A Stoney Sleep - part 2



Se upp, för nu kommer ännu en wall of text. Har även passat på att samla ihop allt Deathwatch relaterat i en ny
kategori här. Uppdraget fortsatte igår kväll, fast utan det senaste tillskottet Raziel som hade andra saker för sig.

Med siktet instället på de kordinater som de hittat tidigare begav de sig söder ut i sin Thunderhawk. På vägen dit fick de även ett inkommande vox meddelande från Lord General Iacton som gav dem lite mer ingående information om den ögrupp de var på väg mot.

Kar'Dane öarna består av fyra stycken större öar som alla är befolkade av Imperiet sedan en tid tillbaka. Ön Kal'thane har tillgång till kraftfulla scanners samt är under kommandot av en Geomancer från Kult Mechanicus. Kal'dir har den senaste tiden rapporterat en stor mängd kultist aktivitet och många strider har brutit ut på ön, det verkar som att kultisterna är ute efter något som vaktas av PDF soldaterna. Kal'vex har även dem tillgång till kraftfulla scanners samt stor erfarenhet av området. Till sist så finns ön Kal'tran där Imperiet har hamn för sina ubåtar.

Men redan innan de hunnit komma fram till öarna möts de av en enorm storm som härjar i området. Trots lite halvdassig navigering lyckas de landa på ön Kal'thane. Där möts de av PDF trupper som håller på att försvara den sista av baserna på ön. Deras vox har varit ur funktion länge och kultister har varit under konstant anfall. Tydligen är de ute efter något som förvaras i en av bunkrarna, något som visar sig vara xeno teknologi. För att inte lämna PDF trupperna helt till sitt öde ger de sig ut i djunglen på jakt efter rebeller/kultister, vilket de också hittar. Mattias visar vägen med sin Storm Bolter som plöjer ner 32st på en maximerad salva.

De reser sedan vidare till ön Kal'thane som härjas av kraftiga jordbävningar och som dessutom håller på att evakueras för fullt. En Geomancer Magos möter upp dem och ber dem att hjälpa honom att stoppa skalvet. Han behöver hjälp med att placera ut de 4 sista seismic-charges. Under extrem tidspress verkar allt gå som planerat fram tills det är Kubbes tur att agera. I en alldeles för ostabil grotta hinner han inte fram riktigt i tid för att sedan kunna evakuera från smällen som nästan tar hans liv. Under Linus vård blir han liggandes i drygt en vecka för att kunna läka de skador han fått. Å andra sidan så lyckas de ju att rädda ön och dess scanner som hittar ett par icke naturliga sten formationer i en grav på havets botten. Övriga medlemmar väljer att fortsätta uppdraget i väntan på att Zach ska bli bättre.

På Kal'vex hittar de en skeppsbruten stackare som verkar från vettet. Men vid förhör så lutar det mer och mer mot att detta faktiskt är Inquisitor Vincent Zaer som varit försvunnen i drygt ett år. Den sargade mannen är svår att förstå så de lämnar över honom till PDF trupper med uppdrag att för honom till Citadellet så snart som möjligt. Med bara en ö outforskad beger de sig handlöst till Kal'tran för att plocka upp ett fordon för djuphavsdykning. Självklart är detta något som är lättare sagt än gjort.

PDF trupperna på Kal'tran har blivit shanghaiade på sina båtar för ett par dagar sedan. Lyckligtvis har de bara slagit läger på öns södra sida. Utan att slösa någon som helst tid beger Kill-teamet sig dit för att konfontera dem. Vid kusten verkar rebellerna slagit läger längs en strand där de arbetar för fullt. Ubåten ligger i deras hamn oskadd, men vid kusten så ligger även 3st drop-pods placerade. En brutal med snabb strid utbryter när de 3 marinesen krossar de rebeller som hängt på stranden, en av deras officerare blir dock tillfånga tagen och pressad på information.

Inte helt oväntat är det Alpha Legion som härjat på planeten under väldigt lång tid. Många högt uppsatta inom olika administratum verkar ligga på deras "löne lista" och deras ledare verkar vara från ett annat chapter, möjligtvis Thousand Sons. Anledningen till deras intresse för den uråldriga xeno kulturen är fortfarande okänd, men folk har forslats ner till havets botten av någon anledning, och det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Kommentarer
Postat av: Nicke D

Var en mycket bra spel session. Längtar som vanligt till nästa:)

Bästa delen var ändå när jag skämde ut den där Chaos marinen som vågade attackera mig nere i U-båten. :)

2011-05-09 @ 09:52:42
Postat av: Tommy Tomte

Av någon anledning kommer jag tänka på detta avsnitt

http://www.youtube.com/watch?v=7qXYgaV0y_E



(den som uploadat det har dock deletat delar av introt, men men...)



2011-05-10 @ 14:12:47
Postat av: Tommy Tomte

-This song is called Mermaider.

-Its about mermaid murder.

2011-05-10 @ 14:14:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback