Imperium Secundus - Part 1(Varning för inkommande wall-of-text)

Kill-Teamet fick som hastigast stifta bekantskap med sin nya Watch Station Andronicus och Watch Captain Thedosius. De fick en kort genomgång om läget på planeten Oertha innan de snabbt blev ivägskickade på ett uppdrag ända bort till planeten Baraban.

Uppdraget var relativt simpelt. Tre Imperiska baser hade för drygt 4 månader brytit kontakten med Imperiet. Samtidigt som rapporter stadigt kommit från området att Imperiska soldater strax söder om dessa anslutit sig till xeno rasen Tau. Målet var att via droppod komma in bakom fiendens linje, ta reda på vad som hänt med baserna. Eliminera förädarna, och då framförallt officerarna, samt även döda de Tau ledare man kunde hitta.

Uppdraget skulle även utföras i största hemlighet. Att avslöja Deathwatch i området skulle vara elda på Tau och deras försök att ta över planeten. Med andra ord så blev det Deathwatch Scout Armors till samtliga som deltog i uppdraget. Khordel plockade även med sig ett Sniper Rifle av högsta kvalité, medan de andra såg till att ha med gott om övrig utrustning som kunde komma till användning.

Redan vid droppen började allt gå snett. En projektil av okänd typ träffade poden på väg ner mot planeten, vilket dels styrde poden i helt fel riktning, dels blåste stor del av utrustningen ut och dels så blev det en riktig taskig landning som hade haft ihjäl vem som helst som inte var Astartes. Förvirrade men vid liv så bestämde den nya gruppledaren Khordel att norrut var bäst att gå, där skulle i alla fall en av baserna ligga.

Dessvärre blev det en enrom omväg och förvirring då kartläsaren Zach drog iväg i en nästan östlig riktning (rullade 100 på sitt tärningsslag). Först efter en drygt 10 timmar och ingen bas funnen insåg man hans fatala misstag. Khordel slet åt sig cartographen och förde dem med bestämda steg i rätt riktning.

Den första bas de anlände till var dock i runiner. Redan på långt håll kunde man se rökpelare resa sig mot skyn. När de väl undersökte platsen närmare så fann de inte en enda soldat vid liv. Utrustning och fordon var sprängda och nästan allt material i kommando stationen var också i lågor. De lyckades plocka upp några kartor med koordinater utskriva på tillsynes slumpmässiga platser. Strax därpå hör de ett främmande skepp närma sig. De kastar sig i skydd och bevittnar hur en Tau Devilfish svävar fram strax över träden för att scouta området. Eftersom de inte blir upptäckta så bestämmer de sig även för att vila och återfå lite förlorad styrka.Nästa dag bestämde de sig för att färdas mot närmaste bas, som låg i syd-västlig riktning. Än en gång så var det Khordel som ledde dem, Zach's förtroende som kartläsare verkade vara kört. Även här möttes de av en lite oväntad syn. Basen var i fullt evakueringsläge. Fordon packades med både utrustning, vapen och personal för att kvickt slussas ur basen i både östlig och sydlig riktning.

Pollux smög sig fram till basen och mer eller mindre kidnappade en av soldater och drog tillbaka honom i skoge för förhör. Under förhöret så kom de fram till att han var väl bara en "grunt" som bara följde order, och de bestämde sig istället för att direkt gå in i basen för att ta ett snack med kaptenen där.

Dialogen med kaptenen flyter på rätt bra, tills de märker att han säger en del ologiska saker, och de börjar misstänka att han inte berättar hela sanningen. Men just som de håller på att pressa honom så händer det något i basen. Den blir attackerad.

Till en början går det inte att avgöra vem, eller vad som anfaller. Alla tycks se något annat, men de dröjer inte länge förän soldaterna på basen börjar skjuta sina kamrater i kallt blod, och "vålnader" kommer ut ur skogen. Pollux gör ett försök att skjuta dem men utan reslutat. Till slut är vålnaderna så pass nära att de försöker ta över kropparna på Marinesen, precis som med de Imperiska soldaterna. Det slutar med att Pollux skadeskjuter Zach i benet, och Linus karaktär (kommer inte ihåg hans namn) bokstavligt talat bankar skiten ur kaptenen på basen.

Utan några överlevare, eller direkta ledtrådar på vad som egentligen har hänt, så beger de sig vidare till den sista och största av de tre baserna. Färden tid är ett par dagar lång, eftersom man väljer att färdas till fots genom djungeln för att minska risken att bli upptäckta. Till slut kommer de fram till basen som klart och tydligt anslutigt sig med Tau. Man ser både fordon, vakter och andra maskiner som tillhör xeno rasen bland den Imperiska.

Här är det lite tunt om detaljer. Men Pollux placerar en tidsinställd meltabomb ombord på en Devilfish som står placerad utanför basen. Direkt efter lobbar han in ett par granater rakt i ett två stycken baracker för att skapa panik. När förvirringen är som störst går Khordel in med sitt sniper för att avsluta jobbet. För ut ur kommando byggnaden kommer två stycken Imperiska officerar med två stycken Tau, och strax bakom dem kommer även en Eldar(!?!).

Tau ledarna bordar den Devilfish som har en bomb ombord, och i samma ögonblick som en blå explosion delar tanken i två tar Khordel och systematiskt avrättar de två Imperiska officerarna. Innan någon fattar vad som hänt aktiverar de sina Teleporters och drar sig hem.

Kommentarer
Postat av: Nicke D

En enkel fråga. Vars var Probus?:P

2011-07-25 @ 00:45:33
Postat av: Viktor

Probus hade något akut Space Wolf uppdrag som kallade :)Sen säger jag bara sniper FTW.

2011-07-25 @ 00:51:37
Postat av: Nick

Probus kommer nog att dyka upp med lite värdefull information inför nästa uppdrag ;P

Postat av: Linus

Enarius är namnet på min karaktär :PI övrigt var uppdraget riktigt jävla awesome!

2011-07-25 @ 01:42:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback