Enslaved



Lånade Enslaved igår av Nicke D och poppade in det i morse för en snabb titt. Och jisses! Det känns verkligen som att jag har missat något då jag inte spelat det här tidigare. Jag har såklart bara hunnit med att spela drygt en timme men är redan förälskad i designen, karaktärerna och atmosfären i spelet.

Historien kretsar kring Monkey och Trip som i början av berättelsen flyr från ett slavskepp, när Monkey väl vaknar till liv efter flykten har Trip satt på honom ett slavband, och genom detta kan hon kontrollera honom. Trip kräver att Monkey hjälper henne att ta sig hem till sin hemby och han har egentligen inte möjligheten att säga nej såklart.

Slavbandet gör att Monkey och Trip kan höra varandra och på så sätt kan man på avstånd hjälpas åt att lösa diverse problem som uppstår på vägen. Trip kan hjälpa till och distrahera de gigantiska robotarna som befolkar världen såhär 200 år efter vår tid, man kan även be henne att sänka broar, eller på andra sätt hjälpa till att lösa pussel.

Det känns lite Ico, lite Uncharted, lite Prince of Persia. Många element som faktiskt fungerar bra tillsammans. Ser fram emot att få mer tid i veckan att njuta av spelet.

Kommentarer
Postat av: Nicke D

Nicke Does happy face, Tycker Enslaved är helt otroligt underskattad, Och Andy Circus som gör rösten till Monkey är som sex för öronen.

2011-09-25 @ 23:10:57
Postat av: Kim

Men äntligen Niclas! Som jag har tjatat på dig om detta spel! :D

2011-09-26 @ 10:50:55
Postat av: Nick

Får samma känsla i magen av det här som Beyond Good & Evil. Det är en bra känsla :)

Postat av: Micke

Enslaved var jäkligt bra! Schyst stämning rakt igenom och skoj med ett postapokalyptiskt spel som inte bara har brunt och grått på paletten :)

2011-11-15 @ 12:06:44
URL: http://threeheadedmonkeyblog.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback