The Vigilant Sword - Part 4Igår kväll så avslutade vi den lilla kampanj som fört gruppen mellan Karlack och Samech i jakt på den onde magikern Dazhak och hans planer på att släppa demoner i Jericho Reach.

Kvällen inleddes med lite strategisk strid. Skeppet Thunders Word skickade en alarmerande vox meddelande om att det var beskjutna av plasma batterier inte långt ifrån den position de befann sig vid. Det tog inte lång tid för gruppen att ta kommando över de två kontrolltornen och skjuta ner fiendens kryssare, samtidigt som de blev belägrade av nästan ett hundratal servitors, skitarii och tanks. Efter en "kortare" strid så tog de sig vidare till vad som verkade vara hjärtat av den indistruella djungeln.

Ett enormt torn, täckt i okulta och förbjudna symboler, reste sig högt över alla andra. Bevakningen bestod av ett par cemoniellt klädda vakter som också tydde på att det här var plasten de letade efter. När de väl hade tagit sig in där väntade en hel del överraskningar av diverse slag. Mest blev det en väldigt massa utforskande och experimenterande.

Ett lab fyllt med diverse xeno varelser var det första som de hittade. Här fanns det både Tau, Orks, Tyranids och även en Eldar Harlequin. Utanför labbet fanns det även lådor fyllda med stasis-kapslar både tomma och fyllda med vad som verkade vara sporer av något slag. De fann ytterligare ett rum som verkade vara någon form av kontor. Här fanns det stjärnkartor och rutter utskrivna över hela Jericho Reach. Det mesta verkade tyda på att något transporteras från Samech.. men vad? Även en halv Locus Seeker som visade ett svärd fanns i rummet som de plockade med sig.

Det näst sista rummet visade sig innehålla någon xeno artefakt formad som en kristall kula. De som valde att titta närmare på den fick lite olika visioner, hur mycket sanningen det var i dem förtäljer inte historien... men de lär nog dyka upp igen [insert evil laughter].

Med bara en väg till att utforska väntade en blodig strid. Själva Fabricator General Magos Vayze väntade med ett halvt dussin honor guards. Arcus stekte Vayze "palpatine-style" medan de övriga tog hand om de mekaniska vakterna. Bara en kammare återstod, och inte helt oväntat var det även där som Dazhak väntade på dem.

Vad som på förhand kanske skulle vara en enkel strid blev betydligt svårare blev betydligt svårare då Dazhak visade sig kontrollera maskiner som drog ut all kraft ur power armors. Näst intill hjälplösa började dom att mata skott på alla maskiner längst väggarna ihop om att kanske stoppa vad som än gjorde dem kraftlösa. Endast Arcus var opåverkade av vad som pågick och gjorde en krafturladdning mot Dazhak.

Dock tog Arcus mer skada än Dazhak och föll medvetslös ihop på golvet bara för att bli försöks kanin till Linus, fast konsekvensen av det tar vi en annan gång. Dazhak föll tillslut efter en gemensam insatts av övriga gruppen och Probus offrade sig nästan för att förhindra en "psy-härdsmälta". Ordentligt sårade och tillbucklade men segrande återvände de till Thunders Word för resan hem till Watch Station Eiroch.


Kommentarer
Postat av: Probus (Nicke D)

Ingen Thousend Sons hädare ska ha ihjäl någon med sina warp-tricks, jag offrar gladeligen kropp och själ för att tjäna kejsaren!Och så är det bara allmänt roligt att skalla saker och yla förståss.

2011-07-04 @ 16:11:28
Postat av: Tommy Tomte

And it was the days of teh worst rolls ever...

iaf sen jag spelade min DoD nekromantiker, men DET är en annan historia (som kan sammanfattas: misslyckas på 20-30 färdighetsslag på raken).

2011-07-04 @ 18:06:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback