Through a Rose Colored Display LinkUppdrag nummero 5 är nu avslutat av båda grupperna. Självaste Don Casquilho var i behov av Shadowrunners för att utföra lite privat dektektivarbete. Hans barnbarn, tillika hacker för familjen, har blivit anklagad för ett brott han säger att han inte begått och Don vill veta sanningen då han misstänker att Triaden ligger bakom det.

Scen 1 - First Contact

Grupperna blev ombedda att möta Don Casquilho på hans restaurang "Marcel's", något som de gjorde utan större bekymmer. Väl där fick de mer ingående information om att Dean Casquilho blivit anklagad för att ha mördat sin flickvän Alice och en vakt vid företaget LuCom. Don gav dem även en nyckel till Deans lägenhet och ett fake SIN för att komma i kontakt med Dean som hans advokat.

Belöningen för uppdraget var antingen 5'000 Nuyen eller olaglig vapen/utrustning för samma värde. Båda grupperna valde det senare alternativet. (Kanske tjänar dom för mycket pengar vid sina uppdrag?)

Scen 2 - Where it Started

Både grupperna inledde på samma sätt... genom att dela upp sig. En tog sig an advokatrollen medan de övriga begav sig till Deans lägenhet för att undersöka den.

Hos Dean fick de tydliga signaler om att han var mer eller mindre oskylldig. Han var bara på fel plats vid fel tillfälle, men något har han i alla fall haft för sig. Han gav dem även tillgång till sitt personliga datasystem i hemmet om de ville kolla hans loggar.

Deans hem verkade mer eller mindre orört. Fanns inga fysiska spår om att något varit på plats. Däremot var det något helt annat som pågick inne i Matrix. En agent i form av en ekorre snokade runt för fullt, men stack så fort den blev upptäckt och både grupperna gjorde sitt yttersta för att spåra den.

Det enda som skillde gruppernas förarbete var följande. Grupp 1 (aka TTT) kontaktade även bårhuset och fick ett utlåtande av läkaren. Högst troligt så var det mer än en gärningsman som dödade dem. Flertalet stick och slagmärken tydde på detta.

Grupp 2 (aka Team B.D.S.M) åkte vidare för att udersöka både Alice och säkerhetsvaktens hem i hopp om att hitta något av värde. Dessvärre så rullade dom rekord många 1:or, vilket slutade med att de mer eller mindre vandaliserade hemmen istället. Ett barn blev vittne till det hela och tvingades till tystnad, medan i det andra fallet fick de fly undan från snuten.

Scen 3 - Happiness is only a smile away

Till slut så anlände båda grupperna till brottsplatsen (LuCom). Polisen Jack Diamonds verkade dock vänta dem och tvekade inte till att starta ett litet inofficiellt förhör. Efter lite byte av information var grupperna just påväg att lämna platsen då de får syn på något i en gränd.

En kropp ligger dold bland soporna, eller rättare sagt två kroppar. Både ligger på marken med en obehagligt leende på sina läppar och spruckna hornhinnor, dessutom har både två aktiva commlinks igång. Precis efter att de hittar kropparna i gränden så får de meddelanden om att Alice commlink är aktiv i en del av China-town i en butik som heter Red Wire.

Scen 4 - Following the White Rabbit

Red Wire ligger i ett köpcenter som heter "Happy Canyon Mall" vars centrum är ett enormt kinesiskt tempel. Väl där så upptäcker de att någon form av cermoni verkar ta plats i templet så övriga köpcentret verkar stängt. Ändå verkar något pågå i Red Wire.

Grupperna är väldigt försiktiga när de närmar sig Red Wire, men trots både magi och andra knep så går de ändå in i butiken för att kolla vad som händer. Vad de hittar är två stycken döda vakter och en tredje (Alice) commlink som ligger aktiv brevid en av kropparna. Så snart de vidrör vid hennes commlink så brakar eländet lös.

En Triad-cermoni pågår i det stora templet, och det skickas iväg signaler från vakternas commlinks om att något är på gång. En Triad-magiker skickar ut en Air-Elemental samt lägger en barriär runt Red Wire för att hålla dem instängda medans fler vakter tar sig dit.

TTT använder sin magiker för att på en gång dispella barriären så att de hinner ta sig undan utan att orsaka större skada mot Triaden. BDSM's nykomling sprejar en salva med sitt maskingevär i riktning mot Tirad-magikern, men lyckas inte hålla kontroll på sitt gevär i stressen och skjuter rakt in i templet bland de civila... vilket i sin tur orsakar bara mer panik. Hunt placerar lite high-explosiv mot barriären och spränger en väg ut, och ett par salvor växlas mellan gruppen och triaden innan de tar sig där ifrån.

Scen 5 - Karakuchi

Grupperna lyckas, genom att främst använda Alice commlink, komma fram till att något är på gång att hända vid ett annat företag som heter Karakuchi. Väl där verkar allting som vanligt, men det dröjer inte länge förän något underligt börjar ske. Främst i Matrix upptäcker de att det bara blir mer och mer aktivitet, folk/avatarer samlas utanför Karakuchi i massor, medan i verkligenheten så började sakta men säkert dyka upp fler och fler människor.

Till sist så dyker det upp en kvinna i en svart kappa och en silvrig käpp med ett helt gäng av blandade människor som är beväpnade med diverse improviserade vapen. De stannar till utanför Kakauchi och kvinnan håller ett tal i Matrix om hur de ska "än en gång krossa de korrumperade". Därefter utbryter det ett upplopp både i Matrix och i den verkliga världen. Hela Matrix systemet i området knockas ut näst intill omgående och det gäng kvinnan hade med sig anfaller fysiskt Karakuchi och dess enda säkerhetsvakt.

Vakten får betala med livet innan någon av grupperna går till handling. BDSM skickar fram sin bounty hunter som krossar skallen på kvinnan innan hon ens reagerar, vilket i sin tur leder till att alla människor som varit påverkade av henne slutar bete sig som zombies.

TTT använder en annan metod. Viktor plockar upp en kamera och filmar hela speltaklet medan Sophie försöker skadeskjuta inkräktarna på Karakuchi. Linus tar tillfället i akt att lägga en 'Knockout' magi på kvinnan, vilket resluterar att hon blir medvetslös, men människorna runt om beter sig fortfarande som zombies. De tvingas barrikera sig i det närliggande p-huset i väntan på att polisen ska anlända för att arrestera folket.

Picking up the pieces

Ingen fick nog klart för sig vem kvinnan egentligen var, men vem vet, kanske dyker hon upp snart igen. De kunde dock glädja sig till att få tag på lite ny utrustning, samt att de fick sig lite nya (o)vänner.. somliga mer än andra.

Kommentarer
Postat av: Sophie

barikera är ett finare ord för att springa runt i cirklar på parkeringen i 20 min:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback