The Vigilant Sword - Part 2Det blev en spontan rollspelskväll ändå. Uppdraget på planeten Samech fortsatte och precis som väntat blev det en blodig omgång.

Det började med ett återtåg till det torg som verkar filtrera ut "talang fulla" människor till något okänt syfte. En kort men brutal strid slutade med en tillfångatagen Magos som de släpade tillbaka till sin improviserade bas. Där fick den stackars saten uppleva Kordhels tortyr på första parkett. De lärde sig att man leta psykers för att utvinna deras energi till något, exakt vad förblev osagt. De fick även namnet på den Magos som härskar i området - Vayze.

Med en större nyfikenhet än plan gick de vidare för att kolla upp mer områden i slummen ihopp om att finna mer ledtrådar. De plundrade ett lager på proviant som Pollux kastade ut i folkmassorna som skapade både glädje och sorg när folk mordiskt försökte komma åt maten...

Avslutningsvis tog de sig till den bostad där någon form av adelsman skulle hålla till. Det visade sig att endast en ung flicka fanns kvar i huset som var i förvånande bra skick. Hon berättade att hon försökte hjälpa rebellerna att på något sätt sabotera för Mechanicus Kulten som härjar på Samech och erbjöd sig att göra allt i hennes makt för att hjälpa dem. Det var nära att Pollux gick med på att acceptera hennes hjälp men i sista ögonblicket ändrade han sig och försökte bryta hennes arm.

Något som inte alls fick den effekt han väntade sig, för i nästa sekund flög han genom luften. Övriga marines drog tappert sina vapen för att släcka hennes liv. Inte heller det visade sig fungera som planerat och i vilda spasmer började hon att expandera. Muskler och ben började växa ut den lilla flickan och en enrom entitet väcklade ut sina vingar och framkallade två enorma yxor. Zach höll på att mista livet än en gång men ödet ville annat när han nätt och jämnt lyckades undivka yxans vassa sida och istället kastas iväg likt Pollux.

Vengance rounds blev tillslut lösningen på problemet och Pollux placerade inte mindre än tre perfekta skott mellan ögonen på besten. Med ett våldsamt vrål exploderade den i en kaskad av blod, kött och ben. De fick kanske inte den information de letade efter, men definitivt en erfarenhet rikare... och kanske lite annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback