For the Hordes!

Nu har Privateer Press börjat släppa Hordes startboxar i plast. Vi behöver definitivt fler spelare till våra grupp, så känner man inte för att spela en Warmachine Faction som redan är tagen så ökades utbudet plötsligt rejält. Självklart så går det att kombinera Warmachine och Hordes (då kallar man det för Warmahorde), men jag ser ingen direkt anledning för mig att skaffa ytterligare en arme innan jag fixat klart med mina Cygnar.

Trots det så har jag kollat igenom vilka alternativ som finns ifall man skulle vilja börja med Hordes. Personligen har jag alltid gillat Trollblods stora monster, och Skrones österländska tema. Så skulle jag börja hade det väl slutat med ett av de lagen.Trollblods är väl den ras som är mest balanserad i Hordes. Det vill säga att de kan hantera i stort sett alla situationer de stöter på. Bra i närstrid. Inte direkt bäst på att skjuta, men de duger. Deras magi går mest ut på att buffa sina monster, och deras magiker är ofta själva väldigt bra på att slåss.


Circle Orboros kan väl närsmast liknas vid ett typiskt alvisk lag. Det vill säga att deras trupper är extremt mobili, de har några av spelets bästa magiker, men de är inte de tåligaste. De är även de lag i Hordes som är bäst på avstånd med pricksäkra och kraftiga skyttar. När de kommer till deras Warbeasts så har de två alternativ. Antingen kan de spela med långsamma men tåliga monster, eller så kan de spela med de som gör riktigt ont, men som själva faller relativt enkelt.


Skorne handlar i stort sett om att få fram sina monster i närstrid... lite som Khador i Warmachine. Vad de saknar i avstånds attacker tar de igen med manöverbarhet. För som sagt så handlar allt om att lyckas få fram Skorne i närstrid där de hör hemma.


Legion of Everblight
är ett gäng drakar med stor variation. Många drakar är specialiserade på närstrid och får oftast mer attacker och liv ju fler fiender de dödar, så de bygger upp momentum för att krossa fienderna. De flesta trupperna och drakarna är väldigt fokucerade på specifika roller. Så det går att bygga en extremt potent arme om man vet vad man möter, samtidigt som de kan få bekymmer om de glömt att täcka upp en svaghet.


Kommentarer
Postat av: Kubbe

Blir Legion of Everblight för mig. Drakar FTW!

2012-02-09 @ 18:29:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback