Cyclades

I helgen så blev det brädspel på första gången på väldigt länge. Kim har bott hos oss under helgen och han hade snackat ihop sig med Magnus om spela lite analoga spel. Dessvärre hade vi inte så gott om tid, så det blev bara att köra ett spel - Cyclades

Spelet utspelar sig i en grekisk mytologi där det gäller att vara den första kulturen/laget att införskaffa sig 2st Metropoler. Cyclades bjuder såklart på ett par saker som gör spelet unikt. Till att börja med så har det ett "bud-system" likt A Game of Thrones fast här så bjuder man på 5st gudar. Zeus, Ares, Poseidon, Atena och Apollon. Varje gud ger olika möjligheter och alla behövs på ett eller annat sätt för att vinna.

Sen så har man möjlighet att köpa en rad olika mytologiska djur med diverse förmogor. Kraken kan förstöra skepp. Medusa förhindrar trupper att lämna en ö. Pegasus erbjuder obegränsad förflyttning, osv.

Spelet var riktigt lätt att lära men såklart svårt att hitta den vinnande stratergin. Helt klart ett spel jag rekommenderar för alla stratergifantaster. Ett spel som går betydligt fortare än aGoT och har ett liknande djup.


Kommentarer
Postat av: Krille

Hur står det sig mot Chaos in the Old World?

2010-04-13 @ 13:22:40
Postat av: Nick

Det är ju väldigt olikt "Old World" på många sätt. Men jag föredrar faktiskt det här. Intressant system där man har budgivning. Ett gäng mytologiska monster som alla kan nyttja och enkla strider och en penga system. Och man kan vara 5 spelare.Missförstå mig inte nu. Old World är ett awesome spel, men det är Cyclades också.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback