Feel no painUppgraderade mitt konto till Guld igår bara för att kunna spela lite SM online och prova på deras mutliplayer läge. För tillfället finns det bara 2 olika lägen att spela. Antingen en team-baserad deathmatch där först till 41 kills vinner, eller så kan man spela variant med Capture Points som man ska hålla.

Man har även delat upp Marines i tre klasser. Tactical, Devastator/Havoc och Assault/Raptor. Varje klass har tillgång till en specifik uppsättning med vapen och Perks som man låser upp allt eftersom man går upp i level. Dock verkar det inte vara så stor skillnad, då matchmaking slänger ihop level 1-5 med folk som blivit level 35+ (man level är 41). Lyckades själv komma högst upp på listan som level 4.

Dock är jag väldigt besviken över att man inte tagit mer fler klasser i online läget. Techmarine, Apothecary eller Librarian hade enkelt kunnat vara med utan att göra spelet obalanserat på något sätt. Antar att det helt enkelt inte fanns tid. Multiplayer är ju oftast en eftertänksamthet nu för tiden.

Ett trevligt tillägg när man spelar online är att om man blir dödad av någon, så kan man kopiera deras loadout (vapen+perks) i en runda även om man är väldigt låg level. På det sättet känns det aldrig riktigt som man ligger efter eller bara är död vikt för sitt lag.

THQ har även sagt att det kommer gratid DLC i Okotober. Ett spelläge som heter Exterminatus, där 4 Marines samarbetar mot flera horder av fiender. Ganska exakt som GoW Hordes, eller annan valfri shooter som släppts den senaste tiden.

Online-läget var kort och gott ett trevligt tillskott till spelet. Har dock svårt att se mig själv spela det så mycket efter att man har nått sin maxlevel och låst upp allt. Beror nog helt enkelt på hur duktiga THQ är på att släppa nya saker till det, samt hur många polare som kommer spela online.

Kommentarer
Postat av: Nicke D

Sugen att köra online tillsammans någon dag?:)

2011-09-10 @ 10:10:26
Postat av: Nick

Självklart! Kommer nog sitta och nöta det rätt mycket online de närmaste dagarna.

Postat av: 8bitninja

Blev ganska förvånad när jag såg dig stå bredvid mig och plockade capture points i morse. XD Spelade några matcher innan jobbet nämligen.

2011-09-12 @ 13:54:32
URL: http://www,8bitninja.se
Postat av: Nick

Lol, jag såg då inte dig ^^Varit alldeles för upptagen med att farma ihop exp. Du får skicka en invite för lite spel sen i veckan :)

2011-09-13 @ 03:07:33
URL: http://fullfrontalnerdity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback