Embrace ChaosIgår så körde vi det exempel-äventyret som FFG släppte för ett par veckor sedan. Hela 6st färdiga karaktärer fanns tillgängliga och alla gick åt. Kubbe, Mats och Nicke D valde att spela ondskefulla marines, medan Sophie, Viktor och Linus fick spela kättare av det mer dödliga slaget.

Äventyret utspelade sig ombord på en Imperisk kryssare vid namn Chain of Judgment, där våra antagonister vaknade upp i en stasis kammare. Sista minnet de hade var från att de blivit tillfågna tagna av Inquisitor Crane och blivit placerade i dessa sarkofager i väntan på tortyr och avrättningar. Det visade sig däremot att de legat i dvala i drygt 200 år.

Och av någon anledning hade deras kammare inte blivit avaktiverad enligt protokoll. Någon, eller något, ville ha dem vid liv. Och så inledde jakten för att ta reda på vad som hade hänt de senaste 200 åren ombord på ett skepp ute i the Warp.

Tänkte inte gå in mer på detalj än så om det faktiskt finns någon annan som vill prova på att spela det. Men jag kan säga att det var väldigt välskrivet. Trots att ens karaktärer är vidriga brottslingar så vill man dem ändå väl på något sätt. Det var inte direkt svårt att relatera till deras hat mot Imperiet som jag först hade trott.

Naturligtvis saknades det någon form av gemensam nämnare, och ledare, till gruppen. Men de lyckades ändå att samarbeta hela vägen till slutet. Black Crusade har otrolig potential. När man väl har boken i sin hand kan man nog göra rätt underhållande kampnajer, för att inte tala om karaktärer. Det var en fin balans mellan de riktigt dödliga Chaos Space Marines och de "vanliga" människorna som har ett dussintal färdigheter för att kompensera ut sina bristande stridsfärdigheter.Kommentarer
Postat av: Nicke D

Ser fram emot boken och dom fulla reglerna då jag har stora förhoppningar för det där spelet.

2011-07-16 @ 20:40:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback