A Song of Ice and Fire - RoleplayingHar laddat hem och skrivit ut quick-start rules till A Song of Ice and Fire rollspelet som Green Ronin Press släppte för rätt länge sedan. Det här rollspelet hade helt fallit glömska för mig. Jag vet att jag skrev om det i bloggen för väldigt länge sedan när det skulle släppas.

Tidigare fanns det bara en D20 version av rollspelet, och vi vet ju alla vad jag tycker om det spelsystemt. Den här versionen bygger på ett D6 system. Du rullar X antal tärningar, i snitt 3, och ska komma över ett värde bestämt av spelledaren. Att vara extra inriktad på en färdighet kan ge fler tärningar i ett test, men man behåller ändå de 3 bästa slagen oavsett hur många tärningar man rullade. Väldigt enkelt.

Jag har inte tillgång till någon grudbok av spelet, men jag vet att det första man får göra när man skapar sina karaktärer är att skapa sitt "House". Man rullar fram värde för Defense, Influence, Lands, Law, Population, Power och Wealth. Sen så gäller det att samtidigt underhålla sitt land medan man är på äventyr. Pest och dålig skörd kan härja bland invånarna. Krig kan komma att nå ditt slott och det måste försvaras.

När man skapar sin egen antagonist så kan man välja om man vill göra en äldre och mer erfaren karaktär, eller om man vill göra en ynglig med hela livet framför sig. Fördelen med att vara ung är att man får betydligt mer destiny points för att överleva den hårda världen.

Vidare finns det regler för stora slag, där karaktärerna tar plats som kaptener i sina enheter och det hela förvandlas plötsligt till ett intressant stratergispel. Samt är även dialoger uppbyggda på ett sätt som liknar strid eftersom politik är en så stor del av denna värld.

Det finns mycket intressanta aspekter i detta rollspel, och att det utspelar sig i Westeros gör ju inte saken sämre.

Kommentarer
Postat av: Tommy Tomte

Finns myche tabeller när man ska rulla fram sitt hus, och man kan bygga in ganska bra story om man bara har lite lite koll på loren i världen.

Körde det två spelmöten, och vårt hus var hela vägen från Age of heroes. Gick skitbra, men sen hamnade vi mer och mer på dekis under de sista århundradena.

Vi motiverade det med att vi först slogs MOT Taegeryans* när dom kom och blev straffade för det. Sen när Robert stormar fram så slogs vi MED Taegeryans.*(eller hur dom nu stavas)

2011-08-26 @ 09:41:41
Postat av: Nicke D

Verkar riktigt intressant.

2011-08-27 @ 21:58:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback