Magic Draft Tournament

Kommer troligtvis vara med och styra upp en Magic Draft tunering nästa vecka runt torsdag eller fredag. Ingenting är spikat ännu, men jag förbereder så att de som vill har möjlighet att vara med. Mina gamla klasskamrater Jonas och Olof har tydligen börjat drafta med lite annat folk och vill ha fler spelare vilket passar mig perfekt.

"Draft" innebär att man köper X antal booster packs. Öppnar ett i taget, väljer ut ett kort och skickar resterande vidare tills alla booster paket är öppnade och alla kort är välda. Därefter byggar man sig en lek utifrån de kort man valt och spelar valfri utslagstunering. Vinnaren är sedan först att välja kort när man draftar ut alla kort som varit med i tuneringen.

Nu har jag kanske inte mest erfarenhet av dessa tuneringar, men jag är en tillräckligt duktig magic spelare för att veta vad man bör sikta på i en Draft-lek, så här kommer mina fem tips.

1 - Creature Removal
Antalet kort i varje serie som kan döda eller neutralisera creatures är alltid väldigt begränsat, och man kommer alltid stöta på creatures som man inte kan hantera på annat sätt. Direktskada hamnar även i denna kategori. En ligthning-bolt för att plocka ut den där 1/1 men hemska abilities är aldrig fel.

2 - Kvalité framför kvantité
Se till att inleda med att plocka "de bästa" korten oavsett färg. Man kan aldrig riktigt veta vilket tema/färg ens lek kommer att få så då är det bättre att inledningsvis ha lite variation. Att bara plocka svart/blått på de två första vändorna kan leda till att folk plockar kort bara för att sabba för dig.

3 - Mana kostnad
Se för guds skull till att tänka på vilken mana korten kräver. Ett kort som kräver 2 blåa mana kan vara svårt att få ut tidigt i spelet, en som kräver 3 av samma färg kan vara ännu svårare. I dessa tuneringar brukar oftast de snabbaste lekarna vinna, så att sattsa på de stora trefärgade legenderna är oftast alldeles för riskfyllt.

4 - Fixa ihop ditt tema
Om det nu blir en draft med en serie som har mycket fokus på tex Alver, Goblins och Merfolk kan det vara bra att se till att få ihop så många som möjligt av samma typ. Oftast är de tänka att spela ihop och har väldigt enkla men destruktiva kombinationer. I vilket fall som helst är det bra att försöka få ihop lite enklare combo kort. Det är sällan man får ihop ett combo på 3 kort eller fler.

5 - Go for the Rare
Vet du absolut inte vad du ska plocka, se till att plocka rare-kortet om det är tillgängligt. Om du nu inte själv kan komma att nyttja det så har du förhoppningsvis hindrat en motspelare från att bygga en elak lek.

Jag tar gärna emot intressanmälning om det finns någon som känner sig sugen. Tid och plats är som nämnt inte bestämt, men räkna med slutet på nästa vecka och att vi är någonstans i stan.

Kommentarer
Postat av: Tommy Tomte

Hmhmhm... kan nog inte överge Clara ensam i schtan, så får banga. Men kör ni en till i sommar är jag garran med.

2011-06-24 @ 18:20:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback