagkvällen spenderade vi med D&D 4e och på lördag kom Magnus och Alex(andra) förbi med 3st spel, som vi spelade tillsammans med Mats och Kubbe.

Vi hann med att spela Race to the Galaxy, Pandemic och Smallworld. Alla 3 mycket underhållade, men om man ska lägga dem mot varandra så var helt klart Smallworld det roligaste tätt följt av Race to the Galaxy. Absolut inget fel på Pandemic heller, men det spelet blir nog betydligt roligare om man använder något expansion.

Men kortfattat så är Race to the Galaxy ett kortspel, en variant på kortspelet San Juan eller på Puerto Rico om du så vill. Det handlar om att expandera sin värld av galaxen med så värdefulla planeter och utvecklingar som möjligt. Detta gör man antingen med rå militär styrka eller genom att hitta planeter med värdefulla resurser. Ett väldigt djupt och taktiskt spel vars enda egentliga svaghet, enligt mig, är att man inte kan förstöra för sina motståndare. Ja, förutom om du lyckas dra korten de behöver.

Pandemic är ett samarbetsspel för 2-5 spelare. Klassikt brädspel med träpjäser och lite händelse/plats-kort. Man tar rollen som Läkare, Ingenjör, Koordinator, Forskare eller Vetenskapsman (om du undrar vad som är skillnaden mellan en forskare och en vetenskapsman så får ni fråga Edvard). Därefter gäller det att samarbeta med att hitta botemedeln till 4st virus som sprider sig över planeten.

Till sist så spelade vi en 5-manna omgång i Smallworld. Risk med en twist kan vi kalla det. Man spelar på en väldigt liten karta och det handlar om att sprida ut sin ras så gott som möjligt för att plocka poäng. Fast man har inte mycket yta man kan hålla för sig själv, så det blir fort trångt. När man inte verkar kunna tjäna mer poäng så låter man sin ras förfalla och så väljer man en ny och börjar om att slåss. Det finns 14 raser att välja mellan som alla har sina specialregler, samt 20 special powers som slumpas ihop med raserna. Igår fick vi bland annat se "Flying Human", "Wealthy Ghouls", "Seafaring Skeletons", "Forest Wizards" och "Mounted Tritons" för att nämna några. Hysteriskt rolig kväll som bara MÅSTE göras om.




Kommentarer
Postat av: Kubbe

Var riktigt trevligt :D

2009-11-09 @ 18:10:27
Postat av: Kubbe

vet inte om du sett detta http://www.thrfeed.com/2009/10/game-of-thrones-cast-with-photos-.html

2009-11-12 @ 01:35:35
Postat av: Edvard

Blir det en repris i helgen eller vad?

2009-11-12 @ 01:55:39
Postat av: Nick

Tyvärr ingen repris denna helg då jag kommer jobba väldigt mycket

2009-11-12 @ 12:16:37
URL: http://fullfrontalnerdity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback