Name of the WindHar precis läst klart The Name of the Wind som jag fick låna av Viktor. Den skulle kunna liknas vid en "vuxnare" version av Harry Potter om man nu behöver göra en hastig jämnförelse.

Värdshusvärden Kote och hans medarbetare Bast lever anonymt utanför byn Newarre. Kote är egentligen legenden Kvothe, en man som sägs både ha gjort stordåd och illdåd, men allt är bara rykten, ingen tycks veta sanningen och enligt alla rykten är Kvothe död sedan länge. Det är först när skribenten och återberättaren Chronicler anländer till värdshuset som Kvothes identitet avslöjas.

Vad som följer sedan är en lång återberättelse om Kvothe och hans liv. Fröst som barn när han reser runt med sin familj som är en del av ett artist-sällskap, och sedan hur han tog sig till det beryktade Universitetet och lär sig behärska "sympathy" (en slags mix av ventenskap och magi).

En kort sammafattning helt enkelt. Hemma väntar bok nummer 2 som jag också fått låna av Viktor. Alltid kul att komma igång med en ny bokserie man verkligen fastnar för, och även om detta inte är någon George R R Martin har den lyckats hålla mig vaken flera kvällar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback