Top 10 - Founding Chapters

För att fortsätta i 40K spåret som jag är tillfälligt besatt av tänkte jag slänga ihop en Top 10 lista. Denna gång får temat bli 'Founding Chapters' och vilka som är mina favoriter. Bedömningen görs på Pre Heresy, Post Heresy, Primarch och även till viss del figurerna.



Number 10 - World Eaters


De som idag bara är ett gäng Khore-bärsäker med stämgafflar på sina hjälmar var betydligt grymmare innan. Deras primarch var en techno-gladiator som var helt ostoppbar med sina dubbla chain-axes. Hela deras chapter kultur kretsade kring gladiator liknande traditioner, och det sägs att bara Horus och Sanguinius kunde besegra Angron i strid.

Number 9 - Night Lords


Night Lords är med på listan av en anledning. Deras Primarch Konrad var fucking Batman. Hans taktik var att sprida skräck och terror. Han gick under namnet "Night Haunter". Deras symbol är en döskalle med fladdermusvingar.  Saknas bara att han hade en grotta med massa uppfinningar och en ung pojke som han tränade upp. Modellerna var ju också rätt charmiga.

Number 8 - Ultramarines


Trots att de kallas för vanilla-marines tycker jag ändå att de har en unik charm. Hänsynslösa taktiker och strateger som inte gör något förhastat. Det är ju en anledning till att de är det största och mest välbehålna av alla chapters som gick igenom Horus Heresy och Hive Fleet Behemoth.

Number 7 - Blood Angels


Trots att deras Primarch var en pretty-boy med vingar är övriga Blood Angels något helt annat. Alla i detta chapter lider av något de kallar för Red Thirst som ger dem en viss kärlek till att dricka blod, och till viss del äta upp sina fiender. Går det riktigt illa så går detta vansinne över till Black Rage, där de i sitt galenskap försöker dö den mest glorifierade döden de kan.

Number 6 - Imperial Fists


Banangult är inte någon färg jag föredrar, framförallt inte att måla. Det jag dock gillar med Imperial Fists är att de kanske är de hårdaste och envisaste av alla marines, utan dem hade Horus säkert lyckats med sitt anfall på Terra. Deras Primarch Dorn blev så vansinning efter Horus Heresy att han anföll Iron Warriors planet med hela sitt chapter, och trots att de blev massakerade så fortsatte de att kriga med bara sina knivar, det var bara för att Ultramarines kom till undsättning som både Imperial Fists och Iron Warriors finns kvar idag. Sen så är ju Black Templars de hårdaste av alla sub-chapters.. men det tar vi en annan gång. 

Number 5 - Death Guard

Death Guard är nog det enda Chapters om jag tycker blev häftigare när de gick över till Chaos. Innan så var de bara i stort sett vanliga marines som gillade att dricka gift och lät bli att måla sina rustningar. Nu för tiden är de helt uppsvälda, böldiga och groteska på alla sätt och vis. En dröm för alla som gillar att konvertera figurer.

Number 4 - Thousand Sons

Har rätt nyfunnen kärlek för detta Chapter efter att ha läst boken. En hel arme med psykers av olika slag vars förbannelse är mutationer (hello tzeench). Ett starkt egyptiskt tema genomsyrar hela armen vilken för dem att se väldigt unika ut på slagfältet. Deras Primarch Magnus the Red var också en förbannat grym jävel som sänker titaner på egenhand.

Number 3 - Space Wolves

Rymd vikingar! Mjöd, skägg, pälsar, tänder och yxor. Hur kan man inte älska detta pack? På sätt och vis kan det kännas som att de inte riktigt passar in bland kjersarens andra Space Marines som känns betydligt mer civiliserade, men samtidigt känns det så rätt när man läser om hur nervösa alla blir när - the wolves are coming!

Number 2 - Dark Angels


Dark Angels är väl det närmaste man kommer till en riddar-order. Har som alltid haft en förkärlek till dess kåpbeklädda krigarna och deras historia som de inte vill tala om. Efter att drygt halva deras Chapter vände sig mot kjesaren så har resten vigt sitt liv till att söka upp dem och hämnas.

Number 1 - Iron Hands


Hur gör man en gentiskt modifierad super soldat ännu bättre? Jo, man byter ut det svaga, ömtåliga köttet till kallt stål. Att byta ut sin vänster arm är obligatriskt, men en del går så långt att de blir helt mekanskia, något som andra chapters inte tycker är så hälsosamt. I strid är de ännu brutalare och avrättar gärna sina "fångar" som bevis för deras svaghet.

Kommentarer
Postat av: Nicke D

Fucking Batman Primarchen var ju awesome!



Toppen lista kan hålla med på många av placeringarna och anledningarna. Dock kommer The wolves alltid att ligga högre för mig ;)

2011-04-18 @ 14:50:24
Postat av: 8bitNinja

1. World Eaters

2. Raven Guard

3. Iron Hands

4. Thousand Sons

5. Imperial Fists

Postat av: Nick

w00t! World Eaters? Det trodde jag inte. Jag förväntade mig typ Raven Guards och Word Bearers från dig KG :P

2011-04-18 @ 21:52:36
URL: http://fullfrontalnerdity.blogg.se/
Postat av: Tommy Tomte

Nightlords = batman

Ultramariens =)Superman = småtråkiga =)

2011-04-19 @ 08:42:31
Postat av: Tommy Tomte

Det blev en smiley i mitten där som inte skulle vara med...

2011-04-19 @ 08:45:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback