The Vigilant Sword - Part 3



Det blev betydligt mer gjort denna spontana session än tidigare. Eftersom Tommy är uppe på besök i Piteå ett tag så passade han på att vara med. I och med att uppdraget har hållt på så pass länge känndes det svårt att på ett övertygande sätt få med honom som en space marine. Lösningen blev att han fick axla rollen som den före detta rebell ledare Arcus Dyre, som även är en riktigt mäktig psyker. Men först var de så klart tvungen att hitta honom.

De följde tågrälsen i ett par kilometer innan de fann stationen dit psyker fördes. I en smått galen och ologiskt maskin tömdes de stackars människorna på sin livskraft. Endast en person såg fortfarande ut att vara vid liv... Arcus. Ett dussin mutanter vaktade området, samt en Space Marine i Thousand Sons färger verkade föra kommando. Likt en övervuxen sniper laddade Khordel sin Lascannon för ett perfekt headshot på Thousand Son marinen. Det gick ungefär som väntat. En det blev även en mindre drabbning med de Mutanter som fortfarande levde. Zach var den som tog mest skada, men överlevde nätt och jämt.

Med Arcus på sin sida fick de lite mer information om vad som händer runt Shipyarden. Målet blev Dockmaster station där de misstänkte att viss information skulle finnas. Acrus ordnade en skenmanöver för att de ostört skulle ta sig in i stationen. Det visade sig att Skepp byggdes här (no shit sherlock), men deras exakta funktion förblev okänd. Det var då som de blev kontaktade på sin Vox kanal av någon som erbjöd sig att hjälpa dem. Skeptiska, men utan direkta alternativ så gick de med på ett möte.

Tre stycken Alpha Legion Marines visade sig vara i området. De avslöjade Dazhaks planer om att bygga ett skepp som kan ta sig förbi alla sensorer och kontroller ända fram till The Well of Night portalen. Där ska han öppna en warpgate för att släppa in demoner i sektorn. Alpha Legion påstod att de har en gemensam fiende och erbjöd assistans till att både förstörs skeppet som byggs, samt hjälpa dem att ta sig in i forgen.

Några väldigt välplacerade meltabombs senare rasade shipyarden ihop i en öronbedövande krash. Stora dela av slummen jämnades med marken. Även det enorma skeppet som byggdes hade fastnat åkte ner genom atmosfären och störta i riktining mot själva Forgen. Med tillfället i akt begav de sig raka vägen dit. I all förvirring och förstörelse var det enkelt att ta sig igenom den yttre väggen. Och Alpha Legion begav sig ut i den indistruella jungeln.

För gruppen väntade dock fyra stycken tungt beväpnade Obliterators. Men det blev en massaker istället för strid. En våldsam pelare av eld lämnade Arcus, och kvar var endast fyra sönder smälta högar av kött och stål. Resan fortsatte djupare in i den enorma forgen utan att veta vad de egentligen letar efter.

Kommentarer
Postat av: Tommy Tomte

Most epic free action ever.

2011-06-15 @ 13:10:26
Postat av: Viktor

Ja fy fan, det blev lite anti-klimax över det hela.



poff sa det bara.



Röda tärningen och Lascannon smeker dock! :D

2011-06-15 @ 18:00:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback