TrudvangDrakar och Demoner: Trudvang är ett av de två rollspelen som jag är sugen på att börja spelleda. För er som inte är särskilt insatta så är detta den senaste tolkningen av det kanske med klassiska svenska rollspelet någonsin. Det handlar om alver, människor och dvärgar i jakt på äventyr och rikedommar. Fast Trudvang har en betydligt mer John Bauer känsla över sig. Skogarna är tjocka och mossiga. Folk bor i timmrade hus, och deras stora levebröd är boskap.

Mer specifik är Trudvang uppdelat i tre delar. Västmark befolkas av människor som törstar efter kunskap och lärdom. I Mittland är tradition av största vikt, och hjältar dyrkas för sina dåd som gudar. Borta i öst finns Osthem och är hem för stormländarna, ett hårt folkslag som lever i ett ännu hårdare klimat med kanske de hårdaste gudatron som kräver blot-offer.

Sen så finns det såklart både alver och dvärgar. Alverna (eller Alfer som de kallas) delas upp i två raser. De högresta Illmalaina (ljusalf) och de krigiska Korpikalla (mörkeralf). Dvärgarna har i sin tur tre varianter. Borjornikka som gärna lever bland människor, Buratja som sällan lämnar bergets trygghet utan god anledning och till sist de berömda Zvorda som är legendariska krigare.

På tal om krigare så tar man såklart rollen som en ärketyp istället för en renodlad klass. Ärektyperna man kan välja mellan är Krigare, Gårdsman, Vitnervävare (magiker), Missdådare, Gudsman, Vildmarksman, Underhållare och Kunskapstörstare. Edvards Gårdskarl med en klumpfot kommer nog alltid finnas kvar i mitt minne efter våra äventyr i Galtevår, jäklar vad kul vi hade då!
För mer information om rollspelet så får man helt enkelt googla eller läsa i deras forum.

Kommentarer
Postat av: Kubbe

Blir en Gerbanispräst från Osthem för mig.

2011-09-01 @ 23:15:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback