Haunt

Vad får man om man blandar ihop Spiderman, Venom och Spawn? Förmodligen något i stil med Haunt. Todd McFarlene (mest känd som skaparen av serien Spawn) och Robert Kirkman (känd för seier som The Walking Dead och Marvel Zombies) har slagit sina kloka ihop och skapat en helt ny anti hjälte vid namn Haunt. Serien kom redan i Oktober i fjol och har bara hunnit släppa 4st nummer.

Serien handlar kortfattat om två stycken bröder - Daniel och Kurt Kilgore. Daniel är den katolske prästen medan Kurt är hemlig agent. Efter Kurts senaste uppdrag, där han i vredesmod mördade en forskare/vetenskapsman, blir han kidnappad, torterad och slutligen mördad. Daniel får sedan besök av Kurts ande som ber honom ta hand om hans flickvän Amanda. När Daniel väl är där dyker det upp 2st beväpnade agenter som försöker skjuta honom. Kurt (eller rättare sagt hans ande) kastar sig mot Daniel för att skydda honom, men det hela resulterar till att deras två själar formar - Haunt.

Serien har fått relativt mild kritik. Dels för sitt oprovocernade övervåld, dels för den än så länge tunna handlingen samt att karaktären ser ut som en mix av ovanstående (anti)hjältar. Men serien visar samtidigt väldigt mycket potential. För varje nytt nummer som kommer verkar fler och fler uppskatta den.

Så om du vill ha något nytt att läsa, kolla in den.



För att förklara Haunts krafter lite mer noggrant, så spyr Daniel upp Kurts ectoplasm som sedan täcker honom likt en symbiot, sedan delar både Daniel och Kurt på kroppens medvetande.

Kommentarer
Postat av: Krille

Är inte konceptet relativt uttjatat numera? McFarlane kan uppenbarligen bara göra serier av folk som täcks av symbiotisk sörja, och dessutom så otroligt mindre karistmatiska än Marvels counterparts. Som han pinsamt nog rippar rakt av, han var anställd som Marvel tecknare förr i världen nämligen.

2010-01-25 @ 13:33:44
Postat av: Nick

Konceptet är definitivt uttjatat, men karaktärerna eller i alla fall relationen mellan bröderna är i det här fallet rätt intressant, eller i alla fall något som får en att vilja läsa vidare. Sen är det ju såklart väldigt vackert tecknat.



Men själva "Haunt" karaktären är ju nästan ett skämt i sin likhet till Spiderman/Venom/Spawn.

Postat av: Krille

Glömde nästan. Pantyshot!

2010-01-25 @ 14:51:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback