Black Crusade - ClassesNu i helgen så släpps rollspelet Black Crusade för alla som kan närvara vid GenCon och plocka upp ett exemplar. Vi som handlar via internet får gott vänta ett par veckor tills det släpps online. Vad jag vet så finns inget fast datum, men jag misstänker slutet på September eller Oktober. För i höst ska det i alla fall komma.

Men tack vare en release under GenCon kan man få ett litet smakprov på vad boken kommer att innehålla. Gällande karaktärsskapande så kommer det finnas 8 olika klasser att spela som, 4 Marines och 4 människor. Klasserna är fördelade enligt följande;

Champion - Space Marine, med inriktining på ledarskap
Chosen - Space Marine med specialite på att döda folk
Forsaken - Space Marine som får bonusar för loota utrustning
Sorcerer - säger sig självt

Apostate - kan övertala/lura/charma vem som helst
Renegade - kan välja en stat som de "alltid/ofta" kommer att lyckas med
Hereteks - elak Tech priest
Psyker - en mänsklig trollkarl

Update:
Gudarna representeras av olika Stats och Skills. Väljer men att öka sin Styrka och ta Frenzy, då går du ett steg närmare Khorne. Nurgle välsignar Thougness, Slaneesh fördrar Fellowship och Tzeench gillar Willpower. Övriga stats är unaligned.

När du sedan får tillräckligt med Corruption så kollar man vilken gud du ligger närmast och kan då "köpa" färdigheter som den guden representerar för ett reducerat pris, medan förmågor från de andra gudarna stiger i pris. Unaligned har alltid samma pris, men kommer aldrig att kunna ge dig de där bästa spetskompetenserna som de övriga kan.

Boken verkar helt enkelt vara ett smörgåsbord av alternativ för den kreative spelaren. Den innehåller massor med inforamtion om att skapa minions, hordes, egna demon-vapen, vapen i allmänhet och utrustning. Psyhic Powers för varje gud och Exalted Powers för den som är Unaligned.

Det kommer verkligen bli kaos (pun intended!) när det blir dags att rollspela detta.

Kommentarer
Postat av: Kubbe

Forsaken, Sorcerer och Apostate låter intressantast, tycker jag.

2011-08-17 @ 15:25:51
Postat av: Viktor

Awesome. Tzeench Heretek FTW. :D

2011-08-17 @ 19:17:21
Postat av: Kubbe

hmm Nurgle Sorcerer skulle vara najs eller Iron Warrior Forsaken.

2011-08-17 @ 22:58:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback