Feel my floppyIdag så slutar man tillverka de så kallade Floppy Discs. Formatet släpptes 1981 och var en revolution för piratkopiering. Kommer aldrig glömma de gånger man kopierade Starcraft till ~50st disketter för att sedan komma hem och upptäcka att disk nr 48 inte fungerade. Har ni några sköna minnen från denna tid?

Rest in peace ditt förlegade format och tack för alla möjligheter och spel du gett mig genom åren. Hmm... jag måste skaffa mig ett större USB minne.

Kommentarer
Postat av: Kubbe

läste att Sony sålde 12 miljoner disketter förra året i Japan, men tyvärr så räcker inte det ens till en Blu-ray-film :P

2010-04-28 @ 15:30:55
Postat av: Edvard

Jofan, jag minns att ett tag efter att vi kom hem med första datorn (en 486:a, cirkus 1994) så var min första tanke att säkerhetskopiera hela hårddisken. HELA. Hårddisken. För säkerhetskopiering, det hade man hört att det var bra.Visserligen var hårddisken i den burken bara på 400MB (vilket var sjukt mkt då, fan nästan en halv gig!), men det blir ändå omkring 300 disketter... någonstans när jag hade gått halvvägs igenom första lådan med disketter (kanske 20-30 disketter eller så) så började jag komma ikapp med matten. Insåg att detta kanske inte var en jättelyckad idé.Men fan, det var ändå något storslaget med disketter. Jag gillade ASKARNA som de kom i, mer än själva disketterna tror jag. För askarna hade någon slags kontors-mystik runtom sig. Det var bara ett kontor som hade behov av så många disketter att man köpte fler askar, och det var ju den nya sortens kontor som vi snackade om här... det digitaliserade. MODERNT. MYSTISKT. Lite Arkiv X över det hela, faktiskt.

2010-04-28 @ 18:45:31
Postat av: Tommy Tomte

Jag minns min fascination över att Pinball Illusions kom på fyra disketter, men var 50 meg stort! Jag tror numera det var en form av kopierngsskydd för ingen sund människa vill ha ett 50megs spel på sin 340 megs hårddisk.Jag har även fina minnen av att enkom lägga en magnet på en diskett för att ta med till skolan. Den så beklageligt trasiga disketten kunde köpa mig en till dag att skriva på :D

The dog ate my homework 2.0

2010-04-28 @ 21:48:43
Postat av: Klick

Jag har varit med om detta problem, kom ihåg när jag skulle kopiera det episka spelet Heroes 2 (Kommer du ihåg spelet vi gjorde som byggde på Heroes 2?, kanske inte fullt lika bra ;) ). Allt gick smärtfritt att kopiera, tog bara en några timmar när 40 mb skulle packas ner via rar. Väl hemma så fungerade inte diskett nr 17 så det var bara att byta ut disketten, rensa och börja om på nytt.

2010-04-29 @ 00:10:49
Postat av: Nick

Jag minns då man var tvungen att sitta i DOS och "arja" ner filer för att de skulle rymmas, och sedan packa upp dem med ett förbannat långt kommando.. i DOS. Norton Commander var tamejfan revolution då!

Postat av: Loppan

Kommer ihåg när jag började fotografera, jag började med digitalt på en gång, hoppade över hela skiten med filmrullar och började med DISKETTER! Man stoppade in en DISKETT i kameran och tog tre bilder sen stoppade man in DISKETTEN i datorn och photoshoppade bilderna svartvita med jättehög kontrast så man såg helt emo ut i ansiktet.

2010-05-04 @ 11:16:29
URL: http://bilder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback