Co-optimus



Jag tog mig till sist att köpa Transformers: War for Cybertron, mycket tack vare att
KG utlovade ett kick-ass Co-op spel, men även för att multiplayer delen såg ut att påminna en hel del om Team Fortress 2.

Spelet i sig är väldigt enkelt upplagt. Unreal Engine. Linejära banor. Massor av action. För att gå lite mer på detalj så handlar kampanjen om hur Megatron försöker ta över Cybertron och hur Optimus Prime försöker stoppa honom. På varje bana kan man välja 1 av 3 robotar att spela som, och har man vänner tillgänglia kan de axla rollen som någon utav dem.

Självklart kan alla robotar enkelt flippa om till ett fordon med en knapptryckning, och helt plötsligt glider du runt i skön kärra eller barrel-rollar i luften. Något som blir ett måste någon gång under varje uppdrag. Kampanjen i sig håller tillräckligt länge för att vara intressant, och tar slut innan den blir långtråkig. Och så har vi ju såklart multiplayer delen.

Som standard idag finns det ju flera olika spellägen. Klassika Deathmatch och Capture the Flag varianter. Men också de som blir mer och mer standard - Horde (eller en variant av den) där man ska samarbeta mot våger av monster. Det som gör multiplayer extra intressant i det här spelet är möjligheten att "skapa" sin egen robot.

Sanningen är att du kan välja mellan 4st klasser, och modifiera vilka vapen och krafter de ska börja med. Det finns även ett level system som tillåter dig plocka fram nya krafter och färdigheter. Men klassarna som finns att leka med är:
- Scout (kan göra sig onsynlig och börjar med sniper-rifle)
- Scientist (kan tillverka försvarstorn och dylikt samt börjar den med ett healing-ray vapen)
- Leader (får tillgång till diverse buffs man kan ge till sitt lag, all-a-round helt enkelt)
- Soldier (börjar spelet med de stora kanonerna)

Än så länge har jag inte hunnit med så mycket annat än att spela igenom kampanjen med KG och provat på multiplayer någon timme, men mer ska det bli!


Kommentarer
Postat av: Bionytt.se

Michael Bay är ett pro när det kommer till stora actionscener, ser så fram emot Dark of the moon! Kolla in den nya HD (1080p) trailern på http://www.bionytt.se/2011/06/transformers-dark-of-the-moon/



Tack för att du är så uppdaterad!

2011-06-25 @ 08:39:21
URL: http://bionytt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback