The Campaign for North Africa


Såg idag några som diskuterade det största brädspelet som finns. Och det är faktiskt inget som FFG har släppt, utan
The Campaign for North Africa som tar hem den titeln. Vad som gör spelet så enormt är att det utspelar sig på en otroligt detaljerad spelplan som är drygt 3m lång, samt att det är tänkt för 10 spelare och har en speltid på ca 1200 timmar. What. the. fuck!

Spelet är så pass detaljerat att man måste hålla koll på vartenda fordon och varenda pilot över en tre års period. Samt så är det ännu viktigare att underhålla allt och alla med logi. Tanken med att vara 10 spelare är att alla ska få sin egen roll inom armén. Man ska ha en Commander-in-Cheif som fattar alla strategiska beslut. Logistics Commander som ska hålla koll på att alla får den proviant/bensin som behövs. Rear Area Commander som ska försvara provianten så att den kommer fram. Air Commander styr över alla plan, medan Front-line Commander styr över marktrupperna.

Wow.. det känns som att en session av detta spel bör vara med på min bucket-list.

Kommentarer
Postat av: Nicke D

1200 timmar? Du lär behöva mer semester om vi ska spela den besten.. Men what the fuck vi införskaffar det och slänger upp det på DDs och låter det stå där tills man e klar:P

2011-08-29 @ 21:31:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback